Kişisel Bakım

Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir?

Saçlar görsel açıdan hem kadın hem de erkek bireyler için önem taşıyor. Saç dökülmesi yaşayan bireyler fiziksel görünümlerinden şikayet ederken zamanla çözümü bulunmadığında bu durum bireylerde psikolojik sorunlara dahi sebebiyet verebiliyor. Başa çıkılması çok zor bir durum olması ile birlikte bireyin kendine olan güveninin sarsılmaması ve mutsuz olmaması adına bir takım önlemlerin alınması gerekiyor. Bu anlamda yaptığınız araştırmalarda karşınıza pek çok çözüm çıkabilir. Elbette beslenme, su tüketimi ve düzenli bakımlar ile saçların dökülmesi sorunu sona erebilir. Sadece nereden başlayacağınızı bilmeniz gerekiyor.

Saç tellerinin yeniden yapılanmasını sağlarken aynı zamanda da dökülmesini engelleyecek şampuan ve saç kremlerini bularak işe başlayabilirsiniz. Yeşilmarka doğal kozmetik saç bakım ürünleri saçlarınızın istediğiniz görünüme kavuşmasına yardımcı oluyor. Doğal bitki özleri ile hazırlanan ve kimyasal içermeyen bu ürünler ile mevsim kaynaklı dökülme, koparak dökülme gibi pek çok soruna karşı koyabilirsiniz.

Saçınızı yıkamak, durulamak, ıslak ya da kuru halde bakım yapmak için geniş bir ürün alternatifi sunuluyor. Elinizi her attığınızda dökülen saçlarınız daha da güçlenecek ve gür bir görünüme sahip olacak. Ayrıca saç dökülmesi problemi çözülmez ise saç derisi güçsüzleşeceğinden dolayı deri yeni saç çıkmasına hazır olmayacağından dolayı kadın ya da erkek tipi kellik sorunları meydana gelebilir. Kellik ise saçların dökülmesinin son bulduğu evredir. Bu evrede ise tek çare saç ekimi olacaktır. Saçlarınızı ve aynalarda beğendiğiniz bu görünümü kaybetmemek adına saçlara iyi bakılması gerekiyor.

Saç Dökülmesi Nedenleri Nelerdir?

Saçların sağlıklı ve bakımlı görünmesi oldukça önemlidir. Stres, kötü yaşam tarzı ve uygunsuz beslenme alışkanlıkları, yanlış ürün kullanımı gibi pek çok faktör saç dökülmesi üzerinde etkilidir. Bireylerin psikolojik ve fiziki olarak etkilenmelerini sağlayan bu durumun pek çok sebebi bulunuyor. Bunlardan ilki genetik faktörler olmaktadır. Kadınlarda ve erkeklerde saç dökülmesinin sebepleri farklılık arz edebilir. Erkek tipi olarak ifade edilen ve saç ön çizgisinden başlayıp boyna doğru giden dökülme tipi hormona duyarlıdır.

Yaşın ilerlemesi ile birlikte kellik durumu ilerler. Ancak erken yaşlarda alınacak olan önlemler ile yani saç dökülmesi henüz yeni başlamış ve sona ermemişken organik içerikli ürünler ile saçın dökülme hızı yavaşlayabilir. Ailesinde kellik öyküsü olan bireyler bu anlamda riskli olarak kabul edilmektedir. Genetiğin dışında meydana gelen deri problemleri de saçın dökülmesini tetikleyebilir.

Deride meydana gelen egzama, sedef, akne, mantar ve aşırı yağlı olan deri sebebi ile saçlarda dökülme görülür. Yine beslenme alışkanlıklarının yanlış olması da saçların dökülmesini tetikleyen etkenler arasında yer alıyor. Saçımız aslında bir organımızdır. Uzun süreli açlıktan kaçınmak, düzenli ve dengeli beslenmek ve doğal ürünler ile saça destek vermek önemlidir. Herhangi bir beslenme problemi yoksa saç için gerekli olan vitamin ve minerallerin yeterli olup olmadığı kontrol edilmelidir. Bireylerde var olan hormonal sorunlar da saç dökülmesini destekleyebilir. Akne, tüylenmede artış, kilo alımında hızlanma gibi durumlar özellikle kadınlarda görülüyor ise adetin 2. Ya da 3. Günü yapılacak olan hormon testleri ile bir kanı elde edilebilir.

İç hastalıklar ve kullanılan ilaçlar, doğum ve kemoterapi gibi süreçler de saç dökülmesi üzerinde etkilidir. Özellikle kanser hastalarının kemoterapi sürecinde saçlarının tamamen döküldüğü görülmektedir. Modern ilaçlar ile birlikte dökülme oranı azalsa da tedavi sona erdiğinde saçlar kendini toparlayabilir. Son olarak kozmetik alışkanlıkları saç dökülmesi üzerinde ciddi sorunlara yol açan durumlardandır. Fiziksel ve kimyasal dökülmelere varan sorunlara yol açan bu ürünlere Yeşilmarka doğal içerikli ürünler kullanıldığında, takviye ve bakım işlemleri sonrasında istediğiniz görünüme kavuşabilirsiniz.

Saç Dökülmesini Önlemek İçin Neler Yapılabilir?

Saç dökülmesi sorunu ile karşı karşıya kalan bireylerin öncelikle gerekli olan testleri yaptırması gerekiyor. Şayet demir ve çinko eksiği bulunuyor ise ek vitaminler alınarak vitamin depoları doldurulmalıdır. Bireyler stresten uzak durmalı ve özellikle protein ağırlıklı beslenmeye özen göstermektedir. Biotin ve d-pantenol vitaminleri saç dökülmesi üzerinde etkilere sahiptir. Bu sebeple B grubu vitaminler de alınabilir.

Bireyler karbonhidratlı beslenme alışkanlıklarından kurtulmalıdır. Sigara ve alkol kullanımından uzak durulmalıdır. Saçları çok sık yağlanan bireyler özellikle her gün saç yakıma yoluna giderler. Oysa saçların her gün yıkanması doğru bir alışkanlık değildir. Saçların sık yıkanması deri üzerinde var olan yağ dengesinin bozulmasına yol açar ve saçlarınız aslında daha çok yağlanır. Yine jöle kullanımından kaçınmak gerekiyor. Jöleler saçların nefes almasını engellediği gibi saç kaybına da sebebiyet vermektedir. Kullanmış olsanız dahi saçta uzun süre bekletilmemeli, saç hemen yıkanmalıdır.

Saç dökülmesini tetikleyen bir diğer husus ise yüksek oranda alınan A vitamini olmaktadır; A vitamini alımını kesmelisiniz. Yine saç derisinin kanlanması için dermaroller uygulaması ile saç köklerini harekete geçirmek de dökülme üzerinde etkili bir yöntem olacaktır.

Saç Dökülmesine Ne iyi Gelir?

Yeşilmarka Dermaroller Ürünümüzü İnceleyebilirsiniz.

Saç Dökülmesine Karşı Neler Kullanılmalı?

Saçlarda istenen görünümün elde edilmesi ve saç dökülmesinin durdurulması için doğal ürünler tercih edilebilir. Doğal saç bakım ürünlerinde fark yaratan Yeşilmarka silikon, paraben ve sülfat içermeyen ürünleri ile saçların bakımına yardımcı olurken dökülmeyi de ciddi oranda azaltır. Parabensiz Şampuan Nedir? Çeşitler ve Önerilerimiz başlıklı yazımıza da göz atabilirsiniz. Piyasada yüzlerce belki binlerce saç bakım ürünü bulunsa da bunların her birinin saça yararlı olduğunu söylemek doğru olmayacaktır.

Saçın berraklığının korunması, hacimli durması, dökülmenin engellenmesi amacı ile doğal bitki özlerinden hazırlanan saç bakım ürünleri geniş bir yelpazede sizlere sunulmaktadır. Ayrıca Yeşilmarka tüm saç tiplerine özel farklı ürünleri de sunmaktadır. Kuru ve ince telli saçlar, yağlı saçlar, kuru saçlar, kepekli saçlar gibi pek çok saç tipine uygun doğal şampuan ürünleri Yeşilmarka farklı ile sizlere sunuluyor.

Yıkama sonrasında saç bakım kremi ile saçınızı destekleyebileceğiniz gibi temiz cilde uygulayacağınız dermaroller uygulaması ve bakım yağı ile birlikte saç kökleri harekete geçiyor ve deride kan akışı sağlanıyor. Serumlar, dökülme karşıtı şampuanlar ve saç kremleri ile yeni saç oluşumunu da destekleyen bu ürünler saça derinlemesine temizlik verirken gerekli bakımı da yapmaktadır.

Doğal içerikli olan bu ürünler hassas cilt tipleri için de uygun olup, etkisini gösterebilmesi için belirli bir süre saç derisinde bekletilmesi gerekmektedir. Örneğin dökülme karşıtı şampuan ile saçınızı yıkadıktan sonra dökülme karşıtı krem içeriğinde bulunan bitkilerden derinizin yararlanabilmesi için en az 5 dakika saç derisinde bekletilmeli ve daha sonra durulanmalıdır. Saçların güçlü ve esnek bir şekilde uzamasını destekleyen bu ürünler içeriğinde bulunan bitkisel aktifler sebebi ile saçta bulunan kan akışının desteklenmesine yardımcı oluyor.

Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir?

Yeşilmarka Doğal Dökülme Karşıtı Şampuan Ürünümüzü İnceleyebilirsiniz.

Hücrelerin canlanması ve yenilenmesi sonrasında ise ürünlerin içeriğinde bulunan antioksidanlar yıpranmanın sebebiyet verdiği olumsuz etkileri de giderir. Saç derinizin ihtiyaç duyduğu bakımı yapan bu ürünler kendinizi özel hissettirirken saç dökülmesine karşı da en yakın dostunuz olacak. Saçların koparak dökülmesine karşı savaşan bu aktifler sayesinde beğendiğiniz estetik görünümünüzü kaybetmeyecek ve yeni saçlarınız da güçlü şekilde saç derisinde oluşacaktır.

Sizler de Yeşilmarka doğal kozmetik saç bakım ürünleri inceleyerek saç dökülmesi problemi ile savaşabilirsiniz.

Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/protein-tozu-nasil-kullanilir-kac-olcek/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir