Kişisel Bakım

Saç Neden Kırılır?

Saç neden kırılır sorusu, sıkça araştırılan bir konudur. Çünkü saç kırılması, günümüzde çok fazla kişide rastlanan can sıkıcı bir durumdur. Saç sağlığı hem kadın hem de erkek için çok önemli bir konudur. Özellikle de kadınların en büyük sorunlarının başında, saç kırılması gelir. Kırılan saç uçları saçın cansız ve sağlıksız görünmesine sebep olur. Aynı zamanda sürekli saç uçlarından kestirmek zorunda bırakır ve saçın istenilen uzunluğa gelme süresini oldukça uzatır.

İnsanların en çok özen gösterdiği bölgelerden birisi, şüphesiz ki saçlardır. Çünkü saçlar, ilk izlenimi oluşturan ve her zaman dikkat çeken bir unsur olmasının yanı sıra estetik açıdan çok önemlidir. Sağlıksız ve kötü bir görüntüye sebep olan saç kırıkları, insanların mutsuz olmasına ve kötü hissetmelerine neden olur.

Saç kırıklarına karşı önlem alınmadığı taktirde, kestirilse bile bu sorun tekrar eder. Bunun olmaması için saç tellerinin güçlendirilmesi, nem ve protein ihtiyacının karşılanması gerekir. Saç kırıklarını önlemeye yardımcı Yeşilmarka doğal şampuan kullanarak saç ve saç uçlarını kuvvetlendirmek; bu dertten kısa sürede kurtulmak mümkündür.

Saç Kırığı Nedir?

Saç neden kırılır sorusuna geçmeden önce saç kırığının ne olduğu hakkında bilgi sahip olmak gerekir. Saç uçlarının nemini kaybetmesi ve hasar görmesinden dolayı saç kırığı meydana gelir. Saç sağlığı için en önemli unsur nemdir. Düzenli su içmek vücudun içten dışa nemlendirir.

Saçların su kaybetmesi ilk olarak saç uçlarında etkisini gösterir. Saçlar birçok sebepten dolayı nem kaybeder. Kullanılan kimyasal içerikli şampuan ve saç bakım ürünleri, yüksek ısıya maruz bırakmak, güneşten gelen zararlı ışınlar, boyamak ve perma yaptırmak gibi çok fazla sebep saç sağlığını olumsuz etkiler. Bunun sonuncunda da saç kırılması meydana gelir.

Saç Neden Kırılır

Saç Kırılmasının Sebepleri Nelerdir?

Saç neden kırılır? Bunun en büyük sebebi, saçların nem kaybetmesidir. Özellikle saç uçları, saçların en hassas noktasıdır. Gerekli nem miktarının bulunmaması halinde saç teli gücünü kaybeder ve zayıflamaya başlar. Bunun sonucunda saç teli incelmesi ve kopması meydana gelir. Saç neden kırılır sorularına yanıt bulacak olursak, maddeler halinde şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Saçların boyanması ve perma gibi kimyasal işlemlerin çok sık uygulanması ilk sırada gelir. Bu uygulamalar, saçları çok yorarak, büyük hasarlar oluşmasına neden olur.
  • Saçları kurutmak için çok sık fön yapılması ve şekillendirmek için düzleştirici gibi aletleri yoğun bir şekilde kullanmak, saç kırıklarını ortaya çıkarır.
  • Yanlış beslenme ve yetersiz protein, saç sağlığını etkileyen bir faktördür.
  • Saçları arkada toplamak ve toplarken de lastik iplerinin çok sıkı kullanılması gibi uygulamaların çok sık yapılması sonucunda saç yıpranır ve kırılır.
  • Saç sağlığını olumsuz etkileyen kimyasal bakım ürünlerinin kullanılması, saç neden kırılır sorusunun en net cevaplarından biridir. Yeşilmarka saç bakım ürünleri içerisinde bulundurduğu doğal maddeler sayesinde saçın ihtiyacı olan tüm bakımı sağlar ve saç uçlarının kırılmasını önler.

Saç Kırıkları Nasıl Önlenir?

Saç kırıklarını önlemenin birçok yolu vardır. Bunun için ilk olarak saçlara yeterli önemi vermek ve saç sağlığına dikkat etmek gerekir. Saç sağlığı için en önemli unsur ise nemdir. Saçın nemini koruyan her türlü yöntem, saç kırıklarının azalmasını sağlar. Bunun içinde birçok yöntem vardır. Bu yöntemler başlıca şunlardır:

  • Saçları çok sıcak suda yıkamak saçların yıpranmasına neden olur. Banyodan çıktıktan sonra saçları kurutmak için havlu kullanmak gerekir. Saçtaki nemi aldıktan sonra kendiliğinden kuruması beklenmelidir.
  • Saçlar açık halde bırakılmalıdır. Eğer toplanması gerekiyorsa lastik ipler yerine kumaş ve benzeri ipler tercih edilmelidir ve çok sıkı bağlanmamalıdır.
  • Saçı tararken yumuşak ve geniş dişli taraklar kullanılmalıdır. Saçlar ıslakken narin olduğundan taranmamalıdır. Ayrıca saçlar, kademe kademe yukarıdan aşağıya doğru taranmalıdır. Böylece saçlar, çok daha kolay bir şekilde taranır.
  • Saç uçlarındaki kırıkları aldırarak, kırıkların yukarı doğru ilerlemesi engellenmelidir. Saç uçlarını düzenli olarak aldırmak aynı zamanda saçların daha hızlı uzamasının yolunu açar.
  • Açıcı, perma ve boya gibi kimyasal uygulamalar yapılacaksa çok dikkatli olmak gerekir. Bu işlemler saçların hasar görmesine ve sonucunda da kırılmasına neden olur.
  • İpek ve saten yastık kullanımı tercih edilmelidir. Böylece saç kırılması problemi en aza indirilebilir.

Saç Kırıklarına Ne Tip Ürünler Fayda Sağlar?

Saç neden kırılır sorusu beraberinde merak edilen birçok soruyu da getirir. Bunlardan biri de saç kırıkları için ne tip ürünler fayda sağlar sorusudur. Saç kırıklarının önüne geçmek için birçok yol vardır. Bunların başında da uygun ürünleri kullanmak gelir. Yanlış ya da kimyasal içerikli ürünlerin kullanımı, saç sağlığını olumsuz etkiler ve sonucunda da saç kırılması meydana gelir. Bunun için saç tipine ve şekline uygun ürünler tercih edilmelidir.

Saç kırıklarını azaltmak ve önlemek için atılabilecek bazı adımlar ve kullanılması önerilen bazı ürünler vardır. Bu ürünler şu şekilde sıralanır:

  1. Onarıcı Şampuan Kullanımı

Saçlara düzenli bakım yapılmadığında ve saçlar yeterince beslenemediğinde, saç kırıkları çoğalır. Bu durumu engellemek için mutlaka saçları besleyecek ve onaracak doğal içeriklere sahip ürünler tercih edilmelidir. Bu seçim sırasında kimyasal ürünlerden uzak durmak gerekir. Çünkü kimyasal maddeler uzun vadede hem saçlar hem de insan sağlığı için tehdit oluşturur.

Bu konuda Yeşilmarka doğal bakım onarım şampuanına güvenebilirsiniz. Yeşilmarka doğal bakım onarım şampuanı, doğal içeriği ile birlikte saçları temizlerken, aynı zamanda yoğun şekilde beslenmesini sağlar. Bakım ve onarım sağlayan yapısı ile birlikte saç kırıklarına kalıcı çözüm sunar. Uzun, sağlıklı, güçlü ve parlak saçlara sahip olmak için vakit kaybetmeden satın alabilirsiniz.

Saç Neden Kırılır

Yeşilmarka Doğal Bakım Onarım Şampuanı Ürünümüzü İnceleyebilirsiniz.

  1. Saç Kremleri

Saç kırıklarından şikayetçi kişilerin her zaman saç kremi kullanması gerekir. Saç kremlerinin düzenli bir şekilde kullanılması, saçların çok daha sağlıklı görünmesini sağlar. Özellikle besleyici içeriğe sahip yoğun bakım sunan saç kremleri, saç uçlarındaki kırıkların azalmasına yardımcı olur.

Yeşilmarka doğal saç kremi, tüm saç tiplerine uygundur ve saç bakımında tamamlayıcı nitelik sunar. Saçların ihtiyacı olan nem ve yağları karşılar. Her banyoda kullanılan Yeşilmarka doğal saç kremleri, kusursuz bir bakım sağlar. Şampuan sonrasında saçların uç kısımlarına uygulayarak saçın iyice beslenmesi sağlanır. Böylece saçlar çok daha rahat taranabilir ve bu da saçların tarama sırasında kırılmasına engel olur.

  1. Doğru Saç Cihazlarının Tercih Edilmesi

Saç neden kırılır ve saç nemini korumak için neler yapılabilir sorusuna, saç için kullanılan cihazların doğru seçilmesi gerektiği şeklinde cevap verilebilir. Kurutucu, düzleştirici ve maşaların verdiği yüksek ısı, saç tellerinin kırılmasına yol açar. Saçlar güzelleştirilmeye çalışırken, daha sağlıksız görünür. Bu nedenle bu tarz cihazlardan mümkün olduğunca uzak durmak gerekir. Eğer kullanılacaksa bile bu işlemlerden önce mutlaka saça ısıya karşı koruyucu doğal saç serumu uygulanmalıdır.

  1. Yumuşak Saç Fırçası

Saçları tararken mutlaka sentetik olmayan, doğal, yumuşak kıllara sahip fırçalar tercih edilmelidir. Plastik taraklar saçların zarar görmesine neden olur ve kırılmasına yol açar. Özellikle sık dişli plastik taraklar, saçlara büyük hasarlar verir. Bu nedenle saç tipine uygun tarak ve fırça seçmek gerekir. Çünkü yanlış tarak seçimi saç kırılmalarına sebebiyet verir.

Bu yazımızda saç neden kırılır konusuna değindik. Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/sac-dokulmesine-ne-iyi-gelir/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir