Doğal Saç Kremi

Daha Yumuşak ve Parlak Saçlara Sahip Olmak İçin İpuçları

Saçlarınızı pürüzsüz bir görünüme kavuşturarak yumuşak ve parlak saçlara sahibi olmak istiyor fakat bu konuda ipuçlarına ihtiyaç duyuyorsanız doğru yerdesiniz! Dolaşıklık ve kabarma gibi can sıkıcı problemleri ortadan kaldırmanın ve ipek gibi yumuşak saçlara sahip olmanı pek çok yolu var. İşte, pürüzsüz, yumuşak ve parlak saç sahibi olmanın yolları!

Saç Nasıl Yumuşak ve Parlak Olur?

İpeksi, yumuşak ve parlak saç sahibi olmak aslında düşündüğünüz kadar zor değil. Hatta saç bakım rutininizde küçük değişiklikler yaparak bile bunu kolayca sağlayabilirsiniz. İşte yumuşacık ve parlayan saçlara sahip olmanız için dört küçük ipucu:

  • Durulamayı Özenli Yapın: Özenli ve iyi bir bir durulama, saçlarınızın düğümlenmesini engelleyecek ve saçınızı kalıntılardan, kirli ya da ağır bir görünümden kurtaracaktır.
  • Saçlarınızı Çok Fazla Taramayın: Saçlarınızın kırılmasına ve kırık uçların düğümlenmesine neden olan durumların başında çok fazla taramak gelir. Ayrıca tarama yönünüz de oldukça önemlidir. Bunun için saçlarınızı uçtan köke doğru taramayı tercih edebilirsiniz.
  • Bakım Kremi ve Bone İkilisi = Yumuşacık ve ipeksi saçlara sahip olabilmenin sırrı, iyi bir nemlendirmedir. Bakım kremi uyguladıktan sonra saçınıza plastik bir bone takmayı deneyebilirsiniz. Yeşilmarka Doğal Saç Kremi, doğal saç bakım ürünleri ve doğal saç serumu ile saçınıza ihtiyacı olan bakımı sağlayabilir, böylece yumuşak ve parlak saç sahibi olmanın keyfini doyasıya yaşayabilirsiniz.
  • Saç Kurutma Makinesini Kontrollü Şekilde Kullanın: Tabii ki düzleştirici ve maşa gibi ısı ile çalışan saç şekillendiriciler de buna dahil. Çünkü aşırı ısı, yumuşak saçların en büyük düşmanıdır. Bu aletlerden herhangi birini kullanmadan önce termal koruyucu kullanmayı ihmal etmeyin.
Daha Yumuşak ve Parlak Saçlara Sahip Olmak İçin İpuçları

Yeşilmarka Doğal Saç Kremi – Yoğun Bakım Ürünümüzü Sitemizden İnceleyebilirsiniz.

İpek Gibi Saçlar İçin Ne Yapılmalı?

Saçlarınızda ipeksi bir yumuşaklık  yakalamak ve nemi azalan saç tellerinizi eski gücüne kavuşturmak için bu 5 öneriyi saç bakım rutininizin vazgeçilmez parçası haline getirebilirsiniz. Bu sayede kolayca yumuşak ve parlak saç sahibi olabilirsiniz.

1. Saçlarınızı Derinlemesine Nemlendirin

Argan yağı, üzüm çekirdeği yağı, hindistan cevizi yağı ve shea yağı gibi doğal yağlar, saç tellerinize ihtiyaç duydukları nem ve yağ takviyesini vermenizi sağlar. Tercihinizi bu yağları içeriğinde barındıran saç bakım ürünlerinden yana yaparak, saçlarınızın derinlemesine nemlenmesini sağlayabilirsiniz.

2. Yastık Kılıfınızı Dikkatli Seçin

Sert kumaşlardan imal edilen yastık kılıfları, uyku sırasında hareket ettiğinizde saç tellerinizin kırılmasına ve  yıpranmasına sebep olabilir. Saçlarınızda ipeksi yumuşaklığa kavuşmak için, sürtünmenin en aza inmesini sağlayan ipek yastık kılıflarını tercih edebilirsiniz.

3. Saçlarınızı Her Gün Yıkamayın

Her gün saçlarınızı yıkadığınızda, saç tellerinizin beslenmesini ve güçlenmesini önlemiş olursunuz. Aynı zamanda her gün saç yıkamak, saç derinizin çok daha hızlı bir şekilde yağlanmasına neden olur. Bunun için saç yıkama sıklığınızı haftada 3 ya da 4 kez ile sınırlamalısınız.

4. Islak Saçlarınıza Hassas Davranın

Saçlarınızı ıslak halde tararken geniş dişli tarakları kullanmalı ve taramaya saçınızın uçlarından başlamalısınız. Eğer saçlarınızı taramakta güçlük çekiyorsanız, durulanmayan saç bakım kremlerini deneyebilirsiniz.

Saç derisi tarafından üretilen sebum, özellikle sık dalgalı saç tellerinde saç uçlarına kadar ulaşmakta zorluk çekebilir. Sebumun saç uçlarınıza kadar ulaşabilmesi için kuru saçlarınızı kıl fırçalarla taramayı deneyebilirsiniz. Böylece kısa sürede yumuşak ve parlak saç sahibi olabilirsiniz.

5. Saç Bakım Kremi Kullanmayı İhmal Etmeyin

Saç yapınıza uygun bir saç kremi kullanmak, saçlarınızın ihtiyacı olan nem desteğini sağlar ve  ipeksi yumuşaklığı yakalamanızı kolaylaştırır. Duşta Yeşilmarka doğal şampuan ile derinlemesine temizlediğiniz saçlarınızın uçlarına ve boylarına doğal saç kremi uygulayabilir, birkaç dakika bekledikten sonra saçlarınızı durulayabilirsiniz. Böylece saçlarınızın doğal ışıltısını ve yumuşaklığını koruyabilir, duştan sonra saçlarınızı taramayı ve şekillendirmeyi oldukça kolaylaştırabilirsiniz.

Kuru Saçlar İçin Bakım

Kuru saçlar için bakım yöntemleri arasında evde yapılabilecek doğal ve etkili yöntemleri deneyerek, daha parlak ve yumuşak saçlara sahip olabilirsiniz.

1. Yumurta Maskesi

Yumurta, içeriğindeki protein ile saçların ihtiyacı olan vitaminleri almasını sağlayacak ve zeytinyağı da saçın ihtiyacı olan nemi karşılayacaktır.

Malzemeler;

– 1 yumurta

– 2 yemek kaşığı mayonez

– 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı;

Tüm malzemeleri bir kabın içerisinde güzelce karıştırın. Karışımın saç diplerinize tamamen nüfuz etmesini sağlayın. Maskeyi 20-30 dakika kadar saçınızda beklettikten sonra bol su ile iyice durulayın.

2. Bal ve Zeytinyağı Maskesi

Her derde deva olmasıyla bilinen bal, bu defa da saçınızda harikalar yaratacak! Böylece yumuşak ve parlak saç sahibi olmanın tadını çıkarmanızı sağlayacaktır. Zeytinyağı ve bal maskesi, kuru saçlar için adeta kurtarıcı bir tariftir.

Malzemeler;

– 3 çorba kaşığı zeytinyağı

– 2 yemek kaşığı bal

Yapılışı;

Bal ve zeytinyağını verilen ölçülerde homojen bir kıvama gelene kadar karıştırın ve saçınızın diplerinden başlayarak uç kısımlarına doğru maskeyi iyice yedirin. Yaklaşık yarım saat kadar saçınızda beklettikten sonra güzelce durulayın.

Erkekler Kuru Saçlar İçin Neler Yapabilir?

Yumuşak ve parlak saç sahibi olmak kadınlar için olduğu kadar erkekler için de çok önemli bir konudur. Kuru saçlara sahip olan erkekler aşağıdaki bakım önerilerini uygulayarak, daha canlı ve sağlıklı saçlara sahip olabilirler.

  • Daha Az Şampuan Kullanmak: Kuruma eğilimindeki saçlar için daha az şampuan kullanmak, oldukça etkili bir çözümdür. Saçları kurumaya meyilli olan erkeklerin, haftada 2-3 defa şampuan uygulaması tavsiye edilir.
  • Saçı Soğuk Su İle Yıkamak: Soğuk su ile yıkamak, saçınızdaki nemin korunmasını sağlar.
  • Doğru Şampuan Kullanımı: Saçın genel sağlığı açısından, doğru şampuanı seçmek çok önemlidir. Eğer kuru saçlara sahipseniz, saçınızdaki nemin korunması için saç bakım ürünlerini tercih edebilirsiniz.
  • Doğru Tarak Kullanımı: Saç derisi ve saç telleri açısından en önemli noktaların başında, doğru tarak kullanımı gelir. Karışmış, dalgalı ya da kıvırcık saçlar için kürek saç fırçası tavsiye edilirken, fön ya da dalga gibi işlemler için yuvarlak saç fırçaları tercih edilmelidir.
Daha Yumuşak ve Parlak Saçlara Sahip Olmak İçin İpuçları

Yeşilmarka Doğal Bakım Onarım Şampuanı Ürünümüzü Sitemizden İnceleyebilirsiniz

Saçların Yumuşak ve Düz Olması İçin Ne Yapılmalı?

Saçlarının sağlığını ve görünüşünü iyileştirerek daha yumuşak ve parlak saç sahibi olmanın hayalini kuranlar, şu yöntemleri değerlendirebilirler:

1. Muz Maskesi Uygulayın

Muz; karbonhidrat, vitamin, doğal yağlar ve potasyum açısından oldukça zengin bir meyvedir. Serbest radikaller ile adeta savaşan muz, aynı zamanda iyi bir antioksidan kaynağıdır. Muz maskesi yapmak, saçınızı besler ve daha yumuşak ve parlak saç için nemlendirme sağlar. Muz maskesini düzenli yapmak, saçlarınızın kıvrılmasını engellerken, saç derinizin tahriş olmasına karşı da koruma sağlar. Muz maskesinin etkisinin daha da fazla olmasını isterseniz, karışıma yoğurt ilave edebilirsiniz.

2. Sirke Kullanmayı Deneyin

Elma sirkesi, geçmişten günümüze çok uzun yıllardır doğal saç durulaması olarak kullanılıyor. Saç derimizin PH değeri 5.5’tir, fakat kullandığımız şampuan ve saç kremleri bu değeri bozabilir. Elma sirkesi, fazla kimyasal kullanımından kaynaklanabilen birikimleri temizlerken, PH dengesini korumaya da yardımcı olur. Saçınızı sirke ile durulamak, saçlarınızın kütiküllerini kapatarak, daha pürüzsüz, yumuşak ve parlak saç sahibi olmanızı sağlar. Duş esnasında durulama suyuna sirke ilave ederek,  sirkenin mucizevi özelliklerinden faydalanabilirsiniz.

3. Zeytinyağı ile Saçlarınızı Tedavi Edin

Haftada bir ya da iki defa saçlarınız için zeytinyağı kullanmanız yalnızca yumuşak ve parlak saç sahibi olmanızı sağlamakla kalmaz, bunun yanında saç derinizi destekleyerek olası deri hastalıklarına karşı da korur. Saç diplerinize zeytinyağı ile masaj yaparak, harika saçlara kavuşabilirsiniz. Zeytinyağı karışımının içine Hindistan cevizi yağı, lavanta, biberiye ve kekik yağlarından istediğinizi ilave edebilirsiniz. Daha iyi sonuçlar almak için bu yağların bir arada olduğu karışımları da  kullanabilirsiniz.

Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/sac-egzamasi-nasil-gecer/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir