Doğal Nemlendirici Kremler

Yüz Masajı Nasıl Yapılır?

Cildinin sağlığını ve güzelliğini korumak, şüphesiz ki herkes için çok önemlidir. Cilt dokusu, esnek bir yapıya sahiptir. Bu nedenle zamanla yıpranır ve izler daha da belirgin hale gelebilir. Özellikle 30’lu yaşlardan itibaren göz çevresi, dudak ve alın çevresinde kırışıklıklar artmaya başlar. Bu durumda erkenden önlem almak ve bakım yapmak, cilt sağlığını koruma noktasında büyük etkiye sahiptir. Düzenli yapılan yüz masajı, cilt sorunları üzerinde gözle görülür farklar yaratır. Ayrıca cildin uyarılarak toparlanması, sıkılaştırılması ve kırışıklık görünümünün azalması üzerinde de oldukça etkilidir. Aynı zamanda stresten uzaklaştırırken, çok daha huzurlu ve rahat hissetmenizi sağlar. Düzenli şekilde yapıldığı taktirde, adeta yıllara meydan okumanız mümkündür.

Yüz Masajı Ne İşe Yarar?

Günümüzde cilt bakım trendleri arasında oldukça popülerdir, parlak bir cilde sahip olmak ve cildinizi gün boyunca maruz kaldığı stresten kurtarmak noktasında son derece etkili bir yöntemdir. Toksinlerden arındırarak yüzdeki kan dolaşımını hızlandırmak ve cildi gençleştirmek için adeta mucizevi bir işlemdir, saymakla bitmeyen birçok olumlu etkiye sahiptir. Yüz masajı faydaları, başlıca şu şekilde sıralanabilir:

  •         Kasları gevşetir.
  •         Sarkmayı engeller.
  •         Kırışıklıkları azaltır.
  •         Hücre yenilenmesine yardımcı olur.
  •         Kan dolaşımını hızlandırır.
  •         Cilde canlılık kazandırır.
  •         Yüzdeki şişkinlik ve kızarıklıkları giderir.

Yüz masajının yanı sıra kırışıklıklardan kurtulmak için oldukça etkili kozmetik ürünler de mevcuttur. Bunlardan Yeşilmarka’nın Doğal Yaşlanma Karşıtı (Anti Aging) Kremi, kırışıklıkların doldurularak yeniden yapılandırılması üzerinde son derece etkilidir. Aynı zamanda uygulandığı andan itibaren etki gösterme özelliğine sahiptir.

Yüz Masajı Nasıl Yapılır?

Yeşilmarka Doğal Yaşlanma Karşıtı (Anti Aging) Krem Ürünümüzü İnceleyebilirsiniz.

Yüz Masajı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

  •         İlk olarak masaja başlamadan önce mutlaka ellerinizin temiz olduğundan emin olun. Bunun için ellerinizi iyice yıkayın ve dezenfektan kullanın.
  •         Kullandığınız tüm ürünlerin cildinizin yapısını ve dokusunu bozmayacak, doğal cilt dostu ürünler olduğundan emin olun.
  •         Bu masajı yaptıracağınız veya yapacağınız zaman yüzünüzü soğuk suyla yıkayın ve buz sürerek, gözeneklerinizi masaja hazır hale getirin.

Yüz Masajı Nasıl Yapılır?

Cildi ve yüz kaslarını gençleştirmenin en kolay yollarından bir tanesidir, stresi hafifletirken ruh halini iyileştirme konusunda da oldukça etkili bir yöntemdir. Düzenli yapılan yüz masajı sayesinde cilt çok daha parlak, sağlıklı ve genç bir görünüme sahip olur. Bu etkileri nedeni ile oldukça popüler bir yöntem haline gelen yüz masajını ister bir güzellik merkezinde profesyonel şekilde, isterseniz de evde kendiniz yapmanız mümkündür.

Günümüzde birçok güzellik merkezi, bu hizmeti vermeye başlamıştır. Gelişimini tamamlamış ve herhangi bir özel durumu olmayan herkes, tercih ettiği güzellik merkezinde yüz masajı yaptırabilir. Seanslar ortalama olarak 15-20 dakika sürer. Bu sayede günlük yaşamınıza çok kısa sürede geri dönmeniz mümkündür. Seans sayısı ise uzmanın yönlendirmesi ve kişinin isteğine bağlı olarak belirlenebilir.

Bu masaj için güzellik merkezlerine gitmek şart değildir. Belirtilen talimatları uygulayarak evde kendiniz yapabilir; kırışıklıklardan kurtularak yıllara meydan okuyabilirsiniz. Yüz masaj aleti kullanımı ile masajlarınızı da gerçekleştirebilirsiniz. Yeşilmarka doğal nemlendirici krem ile yüz masajının etkilerini en üst seviyeye çıkarabilirsiniz.

Yüz Masajı Nasıl Yapılır?

Yeşilmarka Doğal Nemlendirici Set Ürünümüzü İnceleyebilirsiniz.

Evde Yüz Masajı Nasıl Yapılır?

Evde yüz masajı yaparken uymanız gereken bazı kurallar vardır. Çünkü yanlış teknik uygulamak, cilt üzerinde bazı yan etkilere sebep olarak, istenmeyen sonuçlara yol açabilir. Bu kurallara uyarsanız, tahriş, kızarıklık ve istenmeyen diğer reaksiyonlardan korunabilirsiniz:

  •         Masaj hareketlerine başlamadan önce yüzün makyaj malzemesi ve kozmetiklerden iyice temizlenmesi ve arındırılması gerekir. Aksi halde cilt üzerinde kızarıklık ve siyah nokta oluşumu gözlenebilir.
  •         Masajı yaparken engel olmaması adına saçların toplanması tavsiye edilir.
  •         Masaja başlamadan önce gözenekleri açmak, masajın etkilerini arttırma konusunda çok faydalıdır. Bunun için yüzünüzü buhara tutabilir veya ılık bir havluyu yüzünüzde bekletebilirsiniz.
  •         Yüz masajı aleti kullanarak narince yüzünüzü fırçalamak, gözeneklerin açılmasını sağlayarak besleyici krem ve yağların daha fazla etki etmesini sağlar.
  •         Mikropları cilde taşımamak için masaja mutlaka elleri güzelce yıkadıktan sonra başlamak gerekir.
  •         Masaj sırasında engel olmaması için küpe, kolye ve bilezik gibi takıların çıkarılması önerilir.

Yüz Masajı Yapılışı

Yüzdeki her bölge için farklı hareketler yapmak gerekir. Uykuda cildin dinlendiği ve yenilendiği herkes tarafından bilinir. Bu yüzden masaj hareketlerini uymadan önce ve her gün aynı saatlerde düzenli olarak yapmak, masajın etkilerini oldukça arttıracaktır.

  •         Boyun: Masaj yapmaya, boynunuzdan başlayabilirsiniz. Bunun için ellerinizi üç parmağınız ile boyundan yukarı doğru sıvazlayın ve bunu 15 defa tekrarlayın.
  •         Gözler: Burnunuzun üst kısmına, iki elinizi getirin. Göz altı çevresinden bir yuvarlak çizerek, şakaklara doğru ilerleyin. Bu kısım oldukça hassas bir bölge olduğundan, göz altına fazla girmeyin ve nazik bir şekilde 20 defa bu hareketi tekrarlayın.
  •         Burun: Burun kaslarını harekete geçirmek ve bu sayede sinüzitlerinizi rahatlatmak için, burnunuzun iki yanına baskı uygulayıp bırakabilirsiniz. Bunun için orta parmaklarınızı burun ucunuzun her iki yanına bastırın ve birkaç saniye böyle tutup bırakın. Bu işlemi birkaç kez tekrar edebilirsiniz.
  •         Yanaklar: Yanaklarınızı aşağıdan yukarı ve daha sonra yanlara doğru gerdirin. Bunu yaparken cildinizi çok çekiştirmeden, krem sürer gibi nazikçe ovalayın.
  •         Alın: Alnınızı bir sağ bir sol eliniz ile yanlara doğru hafifçe çekeleyin. Aynı zamanda göz kapaklarınızın üzerinden kaşlarınıza doğru kavisler çizebilirsiniz.
  •         Dudak Kenarı: Elleriniz ile çenenizden başlayın ve cildinizi katlamadan yukarı doğru gerdirin. Daha sonra birkaç saniye boyunca tek parmağınız ile dudağınızın iki kenarına basınç uygulayın. Ardından aynı işlemi biraz daha aşağıda, çenenize yakın kısımda tekrarlayın.

Yüz Masajı Hangi Durumlarda Uygulanmamalı?

Her ne kadar son derece faydalı ve zararsız bir yöntem olsa da aşağıdaki durumlarda uygulanmaması tavsiye edilir:

  •         Fasiyal sinirin hasar görmüş olması,
  •         Yanıklar, yaralar ve diğer cilt lezyonları,
  •         Herpetik enfeksiyon (uçuk) ve büyük benler,
  •         Egzama,
  •         Deride mantar lezyonları,
  •         Hemostaz bozuklukları,
  •         Kardiyovasküler hastalıklar ve tromboz,
  •         Vücuttaki tümör çeşitleri,
  •         Hipertansiyon

Yüz Masajı Sonrası Bakım

Yüz masajı sonrası yapılan hareketleri yüzde sabit hale getirmek ve etkiyi en üst seviyeye çıkarmak için yapılması gereken bazı uygulamalar vardır. Bunlar:

  •         Cilt tipinize uygun bir yüz maskesi alın ve yüzünüze uygulayın. Maskeyi 20 dakika boyunca yüzünüzde bekletin.
  •         Pamuk yardımıyla yüzünüze uygun bir losyon uygulayın.
  •         Daha sonra biraz göz krem alın parmak uçlarınızla göz kenarlarınıza kremi yayın. Cildinizi çok fazla germeden güzelce masaj yapın.
  •         Son olarak cildiniz için uygun bir nemlendirici alnınıza, yanaklarınıza ve çenenize biraz sürün. Tüm yüzünüze iyice yedirin.

Bu masajı yaptıktan sonra dikkat edilmesi gereken nokta, mutlaka uygun bir nemlendirici kullanmaktır. Bunun için masajdan sonra yukarı doğru bakın, nemlendiriciyi parmak uçlarınızı kullanarak çene çizginize ve boynunuza doğru aşağı hareketlerle masaj yapın. Daha sonra parmaklarınızı çene hattınızın ucundan boynunuza ve köprücük kemiğinize doğru sürükleyin ve 5-6 dakika boyunca boynunuza masaj yapın.

Yeşilmarka Doğal Nemlendirici Krem, cildinizin dış etkenlerle yıpranması ve kuruması sonucu azalan nemin geri kazandırılması amacıyla kullanılan bir cilt bakım ürünüdür. Yeşilmarka’nın doğal nemlendiricileri arasından cilt tipinize uygun olanı seçebilir; masaj sonrası etkileri çok daha kalıcı hale getirebilirsiniz. Yeşilmarka’dan tercih edeceğiniz doğal kozmetik ürünleri ile cilt sağlığınızı koruyabilirsiniz.

 Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/sac-neden-kirilir/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir