genel

Saç Bakımınızı Tamamlamak İçin Saç Bakım Serumunun Kullanımı

Dış görünüşün en önemli bileşenlerinden biri olan saçlar, tarzımızın da dışa vurumu için tamamlayıcı bir unsurdur. Bu nedenle her daim bakımlı ve canlı görünmesini isteriz. Saçlar maruz kaldığı kirli hava, kimyasal işlem ve kullanılan şampuan gibi ürünler nedeniyle kurur ve yıpranır. Saç bakım serumunun kullanımı saç dökülmesi önleyerek saç köklerinin güçlenmesini sağlamaktadır.

Günümüzde en çok karşılaşılan saç problemlerinden biri olan saç dökülmesi de saçın yıpranması nedeniyle görülmektedir. Saçların yıpranmasına neden olan bir sürü faktör bulunmaktadır. Sürekli duş almak, saçın şekillendirilmesi ve kurutulması için yüksek ısıya maruz kalması, kir ve toz da saç problemlerine neden olmaktadır.

Yıpranan, kuruyan ve güçsüzleşen saçların canlanması için saç serumunun düzenli kullanımı tavsiye edilmektedir. Kısa süre içerisinde saça esneklik ve canlılık katan saç serumu kullanımında ve seçilmesinde dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar bulunmaktadır.  Özellikle yaşanılan saç bakım probleminin ne olduğuna odaklanarak saç bakım serumunun seçimi yapılmalıdır. Saçın yapısı, boya durumu, uzun veya kısa oluşu bile saç serumunun seçimi ve kullanımı için önemlidir. Yeşilmarka internet sitesi üzerinden saçlarınıza en uygun doğal içerikli saç bakımı serum ürünlerini inceleyebilir ve siparişinizi oluşturabilirsiniz.

Saç Bakım Serumu Nedir?

Saçların daha canlı, parlak ve hacimli görünmesini sağlayan saç bakım ürünüdür. Saç bakım serumunun kullanımı, saç kökleri ve saça nem dengesi kazandırarak canlanması için göre alır. Saçların canlılığı saç kökleri ile doğrudan ilişkilidir. Saç derisinin saçları besleyici özelliğe sahip olması saçların da sağlıklı bir şekilde uzamasını ve canlılığını sağlamaktadır. Saç serumu kullanımının da saçları kökten uca besleyerek saçların sağlıklı ve parlak bir şekilde büyümesini sağlar. Saçların istenilen hacme kavuşması da düzenli saç bakımı yapmaktan geçer.

saç bakım serumu

Doğal Saç Serumu ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Saç bakım serumunun kullanımı doğru bir şekilde yapılırsa saça oldukça fayda sağlamaktadır. Saç bakım ürünleri seçiminde saça ve cilt yapısına uygun ürünler tercih edilmelidir. Saçtaki etkisini uzun süreli yaşamak amacıyla doğru saç bakım ürünleri kuru saçlar için, yağlı saçlar için, kepek sorunu olan saçlar için, yıpranmış ve işlem görmüş saçlar için seçeneklerine göre kullanılmalıdır. Saçların her zamankinden canlı, ışıl ışıl, bakımlı, hacimli ve güçlü saçlar düzenli aralıkla yapılan bakım sayesinde mümkündür.

Kendi saç tipinize göre bakım önerileri hakkında daha fazla bilgi almak için https://www.yesilmarka.com/blog/sac-tipine-gore-bakim-onerileri/ linkindeki yazımızı okuyabilirsiniz.

Saç Bakım Serumu Nasıl Kullanılır?

Saç bakım serumu, saç diplerine, gövdesine ve uçlarına az miktarda uygulanır. Saç serumu kullanımında özellikle diplere eşit uygulandığından emin olunmalıdır. Saçların kökten uca beslenmesi için saç köklerinin güçlenmesi gerekir. Saçlar duştan sonra kurulanır fakat biraz nemli bırakılır. Nemli saçlara uygulandığında daha etkin sonuçlar elde edilmektedir. Saç derisinin yıpranmalardan kurtulması ve onarılması amacıyla kullanılan seç serumunun doğal içerikli olması saç sağlığı için oldukça önemlidir. Saçlara doğrudan bitkisel yağlar da uygulanabilir; fakat bu amaçla hazırlanan saç serumlarının zengin içeriği olması nedeniyle daha çok besleyici özelliği bulunmaktadır.

Saç bakım serumu çeşitlerinden saça uygun olanı tercih edildiği zaman etkileri kısa süre içerisinde görünmektedir. Saçın yapısına uygun olan saç serumları genellikle saç dökülmesinin önüne geçerek saçın kaybettiği hacmi yakalamasını sağlamaktadır. Provitamin B5, bitkisel aktifler, bitkisel gliserin, kafein, ginseng özütü, sarımsak özütü, ısırgan özütü, cüce palmiye özütü, nane yağı gibi zengin içeriğe sahip Yeşilmarka saç bakım serumu saçlarınızı kökten uca besleyerek canlılık ve parlaklık kazanmasını sağlayarak, sağlıklı uzamasına da destek olmaktadır. İnternet üzerinden Yeşilmarka doğal kozmetik, saç ve cilt bakım ürünlerini inceleyebilirsiniz.

Saç Bakım Serumu Ne İşe Yarar?

Saçların ihtiyacı olan besini sağlayarak sağlıklı ve dolgun görünüme kavuşmasını sağlar. Saç bakım serumunun kullanımı her üründe olduğu gibi yeteri oranda kullanılmalıdır. Saç bakım rutini içerisinde belirli periyotlarla uygulamak saç problemlerini ortadan kaldıracaktır. Saç şekillendirmek için yapılan yüksek ısılı işlemler veya kullanılan kimyasal içerikli saç şekillendiricilerin zararlı etkilerinden de korur. Haftada 1 veya 2 defa saç bakım uygulamaları tavsiye edilmektedir. Fazla yapılan veya aşırı miktarda saç serumu kullanımı da saçın yıpranmasına güçsüzleşmesine neden olabilir.

Saçların kirli olması halinde saç bakım serumunun kullanılması etkili bir sonuç sağlamaz. Bu nedenle temiz ve hafif nemli saça önce diplerden başlamak üzere saç serumu uygulanır. Saçların dökülmesini, kırılmasını, kurumasını ve yıpranması önlemek amacıyla dipten uca doğru nazik şekilde uygulama yapılmalıdır. Uygulama sonrası tarak kullanarak saç tarandığında da tüm saça uygulanmış olur. Uygulama sonrasında saçta durulama yapılmasına gerek yoktur.

Dermaroller kullanımı ile birlikte bu serumlar daha etkin şekilde saç köklerine nüfuz etmektedir. Birkaç dakika köklere masaj şeklinde yapıldığında etkilerini kısa sürede görmek mümkündür. Tercih edilen saç serumu eğer kullanımdan sonra saçlarınızda beklenmedik bir etki yaratıyorsa kullanmayı bırakmalı ve başka bir markadan saçınıza uygun serumu almalısınız. Bu etkiler, saçın dökülmesi, saç derisinde kepeklenme veya saçın kuruması olarak görünebilir.

saç bakım serumu

Yeşilmarka Dermaroller ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

İlk defa saç serumu kullanacakların saç bakım serum markalarını iyice araştırması gereklidir. Doğru bakım ürününü bulmak için öncelikle doğal olan seçenekler değerlendirilmelidir. Kimyasal içerikli saç bakım ürünleri saçta geçici süreli olumlu bir etki bırakmış izlenimi yaratabilir. Doğal içerikli saç bakım ürünleri kullanıldığında dökülmelerin ve yıpranmaların önüne rahatlıkla geçilebilir. Yeşilmarka doğal kozmetik ürünleri ve saç bakım ürünleri her saça ve cilde uygun seçenekleri barındırmaktadır.

Saç Serumunun Faydaları Nelerdir?

Saç bakım serumunun kullanımı saç üzerinde ve saç köklerinde birçok olumlu etki sağlar. Bu etkiler şunlardır;

  • Saç oluşumunu destekler.
  • Var olan hücrelerin güçlenmesini sağlayarak dökülmeyi önler.
  • Saçların sağlıklı şekilde uzamasını sağlar.

Günümüzde çoğunluk saçların kaybettiği ışıltının geri kazanılması için kullanmaktadır. En bilinen etkilerinden biri olan parlaklık kazandırmak yanında saç derisini de güçlendirmektedir. Dermaroller iğne ile saç derisinde mikro delikler açılması ile saç serumu nazik hareketlerle saç köklerine yedirilir. Bu işlem özellikle saç dökülmesinin yoğun olduğu bölgeye uygulandığında saç çıkmasına destek olmaktadır.

Sürekli saç kırılması yaşayanlar doğrudan saç kırıklarına serumu uygulayabilirler. Zamanlar kırıkların iyileştiği gözlemlenir. Buna ek olarak saçın taranması esnasında oluşan saç karışıklığını da engeller. Nemli saça serum uygulaması ile saç rahatlıkla taranır. Saçların kendi halinde kuruması da saçın nemini kaybetmesini engelleyerek saç problemlerini önlemektedir. Serum uygulaması sonrasında saçlara çok rahat şekillendirme de yapılabilmektedir. Isı ile şekillendirme öncesinde de saçlar temizlenerek serum uygulaması yapılabilir.

Kıvırcık saç, düz saç, dalgalı saç gibi saçın yapısına uygun saç bakım serumu da mevcuttur. Saçın kendi yapısına zarar vermeden saçların hacminin korunmasına destek olan bu serumlar saçların zamanla güçlenmesini de sağlayarak dolgunluk kazandırmaktadır. Saça düzenli olarak serum uygulaması yapılması halinde saç bakım kremlerine ihtiyaç duyulmaz. Saçın temizlenmesi için de doğal şampuan ve nemlendirici özellikli doğal saç kremi ürünleri kullanımı tavsiye edilmektedir. Haftada 2 veya 3 kez saçların temizlenmesi önerilmektedir.

Yeşilmarka saç bakım serumu yapısındaki kök hücre teknolojisi sayesinde kısa sürede saçların beslenmesini sağlayarak saç oluşumunu sağlamaktadır. Aktif içeriği sayesinde 3 ay içerisinde saç oluşumunu ve kök hücre oluşumunu sağlamaktadır. Saçların daha güçlü ve canlı olarak uzamasını desteklemekte ve doğal içeriği ile gönül rahatlığı ile kullanılmaktadır.

Bu yazımızda saç bakım serumunun kullanımına değindik. Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/metabolizma-hizlandirmak-icin-5-dogal-yontem/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir