genel

Hamilelik Döneminde Bakım Rutininiz Nasıl Olmalı?

Hamilelik sürecinde vücut birçok değişikliğe uğrar. Dokuz ay süren bu dönemde kişisel bakım ve cilt bakımına özen gösterilmesi gereklidir. Hamilelik döneminde özellikle sivilce, çatlak oluşumu, kilo alımı, sarkmalar gibi birçok problem ile karşılaşılabilir. Hamilelik döneminde bakım rutini oluşturmak gelecek dönemde ilerleyecek olan cilt problemlerini önlemek için çok önemlidir.

Gebelik süreci oldukça yorucu ve zorlu bir süreçtir. Vücudun maruz kaldığı değişiklikler sonrasında kişisel hijyene dikkat edilmesi gereklidir. Çoğu hamile kullanması gereken cilt bakım ürünlerini araştırmaktadır. Bebeğin etkilenmemesi amacıyla özellikle dokuz aylık süre boyunca ve emzirme döneminde de doğal bakım ürünleri kullanılmalıdır. Cilt bakımında endişe ve stres yaşamamak amacıyla doğal ürünlerin kullanılması anne adaylarını rahatlatmaktadır. Hem annenin hem de bebeğin güvenliği için bu alanda uzman ve güvenilir markaların ürünlerinin kullanımı gereklidir. Bu ürünlere alternatif olarak doğanın mucizevi ürünlerinden de faydalanılabilir.

Hamilelik süresince birçok kişiye göre cilt parlamakta ve tazelenmektedir. İlerleyen aylarda ise hamilelik maskesi denilen melazma oluşumu görünmektedir. Yüzde kahverengi lekelerin bir maske gibi oluşması olarak da bilinen bu durum hamilelik bitişi ile birlikte kaybolmaktadır. Gebelik süresince bu durumdan rahatsız olmamak amacıyla etkilerin azaltması için cilt bakımına özen gösterilmelidir. Maruz kalınan bu değişiklikler sonrasında psikolojik olarak etki yaşamamak nedeniyle hamilelik döneminde bakım rutini ihmal edilmemelidir.

Hamilelik döneminde bakım rutini diğer dönemlerde olduğu gibi devam ettirilmelidir. Genellikle ihtiyaç duyulan ürünler aşağıda listelenmiştir;

  • Doğal zeytinyağlı sabun,
  • Kese,
  • Güneş kremi,
  • Yüz yıkama solüsyonu,
  • Doğal içerikli nemlendiriciler,
  • Doğal makyaj malzemeleri,
  • Doğal içerikli duş jeli,
  • Hindistan cevizi yağı,
  • Tatlı badem yağı,
  • Argan yağı,
  • Gül suyu,
  • Doğal içerikli peeling.

Doğal saç bakım ürünleri ve cilt bakım ürünleri için güvenilir marka olan Yeşilmarka’dan size uygun ürünleri inceleyerek siparişinizi verebilirsiniz. Bu yazımızda hamilelikte dikkat edilmesi gereken saç ve cilt bakım rutinleri detaylarını bulabilirsiniz.

Hamilelikte Saç Bakımı İçin Yapılması Gerekenler

Hamilelik döneminde bakım rutini arasında saçlara öncelik verilmesi gereklidir. Hamileliğin ilk aylarından itibaren bebeğin gelişimine bağlı olarak kısa bir dönem saçlarda dökülme olmakta ve ardından daha gürleşmekte ve canlılık kazanmaktadır. Dökülmelerin en aza indirgenmesi amacıyla saça ihtiyacı olan bakım rutini uygulanmalıdır. Saçlar için uygulanması gereken bakım adımları aşağıda listelenmiştir.

  • Saçların sık sık yıkanması canlılık ve parlaklık kazanması için oldukça faydalıdır.
  • Saç boyası uygulamasına hamilelik süresince ara verilmesi daha güvenlidir. Boyaların içerisindeki kimyasallar özellikle hamileliğin ilk trimester döneminde bebeğin gelişiminde olumsuz etkiler yaratabilir. Birçok araştırmaya göre ilk trimesterden sonraki dönemlerde doğal içerikli saç boyalarının uygulanması önerilmektedir. Hamilelik döneminde bu durumda tedbirli olmak fayda sağlamaktadır.
  • Saç şekillendirici ürünler saç derisinden emilime neden olabileceği nedeniyle tercih edilmemelidir. Perma gibi kalıcı işlemlerde de kullanılan kimyasal içerikli ürünler kullanılması nedeniyle uzak durulması gereken işlemlerdendir. Doğal yağların kullanımı saçın şekillenmesine ve bakım yapılmasına yardımcı olmaktadır.
  • Hamilelik döneminde bakım rutini arasında saça belirli aralıklarla doğal yağ uygulaması da yapılmalıdır. Besleyici içerikli yağ kullanımı dipten uca doğru yapılmalıdır. Doğum sonrasında saç dökülmelerinin önüne geçmek amacıyla hamilelik boyunca saça bakım yapmak oldukça önemlidir.
  • Saçların her daim temiz ve bakımlı olması anne adaylarının kendilerini iyi hissetmesine yardımcı olacaktır.
  • Doğal içerikli saç bakım ürünleri kullanmak veya doğal ürünler kullanmak saçların daha canlı, parlak ve güçlü olmasını sağlayacaktır. Hamilelik döneminde bakım rutini için bakım çantanızda doğal içerikli ve güvenilir ürünlere yer açmanızda fayda var. Yeşilmarka doğal seç kremi 14 bitki özü içermekte ve saçın ihtiyacı olan nem dengesine etki etmektedir. İçeriğindeki hindistan cevizi yağı, argan yağı, çörek otu yağı, tatlı badem yağı, sarımsak ekstraktı ile saç dökülmelerini önler, saçı güçlendirir, besler ve parlaklık kazandırır. Fındık yağı ve lavanta yağı sayesinde kepek oluşumunu engelleyerek sağlıklı bir şekilde uzamasına destek olur.
Hamilelik Döneminde Bakım Rutininiz Nasıl Olmalı?

Yeşilmarka Doğal Dökülme Karşıtı Şampuan ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Hamilelikte Cilt Bakımı İçin Yapılması Gerekenler

Cilt bakımı normal zamanlarda da olduğu gibi hamilelik döneminde bakım rutini arasında da yer almalıdır. Cilt birçok faktörden etkilenmektedir. Mevsim geçişlerinde, hormon değişimlerinde, hamilelik durumunda, beslenme alışkanlıklarına göre farklılık oluşmaktadır. Düzenli bakım ile ciltte oluşan farklılıkların önüne geçebilmek ve etkileri en aza indirebilmek için bakıma özen gösterilmelidir. Özellikle hamilelik döneminde cilt problemleri oluşabilmektedir. Akne ve sivilce oluşumu ilk aylarda meydana gelerek rahatsızlık vermektedir. Hormonal değişkenlikler hamilelerde ciltte kurumaya, gerilmeye ve çatlaklara da neden olabilmektedir. Cildin ihtiyacı olan neme hamilelik döneminde dikkat edilmelidir. Cildin düzenli olarak nemlendirilmesi, düzenli su tüketimine ve sağlıklı beslenmeye de bu dönemde özen gösterilmelidir.

Hamilelik döneminde karşılaşılan cilt problemleri ve çözümleri şunlardır;

  • Kilo alımına bağlı olarak ciltte çatlak oluşumu görülmektedir. Kilo bölgeleri olan bacak, basen, karın ve göğüs bölgesinde yağ dokusu artmakta ve bu bölgelerde çatlaklar oluşmaktadır. Doğumdan belirli bir süre sonra bile çatlak oluşma ihtimali de bulunmaktadır. Doğru beslenme ve dengeli kilo almak bu süreçte oldukça önemlidir. Kolajen yoğunluklu beslenmek, E vitamini, C vitamini ve çinko içerikli besin tüketimi de cildin elastikiyet kazanması için gereklidir. Buna ek olarak 4. aydan itibaren çatlak oluşumunu önleyici krem kullanımı da önerilmektedir.
  • Sivilce ve akne oluşumu hamileliğin ilk dönemlerinde oldukça can sıkıcı olabilmektedir. Hamilelik döneminde bakım rutini uygulamak özellikle doğal kürler yapmak bu dönemde sivilce oluşumu sürecini hafifletmekte ve ışıldayan bir cilt kazanmayı sağlamaktadır. Limon kabukları ile yarım limonu püre haline getirerek sebum oluşumunu doğal bir kür ile önleyebilirsiniz. Gözenekler derinlemesine temizlenerek sivilce oluşumunu engellemektedir. Var olan sivilcelerin de sönümlenmesinde yardımcı olmaktadır.
  • Cildin kuruması da hamilelik döneminde en çok karşılaşılan problemler arasındadır. Cilt kuruluğunu önlemek amacıyla doğal içerikli yüz ve vücut nemlendiricileri kullanılabilir. Doğal içerikli ürünler gibi doğal ürünler de bu dönemde rahatlıkla kullanılabilir. Zeytinyağı asırlardır güzellik sırrı olarak bilinmekte yaygın olarak kullanılmaktadır. Zeytinyağı küçük bir pamukla birlikte cilde uygulanabilir. Bunun yanı sıra süt ve yoğurt cildin canlılığını kazanması için oldukça etkili malzemelerdir. Alerjik olabilecek ürünlerden uzak durulmalıdır.
  • Cildin elastikiyetini kaybetmesi sonrası cilt sönükleşir. Cildin parlak ve canlı görünmesi için özellikle elma tüketimi oldukça önemlidir. A vitamini ve C vitamini içermesi nedeniyle doğrudan tüketilebileceği gibi cilde sürülmesi ile de etkilerini görmek mümkündür.
Hamilelik Döneminde Bakım Rutininiz Nasıl Olmalı?

Yeşilmarka Doğal El ve Vücut Kremi – Böğürtlen ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Doğal deodorant, duş jeli, el ve vücut nemlendiricisi, yüz nemlendiricisi, güneş koruyucu krem, bebek şampuanı, doğal pişik önleyici krem gibi ürün gruplarına sahip olan Yeşilmarka internet sitesi üzerinden sizin ve bebeğinizin ihtiyacı olan doğal içerikli ürünleri temin edebilirsiniz.

Hamilelikte Kişisel Bakım Önerileri

Hamilelik döneminde bakım rutini cilt bakımı, saç bakımı, el ve ayak bakımı, dudak bakımı, diş bakımından oluşmaktadır. El ve ayak bakımı hamilelik döneminde özellikle dikkat edilmesi gereken konular arasındadır. Hamilelik döneminde tırnaklar güçsüzleşir ve kırılması artar. Tırnakların kırılmasını engellemek için besleyici bakım yağları kullanılabilir. Bu dönemde oje kullanımına ilişkin araştırmalarda bir zararının olmadığı belirtilmesine rağmen kokusunun rahatsız edici olması nedeniyle anne adayları çok fazla tercih etmemektedir.

Bir başka hamilelik döneminde bakım rutini ise etkili bir diş bakımıdır. Hamilelik döneminde kullanılan diş macunun florür içerikli olmamasına dikkat edilmelidir. Diş çürüklerinin önüne geçmek ve sağlıklı bir şekilde ağız ve diş sağlığını korumak amacıyla doğal içerikli temizleyici ürünler kullanılmalıdır.

Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/mevsim-degisimlerinde-cilt-bariyerini-guclendirme-yontemleri/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir