genel

Sonbaharda Cilt Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Her mevsimde cildin yaşadığı bir geçiş süreci bulunmaktadır. Yazın sıcak etkileri yerini sonbaharın daha serin etkilerine bırakmasıyla birlikte ciltte birtakım değişiklikler meydana gelmektedir. Sonbaharda cilt bakımı diğer mevsimlerde de olduğu gibi oldukça önemlidir.

Ciltte yazın sıcaklar nedeniyle ve güneşin etkisiyle lekeler oluşması ile sonbahar mevsimi bu lekelerin giderilmesi için gerekli bir zaman dilimidir. Leke oluşumuna neden olan durumlar tespit edilmeli ve ardından ciddi bir bakım yapılmalıdır. Leke oluşumuna ek olarak en çok görülen problemlerden biri de cildin kurumasıdır. Kuruyup pul pul dökülme sorunu özellikle bu mevsim geçişlerinde yaşanmaktadır. Cilt bu geçişler nedeniyle birçok rahatsızlıkla karşı karşıya kalabilmektedir. Rahatsızlıkların esas sebepleri belirlenerek cilt tipine uygun ürünlerin kullanımına önem verilmelidir. Karma ciltler, yağlı ciltler, kuru ciltler ve hassas ciltler için özel olarak üretilen ve doğal içerikleri ile vücudunuza zarar vermeyecek ürünler tercih edilmelidir.

Sonbaharda cilt bakımı özellikle ciltte meydana gelen kuruluk nedeniyle oldukça önemlidir. Cilt özellikle havanın ani değişimleri nedeniyle en çok etkilenen bölgelerdendir. Yüz bölgesi özellikle bu tarz ani değişimlerden çabuk etkilenmekte ve sivilce, akne, siyah nokta, kuruluk gibi birçok cilt rahatsızlığını da beraberinde getirmektedir. Bu tarz problemlerden minimum seviyede etkilenmek veya etkilenmemek için düzenli cilt bakımı yapmaya özen gösterilmelidir.

Cilt bakımı belirli periyotlarda ve mevsim geçişlerine uygun şekilde yapılmalıdır. Yazın cilt özellikle günde 1 defadan fazla güneş kremine ihtiyaç duyuyorsa diğer mevsimlerde bu sayı gün içerisinde azalmaktadır. Nemli, sıcak veya kuru ortamlarda sürekli zaman geçiriliyorsa buna uygun olacak şekilde yağ bazlı veya su bazlı nemlendirici ürünler seçilmelidir. Bu seçimler kişinin cilt tipine ve yapısına uygun şekilde yapılmalıdır. Aksi takdirde farklı cilt rahatsızlıklarına da sebep olabilir. Sonbaharda cilt bakımı için yapılması gereken en önemli rutin cildin düzenli olarak nemlendirilmesidir. Cildin sıcak havadan soğuk havalara yavaş yavaş geçişinde cilt nemini kaybetmektedir. Bu nedenle dışarıdan takviye nemlendiriciye ihtiyaç duymaktadır.

sonbaharda cilt bakımı nasıl olmalıdır

Yeşilmarka Doğal El ve Vücut Kremi – Şeftali ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Cildin ihtiyacı olan temizleme ürünlerini, doğal kozmetik ürünleri ve doğal içerikli nemlendirici ürünlerini Yeşilmarka internet sitesi üzerinden inceleyerek siparişinizi oluşturabilirsiniz. Farklı cilt bakım ürünleri içerisinden cilt tipinize en uygun ürünü tercih edebilirsiniz. Bu yazımızda sizler için sonbaharda cilt bakımı nasıl yapılır detayları ile derledik.

Sonbaharda Cilt Neden Kurur?

Sonbaharda cilt bakımı yapılmaması halinde cilt soğuk havaların da etkisiyle nemini ve ışıltısını kaybetmeye başlar. Bu durum zamanla farklı cilt problemlerini de beraberinde getirir. Her cilt kendine özel bir nemlendirme düzenine ihtiyaç duyar. Cilt temizliğinin düzgün yapılması sonrasında sabah ve akşam günde en az 2 defa olmak üzere sonbahar ve kış mevsimlerinde cildin nemlendirilmesine özen gösterilmelidir.

Sonbaharla birlikte başlayan soğuk havaların etkisi ciltte kurumaya ve kırışıklığa neden olmaktadır. Bu nedenle sonbaharda cilt bakımı oldukça önemlidir. Cildin ışıltısını kaybetmemesi için havalar soğusa dahi günlük su tüketimine de dikkat etmek gereklidir. Cildin ihtiyacı olan nemi doğal nemlendirici kremler ile desteklerken bir yandan vücudun ihtiyacı olan su dengesinin de korunması çok önemlidir. Hem yaşamsal faaliyetler hem de cilt sağlığı için günlük su tüketimi ve dengeli beslenmeye özen gösterilmelidir.

Sonbaharda Ortaya Çıkan 10 Cilt Problemi ve Çözümleri

Sonbahar mevsiminde hem yüzde hem de vücutta birçok cilt problemi baş göstermektedir. Bu problemler arasında en yaygın olanı kuruluktur. Bu mevsimde en yaygın görülen cilt rahatsızlıkları aşağıda listelenmiştir;

  1. Kuruluk; cildin nemini kaybetmesi ile birlikte ortaya çıkan beyaz ve pul pul dökülmelere yol açan cilt rahatsızlığıdır.
  2. Rosacea; ciltteki kılcal damarların belirginleşerek kırmızı bir hal alması ile bilinen cilt rahatsızlığıdır.
  3. Cilt lekeleri; yoğun güneş etkisine maruz kalmış ve doğru ve doğal güneş kremi ürünleri kullanılmaması ile birlikte sonbaharda cilt lekeleri daha belirgin hale gelmektedir.
  4. Kepek sorunu; cildin mevsim geçişi nedeniyle kuruması sonucu da saç diplerinde kepeklenme problemi ortaya çıkmaktadır. Belirtilerden kurtulmak ve kepek sorununun önüne geçmek için doğru saç bakım ürünlerinin kullanılması gereklidir.
  5. Siyah nokta; sıcak havadan soğuk havaya doğru geçişlerde cilt dengesini kaybetmekte ve doğru cilt bakım rutini uygulanmadığı takdirde siyah nokta oluşumu başlamaktadır.
  6. Egzama; özellikle atopik cilt tipine sahip olan kişilerde egzamaya yatkınlık oldukça fazladır. Doğal içerikli nemlendirici ürünlerinin kullanımı ile birlikte bu mevsim geçişlerinden etkilenmemek de mümkündür. Sonbaharda cilt bakımı yapmak atopik ve hassas ciltliler için oldukça önemlidir.
  7. Dudak çatlaması; havaların soğumaya başlaması sadece cilt üzerinde değil aynı zamanda dudaklarda da nem kaybına neden olmaktadır. Nemini kaybeden cilt yüzeyi zamanla çatlamaya başlamaktadır. Bu durum dudakta çatlamaya, ciltte işe kırışıklık oluşmasına neden olmaktadır. Bu durumun önüne geçmek için paraben, sls, sles, fosfat gibi cilde zarar veren kimyasal içerikli ürünlerin kullanılmamasına dikkat edilmelidir. Özellikle dudak bölgesine uygulanan dudak kremleri gün içerisinde fark edilmeden yenebilir. Bu nedenle kullanılan ürünün doğal içerikli ürün olmasına özen gösterilmelidir.
  8. Doku bozukluğu; vücudun eklem bölgelerinde özellikle dirsek ve diz gibi bölgelerinde ortaya çıkan pütürcüklerin oluşmasına neden olan cilt rahatsızlığıdır. Doğru nemlendirme ile bu durumun önüne geçilebilmektedir. Temelinde cildin bölgesel olarak kuruması neden olabilmektedir.
  9. Sivilce veya akne; birçok nedenden dolayı oluşabilen ve çok sayıda kişinin muzdarip olduğu bir cilt problemidir. Genellikle hormonel nedenlerle ortaya çıksa da mevsim geçişlerinde doğru cilt bakım ürünlerinin kullanılmamasından da kaynaklanmaktadır. Sonbaharda cilt bakımı rutinleri bu nedenle aksatılmamalı ve kişinin cilt yapısına uygun şekilde yapılmaya devam edilmelidir. Akne ve sivilceye eğilimli cilt yapısına sahip olan kişiler genellikle yağlı ve karma cilt tipine sahiptir. Bu nedenle yağ bazlı nemlendiriciler yerine su bazlı nemlendiricileri tercih ederek cildin nemini korumasına yardımcı olmalıdır.
  10. Renk tonu eşitsizliği; özellikle yazın güneşe maruziyet sonrasında ortaya çıkan cilt lekelerinin iyileşme sürecinden sonra ortaya renk tonu eşitsizlikleri de çıkmaktadır. Renk tonunun eşitlenmesi yüzün bölgesel olarak nemini kaybetmesinden kaynaklanıyor olabilir. Bu nedenle cilt analizi yaptırarak cildinize en uygun nemlendirici ürünü seçmelisiniz.
sonbaharda cilt bakımı nasıl olmalıdır

Yeşilmarka Doğal Yoğun Bakım Kremi ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Sonbaharda cilt bakımı yapmak ve kimyasal içerikli ürünlerden uzak durmak için Yeşilmarka doğal içerikli cilt bakım ürünlerini tercih ederek cildinizi derinlemesine temizlemenin yanı sıra doğru şekilde ve uzun süre kalıcı olarak nemlendirebilirsiniz. Doğal içeriğe sahip olması ve tüm ciltlerine uygun ürünleri içermesi nedeniyle oldukça güvenilir bir etki bırakmaktadır.

Sonbaharda Cilt Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Sonbaharda cilt bakımı her zaman olduğu gibi düzenli aralıklarla yapılmalıdır. Doğal içerikli ürünlerin kullanılabileceği gibi doğal ürünler de doğrudan cilt bakımında kullanılabilir. Cildin ilk önce derinlemesine temizliğinin yapılması ve ardından kuruluk gibi bir problemle karşılaşmamak için doğru nemlendirici ürünle cildin nemlendirilmesi gereklidir.

Düzenli periyotlarla peeling işlemi yapılmalı ve cilt ölü derilerden arındırılmalıdır. Aloe vera, süt, bal, yoğurt, mısır unu, yumurta gibi doğal ürünlerle hazırlanan maske karışımları hazırlanarak cilde doğal yollarla da nem kazandırmak mümkündür. Bunları hazırlamak için yeterli vaktinizin olmaması halinde doğal içeriklerle hazırlanmış ve kimyasal içermeyen güvenilir bir markadan doğal cilt bakım ürünleri tercih edilmelidir.

Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/sac-bakiminizi-tamamlamak-icin-sac-bakim-serumunun-kullanimi/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir