Doğal Protein Tozu

Takviye Olarak %100 Doğal Whey Protein Tozu Kullanımı

Besin takviyesi olarak Doğal Whey Protein Tozu kullanımı aktif vücut geliştiricilerden tutun da, sağlıklı beslenme, kilo alma, kilo vermeyi hedefleyenler tarafından da aktif bir şekilde kullanılmaktadır.

Ancak bu kullanım amaçlarının farklılıkları gibi, kullanım şekillerinin farklılıkları ya da dozlarının farklılıkları da dikkat çekmektedir. Peki, takviye olarak protein tozu kullanımı nasıl olmalıdır? Hangi zaman dilimlerinde kullanılmalıdır? Kullanım ölçeği ne kadar olmalıdır? Gibi sorular takviye olarak protein tozu kullanımı için akıllara en çok takılan sorulardan birkaçıdır.

[ez-tap]

Takviye Olarak Doğal Whey Protein Tozu Kullanım Miktarı Ne Olmalıdır?

İnsan vücudunun birçok besine ya da takviyeye ihtiyacı olduğu kadar protein bazlı besinlere de ihtiyacı bulunmaktadır. Ancak bu ihtiyaç durumunun bireylerde farklılık gösterdiği gerçeği kesinlikle göz ardı edilmemesi gereken en önemli noktalardan birisidir.

Kullanım gerçekleştiren bireylerin yaptıkları spor yoğunluğundan, vücut kütle endeksine kadar birçok faktör kullanım miktarını ve sıklığını belirlemede çok önemli bir rol oynamaktadır.

Bu noktada temel anlayış olan, ihtiyacından fazlasını kullanmamalısın anlayışından uzaklaşmadan kullanım gerçekleştirilmelidir.

Doğal Whey Protein Tozu Ölçeklendirmesi

Protein tozu kullanımında ürün oranı aktif spor yapan kişiler ile spor yapmayan kişiler arasında farklılık göstermektedir. Uzman görüşleri doğrultusunda bakıldığında ise; spor yapan bireylerin her kilo başına 1,5 gr olduğu söylenirken, spor yapmayan bireylerde ise 0.9 gr kullanım miktarı olduğu belirtilmektedir.

Antrenman günlerinde protein kullanımı çok düşük seviyelerde arttırılabilmektedir. Doğal Whey Protein Tozlarının bir gıda-besin takviyesi olduğu gerçeği gözden kaçırılmamalıdır. Doğal Whey Protein Tozları normal besin olarak kullanılmamalıdır.

Kullandığınız Doğal Whey Protein Tozu markasının üzerinde bulunun kullanım miktarına muhakkak uyulmalıdır.

Takviye Olarak Doğal Whey Protein Tozu Nasıl Kullanılmalıdır?

Doğal Whey Protein Tozlarının nasıl kullanıldığı sorusu çok sorulan soruların başında gelmektedir. Doğal Whey Protein Tozları, toz yapılarından kaynaklı su ya da süt ile bir shaker yardımı ile karıştırılarak kullanılmaktadır.

Süt ile karıştırıldığında sütün kendisinde de protein bulunmasından kaynaklı çoğunlukla bu şekilde kullanımı tercih sebebidir. Diğer alternatiflerinden birisi olan su ile karıştırılarak tüketilmesi ise karışımda bulunan proteinin kana hızlı karışması ve emilim hızının fazla olmasından dolayı profesyonel sporcular tarafından tercih edilmektedir. Proteinin kana hızlı karışması aktif sporcular için spor sonrası kas yıkımının en az seviyelerde olmasını sağladığı için büyük bir önem taşımaktadır.

Doğal Whey Protein Tozları amacına uygun olarak kullanılmalı, keyfi kullanımlardan kaçınılmalıdır.

Takviye Olarak Doğal Whey Protein Tozu Ne Zaman Kullanılmalı?

Protein tozu kullanımının genel olarak muhakkak şu zaman dilimlerinde kullanılmalıdır denilebilecek bir saat dilimi bulunmamaktadır. Sabah, öğle, akşam olarak ya da spor öncesi / sonrası olarak kullanılabilmektedir. Kullanım yapılacak zaman dilimlerin farklılık göstermesi yapılacak antrenmanın yoğunluğu ya da kullanım amacıyla ilgilidir. Yoğun bir antrenman sonrasında bir shaker içerisinde su ile karıştırılarak hazırlanan protein tozu kana hızlı karışma özelliğinden dolayı kas yıkımını en aza indirdiği için tavsiye edilen zaman dilimlerinden biridir. Süt ile karıştırılarak sabah kullanımı ise daha yoğun kalori barındırmasından dolayı kilo almak isteyen bireylere uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir.

İlgili gönderiler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir