Doğal Şampuan Kullanımı

Saç Egzaması Nasıl Geçer?

Saç egzaması, gündelik yaşamı doğrudan olumsuz yönde etkileyen sağlık sorunlarından biridir. Gündelik yaşam kadar, hayat kalitesine de olumsuz pek çok etkisi bulunan saç egzamalarının oluşmasına sebep olabilecek faktörler de oldukça geniştir. Büyük oranda bağışıklık sisteminin güçlü olmaması nedeniyle ortaya çıkıyor olsa da egzamanın oluşumuna sebep olabilecek birçok faktör bulunabilir. Günümüzde saç bölgesinde yaşanan bu tarz sağlık sorunlarıyla ilgili kesin sonuçlar vadeden çözüm yolları bulunduğu da belirtilmelidir. Buna karşın söz konusu çözüm yöntemleri arasında tercihte bulunurken doğallık vadeden yöntemlerin benimsendiğinden emin olunmalıdır.

Saç egzamaları, çoğunlukla saç köklerinde ortaya çıkan dökülmelerle kendisini belli eder. Bu belirtiye ek olarak yoğun kepeklenmeler ve güçlü bir arzuyla ortaya çıkan kaşınma hissi de eşlik edebilir. Çok daha ciddi sonuçların da doğmasına sebep olabilen saç egzamalarının saç dökülmesine kadar ilerlemesi mümkündür. Dolayısıyla bir diğer ismi Seboreik Dermatit olan bu egzama türünün, çok daha ilerleyen boyutlara ulaşmadan kontrol altına alınması gerekir.

Egzama Neden Olur?

Egzamanın saçta ya da cildin çeşitli bölgelerinde ortaya çıkmasının en temel sebebi bağışıklık sisteminin güçlü olmamasıdır. Bununla birlikte özellikle saç bölgesinde oluşan egzamalara sebep olabilecek birden fazla faktör bulunur. Hava kirliliği ve stres ya da kaygı gibi durumlar da saç bölgesinde egzama gelişimine neden olurken, bu noktada en temel etken yanlış şampuan ve saç bakım ürünü tercihidir. Özellikle içerik bakımından kimyasal içeriğe sahip olan ve besleyici özelliği bulunmayan saç bakım ürünleri Seboreik Dermatit hastalığının ortaya çıkabilmesine sebep olur.

Genel hatlarıyla bu tür egzamanın oluşumuna sebep olabilecek durumları şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Genetik ve kalıtımsal etkiler
  • Hava kirliliği, alerjik reaksiyon
  • Yanlış kozmetik ürünü tercihi ve saç derisinin çok kuru olması
  • Saçın deri bölgesinde bulunan yağ bezlerinin normalde olduğundan daha aktif çalışıyor olması
  • Kimyasal içeriğe sahip olan; saç bakım ürünleri, şampuan ya da saç kremi kullanımı
  • Yoğun terleme ve mevsimsel faktörler

Gibi durumlar saç bölgesinde egzamanın oluşmasına neden olan en temel unsurlardır.

Saçta Egzama Belirtileri Nelerdir?

Saç bölgesinde ortaya çıkan egzama sorunlarının en temel belirtisi yoğun kepeklenmedir. Bununla birlikte bu egzama farklı belirtileri de beraberinde getirir. Özellikle saç derisinde yoğun kuruluk hissi ve kaşıntılar en yaygın olarak karşılaşılan diğer belirtilerdir. Ayrıca saç bölgesinde oluşan deri yamaları da bu tür egzamaların en öne çıkan belirtileri arasındadır. Tüm bunlara ek olarak Seboreik Dermatit hastalığının gelişim gösterdiğine yönelik bilgi verebilecek çok daha fazla belirti bulunmaktadır.

Saç bölgesinde gözlemlenen egzama sorunlarının cilt renginde değişikliğe sebep olabileceği de belirtilmelidir. Bu tür egzamanın belirtilerini sıralamak gerekirse;

  • Aşırı şekilde gözlemlenen yağlanma
  • Yüksek düzeyde ve gidererek artan kaşıntı hissi
  • Çoğunlukla beyaz veya sarı renkte ortaya çıkan ve saçın üst bölümünde yer alan döküntüler
  • Saç derisinin üst yüzeyinde yoğun şekilde kızarıklık oluşması

Şeklinde ortaya çıkan durumlar saçta egzama oluşumunun en temel belirtileri arasındadır. Ayrıca saç derisi bölgesinde yoğun yanma hissinin ortaya çıkması ya da deride kesintili bir görünümün oluşması da olasıdır.

Seboreik Dermatit Nedir?

Halk arasında yaygın olarak bilinen saç egzaması, tıp literatüründeki karşılığı Seboreik Dematit’tir. Seboreik Dermatit, son dönemde oldukça yaygın olarak gözlemlenen bir cilt ve saç sağlığı sorunu olmakla birlikte günümüzde bu sorunun kontrol altına alınması ya da tamamen engellenmesi adına kullanılan pek çok tedavi metodolojisi bulunur. Ortaya çıkardığı belirtiler büyük oranda gözle görülür nitelikte olan Seboreik Dermatit’in saç bölgesinden taşarak kaşlar ve sakal bölümü üzerinde etkide bulunması da olasıdır.

Hastalığın temel belirtileri çoğunlukla gündelik yaşantının sağlıklı şekilde işlemesine engel teşkil etmez. Buna karşın söz konusu belirtilerin gözlemlenmesi halinde durumun daha da ciddileşmemesi adına gereken önemler alınmalıdır. Bu egzama türünün kontrol altına alınması ve daha ciddi boyutlara ulaşmaması adına günümüzde geliştirilen besleyici ve doğal içeriğe sahip saç bakım ürünleriyle hastalığın engellenmesi mümkündür. Söz konusu saç bakım ürünleri büyük oranda saç derisini ve saçları besleyici içeriklere sahiptir. Bu noktada doğru bir saç bakım ürünü tercih etmek adına bazı temel unsurlara yeteri kadar özen gösterilmelidir.

Sac Egzaması Nasıl Gecer

Yeşilmarka Doğal Dökülme Karşıtı Saç Şampuanı Ürünümüzü Sitemizden İnceleyebilirsiniz.

Soboreik Dermatit Ne İyi Gelir?

Seboreik Dermatit’in kontrol altına alınarak çok daha ciddi sağlık sorunlarına neden olmasını engellemek adına kullanılan yöntemler doğal içerikli olmalıdır. Alternatif tedavi yöntemini benimsemek isteyenler için saç egzaması sorunlarına karşı; karbonat, elma sirkesi, defne sabunu, keten tohumu yağı, zeytinyağı ve bal gibi doğal ürünlerin önemli ölçüde olumlu etkiler gösterdiği belirtilmelidir. Bununla birlikte saçta oluşan egzama sorunlarının kontrol altına alınması adına içerik bakımından tamamen doğal saç bakım ürünleri de tercih edilebilir.

Saç egzamasının engellenmesi ve kontrol altına alınması adına özel olarak zenginleştirilmiş içeriğe sahip olan saç bakım ürünleri, önemli ölçüde hastalığın olumsuz sonuçlarını en aza indirgenmesini sağlayabilir. Aynı zamanda saçı da besleyen bu ürünler, daha güçlü saç oluşumunu da destekler. Bununla birlikte saç bakım ürünü tercihinde bulunurken tamamen bitkisel özlerden oluşan ürünleri tercih edilmelidir. Ayrıca bu ürünlerin; paraben, PEG, PG, silikon ve parfüm gibi kimyasal ya da zararlı etkenler içermediğinden emin olunmalıdır. Paraben nedir? konulu yazımızdan ayrıca detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Saç Egzamasında Tedavi Süreci

Saç egzaması sorunlarında hastalığın tedavi edilmesi amacıyla kullanılabilecek birden fazla yöntem bulunur. Uzman hekimler tarafından en sık başvurulan yöntem bitkisel ve besleyici özlere sahip olan saç bakım ürünleridir. Buna karşın antifungan içeriğine sahip olan ilaçların da saç bölgesinde oluşan egzama sorunlarına karşı tedavi sürecinde kullanıldığı belirtilmelidir. Ayrıca yine uzman hekim tavsiyeleri doğrultusunda bazı merhem ve kremlerin de saç egzamasının tedavi edilmesi amacıyla kullanılması mümkündür.

Günümüzde Seboreik Dermatit hastalığının tedavisinde en etkili ve yaygın olarak tercih edilen yöntem ise belirtilmiş olduğu gibi saç bakım ürünleridir. Son derece basit bir kullanım kolaylığı vadeden bu ürünler, gündelik yaşama da kolaylıkla adapte olabilir. Dolayısıyla saç egzamasının oldukça hızlı şekilde kontrol altına alınması mümkün hale gelir. Ayrıca bu bakım ürünleri, saç bölgesinde oluşan diğer saç sağlığı sorunlarına karşı da önleyici nitelikleri bünyesinde barındırmaktadır.

Saç Egzaması Nasıl Geçer

Yeşilmarka Doğal Saç Bakım Paketi Ürünümüzü Sitemizden İnceleyebilirsiniz.

Saç Egzaması Nasıl Engellenir?

Saç egzaması, tedavi edilebilir bir saç sağlığı sorunu olduğu kadar önlenmesi mümkün olan bir sorundur. Dolayısıyla saçta egzama oluşumu ortaya çıkmadan önce de saç ve saç derisi sağlığını etkili şekilde sağlayarak, bu tür egzamadan korunmak mümkündür. Saç egzamasının tedavi edilmesi ve kontrol altına alınması aşamalarında kullanılan saç bakım ürünlerinin yine egzamayı engellemek amacıyla kullanılması da olanaklıdır. Burada saç bakım ürünü tercihinde bulunurken kimyasal içeriğe sahip olmadığından emin olunması gerekir.

Tamamen doğal ve bitkisel özler kullanılarak oluşturulan ve içeriğinde sadece doğal ürünlere yer verilen saç bakım ürünleri önemli ölçüde saç egzamasının engellenmesini sağlayacaktır. Bu kapsamda özel olarak geliştirilen ve zengin içeriğiyle saçın ihtiyaç duyduğu tüm doğal bileşenleri sunan Yeşilmarka Doğal Onarıcı Bakım Şampuanı, 19 farklı bitkisel özden oluşur. İçeriğinde herhangi bir kimyasal etken bulunmayan doğal bakım şampuanı, egzama problemlerinin yanı sıra hasarlı saçların onarılması ve daha güçlü saç yapısına sahip olunması amacıyla da kullanıma uygundur.

Bir önceki yazımıza linkten ulaşabilirsiniz: https://www.yesilmarka.com/blog/seyahat-cantasi-icindeki-bakim-urunleri/

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir