Cilt Bakım

Yüz Yogası Nasıl Yapılır?

Yüz yogası, doğal güzellik tekniklerinin giderek popülerleştiği günümüzde, ağrısız bir şekilde yüzü gençleştirmenin formülleri arasında yerini aldı. Yer çekimine karşı koyan yüz yogası, yüz bölgesindeki kırışıklıkları gidermek ve yüz kaslarını sıkılaştırmak için kullanılan bir yöntemdir. Evde rahatlıkla uygulanabilen ve hiçbir cerrahi müdahale gerektirmeyen bir masaj tekniği olarak da tanımlanabilir.

Uzmanlar, düzenli olarak uygulanan yüz yogası ile daha genç bir cilde sahip olmanın mümkün olduğunu dile getiriyor. Yüz yogası, vücut için yapılan yogayı yüz için uygulanabilir hale getiren bir çeşit yüz egzersizidir. Gevşeyen kasları toparlama ve kırışıklıkların azalmasında son derece etkili olan yüz yogası, sağlıklı şekilde gençleşmenin formüllerinden biri olarak gösterilebilir.

Yüz Yogası Nedir?

Yüz yogası, yüz kaslarını çalıştırmaya yönelik bir egzersizdir. Yüz kaslarının zayıflaması yüzde kırışıklık, düşük ve sarkık bir görünüm yaratır. Yüz estetiği yaptırmak yerine evde yüz egzersizleri yapmak, yüz kaslarını geliştirerek estetiğe yakın bir etki sağlar. Japon yüz yogası tekniklerini uygulayarak, Asyalılar gibi her zaman genç ve dinamik bir cilde sahip olmak mümkündür.

Yüz yogası, dudak, yanaklar, alın ve çene bölgesine uygulanan bir yöntemdir. Yüz yogası hareketleri aslında sanılanın aksine zor değildir. Bir kez yaptıktan sonra yüzünüzün daha sağlıklı ve enerjik göründüğünü mutlaka fark edersiniz. Ayrıca yüz egzersizi yapanların yorumlarına bakıldığında, olumlu dönüşler aldıklarını görmek mümkündür. Üstelik yüz yogasının lifting etkisi de vardır. Bu da kırışıklıkların azalmasında oldukça büyük bir etkidir. Eğer yüzünüzde sağlıklı ve genç bir görünüm istiyorsanız, yüz yogası tekniklerini uygulamaya başlayabilirsiniz. Konuyla alakalı olabilecek Yüz masajı nasıl yapılır? Başlıklı yazımıza da göz atabilirsiniz.

Yüz Yogasının Etkileri Nelerdir?

Yüz egzersizi olarak teknikleri sayesinde dudak, boyun, alın ve yanaklar gibi bölgelerinizde bulunan kasların çalışması ve bu sayede cildinizin daha dinç görünmesi sağlanır. Yüz yogasında farklı kas gruplarını çalıştıran hareketler mevcuttur. Hareketleri düzenli bir şekilde yaptığınızda eskisinden daha sıkı görünen bir cilde sahip olmanız oldukça kolay olacaktır.

Yaşlanma karşıtı olan bu egzersizleri doğru bir şekilde ve haftanın 6 günü 20 dakika olacak periyotlar halinde uygulamaya başlayabilirsiniz. Böylece evde kolaylıkla yapabileceğiniz egzersizler sayesinde birkaç ayın sonunda daha sağlıklı yüz kaslarına sahip olabilirsiniz.

Yüz Yogası Yapmaya Başlamadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yüz yogasının etkisini arttırmak ve cildimizi güçlendirmek için yogaya başlamadan önce Yeşilmarka doğal nemlendirici krem ürünlerini cildinize uygulayarak işe başlayabilirsiniz. Nemlendirici sürdükten sonra, eliniz yüzünüzde daha iyi hareket etmeye başlayacaktır. Bu sayede yüz yogası hareketlerini daha iyi uygulayabilirsiniz. Ayrıca işlem öncesinde elinizi yıkamayı da ihmal etmemeniz çok önemlidir.

Kuru cildinize yoga yapmak, yan etkiler ortaya çıkarabilir ve yüzünüzde tahriş yaşanmasına sebebiyet verebilir. Bunun nedeni ise kuru ciltte elinizin rahat hareket edemeyecek olmasıdır. Hareketleri uyguladığınız sırada, elleriniz kaygan olmayacağı için zorlayıcı bir baskı uygulamak zorunda kalabilirsiniz. Bu da canınızın acımasına ve yaralar oluşmasına neden olabilir. Bu yüzden nemlendirici kullanmak, hem daha iyi sonuçlar vermesi hem de sağlığınız açısından önemlidir.

 

yüz yogası nasıl yapılır

Yeşilmarka Doğal Göz Altı ve Çevresi Kremi Ürünümüzü İnceleyebilirsiniz.

 

Yüz Yogası Hareketleri

1. Dudak Üstü Kırışıklıkları İçin Hareket

Böyle bir sorununuz varsa, yapacağınız dudak çalıştırma egzersizi ile bu sorununuzdan kurtulabilirsiniz. Balon balığı hareketi ile dudak çevresinde bulunan kırışıklıkları azaltabilirsiniz. Ağzınızı kapatarak balon şişirme hareketini yapmaya başlayın ve 20 saniye boyunca bu pozisyonu terk etmeyin. Hareketi en az 2 set olmak üzere tekrarlayın. Bu egzersiz sayesinde dudak çevresindeki çizgiler azalır.

2. Boyun ve Alt Yanak Kırışıkları İçin Hareket

Başınızı geriye doğru atın ve tavana doğru bakın. Boyun bölgenizdeki kasların gerildiğini hissetmeye başladıktan sonra dudaklarınızı büzerek öpücük pozisyonu alın. 20 saniye süresince bu pozisyondan ayrılmayın. Egzersizi 3 set uygulayabilirsiniz. Bu hareket ile boyun kaslarınızı sıkılaştırarak, alt yanak kaslarınızı da beraberinde güçlendirmiş olursunuz.

3. Dudak ve Yanak İçin Hareket

Ağzınızı kulaklarınıza kadar açarak, gergin görünmesini sağlayın. Gözlerinizi de açarak gülümsediğiniz bir ifade takının. Yüzünüzün iyice gerildiğini hissedin. Yanakları yukarı kaldıran ve dudak çevresini gerginleştiren bu hareketi, 10 saniye boyunca 3 set olmak üzere uygulayabilirsiniz.

4. Alın Kırışıkları İçin Hareket

Ellerinizi alnınızın iki yanına koyun ve alnınızı germeye başlayın. Cildinizi iki tarafa gerdikten sonra kaşlarınızı kaldırıp indirin. 20 kere kaşlarınızı kaldırıp indirdikten sonra egzersizi 2 kez tekrar edebilirsiniz. Bu hareket alın bölgesindeki kan akışını artırır ve alın çizgilerinden kurtulmanızı, daha gergin bir cilde olmanızı sağlar.

Yapacağınız bu egzersizler sayesinde eskisinden daha iyi görünen cilde sahip olacaksınız. Fakat unutmamanız gereken bir noktaya değinmekte fayda var: Hareketleri uygulamaya başladığınız andan itibaren sabırlı olmayı bırakmayın. Çünkü sabrınız tükendiğinde, hareketleri yapma isteğiniz de beraberinde tükenecektir. Tam sonuç alabilmek için hareketleri düzenli yapmanız ve bu sırada sabrı elden bırakmamanız çok önemlidir. Ancak bunlar yapıldığı takdirde tam verim sağlar.

Yüz Yogası Faydaları

Yüz yogası, ciltteki kasları geliştirir ve yüzünüzün yeniden şekillenmesine olanak sağlar. Bunun yanı sıra kırışıklar, yanak zayıflatma ve elmacık kemiği kaldırmak gibi amaçlar için de tavsiye edilir. Kaş arası kırışıkları için yüz egzersizi hareketleri ile alın bölgenizi genç gösterebilir; kaşlarınızın kalkık görünmesini sağlayabilirsiniz.

Yüz zayıflatma yogası, yanaklarınızı inceltir ve yüzünüzü hayranı olduğunuz ünlüler gibi çarpıcı gösterir. Estetik kliniğine gitmek yerine evinizde düzenli olarak yapacağınız yüz yogası, sizi daha genç ve doğal gösterecektir. Diğer faydaları ise şu şekilde sıralanır:

  • Yüzünüzdeki gerginliği azaltır.
  • Rahatlamanıza yardımcı olur.
  • Lenfatik sisteminizi harekete geçirerek, cildinizin sıkılaşmasına yardım sağlar.
  • Gözünüzün altında yer alan mor halkalar ve şişlik ile savaşınızı daha kolay bir hale getirir.
  • Yüz kaslarınızı forma sokar ve gıdı oluşumunu önlerken, ödemi de azaltır.
  • Daha parlak ve sağlıklı genç bir cildinizin olmasına yardımcı olur.

 Yüz Yogası Ne Kadar Sürede Etkisini Gösterir?

Yüz yogası egzersizlerinin gelişim sonuçları, yogayı yapmış olan kişilerden alınan geri bildirimlere göre şu şekilde oluşturulmuştur:

  • İlk haftalar

Egzersiz programı uygulanmaya başladıktan 2 hafta sonra, dolaşımdaki artışın sonucu olarak cildin genel görünüşünde birçok olumlu durum göze çarpar. Cildin rengi daha sıcak ve sağlıklı, gözler daha parlak, dudaklar daha büyük görünmektedir.

  • Bir ay sonra

Bir ayın sonuna gelindiğinde, kaşlar azalan bir eğimle daha yukarıda, düşük ve sarkık göz kapakları ise sıkılaşmış görünür. Yanak kasları yüze, yerçekimine karşı koyan daha iyi bir görünüm katmaya çoktan başlamış hale gelir. Dudaklar daha büyük olarak öne çıkar ve dudak dolgunlaştırıcıya ihtiyaç duyulmamaya başlanır.

  • Üç aydan sonra

Bütün ciltteki özellikle de gıdı ve ağız çevresindeki kıvrımlardaki gözle görülür düzelmeler devam eder. Bunları ne kadar uzun süreyle yaparsanız, etkisi de o kadar kalıcı bir hale gelir. Yüzünüz çok daha genç ve sağlıklı görünür. Üç ayın sonunda yüz yogasının, yüzünüzü başka bir boyuta taşıdığını fark edebilirsiniz. Bu etkilerin kalıcı olması için egzersizleri yapmaya yönelik isteğinizi, kendinizde her zamankinden daha çok bulacağınıza emin olabilirsiniz.

Yüz yogasının etkilerini arttırmak ve kalıcı hale getirmek için, Yeşilmarka’nın kimyasal içermeyen yüzde yüz doğal cilt bakım ürünleri, yaşlanma karşıtı ve nemlendirici kremlerinden yardım alabilirsiniz.

yüz yogası nasıl yapılır

Yeşilmarka Doğal Yaşlanma Karşıtı Krem Ürünümüzü İnceleyebilirsiniz.

 

Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/sivilce-izleri-nasil-gecer/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir