genel

Göz Çevresi Kırışıklıkları İçin Yoga Hareketleri

Yoganın temelinde hem fiziksel olarak iyileşmek hem de zihinsel olarak iyileşmek vardır. Bu nedenle vücut için veya yüz için farklı yoga türleri uygulanmaktadır. İlerleyen yaşın etkilerini azaltmak ve yüzde görünür hale getirmek amacıyla yüz yogası yapmak günümüzde oldukça popülerdir. Göz çevresi kırışıklıkları için yoga hareketleri de yüz yogası ile birlikte yapılmaktadır. Bu yazımızda sizlere göz çevresi kırışıklıkları için yoga hareketlerinden bahsedeceğiz.

Doğrudan göz çevresini odak alan ve gözdeki problemlerinin giderilmesinde bilimsel kanıtlar da sunan bu yoga türünün etkilerini görmek için düzenli şekilde uygulanmalıdır. Yüz yogasının yapılması esnasında tüm yüzü kapsayacak hareketler yapılması ile birlikte bölgesel çalışmak da mümkündür. Kişinin göz çevresi, sarkık yanaklar, gıdı, dudak üstü kırışıklarını kapsayacak şekilde yüz yogası programları uygulanmaktadır.

Göz Çevresi Kırışıklıkları İçin Yoga Hareketleri

Yeşilmarka Doğal Yoğun Bakım Kremi ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Göz çevresi kırışıklıkları için yoga yapılmasının temelinde bölgedeki kan dolaşımını hızlandırarak kırışıklık görünümünün azaltılması amaçlanmaktadır. Bunun haricinde düşük göz kapağı, tembel göz, göz kuruluğu ve birçok göz hastalığına da faydası olduğu da bilinmektedir.

Düzenli uygulanması halinde kısa süre içerisinde etkilerini göz ile görebilmek mümkündür. Bu uygulamanın yapılmasının en büyük avantajı, herhangi bir cerrahi işleme gerek kalmadan göz çevresinin gençleşmesini sağlamak ve göz sağlığını korumaktır. Herkes yaşının ilerlemesine rağmen daha sağlıklı ve genç görünmeyi istemektedir. Göz çevresi yogası bu nedenle sıklıkla tercih edilmekte olan oldukça etkili bir yöntemdir. Kimyasal ve cerrahi uygulamalara gerek kalmayan doğal bir yöntem olması da oldukça etkilidir.

Göz çevresi kırışıklıkları için yoga derideki kan dolaşımını harekete geçirerek cildin kırışıklıktan arınmasını sağlayarak daha canlı ve gergin görünmesine destek olmaktadır. Düzenli yapılan göz çevresi yoga hareketleri sayesinde daha genç görünmek mümkündür. Bu hareketlerin etkisini artırmak amacıyla yoga sonrasında yaşlanma karşıtı kremler uygulayabilirsiniz. Dermaroller da kullanarak kan dolaşımının daha etkin şekilde hareket etmesine destek olabilirsiniz. Yeşilmarka yaşlanma karşıtı krem ürünleri ile cildin daha genç ve sağlıklı kalmasına destek olabilir ve internet sitesi üzerinden siparişlerinizi oluşturabilirsiniz.

Göz Yogası Nedir?

Göz çevresinde oluşan cilt problemlerinin giderilmesi için kullanılan veya göz kaslarını harekete geçirmek için uygulanan yoga yöntemidir. Göz çevresi kırışıklıkları için yoga hareketleri, kaz ayağı görüntüsünü ve göz altı torbalarını engellemektedir. Göz, yüz bölgesinde en hassas bölgelerden biri olması nedeniyle kırışıklık oluşması sonrasında düzeltilmesi için ciddi bir çaba ve emek gerektirmektedir. Göz kenarlarında oluşan kırışıklık, göz çevresinin hassas olması, yaş faktörü, çevresel faktörler, yaşam koşulları gibi birçok neden dolayısıyla ortaya çıkabilir. Göz çevresi kırışıklıkları için yoga hareketleri uygulamak meydana gelen bu kırışıklık görüntüsünün azalmasına etki etmekte ve tekrar oluşmasının önüne geçmektedir.

Göz Yogası Nasıl Yapılır?

Göz yogasının yapılma nedenine uygun şekilde yoga hareketleri planlanmalıdır. Göz çevresinde oluşan kırışıklık, kaz ayağı görüntüsü, mor halkalar ve göz altı torbaları için farklı göz yogası hareketleri vardır. Göz çevresi kırışıklıkları için yoga hareketleri arasında en çok uygulanan hareket baykuş hareketidir. Göz yogası için yapılan hareketler şunlardır;

  1. Baykuş hareketi; her iki el sanki bir dürbün tutar gibi şekillendirilir. Alın çevresinden göz altını kapsayacak şekilde dürbün hareketi yapılır ve cilde yavaşça bastırarak germe hareketi yapılır. Alın bölgesine çok bası uygulanmaz, rahat bırakılır. 3 tekrar şeklinde yapılır ve her tekrarda 15 saniye boyunca beklenir.
  2. Göz çerçevesi hareketi; orta parmaklar kaşın bittiği bölgeye yerleştirilir ve göz altına doğru yavaşça hareket ettirilir. Hem göz altlarına hem de kaş bölgesine doğru nazik hareketlerle 3 tur bu işlem uygulanır. Göz çevresi kırışıklıkları için yoga hareketleri arasında oldukça etkili yöntemlerden biridir. Özellikle göz altında mor halkaların giderilmesi için de etkili bir harekettir. Göz kaslarının da dinlenmesine yardımcı olur.
  3. V hareketi; baş parmak ve orta parmak ile V şekli verilerek kaşların başlangıç ve bitiş hizasına konulur. Gözler en kısık haline getirilerek parmaklarla bastırılarak çekme hareketi yapılır. Bu sayede kırışık bölgeler için germe hareketi yapılmış olur. Kaz ayaklarını hedef alan bu hareket 15 saniye boyunca aralıksız uygulanmalıdır. 5 tekrar şeklinde de devam edilmelidir.
  4. Balon balığı hareketi; hareketin adından da anlaşılacağı üzere yanakların balon gibi şişirilmesi gereklidir. Yöntem tam olarak; ilk önce bir yanağın içi hava ile doldurulur ve 10 saniye bekledikten sonra yanağa minik hareketlerle tokat atılarak havanın diğer yanağa geçmesi sağlanır. Diğer yanakta da 10 saniye boyunca beklenir ve aynı işlem her yanakta 5 defa yapılmak üzere tekrarlanır. Hava ile şişirilen yanağın üzerinde yer alan göz çevresi için kırışıkların gerilmesi işlemi yapılır. Bu işlem doğrudan göz çevresine etki etmekle beraber dudak bölgesinde bulunan kırışıklıklar için de oldukça etkilidir. Bir taşla iki kuş yoga hareketi olarak da değerlendirilebilir.
  5. Gevşeme hareketi; göz kaslarını rahat bırakarak sadece gözün açılıp kapamasını sağlayarak kırışıklık oluşumunu önleyebilirsiniz. Gözü açarak yukarı 10 saniye boyunca bakmak ardından kapatıp aşağı yöne de 10 saniye bakmak hareketidir. 10 defa yukarı 10 defa aşağı olacak şekilde bu hareket döngüsü tamamlanır.

Tüm bu hareketler doğrudan göz çevresinde yer alan kırışıklıkları ve göz torbalarını hedef almaktadır. Göz yogasının etkilerin görmek için her gün bu hareketlerin toplamda 30 dakika kadar yapılmasına özen gösterin. Göz yogası uygulamaları sonrasında yaşlanma karşıtı ürünler kullanılarak yaşlanma etkilerini minimuma indirebilirsiniz. Bu nedenle doğal içerikli ürünleri kullanarak etkili çözümlere kavuşabilirsiniz. Bu alanda güvenilir doğal kozmetik ürünleri ve yaşlanma karşıtı ürünleri ile Yeşilmarka internet sitesini inceleyebilirsiniz.

Göz Yogası Faydaları Nelerdir?

Göz yogası hangi amaçla uygulanıyorsa o alanda fayda sağlamaktadır. Göz yogasında göz kaslarının güçlenmesi hedeflenerek bu amaçla hareketler yapılıyorsa göz kuruluğu gibi problemlerin önüne geçiliyorken, göz çerçevesinde meydana gelen göz çevresi kırışıklıkları için yoga hareketleri uygulanıyorsa kırışıkların önüne geçilir.

Göz yogası özellikle 25 yaşından sonra uygulanmaya başlanabilir. Henüz kırışıklıklar oluşmaya başlamadan önce gergin bir cilde sahip olmak ve bu durumu korumak amacıyla yapılabilir. Aynı mantıkla değerlendirme yapıldığında yaşlanmanın etkilerini azaltmak ve ileri yaşlarda çok fazla kırışıklık problemi ile karşılaşmamak amacıyla 25 yaşından sonra yaşlanma karşıtı ürünler kullanılmaya başlanabilir.

Cildin özellikle kan dolaşımının hızlandırılması yaşlanmanın etkilerini azaltmaktadır. Bu nedenle mikro iğnelere sahip dermaroller aparatı ile cilt üzerinde küçük delikler açılmasını sağlayarak cildin daha fazla oksijeni depolamasına yardımcı olarak gergin kalmasını sağlayabilirsiniz. Göz çevresi kırışıklıkları için yoga hareketleri uygulayarak ve yaşlanma karşıtı bakım ürünleri kullanarak da yüzün en hassas bölgesi olan göz çevresinde kırışıklıkları önleyebilirsiniz.

Göz Çevresi Kırışıklıkları İçin Yoga Hareketleri

Yeşilmarka Doğal Yaşlanma Karşıtı (Anti Aging) Krem ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Basit ve etkili hareketlerin uygulanması ile birlikte göz çevresinde istenilen etki yakalanır. Özellikle göz çevresindeki kas sıkılaşmasını dağlayarak ciltte gerginlik yaratılması hedeflenen göz çevresi kırışıklıkları için yoga hareketleri ile kan dolaşımı hızlanmaktadır. Aydınlık ve canlı bir göz çevresine sahip olmak için düzenli periyotlarla bu yoga hareketlerinin yapılması gereklidir. Düzenli yapıldığı takdirde ön etkileri 1-2 ay içerisinde, kırışıklık görüntüsünün azalması ve canlı bir cilde sahip olma etkisini ise 5-6 ay içerisinde görebilirsiniz. Doğru cilt bakım ve doğal kozmetik ürünlerinin kullanımı ile de bu süreci daha etkili bir hale getirebilirsiniz.

Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/sonbaharda-cilt-bakimi-nasil-olmalidir/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir