Kişisel Bakım

Evde Kaş Bakımı İle Kaşlarınızı Güçlendirin

Evde kaş bakımı ile kaşların daha güçlü, parlak ve canlı görünmesi sağlanabilmektedir. Kaşlar, yüzdeki ifadenin belirlenmesi için görev almakla beraber gözlerin korunması için de önemli görevlere sahiptir. Değişen moda trendlerine göre kaş bakımı yöntemleri de günden güne değişkenlik göstermektedir. Eskiden daha ince ve kavisli kaşlar popülerken, günümüzde kalın, gür ve doğal görünümlü kaşlar tercih edilmektedir.

Kaş bakımı, doğal içerikli ürünler ve doğal ürünler ile yapılabilmektedir. Kimyasal işleme maruz kalmış veya yanlış işlem uygulanmış, koparma alışkanlığı nedeniyle koparılan, genetik, kullanılan ilaçlar nedeniyle dökülen, seyrek ve cansız kaşlarda bakım işlemi uygulanmaktadır. Düzenli olarak kaş bakımı yapıldığında yüksek bir oranda iyileşmelerin olduğu görülmektedir.

Evde Kaş Bakımı Nasıl Yapılır?

Evde kaş bakımı, doğal yağlar veya doğal ürünlerle rahatlıkla yapılabilmektedir. Kaş bakımının yapılabilmesi için temel teknikler uygulanabilir. Öncelikle kaşa şekil verilmesi ile süreç başlar ve düzenli olarak kullanılan ürünlerin uygulanması ile süreç devam eder. Aşamalarına ait detaylar;

  1. Kaşın şekline uygun olarak cımbızla veya kaş usturası ile alınması veya şekil verilmesi,
  2. Kaşın kıl köklerinin her gün tarama yapılarak uyarılması ve gürleşmesinin sağlanması,
  3. Doğal ürünlerin düzenli olarak kullanılarak kaşın beslenmesi,
  4. B vitamini ve D vitamini içerikli besinlerin tüketilmesi ile kaşların ve saçların canlandırılması.

Günümüzde sıklıkla kullanılan tekniklerden biri de kıl köklerinin uyarılarak besleyici yağlar veya doğal ürünlerinin uygulanmasıdır. Evde kaş bakımı için kıl köklerinin uyarılması amacıyla dermaroller uygulaması yapılmaktadır. Yeşilmarka dermaroller ile kaşların canlanma döngüsü başlatılabilmektedir. Üzerinde mikro iğneler barındıran bir masaj aletidir. İğneli silindir yapıdaki dermaroller, cilt, saç veya kaş üzerinde ileri ve geri hareketlerle hareket ettirilir. Cildin kendini yenilemesi için küçük delikler açar. Kan dolaşımını artırarak doğal ürünlerin kullanılmasıyla cildin kolajen üretimini tetikleyerek daha sağlıklı hale gelmesini sağlar.

Cildin nem dengesinin korunması da sağlıklı bir cilt için oldukça önemlidir. Gün içerisinde iki veya iki buçuk litre su tüketilmelidir ve nemlendirici ürünler kullanılmalıdır. Doğal nemlendirici krem, doğal içerikli güneş kremi, doğal el ve vücut kremi kullanımı düzenli olmalıdır. Doğal nemlendirici krem ürünlerini cilt bakımı için ve evde kaş bakımı için mikro iğneli dermaroller ürününü tercih edebilirsiniz.

Evde Kaş Bakımı ile Kaşlarınızı Güçlendirin

Yeşilmarka Dermaroller Ürünümüzü Sitemizden İnceleyebilirsiniz.

Kaş Gürleştiren Yağlar?

Kaşların güçlenmesi ve dökülmesinin önüne geçilebilmesi amacıyla besleyici içeriklere sahip bitkisel yağlar sıklıkla tercih edilmektedir. Bu yağların başında fındık yağı, hint yağı, zeytinyağı, tatlı badem yağı gelmektedir. Fındık yağı, dökülen veya seyrek kaşların yoğunlaştırılmasını sağlar ve zamanla daha güçlü kaşların çıkmasında yardımcı olur. Hint yağı, doğal kozmetik ürünlerinin yapımında kullanılan önemli bir hammaddedir. Bileşiminde bulunan maddeler ile kaşların daha hacimli görünmesini sağlar. Kaş dökülmesini engelleyerek düzenli kullanımda kaşların uzamasında etkilidir. Zeytinyağı, kaşı besleyerek daha gür ve parlak görünüme yardımcı olur.  Tatlı badem yağı, kaşın kurumasını engelleyerek nemlenmesini sağlar ve dökülmesini engeller.

Evde kaş bakımı ile kaşlarınızı canlı bir hale getirebilirsiniz. Tüm ürünlerde olduğu gibi düzgün bir sonuç alabilmek için bu yağların düzenli kullanımı oldukça önemlidir. Bu yağlar bakım için tek tek kullanılabildiği gibi belirli oranlarda karışımları hazırlanarak da kullanılabilir. Bu karışımlar küçük bir kapta hazırlanmalı birkaç dakika dinlendirilmelidir. Ardından kulak çubuğu yardımıyla taranmış kaşlara nazikçe uygulanmalıdır. Uygulama sonrasında kaşlarda temizlik yapılmamalı ve durulanmamalıdır. Kaş gürleştirme operasyonunun verimli olması ve kesin sonuca ulaşabilmek amacıyla minimum 3 gün boyunca bu kürler düzenli olarak uygulanmalıdır. Kaşları doğal nemlendirici krem ile nemlendirmek de unutulmamalıdır.

 

Evde Kaş Bakımı ile Kaşlarınızı Güçlendirin

Yeşilmarka Normal ve Kuru Ciltler İçin Doğal Günlük Bakım Kremi Ürünümüzü Sitemizden İnceleyebilirsiniz.

  • 1 çay kaşığı badem yağı, 1 çay kaşığı hint yağı, 1 çay kaşığı kakao yağı,
  • 2 çay kaşığı hint yağı, 1 çay kaşığı aloe vera jeli, 1 adet E vitamini
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tatlı badem yağı ve 1 çay kaşığı argan yağı.

Evde kaş bakımı yaparken kullanılabilecek bir diğer yöntem ise doğal içerikli kürlerdir. Sarımsak, yumurta sarısı, fındık, bal, vazelin, süt, soğan suyu, aloe vera, hindistan cevizi yağı ile evde rahatlıkla kaş bakımı yapılabilmektedir. Bu kürlerin yanında Yeşilmarka dermaroller ürünü kullanılabilir.

  • Sarımsak, içerisinde yüksek besin değeri içeren kükürt, manganez, çinko vb gibi mineralleri içeren önemli bir malzemedir. Tarih boyunca birçok hastalığın tedavisinde de kullanılan doğal bir üründür. İçerisinde bulunan C vitamini ile cildin ve kıl köklerinin günlük ihtiyacını karşılayabilmektedir. Rendelenerek ve dövülerek sarımsak küçük parçalara ayrılır ve tatlı badem yağı ile karıştırılarak karışım hazırlanır. Temizlenmiş ve taranmış kaşa kulak pamuğu veya makyaj temizleme pamuğu ile nazikçe uygulanmalıdır ve minimum 15 dakika beklenerek durulanmalıdır. Evde kaş bakımı için haftada 2 veya 3 kez uygulanması önerilmektedir.
  • Yumurta sarısı, A vitamini bakımından zengindir ve D ve E vitaminlerini de içermektedir. Çırpılarak kaşa minimum 15 dakika uygulanır ve ardından durulanır. 1 ay boyunca haftada 2-3 defa uygulanması ile daha etkili sonuçlar alınabilmektedir. Etkisini artırmak amacıyla durulama işlemi sonrası kulak pamuğu ile zeytin yağı uygulaması da yapılabilir.
  • Fındık, B6 vitamini ve E vitamini bakımından zengin olan fındık aynı zamanda içerisinde mineral ve yağ içermektedir. Tavada 1 adet fındık ısıtılır ve ikiye ayrılır. İçindeki yağı salmaya başlar ve bu aşamada 2 parçalık fındık kaşa uygulanabilir hale gelir. Durulama gerektirmez.
  • Bal, evde kaş bakımı için en çok tercih edilen ürünler arasında yer almaktadır. Geçmişten günümüze ilaç sanayisinde ve kozmetik sanayisinde sıklıkla kullanılmakta ve faydaları saymakla bitmeyecek değerli bir malzemedir. Bal tek başına kaşa uygulanmaz. Zeytin yağı ve yumurta sarısı ile karıştırılarak uygulama yapılır. 10 dakika beklenir ve durulanır.
  • Vazelin, bir diğer adı petrol jeli de olan bu faydalı malzeme cilt, kirpik, kaş, el ve ayak bakımı gibi birçok alanda rahatlıkla kullanılmaktadır. İçerdiği yüksek mineral yağ oranı sayesinde ve uygulanmasının kolay olması ile oldukça faydalı bir üründür. Birkaç aylık düzenli kullanım ile yeniden kaş oluşumunu sağlar ve mevcut kaşların dökülmesini azaltır. Evde kaş bakımı için dikkat edilmesi gereken kurallar vardır. Kürlerin uygulanma şekilleri oldukça önemlidir. Kaşa ince bir tabaka şeklinde günde bir defa uygulanmalıdır. Tam emilimi beklenmelidir.
  • Süt, kalsiyum, fosfor ve B2 vitamini içerir. Birçok uzman tarafından gün içerisinde minimum 1 bardak tüketilmesi önerilmektedir. Yaşamsal önemi yüksek bir üründür. Bal, süt ve tatlı badem yağı karışımı hazırlanarak kaşa gürleştirme işlemi için uygulanabilir. Uygulama sonrasında 5-10 dakika arası beklenmeli ve durulama yapılmalıdır. Evde kaş bakımı, bu şekilde evde olan birkaç ürünle düzenli olarak yapılabilir.
  • Soğan suyu, kıl kökleri için oldukça faydalıdır. İçerisinde kükürt minerali ve C vitamini bulunmaktadır. Kaşların hızlı uzamasını sağlar ve dermaroller uygulaması ile kolajen oluşumunu destekler.
  • Aloe vera jeli kaşların kırılmasını engelleyerek uzamasını ve canlanmasını sağlar. Bir adet orta büyüklükteki aloe vera yaprağı ikiye kesilir ve içerisindeki jel ile kaşlara masaj yapılır. Durulama gerektirmez. Cildin ve kıl köklerinin jeli emmesi beklenir.
  • Hindistan cevizi yağı, tek başına kullanılabileceği gibi süt ve bal ile karıştırılarak da kaş ve kirpiklere uygulanabilir.

Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/yumusak-ve-parlak-saclar-icin-ipuclari/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir