Cilt Bakım

5 Adımda Spor Sonrası Cilt Bakımı

Spor sonrası cilt bakımı, spor ile uğraşan herkesin araştırdığı bir konudur. Sağlıklı bir yaşam, vücudu forma sokmak ve fit bir görünüm elde etmek için spor yapmak çok önemlidir. Antrenmanın kendisi kadar, egzersiz sonrası yapılanların da cilt için önemi çok fazladır. Hem yapılan çalışmalardan daha fazla sonuç elde etmek, hem de yenilenmiş ve ağrısız bir vücuda sahip olmak için spor sonrası cilt bakımı adımlarını uygulamak gerekir. Yoğun geçen bir antrenman sonrası ciltte oluşan momentumu devam ettirmek çok faydalıdır. Kan dolaşımının arttığı ve toksinlerin vücuttan atıldığı bu zaman diliminde yapılacak 5 bakım adımıyla, cildin kaybettikleri geri kazandırılabilir. Böylece cildin ihtiyacı olan bakım ve nem desteği sağlanır.

Yoğun bir yoga, bisiklet ya da başka bir antrenmandan sonra cildin toparlanabilmesi için doğru temizleme ve nemlendirme adımlarının uygulanması gerekir. Bakımı ve sağlığı için çok fazla emek verdiğiniz cildinizin ışıldamasını ve daha sağlıklı olmasını bu şekilde sağlayabilirsiniz.

Sporun Cilde Faydaları

Sağlıklı bir beslenme rutini ile birlikte yapılan düzenli egzersiz, sağlıklı bir yaşamın olmazsa olmazıdır.  Düzenli spor vücut için olduğu kadar cilt için de çok faydalıdır ve güzel bir cildin anahtarıdır. Spor, bedenin ve cildin kusursuzluğunu yansıtır. Düzenli egzersizin cilde başlıca faydaları şunlardır:

  • Spor yapmak, kan dolaşımına yardımcı olur. Bu sayede cilt içten dışa yenilenir ve toksinlerden arınır.
  • Sağlıklı kan dolaşımı, cilde doğal bir ışıltı kazandırır ve cildin genç görünmesini sağlar. Kırışıklıkların ve ince çizgilerin ortaya çıkmasını geciktirir.
  • Spor hem bedeni hem de zihni rahatlatan bir aktivitedir. Günümüzün en büyük sorunlarından biri olan stresi, egzersiz yaparak atmak mümkündür. Bu da stres kaynaklı oluşabilecek sivilce gibi sorunların önüne geçer.

Spor sonrası cilt bakımı, spor yapmak kadar önemli bir konudur. Kalp atışının hızlanması, dolaşım için çok faydalıdır. Cilt bu sayede yenilenir ve parlak bir görünüme kavuşur. Ancak cilt, bu kadar fazla terlemenin sonucunda nemsiz kalır ve gözeneklerin kapanma riski ortaya çıkar. Bu durumların ortaya çıkmaması için 5 adımda spor sonrası cilt bakım uygulamalarına dikkat etmek gerekir. İşte bu cilt bakım uygulamaları:

1.      Spor Sonrası Cilt Temizliği

Spor sonrası cilt bakımı önerilerinin ilk maddesi cilt temizliğidir. Yoğun bir antrenmandan sonra, önceliğiniz temizlik olmalıdır. Spor esnasında, cilt sağlığının iyi olduğunun belirtisi terlemedir. Terlemek, vücudun zararlı toksinlerden arınmasını ve gözeneklerin açılmasını sağlar. Ancak spor sonrası cildin uzun süre terli kalmasını önlemek, bakterilerin çoğalmaması için çok önemlidir. Gözeneklerdeki bakteriler, sivilce ve siyah nokta oluşmasına yol açabilir. Bu nedenle spor yaptıktan sonra mutlaka en kısa zamanda duş alınmalıdır. Spor öncesinde makyaj yapmamak, cildin daha temiz kalmasını sağlar. Çünkü spor esnasında makyaj atıkları, yağ ve ter ile karışarak, tahrişe sebebiyet verebilir. Bu yüzden mümkün olduğu kadar makyajsız spor yapmak gerekir.

Vücut bakım ürünleri arasında, cilt ile en çok teması olan ürünler duş jeli ve şampuandır. Bu yüzden bu ürünleri kullanırken içeriğine çok dikkat etmek gerekir. Cildiniz için duş sırasında kullanacağınız ürünlerin doğal olması çok önemlidir. Böylece cilt sağlığını korumuş olursunuz. Yeşilmarka, saç bakım ürünleri içinde doğal şampuan ve vücut bakım ürünleri içerisinde yer alan doğal duş jeli  ürünleri doğal içerikleri sayesinde cilt sağlığını tehdit etmeden ciltteki kiri derinlemesine arındırır.

5 Adımda Spor Sonrası Cilt Bakımı

Yeşilmarka Doğal Duş Jeli – Şeftali Ürünümüze Sitemizden Ulaşabilirsiniz.

2.      Cildi Nemlendirmek

Spor sonrası cilt bakımı için vücudu nemlendirmek çok önemlidir. Spor yaparken terleme olduğu için vücut bol miktarda su kaybına uğrar. Vücudu neme doyurmak için bol bol su içmek gerekir. Antrenman sırasında nem kaybeden bir cildin en büyük yardımcısı da, pürüzsüz ve ışıltı sağlayan bir nemlendiricidir. Cildi nemlendirirken ya da temizlerken oldukça nazik olmak gerekir. Spor sonrası kuruyan cilde fazla sert davranılması durumunda, cilt daha fazla kuruluğa yatkın hale gelir. Antrenman sonrası en çok dikkat edilmesi gereken durumlardan birisi de ellerdir. Spor aletleri ile sürekli temas halinde olan elleri cildinize sürmemeniz gerekir. Yapmanız gereken ilk adım ellerinizi dezenfekte etmektir.

Cilt, spor sonrası hassaslaşır. Bu yüzden kullanılacak olan nemlendiricinin doğal olması çok önemlidir. Spor sonrası cilt bakımı için vücudun ihtiyacı olan bakımı sağlayan Yeşilmarka doğal nemlendirici krem, spor sonrası azalan nemin yeniden geri kazanılmasını sağlar. Organik içeriği sayesinde cildin güzelliğini ve parlaklığını ön plana çıkarır.

3.      Cildi Ferahlatmak

Günlük hayatta parfüm ve deodorantlar şıkça kullanılır. Ter kokusunu engellemek amacıyla kişilerin en çok tercih ettiği vücut bakım ürünleri pşan deodorant ve parfümler, spor sonrası cilt bakımı için de çok önemlidir. İnsanlar, güzel kokuya oldukça önem verir. Terleme sonucu kimse etrafına kötü bir koku yaymak istemez. Deodorantlar ter kokusu oluşumuna neden olan bakterilerin gelişimini engeller ve ter kokusunun yok edilmesine yardımcı olur. Her kullanımda ferahlık ve tazelik hissini kullanıcılara sunar. Spor sonrası hassaslaşan cilt için alüminyum ve alkol gibi kimyasal maddeler içermeyen deodorantlar tercih edilmelidir. Yeşilmarka doğal deodorant seçenekleri tüm cilt tipleri için uygundur. Özellikle hassas ciltlerde olan tahriş etkisini ortadan kaldırır.

İster spor sonrası, ister spor esnasında cildin nefes almasını sağlamak ve ferahlamak için soğutucu spreyler tercih edilebilir. Cildin kendine gelmesini ve ekstra fayda sağlayan bu ürünler pratik ve etkili bir bakım sunar.

5 Adımda Spor Sonrası Cilt Bakımı

Yeşilmarka Doğal Deodorant – Bergamot Ürünümüze Sitemizden Ulaşabilirsiniz.

4.    Spor Sonrası Fırsat

Spor sonrası cilt bakımı yaparken faydalanılması gereken bir durum vardır. Spor yaptıktan sonra kan dolaşımı hızlanır. Hücrelerin daha etkin bir şekilde çalıştığı bu zaman diliminde önemli bir fırsat ortaya çıkar. Yaşlanma karşıtı yapılan bir bakım, daha hızlı sonuçlar alınmasını sağlar. Bu dönemlerde yapılan bakımlar çok daha etkili bir hale gelir. Spor sonrası vakti olanlar, mutlaka bu fırsattan yararlanmalıdır. Böylece cilt daha parlak, genç ve güzel görünür. Spor sonrası hassas olan cilt için daha hafif dokulu ürünler tercih edilmelidir. Bu ürünleri cilde yuvarlak hareketler ile nazikçe uygulamak gerekir.

Egzersiz sonrası cilde peeling yapmak, ölü hücrelerden arınmanın en güzel yollarından biridir. Düzenli bir şekilde yapılan peeling rutini, cildin sağlıklı ve taze görünmesini sağlar.

5.      Besin Desteği

Sağlıklı bir yaşam için en önemli faktörlerden biri beslenmedir. Spor sonrası cilt bakımı için de beslenme oldukça önemlidir. Cildin yenilenmesi ve kendine gelmesi için spor sonrası tüketilen ürünlerin önemi çok büyüktür. Antrenman sonrası aç kalmak, kan şekerinin düşmesine yol açar. Dolayısıyla vücudun toparlanma süreci de sekteye uğrar. Bu da spordan hedeflenen beklentilerin ulaşılmasını zorlaştırır. Kasların hızla toparlanmasını sağlamak için protein tüketmek gerekir. Spor ile uğraşılan zamanlarda vücudun daha çok proteine ihtiyacı vardır. Bunu sağlamak için whey protein tozu takviye olarak kullanılabilir.

Antrenman sonrası hazırlanan kolajenli besinlerden oluşan bir içecek yaşlanma karşıtı savaşta güçlü bir rol oynar. Kolajen, yaşlanma belirtilerini giderme, cildi yapılandırma ve cildi eski görünümüne kavuşturma konusunda mucizevi bir etkiye sahiptir. Metabolizmanın hızlandığı spor sonrası, vücut tarafından daha hızlı emilen kolajen takviyelerini tüketmek için en uygun zamandır.

Bu yazımızda 5 Adımda Spor Sonrası Cilt Bakımı konusuna değindik. Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/mutluluk-hormonu-nedir/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir