Doğal Saç Serumu

Yeşilmarka Doğal Saç Serumu: 10 Farklı Dökülme Tipine Karşı Etkili Çözüm

Yeşilmarka Doğal Saç Serumu: 10 Farklı Dökülme Tipine Karşı Etkili Çözüm

İnsanların kişisel bakım konusunda yaşadığı en büyük problemlerin başında saç dökülmesi gelmektedir. Saç dökülmesi her ne kadar erkeklerle özdeşleştirilmiş olsa da, kadınların da bu problemden şikâyetçi oldukları bilinmektedir. Saç dökülmesinin nedenleri arasında birçok temel farklılıklar olsa da genel itibari ile kişiden kişiye değişiklik gösteren nedenler vardır. Bu nedenlerin içerisinde genetik yatkınlık, hormon dengesindeki değişimler, hamilelik, guatr vb. birçok etmen bulunmaktadır. Peki, yıllardır insanların dış görünüş konusunda en çok önem verdikleri konulardan biri olan saç, bu şekilde dökülerek problem yaratıyorsa neden tam anlamı ile bir çözüm bulunamıyor?

Saç dökülmelerinin nedenlerindeki farklılıklar gibi, dökülme tiplerindeki farklılıklar da çözüm noktasındaki uğraşların artmasına ve çeşitlilik göstermesine sebep olmuştur. Saç dökülmesinin ya da kelliğin çareleri arasında saç ekimi, hormon tedavisi, serum takviyesi gibi birçok yöntem olması aslında tam anlamıyla bir gerçek ve kesin bir çözümün bulunamadığı gerçeğini gözler önüne seriyor. İşte tam da bu noktada Yeşilmarka Doğal Saç Serumu düzenli kullanımda ciddi anlamda farklılıklar yaratabiliyor.

 Saç Dökülme Nedenleri ve Doğal Saç Serumu

Saç dökülme nedenleri arasında toplumsal algının dışında, kişilerin genetik yatkınlıklarından tutun da beslenmeye kadar birçok neden bulunmaktadır. Bu dökülmelere karşı klinik çalışmalarla etkisi kanıtlanmış olan Yeşilmarka Doğal Saç Serumu, çok ciddi anlamda kurtarıcı görevi üstleniyor. Kök hücre teknolojisi ile geliştirilen >Yeşilmarka Doğal Saç Serumu, içerisindeki aktif bileşenler ile tüm saç dökülme nedenlerine karşı; saç dökülmesini engelleme, saçlarda büyümeyi geliştirme, bebek saç çıkış sürecini hızlandırma ve saçları sıklaştırma gibi birçok etkiye sahip yapısı ile saç dökülmelerine karşı en büyük destekçimiz.

            Saç Dökülmesi Nedenleri;

  • Bağışıklık sistemi hastalıkları
  • Deride oluşan enflamasyona bağlı dökülmeler
  • Doğum sonrası ve menopoz
  • Enfeksiyonlar
  • Genetik yatkınlık
  • Hormonların fazla ya da eksik salgılanması
  • Mevsimsel dökülmeler
  • Tedavi amaçlı kullanılan ilaçların yan etkileri
  • Tepkisel saç dökülmeleri
  • Tiroit

Yukarıda bahsedilen dökülme nedenleri ve sonuçları günlük ortalama saç dökülme limitleri üzerinde dökülmelere sebep olan dökülme nedenleri arasında yer almaktadır. Günlük saç dökülmelerinde bilim insanlarında 100-150 tel ve aşağısı normal seviyelerde görülebiliyorken, +150 tel dökülmelerinde ise bir uzmana başvurulması gerektiğini dile getiriyorlar.

Dökülme Tiplerine Karşı Yeşilmarka Doğal Saç Serumu

Yeşilmarka Doğal Saç Serumu tüm dökülme tiplerine karşı saç kaybını en aza indirgeyebilecek kök hücre teknoloji ve içerisinde barındırdığı aktif bileşenler ile saç dökülmelerine ve yeni saç çıkışlarını hızlandırabilecek bir yapıya sahiptir. Saç dökülmelerinin genel yapısına bakıldığında en başta gelebilecek olan 3-4 nedenden kaynaklandığı ve dökülme gerçekleşen yerlerin farklılığı dikkat çekmektedir. Erkeksi saç dökülmelerinden tutunda mevsimler saç dökülmelerine, Kadın saç dökülmelerinden tutunda tüm tiplere kadar farklılığın temeli dökülme bölgeleri olurken, dökülmelerin altında yatan (Kişisel faktörler haricinde) nedenler ise ortaklık gösterebiliyor. Bu dökülme tiplerine karşı ise Yeşilmarka Doğal Saç Serumu’nun kanıtlanmış klinik etkileri bulunmaktadır.

Yeşilmarka Doğal Saç Serumumuzda bulunan aktif maddelerin kök hücre üzerine etkisi vitro test ile kanıtlanmıştır. Test sonucunda 4 aktif etki gözlemlenmiştir.

  • Yeni kök hücre oluşumu artırıyor.
  • Kök hücrelerin fenotipini güçlendiriyor.
  • Hücre ölümlerini önlüyor.
  • Süreç geçişlerini destekliyor.
Yeşilmarka Doğal Saç Serumu

Saç Dökülme Dönemleri

Saç dökülmelerinin en çok arttığı dönemler genellikle, sonbahar aylarının başında ve Eylül, Ekim ayları boyunca, mevsim geçişlerinde normal dökülme olarak adlandırılabilecek 100 tel ve aşağı dökülmelerin üzerine çıkarak +150 tel saç dökülmeleri meydana gelmektedir. Bu dönemlerde gerçekleşen dökülmeler, diğer dökülme tip ve nedenlerinden farklı olarak kalıcı dökülmelere neden olamamakla birlikte, önlem alınmadığı takdirde saç çizgisinin gerilemesi ve saç köklerinin kalıcı olarak yok olmasına sebep olabilir. Saç dökülme dönemleri yılda kendisini 3 defa tekrarlama ile meydana gelen dökülme dönemleri olarak bilinmektedir. Bu dönemler genellikle 1.5-2 ay gibi sürelerde devam etmektedir. Bu sürelerin belirtilenden daha uzun olması saç dökülmesinin başlangıç sinyalleri olabilir. Yeşilmarka Doğal Saç Serumu bu dönemlerde saç dökülmelerini en az seviyelerde tutarak normal dökülme sayılarında koruma sağlar. İçerisinde bulundurduğu aktif bileşenler, vitaminler gibi birçok destekleyici barındıran Yeşilmarka Doğal Saç Serumu saç dökülme dönemlerinde en büyük destekleyiciniz konumunda olacaktır.

Kullanılan Şampuan ve Yıkama Şeklinden Kaynaklı Dökülmeler

Kullanılan şampuanların ve yıkama şeklinin saçlarının dökülmelerinde büyük rol oynadığı artık kesin olarak kanıtlanmış bir durumdur. Kullanılan şampuanların içeriklerinde barındırdıkları yoğun kimyasallar ve yapay maddeler saç derisindeki deformasyonlardan tutunda, saçlarda incelme, kırılma, cansızlık, büyüme hızında yavaşlama ve solgunluk gibi birçok probleme yol açmaktadır. Kullanılan şampuanlardaki yoğun köpürme durumunun şampuan için iyi bir şampuan olduğu algısı yanlış bir algı olup, saç derisinde meydana gelen problemlerde ve saç dökülmelerinde büyük ölçüde pay sahibidir. Yoğun köpürme sağlanması için kullanılan kimyasallar saç derisini ve saçın kendisine fazlasıyla zararlıdır.

Yıkama esnasında kullanılan şampuanların yoğun miktarda kullanılmaları ve sert bir şekilde uygulanmaları saç köklerinin zarar görmesine ve saç derisinin nefes almasının engellenmesine neden olabilir. Bu şekilde uygulanan şampuanlar ve yıkama şekilleri saç dökülme hızlarını artırabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir