Kişisel Bakım

Saç Tipine Göre Bakım Önerileri

Giyim ve makyaj ile birlikte bir bütün olarak tamamlanan saçlar, özellikle kadınların  en önemli aksesuarlarıdır. Günümüzde kadınların kuru, dökülen ve sert saçlar, en çok karşılaştıkları sorunlardır. Saç bakımı ile ilgili yapılan bir çok yanlış yüzünden saçlar dökülebilir. Bunun olmaması için her saç tipine göre bakım özel bir şekilde yapılması gerekir.

Yazın güneşte nemini kaybeden, kışın soğuktan etkilenip bere altında kırılan, hava kirliği ve stresten etkilenen saçlar, canlılığını ve parlaklığını kaybeder. Saç tiplerine göre yapılan doğru saç bakımları daha canlı, sağlıklı ve gür saçlara sahip olunmasını sağlar.

Her saç tipi farklı bakıma ihtiyaç duyar. Saç tipine uygun olarak bakım yapmanın ise birçok yolu vardır. Yeşilmarka’nın doğal içerikli saç bakım ürünleri, farklı saç tiplerine özel seriler hazırlamıştır.

Saç dökülmesi, kırılması, canlılığını ve parlaklığı yitirmesinin; demir eksikliği, mevsimsel değişiklikler, hormon bozukluğu, fön, maşa ve boya gibi birçok sebebi vardır. Bu sorunlarla karşılaşmamak için şu saç bakım önerileri yapılabilir:

1.    Kuru Saçlar

Saç tipine göre bakım, daha canlı, parlak ve sağlıklı saçlar için çok önemlidir. Sağlıksız yapıda olan bir saç, kullanıcısını çok rahatsız eder. Bunun için saç tipine uygun olan bakımın yapılması çok önemlidir.

Kuru saçların ihtiyacı olan en önemli şey nemdir. Hava kirliliği, kullanılan şekillendiriciler (fön, maşa, düzleştirici) ve saçlara yapılan işlemler (boya, röfle), saçların kurumasına neden olur. Kuru saçlar oldukça bakımsız ve mat görünürken, şekil vermesi de normal saçlara göre çok daha uzun vakit alır.

Kuru saçların bir diğer sebebi de yanlış şampuan kullanımıdır. Marketlerde satılan ve içerisinde çok fazla kimyasal bulunan şampuanlar, saçlara ciddi derecede zarar verir. Yeşilmarka doğal şampuanlar ile bu sorundan kurtulabilirsiniz.

Yeşilmarka doğal içerikli şampuanı saç diplerine masaj yaparak iyice yedirilerek kullanılmalıdır. Saçları durularken soğuk su kullanmak saçın nemini korur ve kuruluğu önlemeye yardımcı olur. Bu uygulama ile kuru ve mat saçlar, daha canlı ve parlak hale gelecektir.

Saç Tipine Göre Bakım Önerileri

Yeşilmarka Kuru ve İnce Telli Saçlar İçin Şampuan Ürünümüzü İnceleyebilirsiniz.

2.    İnce Telli Saçlar

İnce telli saçlar, her zaman özel bir bakıma ihtiyaç duyar. Bu nedenle hızlı ve kolay şekil alırlar. Fakat ince telli saçlar gün içerisinde çabuk sönerler ve hacmini kaybederler. Bu nedenle ince telli saçların bakımında doğal ve yumuşak formüllü şampuan tercih edilmesi gerekir. Yeşilmarka doğal şampuanlarını tercih ederek, ince telli saçlarınızı daha dolgun kullanabilirsiniz.

İnce telli saçların hacmini kaybetmemesi için ilk seçenek saçları sık sık yıkamaktır. Saçı günlük yıkamanın sanılanın aksine hiçbir sakıncası yoktur. Her yıkamadan sonra saç kremi kullanmak, saçın yıpranmasını önler ve nemini korumasına yardımcı olur.

İnce telli saçlar, yapısal olarak yıpranmaya daha açıktır. Isı ile şekillendirme yapmak veya çok açık tonlarda boyamak daha kolay yıpranmasını sebep olur. Bu yüzden saçı doğal rengine yakın tonlar da kullanmak ve ısı işlemlerinden önce ısıya karşı koruyucu bir bakım spreyi kullanmak, saçın yıpranmasını önlemeye yardımcı olur.

İnce telli saçların kesimi, saçın duruşu için çok önemlidir. Bu yüzden saçı omuz veya çene hizasında kısa tutmak ve katlı kestirmek, saçın daha hacimli görünmesini sağlar. Gün içinde sönen saçları tersten kurutmak ve hacim verici ürünler kullanmak, saçların gün boyu daha dolgun görünmesini mümkün kılar. 

Ayrıca saç bakım yağı kullanmak da ince tellerin saçların daha dolgun görünmesini sağlayan yöntemlerden biridir.

3.    Normal Saçlar

Normal saçlar, nem, sebum, protein gibi saçın yapısını teşkil eden tüm maddelerin dengede olduğu canlı ve sağlıklı saç türüdür. Bu tipte saçlara sahip kişiler, saçların nem ve yağ oranını dengede tutan şampuanları tercih etmelidir.

Normal saç tipine sahip olan kişiler, haftada bir saç maskesi kullanmalıdır. Saç maskeleri, saçın ihtiyacı olan proteini kazandırmak için üretilmiştir. Saç maskesi, dozunda bir ısı ile daha etkili sonuçlar verebilir.

Yeşilmarka doğal saç kremi saçlarınızı yıkadıktan sonra kullanarak, saçlarınızın daha yumuşak ve canlı gözükmesini sağlayabilirsiniz. Saçlarınızı şampuanlayıp iyice duruladıktan sonra saç kremini saç uçlarına uygulayınız. 5-8 dakika bekleyiniz ve bol su ile durulayınız. Banyodan çıktıktan sonra saçlarınız çok yumuşak ve canlı görünecektir.

4.    Yağlı Saçlar

Yağlı saçlara sahip insanlar, sıkça saçını yıkamalıdır.  Bu nedenle kullanılacak şampuan, günlük kullanıma uygun, yağ arındırma özelliğine sahip ve saçı kurutmayan yumuşak dokulu bir şampuan olmalıdır.

Yağlı saçların bakımını yaparken, bazı hususlara dikkat edilmesi gerekir. Bu hususlar şu şekilde sıralanabilir:

  •       Saçı yıkarken, saç derisine masaj yaparak yıkanmalıdır.
  •       Yüksek sıcaklıktaki su ile yıkamaktan kaçınılmalıdır.
  •       Saçı el ile sürekli düzeltmemek ve sürekli taramak gerekir.
  •       Saçları sıcak fön ile değil orta ısıda kurutmak gerekir.
Saç Tipine Göre Bakım Önerileri

Yeşilmarka Yağlı Saçlar İçin Şampuan Ürünümüzü İnceleyebilirsiniz.

5.    İşlem Görmüş Saçlar

Saçların sağlıklı, canlı ve parlak görünmesi için saç tipine göre bakım yapmanın önemi oldukça fazladır. Hangi tipte olursa olsun işlem görmüş saçların daha fazla bakıma ihtiyacı vardır.

Boyalı saçlar, işlem gördüğü için hassas ve kırılganlardır. Genellikle boyadan önce saç açıcı kullanılır. Bu da bilindiği üzere saçı yıpratan bir işlemdir. Bu yüzden boyalı saçlara ekstra bakım ve özen göstermek gerekir.

Boyalı saçlara yeterince özen gösterilmezse, kısa sürede saçın rengi  solar ve sağlıksız bir görüntü ortaya çıkar. Bunu önlemenin birçok yolu vardır. Bunlar:

  •       İlk yapılması gereken boyalı saçlara uygun şampuan seçilmelidir.
  •       Renk koruyu saç kremleri, saçın rengini uzun süre korur. Saçları yumuşak ve nemli tutar.
  •       Saçların rengini korumak için mümkün olduğunca az yıkamak gerekir.
  •       Çok sıcak su kullanılmamalıdır. Çünkü sıcak su, saç tellerinin rengini açıcı bir etkiye sahiptir.
  •       Saçlarınızı yüksek ısıya maruz bırakmadan önce ısı koruyucu kremler kullanın.
  •       Islak saçı direkt föne maruz bırakmayın. Bu saçların kırılmasına ve yıpranmasına sebep olur. Öncelikle havlu ile nemini alın ve kurumaya yakın fön kullanın.
  •       Yazın mutlaka güneş koruyucu saç bakım ürünleri kullanın.
  •       Saçların kırık uçlarını, sık sık temizletin. Kırık saç uçları bakımsız bir görüntü neden olurken, gereksiz ağırlık yapar.
  •       Saçlarınızı çok sıkı bağlamayın.

Saç Tipine Göre Bakım

Saç tipine göre bakım yapmak çok önemlidir. Çünkü sağlıksız ve güçsüz saçlar günümüzde kadınlar başta olmak üzere birçok kişinin en büyük sorunlarından biri haline gelmiştir. Bu nedenle saç bakımı çok önemli ve özen gösterilmesi gereken bir konudur. Bir hayli zor olan saçların bakımı, bazı ipuçları ile çok daha kolay hale getirilebilir. Bu ipuçlarından bazıları şu şekilde söylenebilir:

  •       Saçlarınızı omuz hizasında kestirmek daha hacimli gözükmesini sağlar.
  •       Saçlarınızı toplarken lastik, saç bandı ya da yumuşak tokaları tercih edin. Kıstırmalı tokalar ve taçlar, saçlarınızı kırar ve yıpratır.
  •       Düzenli olarak saç kremi kullanmak her saç tipi için büyük önem taşır. Saç kremi kullanmak, saçın parlaklığını ve hacmini artırır.
  •       Saçınızı kuruturken, kurutma işlemini kökten ucu doğru yapın.

Saç bakımı için saç yapısına uygun şampuan, krem gibi bakım ürünleri kullanmak gerekir. Çünkü saçlarda kullanılan kimyasallar, uzun vadede saçların zarar görmesine neden olabilir. Bu yüzden doğal ürünler kullanmayı tercih etmeniz çok önemlidir.

Yeşilmarka doğal ürünlerini tercih ederek saçlarınızın sağlıklı, parlak, yumuşak ve gür görünmesini sağlayabilirsiniz.

Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/kozmetik-urunlerinde-zararli-kimyasallar-listesi/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir