genel

Radyasyon Önleyici Kullanımı

Günümüzde elektronik eşyaların yaygınlaşması ile birlikte radyasyon riski de artmaktadır. Radyasyon maruz kalındığında zararlı etkilere neden olan bir enerji türüdür. Radyasyon önleyici kullanımı ile radyasyonun vücut üzerinde yarattığı olumsuz etkileri minimum düzeyde yaşanır.

Radyasyon iyonlaşmaya neden olabileceği için iyonlaştırıcı radyasyon olarak da tanımlanmaktadır. Kullandığımız telefon, tablet, bilgisayar gibi ürünlerde de bu radyasyon türünden bulunmaktadır. Radyasyona maruziyetin minimuma indirilse dahi etkileri olabilmektedir. Bilimsel olarak düşük dozda maruziyetin etkileri tam olarak belirlenemese dahi zararları olduğu bilinmektedir.

Yapay radyasyondan korunmak için bazı önlemler alınmalıdır. Radyasyon önleyici kullanımı bu önlemlerin arasında yerini almaktadır. Aynı zamanda aktif olarak kullanılmayan elektronik cihazların fişlerinin çekilmesi veya kapalı hale getirilmesi elektromanyetik radyasyondan korunmak için etkili olabilmektedir.

Elektrikli çalışan eşyaları uzun düreli kullanımda tutmamak önemlidir. Saç kurutma makinesi, elektrikli battaniye gibi ürünleri kısa süreli çalıştırmak radyasyondan korunmak için gereklidir. Cep telefonu seçiminde ise SAR değeri düşük olan cep telefonlarını seçmek için özen gösterilmelidir. SAR değeri özgül emilim değeridir. Bu değerin düşük olması vücudun maruz kaldığı radyo frekans değerinin düşük olması anlamına gelmektedir. Şarjı düşük elektronik cihazların kullanımını minimuma indirmeli ve çoğunlukla batarya dolu iken kullanılmalıdır.

radyasyon önleyici kullanımı

Yeşilmarka Negatif İyon Kolyesi (Quantum Enerji Kolyesi) ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

 

Yeşilmarka radyasyon önleyici ürün kullanımı ile de radyasyonun zararlı etkilerinden korunmak mümkündür. Radyasyon önleyici sticker ürünü elektromanyetik radyasyonun olumsuz etkilerini ortadan kaldırarak insan vücuduna doğrudan zarar vermesini engellemektedir. Negatif iyon kolyesi ve radyasyon önleyici sticker ile radyasyonun zararlı etkilerinden korunmak için Yeşilmarka internet sitesi üzerinden siparişinizi verebilirsiniz. Bu yazımızda radyasyona ve önlenmesine dair tüm detayları sizler için derledik.

Radyasyon Önleyici Nedir?

Radyasyon önleyici, radyasyonun insan vücudu üzerine zararlı etkilerini engellemek amacıyla kullanılan malzemelerdir. Radyasyon önleyici kullanımı, günlük radyasyon maruziyetinin yüksek olması nedeniyle oldukça önemlidir. Radyasyon elektromanyetik bir dalga şeklinde sürekli yol alan ve yayılmakta olan bir enerji türüdür. Pozitif iyonlaşma reaksiyonu göstermesi nedeniyle radyasyon önleyiciler ortamı nötrlemek amacıyla ve etkisinin azaltılması amacıyla negatif iyon yüklüdür.

Günümüzde telefonun radyasyon yaydığı kısım genellikle eskiden antenin olduğu üst bölümdür. Bu nedenle telefona ne kadar yakın olunursa maruziyet de o kadar artmaktadır. Telefonu bu kadar yakından kullanmak doğrudan radyo frekansa maruz kalınması nedeniyle radyasyon önleyici kullanımı oldukça fayda sağlamaktadır. Burada unutulmaması gereken noktalardan birisi, radyasyon önleyici ortamdaki tüm radyasyonu yok etmez. Sadece yapıştırıldığı cihazdaki radyasyonun emilimini sağlamaktadır.

Radyasyon Önleyici Sticker Nasıl Kullanılır?

Elektromanyetik dalga yayan herhangi bir elektronik cihaza sticker yapışkanı sayesinde yapıştırılır. Radyasyon önleyici kullanımı pozitif radyasyon iyonlarının nötrlenmesi amacıyla kullanılmaktadır. Sticker telefona, tablete, laptopa, televizyona rahatlıkla yapıştırılarak kullanılabilir. Burada dikkat edilmesi gereken konu telefonun metal yüzeyine yapıştırılmaması plastik içeren kısmına yapıştırılması gereklidir.

Anti radyasyon stickerı olarak da tanımlanan radyasyon önleyici sticker Yeşilmarka’nın ürün kategorisi arasında yer almaktadır. Sticker katmanları, yapışkan etiket yüzeyi, absorblama malzemesi, germanyum minerali, uzak kızılötesi, 32 kat negatif iyon, mineraller ve silikon olmak üzeredir. Negatif iyon katmanları sayesinde radyasyon önlemede etkindir.  Radyasyon önleyici kullanımı radyasyonun insan sağlığı üzerindeki zararlı etkilerini ortadan kaldırarak olumlu gelişmeleri sağlamaktadır.

Radyasyon Önleyici Sticker Ne İşe Yarar?

Radyasyon önleyici sticker negatif iyon katmanı sayesinde insan sağlığına olumlu etkiler oluşturur. Radyasyon önleyici kullanımı da bu nedenle sağlık için oldukça faydalıdır. Negatif iyonlar vücutta radyasyon nedeniyle pozitif iyon yükü alınmışsa bunu nötrleyerek zararlı etkilerden korunmaya yardımcı olur. Herhangi bir pozitif etkiye maruz kalmadan negatif iyonun vücutta olması vücudun alkali özellikte olmasını sağlar. Yani herhangi bir pozitif iyon vücuda etki ederse doğrudan vücut nötrleme yapacaktır. Bu nedenle elektromanyetik dalga yayan her elektronik cihaz üzerine radyasyon önleyici kullanımı etki eder.

Negatif iyon yüklü vücut daha zinde bir vücut olacağından bağışıklığı düşürmez ve hastalığı kendine çekmez. Yeşilmarka radyasyonu önleyen sticker ürünü içerisinde santimetre küp başına minimum 2000 negatif iyon barındırmaktadır. Bu sayede elektromanyetik dalgaların neden olduğu zararları azaltmaktadır. Telefonlar neredeyse modeline göre minimum 1000 pozitif iyon yayılımına neden olmaktadır.

Negatif yüklü iyonla yüklü bir vücutta aynı zamanda kan dolaşımı daha etkindir. Bağışıklık ve endokrin sistemi için de oldukça faydalı olan bu durum aynı zamanda zararlı virüslere karşı savaşmaya da yardımcı olmaktadır. Psikolojik baskıya neden olmayacağı için odaklanmanın da efektif olmasını sağlar. Enerjik ve zinde bir vücut olması sayesinde bağışıklık sistemini de güçlendirmeye etki etmektedir. Radyasyonun kanser gibi zararlı hastalıklara neden olmaması için vücudun direncini artırmaya da faydalıdır.

Radyasyonu Önleyen Maddeler Nelerdir?

Radyasyon önleyici kullanımı haricinde radyasyonu engelleyen bazı bitkiler bulunmaktadır. Evde, işyerinde ve okullarda bu zararlı etkilerden kurtulmak amacıyla, kaktüs, sarmaşık, barış çiçeği, venüs saçı, kurdele çiçeği gibi çiçekler yetiştirilmektedir. Bu bitkilerin içerisinde özellikle kaktüs kullanımı oldukça fazladır. Dışında yer alan dikenleri sayesinde radyasyonun emilimini sağlamaktadır.

Kullanılan bitki ne kadar büyükse emilim sağlama oranı da o kadar artmaktadır. Bu nedenle daha büyük kaktüs bilgisayarın yanına veya yaşam alanına konulabilir. Radyasyona maruz kalınması durumunda birçok belirti görülebilmektedir. Yorgunluk, baş ağrısı, migren, uykusuzluk, psikolojik problemler bu rahatsızlıkların başında gelmektedir. Uzun süreli ve yoğun maruz kalmalarda ise daha ciddi sağlık problemlerine neden olabilmektedir. Özellikle solunum yolu hastalıkları oldukça yaygındır.

Negatif iyon içeren maddeler radyasyonu önleyen maddelerdir. Çalışma prensibi, pozitif iyonların varlığı durumunda negatif iyonlar nötrleşme tepkimesine girerler. Yağmur, göl kenarı, deniz kenarı, dalga olan bölgelerde negatif iyon oldukça fazladır. Bu nedenle her yağmur sonrasında herkes kendini rahat ve huzurlu hisseder. Radyasyon önleyici kullanımı veya bu şekilde negatif iyon içeren alanlarda vakit geçirmek radyasyonun zararlı etkilerinden kurtulmayı sağlamaktadır.

radyasyon önleyici kullanımı

Yeşilmarka Radyasyon Önleyici Sticker ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

 

Teknolojik çözümler ile radyasyondan kurtulmak mümkün iken bir yandan da tüketilen besinler sayesinde de radyasyonu önlemek mümkündür. Sarımsak, soğan, yeşil çay özellikle düzenli olarak tüketildiği takdirde vücuttaki radyasyonun atılması için etkili olduğu bilinmektedir. Düzenli tüketilmesi sayesinde radyasyonun vücutta birikmesini veya zararlı etkilerini önlemek amacıyla dikkat edilmelidir. Bunların haricinde sebze ve meyve tüketimi de radyasyonu vücuttan uzaklaştırmak için etkilidir. Özellikle C vitamini içeren besinlerin tüketimi oldukça faydalı olduğu bilinmektedir.

Bunların haricinde bazı basit önlemler alarak da radyasyondan korunmak mümkündür. Özellikle cep telefonu kullanırken kulaklık kullanımı maruz kalınan radyasyon oranını düşürmektedir. Sürekli aynı kulakta telefon kullanımının da oldukça zararlı olduğu bilinmektedir. Mümkünse kulaklıkla değilse dönüşümlü kulak kullanılmalıdır. Saç kurutma makineleri gibi elektromanyetik dalganın güçlü yayıldığı ekipmanların aralıklı kullanılması gereklidir. Özellikle kullanım esnasında da sürekli uygulama yapılmamalıdır.

Bilgisayar ve laptoplarda sürekli zaman geçirilmemelidir. Zaman geçirmek zorundaysanız, işiniz ve okul için gerekliyse, bilgisayarın yanına radyasyon önleyici bitkilerden koymak ve radyasyon önleyici sticker uygulamak radyasyonun emilimini sağlayacaktır. Özellikle evde yüksek radyasyon yayan bir diğer ekipman ise modemdir. Bu cihazın gece yatarken aynı odada olmamak veya mümkünse kapatmak etkili olmaktadır. Kullanılmayan elektronik cihazların da kapalı tutulması radyasyondan korunmak için önemlidir.

Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/goz-cevresi-kirisikliklari-icin-yoga-hareketleri/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir