Kişisel Bakım

Evde Ayak Bakımı Yapmanın Püf Noktaları

Ayak bakımı çok önemli ve yararlı bir süreçtir. Vücudumuzun en çok kullandığımız ve genellikle şüphesiz en çok baskıyı gören ve bakımı hakkeden bölgesi ayaklardır.

Kişisel hijyen açısından en önemli ayak bakımı aslında göründüğü kadar zor değil. Evde kullanımı kolay basit teknikler ve doğal kozmetik ürünleri sayesinde ayaklarınız, pürüzsüz, rahat ve mükemmel görünür.

Ayak Bakımı Yöntem 1

Ayaklarınızı ılık sabunlu suyla yıkayın. Bundan sonra soğuk suyla durulayın ve parmak araları dahil ayağın tüm kısımlarını bir havluyla kurulayın. Daha sonra nemlendirici bir krem ​​uygulayabilirsiniz.

Ayak tırnaklarınızı düz değil yuvarlak kesmeye çalışın. Eti tırnaklarınızın yanından kesmeyin. Bu uygulama tırnaklarınızı daha uzun süre uzatacaktır.

Ayaklarınıza sünger taşı ile masaj yapın. topukları daha az fark edilir kılmak ve ayaklarınızı temizlemek için sünger taşı masaj yapın ve uygulayın. Bunları uyguladıktan sonra cildinizi yumuşatmak için ayaklarınızı bir süre sıcak suda bekletin.

Ayak bileğinden dize masaj yapın. Ayak bakımı önemli parçalarındandır çünkü kan dolaşımı sağlar.

Yatmadan önce ayağınıza sürdüğünüz nemlendiriciye dikkat etmeniz gerekiyor. Bu nemli bölgelerde mantar oluşumuna neden olduğu için parmaklarınızın arasına sokmamaya dikkat edin. 

Yatmadan önce ayaklarınıza krem ​​ sürün ve pamuklu çorap giyin. Uyandığınızda ayaklarınızın pamuk kadar yumuşak olduğunu göreceksiniz.

Kullandığınız kremin doğal içerikli olmasına özen göstermeniz cilt sağlığı açısından oldukça önemli bir karar olacaktır. Bu sebeple günlük bakım rutininizde doğal cilt bakım ürünleri kullanmanız önemlidir.

Kısa Kısa Ayak Bakımı İpuçları

  •       Kışın ayaklarınızı kuru ve çatlak tutmaktan kaçınmak iyi bakıma bağlıdır.
  •       Ayaklarınızın kokusu için alüminyum içeren bir krem ​​kullanın.
  •       Tüm banyolarda ölü hücrelerden kurtulmak için süngertaşı kullanın.
  •       Çatlamayı önlemek için ayak bakımı işlemi sırasında topuklarınıza jojoba yağı ve E vitamini içeren bir ayak kremiyle masaj yapın.
  •       Ayak tırnaklarınızı uzun süre oje ile bırakmayınız.
  •       Dermatoloğunuzla ayaklarınız hakkında konuşun.

Yeşilmarka doğal kremleri ile bakıma ihtiyacı olan kurumuş ayaklarınızı nemlendirerek daha canlı bir görünüm elde etmesini sağlarsınız.

Evde Cilt Bakımının Püf Noktaları

Yeşilmarka Normal ve Kuru Ciltler İçin Doğal Günlük Bakım Kremi Ürünümüzü İnceleyebilirsiniz.

Ayak Problemlerinin Ana Nedenleri Nelerdir?

Ayak problemlerinin başlıca nedenleri: Uzun süre ayakta durmak, yanlış tırnak bakımı, yanlış ayakkabı seçimi. Bu nedenle evinize veya işinize uygun ayakkabılar giyerek ayaklarınızı korumak oldukça önemlidir. Günlük uygulama ve düzenli ayak bakımı çok zor değildir. Ek olarak, birçok kişi ayaklara bağlı olabilecek sırt, bacak ve diz ağrısı yaşar.

Yaygın Ayak Şikayetleri Nelerdir?

Ayağın belirli bölgelerinde ekstra sürtünme duvarları oluşabilir ve ayağın üzerindeki yükü dengesiz bırakır. Bu olduğu zaman cilt yüzeyi kalınlaşır. Bu sert deri parçalarına nasır denir.

İyi Ayakkabı Kalitesi Ayak Bakımı Önemli Parçalarındandır.

  •       Ayakkabının içi topuktan baş parmağın ucuna kadar düz olmalıdır.
  •       Yüksek topuklu ayakkabı giymeniz gerekiyorsa 2-3 cm ‘yi geçmeyiniz.
  •       Ayakkabılarınızı giydiğinizde esnemesini beklemeyin. Bu, ayakkabı gerilene kadar ayağınıza zarar verebilir.
  •       Genellikle ayaklar farklı boyutlardadır. Daha büyük ayağınıza uyan ayakkabıları seçin.
  •       Öğleden sonra ayaklarınız şişebileceği için öğleden sonra için yanınıza ayakkabı almak iyi bir fikirdir ve ayak bakımı işleminin bir parçasıdır.

Günlük Ayak Bakımı Nasıl Yapılır?

  •       Ayak bakımı yapmanın basit bir yöntemi, birçok yaralanmayı önleyebilir.
  •       Ayaklarınızı her gün sabun ve suyla yıkayın. Özellikle parmaklarınızın arasında dikkatlice kurulayın.
  •       Tırnaklarınızı düz ve kısa kesmeyin.
  •       Ayaklarınız kuru ise günlük losyon ile masaj yapabilirsiniz. Ancak ayak parmaklarınız arasına losyon sürmeyin.
  •       Sorun yaşamaya devam ederseniz ayak hastalıkları uzmanınıza danışmayı unutmayınız.
  •       Şeker hastalığınız varsa, yılda en az bir kez ayak bakımı ve ayak bakımı eğitimi için bir ayak hastalıkları uzmanına görünmelisiniz.

Evde Tırnak Ve Ayak Bakımı İçin Öneriler

  1. Her duş aldığınızda, ölü deri hücrelerini temizlemek için topuğunuza bir süngertaşı sürün. Nazikçe uygulasanız bile cildinizde çizik olmayacaktır. Topukta çatlaklarla oynamamanız gerektiğini lütfen unutmayın. Ölü deriyi soymaya çalışmayın.
  2. Gün içinde aceleniz varsa, her gün aynı ayakkabıyı giymeyin. Ayakkabılarınızı değiştirin.
  3. Ayaklarınız için pamuklu çorap seçin. Gün içinde terleyen ayaklar nefes almazsa, bakteriler çoğalarak çeşitli tırnak bozukluklarına neden olabilir. Bu nedenle ayaklarınız için seçeceğiniz ayakkabının nefes alabilir olması ayaklarınızı terletmeyerek bakteri oluşumunu ve kötü kokuları ortadan kaldırması aslında en büyük ayak bakımı ögelerindendir. 15 günde bir soyulabilir. Peeling, ölü deriyi ciltten arındırır ve yeni hücre oluşumunu sağlar.
  1. Gerekmedikçe tırnaklarınızı kesmemeye dikkat edin. Açık yaralara ve tahrişe neden olabilir.

Evde Rahatlıkla Uygulanabilen Bir Ayak Bakımı Önerisinin Adımları

Evde Ayak Bakımı Yapmanın Püf Noktaları

Adım 1: Ayaklarınızı yumuşatın

Ayak bakımı yapabilmek için önce ayaklarınızı yumuşatmalı ve bakıma hazırlanmalısınız. Öncelikle ayaklarınızın kalınlaşmış stratum korneumunu kolayca temizlemek, cilt döngünüzü korumak ve ayaklarınıza zarar vermeden tırnaklarınıza bakım yapmak için ayaklarınızı sıcak suyla yumuşak tutmanız gerekir.

Bunu yapmak için bir kaseye sıcak su koyabilir ve en sevdiğiniz uçucu yağları beğeninize ekleyebilirsiniz. Lavanta yağı ve sandal ağacı yağı gibi cildinizi besleyen kokulu yağlar arasından seçim yapın. Ayaklarınızdaki şişliği gidermeye yardımcı olması için kaya tuzu da ekleyebilirsiniz. Ayaklarınızı yumuşatmak için 5-10 dakika suya koyun.

Adım 2: Pedikür yapın

Düzenli pedikürler ayaklarınızın hijyenik ve estetik açıdan çekici olmasını sağlar. Yumuşattığınız ayağınızın tüm bölgesini bir havlu yardımıyla kurutabilir ve tırnaklarınızı dilediğiniz ölçüde kesebilirsiniz.

Pedikür aşamasına gelince, eti tırnaklarınızın etrafından kesmemeye dikkat edin. Eti ayağınızda bir törpü veya bir tırnak fırçası ile geri itmeniz yeterlidir. Bu nedenle tırnaklar genişleyerek tırnak çevresindeki eti görmeyi zorlaştırır. Kütikülü kesin ve daha hızlı büyüme için pedikür yapın. Hijyen tarafında pedikür aşamasında kullanılan tüm ürünlerin temizliğine dikkat edilmeli, kullanılan malzemeler tek tek kullanılmalı ve başkalarıyla paylaşılmamalıdır.

Ayak Bakımı Önerileri Son Aşamaları

Adım 3: Topuk bakımını unutmayın

Hepimiz pürüzsüz ve yumuşak topuklu ayaklara sahip olmak isteriz. Topuklarınızı yumuşatmak için ipuçları arasında kapalı ayakkabılar giymek ve topuklarınızda nemlendirici krem ​​kullanmak sayılabilir. Topuk taşları veya süngertaşı, ayak tabanlarında ve topuklarında bulunan ölü deri hücrelerini çıkarmak için kullanılabilir.

Bu ayak bakımı aşamasında topuk törpüsü ile topuklarınızı ve tabanlarınızı ovalayarak ayaklarınızdaki tüm ölü deri hücrelerini çıkarabilirsiniz. Topuklarınızı zımparalarken, topuklarınızın kenarlarını, topuklarınızın arkasını ve parmaklarınızın uçlarını unutmayınız. Özellikle açık ayakkabı giydiğinizde tabanlar kurur. Bu nedenle ayaklarınızın yumuşak ve bakımlı olmasını istiyorsanız haftada bir topuk bakımı yapmalısınız.

Adım 4: Ayaklarınızı fırçalayın ve ayaklarınızı nemlendirin

En önemli ayak bakımlarından biri ayak peelingi ve nemlendirmedir. Ayak peelingleri için bu ürünü bir kese kremi alarak ve tüm ayağa masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Peeling ürününün mikro parçacıkları ayak derisini derinlemesine temizleyerek gözeneklerin açılmasına yardımcı olur. Ayaklarınızın üzerinde kullanılan nemlendirici krem ​​ile nemlendirilmesi ayaklarınızın daha bakımlı ve yumuşak olmasını sağlayacaktır.

Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/evde-mezoterapi-nasil-yapilir-sac-mezoterapisi/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir