Doğal Bebek Şampuanı

Doğal Bebek Şampuanı Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken 4 Neden!

Doğal Bebek Şampuanı

Doğal Bebek Şampuanı Seçiminde Nelere Dikkat Etmeliyim?

Bebeğinizin ilk banyo deneyimleri her ne kadar unutulmayacak bir heyecan olsa da bir o kadarda dikkat edilmesi gereken ilk deneyimlerin bir arada buluştuğu bir aktivitedir. Bu yeni heyecan ise beraberinde aklımıza takılan birçok soru getirmektedir. Bunlar; ilk banyo zamanı, suyun sıcaklığı, banyo içi sıcaklık, kullanılan file ve süngerin çeşidi, sonrasında kullanılacak olan losyonlar nedir ve nasıl olmalıdır gibi sorular toplamıdır. Bu soruların ise en başında gelen ise hangi şampuanı kullanmalıyım?

Bebeğim için şampuan seçiminde nelere dikkat etmeliyim. İşte tamda bu noktada tüm ebeveynler için Yeşilmarka Doğal Bebek Şampuanı öne çıkmaktadır. Ebeveynlerin aklına takılan tüm soru işaretlerine kimyasallardan arındırılmış ve doğal içeriği ile cevap niteliğindedir. Yeşilmarka Doğal Bebek Şampuanı bebeğinizin ilk banyo deneyimden itibaren sizinle birlikte tüm bebeklik dönemlerinde sağlıklı bir banyo deneyimi için hazır bulunmaktadır. Yeşilmarka Doğal Bebek Şampuanı kullanım kolaylığı sağlayan özel şişe formu ile ebeveynlere banyo esnasında büyük bir kolaylık sağlamaktadır.

Bebeklerde Şampuan Seçimi ve Yeşilmarka Doğal Bebek Şampuanı

Yeşilmarka Doğal Bebek Şampuanı ailelerin bebekleri için şampuan seçiminde ilk günden itibaren en ön sırada yer almaktadır. Bebeklerimiz için yaptığımız şampuan seçimlerinde birçok kriter bulunmaktadır. Yeşilmarka Doğal Bebek Şampuanı ise bu kriterlere, içerisinde kimyasal ve hormonlu maddeler bulundurmayan özel formüllü içeriği ile uygunluk sağlamaktadır. Şampuan seçimlerinde kepeklenme, saç derisinde pullanma, ciltte kızarıklık, göz yakma gibi bebeklerimiz için istemeyeceğimiz sonuçlar doğuracak şampuanlardan uzak durmaktayız.

Yeşilmarka Doğal Bebek Şampuanı ise tüm cilt tiplerinde (hassas ciltler dâhil) kullanılabilmektedir. Yeşilmarka Doğal Bebek Şampuanı göz yakmayan yapısı ile bebeklerde meydana gelen yukarıda bahsettiğimiz kepeklenme, saç derisinde pullanma gibi durumlarda yaşadığınız problemleri ortadan kaldırmaktadır.

Bebekler için şampuan seçiminde dikkat edilmesi gereken diğer hususlar ise, pH değeri ve alerjenik madde bulundurmamasıdır. Bebeğiniz doğduktan sonra cilt yüzeyinde bulunan koruyucu katman henüz oluşmamış durumdadır. Bundan dolayı bebeğinizin cilt pH değeri nötr durumdadır. Bebekler için şampuan seçiminde dikkat edilmesi gereken pH değeri ise nötr durumdaki pH değerine en yakın olan şampuan kullanımıdır. Yeşilmarka Doğal Bebek Şampuanı 5,5 pH değeri ile bebeklerinizin saçlarını ve ciltlerini temizlerken, cildin doğal yapısını desteklemektedir.

Diğer yandan Yeşilmarka Doğal Bebek Şampuanı içeriğinde alerjenik madde bulundurmamasından kaynaklı cilt yüzeyinde tahrişe ve kızarıklıklara neden olmamaktadır. İçerisinde paraben, sülfat ve silikon kesinlikle bulundurmaz. Yeşilmarka Doğal Bebek Şampuanı doğal içeriği, hormonal ve kimyasal maddelerden arındırılmış yapısıyla tüm ebeveynleri bebekleri için kullandıkları şampuan olmaktan gurur duymaktadır. Yeşilmarka Doğal Bebek Şampuanının ebeveynler tarafından en çok tercih edilen bebek şampuanı olmasının diğer bir sebebi ise, Helal, Vegan sertifikalarına sahip olmasının yanında Ecocert sertifikalı hammaddeler içermesidir.

Bebeklerde Yıkanma Hangi Sıklıkta Olmalıdır?

Bebeklerde yıkanma sıklığı ne olmalı ve doğum sonrası ilk banyo ne zaman yapılmalıdır? Ebeveynlerin genellikle yeni doğan bir bebek için ilk yıkanmanın ne zaman, nasıl ve hangi koşullarda olması gerektiği gibi birden fazla kaygısı bulunmaktadır. Yeni doğan bir bebeğin göbek bağının düşmesinden bir gün sonra yıkanabileceği bilgisi uzmanlarca söylenmektedir. Peki, ilk yıkanmada su sıcaklığının ne kadar olması gerektiği ise yine uzmanların görüşleri doğrultusunda 36 – 37 C, banyo sıcaklığının ise 26 – 27 C civarında olması söylenmektedir. Pediatri uzmanlarınca bebeklerin yıkanma esnasında kullanılan şampuanların köpürme ve güzel koku kaygısından dolayı yoğun kimyasallara maruz bırakılması bebek sağlığı için son derece zararlı durumlara yol açabilmektedir.

Kullanılan şampuanların yoğun köpürme özelliği kazanması için kullanılan kimyasallar soluma ve cilt üzerinden emilim gerçekleşmesi vasıtası ile birçok rahatsızlığa davetiye çıkarılmış olmaktadır. Yeşilmarka Doğal Bebek Şampuanı zararlı kimyasallardan arındırılmış özel formülü ile bebeklerin yıkanması esnasında sağladığı kolay durulama imkânı ile birçok kullanıcı tarafından takdir toplamıştır. Yeşilmarka Doğal Bebek Şampuanı ile yapılan bebek yıkamalarında saçlar en fazla bir kere şampuanlanmalıdır. Bebeklerin saçları yetişkinlere nazaran daha geç kirlenme ve yağlanmaya maruz kaldığı için tek sefer yeterli olacaktır.

Bebeklerde Saç ve Saç Derisi Problemleri için Yeşilmarka Doğal Bebek Şampuanı

Bebeklerin doğumdan sonra ki dönemlerde saç ve saç derisi problemleri yetişkinler kadar olmasa da azımsanmayacak oranlarda olabiliyor. Saç ve saç derisi problemleri genellikle kurumuş saç derisi yüzeyinden kaynaklanabiliyor. Bebeklerin doğumdan hemen sonra ki dönemlerde ciltlerinin yetişkinlere kıyasla daha kuru olduğu gözlemlenmiştir. Bu durum bebek ciltlerinin çok daha ince yapıda olması ve nemi hapsetmesinin yetersiz seviyelerde olmasından kaynaklandığı bilinmektedir.

Yeşilmarka Doğal Bebek Şampuanının içerdiği özel formüllü yapısı sayesinde bebeklerde saç, saç derisi ve ciltte nemlendirici etkisinin olduğu yapılan testler ile kanıtlanmıştır. Özel formülünde yer alan; organik argan, çörek otu, shea, Hindistan cevizi, tatlı badem, zeytinyağı, Aloe Vera, gül suyu, Provitamin B5 ile bebeklerin ciltlerine bakım yapar. İçerdiği zengin bitkisel yağlar ile bebeklerin doğum sonrası dökülen ve tekrardan çıkan saçların saç derisinde meydana getirebileceği deformasyonları önlemekle kalmayıp, daha sağlıklı saçlara sahip olmalarını sağlamaktadır.

Yeşilmarka Doğal Bebek Şampuanı İçeriği

Yeşilmarka Doğal Bebek Şampuanı doğal içeriğinde kesinlikle hormonlu, kimyasal madde barındırmamakla birlikte tamamen bebeklerinizin hassas ciltlerine uygun olacak şekilde geliştirilmiştir. İçerisinde paraben, sülfat, alkol, SLS, SLES, parfüm, silikon, PEG, PG, dimenthicone gibi zararlı maddeler barındırmamaktadır.

Zengin bitkisel yağ içeriği (organik argan, hindistan cevizi, shea, tatlı badem, çörek otu ve zeytinyağı), Aloe Vera, gül suyu provitamin B5 ile banyo zamanında bebeklerin cildine bakım yapar, papatya özü ve lavanta özü ile banyo sonrasında sakinleşmelerine yardımcı olur. Ecocert sertifikalı hammaddeler içerir

Yeşilmarka Doğal Bebek Şampuanı Kullanımı

Islak saça ve cilde masaj yaparak uygulayın, köpürtün ve sonrasında bol suyla yıkayın. Bebek ve çocuklarda günlük kullanıma uygundur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir