genel

Yaza Fit Girmek İçin Öneriler

Yaz mevsimi gelmeden her yıl birçok kişi sıkı diyet programları uygulamaya başlamaktadır. Sahilde ve dışarda giyeceği kıyafetleri düşünenler için yaza fit girmek için öneriler her yıl gündeme gelmektedir.

Özellikle kapalı alanda çalışanların muzdarip olduğu konulardan birisi de fazla yağlarıdır. Spor salonlarına ayıracak yeterli vakit bulamayıp sürekli hayat karmaşasında savrulanların da ortak problemidir. Bu problemden kurtulmak ve fit bir vücuda sahip olmak için uygulanması gereken bazı temel aşamalar bulunmaktadır.

Yapılan her adım benimsenmeli ve bir yaşam tarzı haline dönüştürülmelidir. Anlık yapılan diyetler sonrasında kısa bir dönem kilo verilmektedir. Fakat bu döngü bozulduğu andan itibaren daha fazla kilo ile karşılaşılmaktadır. Hatta ayrıldığınız kilolarınızdan fazlası bile geri gelebilmektedir. Yağdan kaybettiğinizi düşündüğünüz kilolarınızı kas kütlenizden de kaybedebilirsiniz.

Fit bir vücuda sahip olabilmek için temel kural vücudun yağ kütlesini azaltmak ve kas kütlesini artırmaktır. Bu yapıyı inşa edebilmek için öncelikle yağ kütlesini yakmanın doğru yolları bulunmalıdır. Buna ek olarak kas kütlesini artırmak veya mevcut kütleyi geliştirebilmek için doğru beslenme teknikleri uygulanmalıdır.

Yaza fit girmek için öneriler ve detaylarını bu yazımızda bulabilirsiniz.

Hedef Belirlemek

Yaza fit girmek için öneriler listesinin ilk başında varmak istediğiniz noktayı belirlemeniz gereklidir. Bir amaca ulaşmak için ilk önce hedef belirlemek başarıyı kaçınılmaz kılmaktadır. Varış noktasına odaklanmak ve bu misyonu hayata geçirmek için bir danışmandan destek alabilirsiniz. İnternet üzerinde oluşturulan ve herkes için aynı tarifi uygulayan şok diyetlerden uzak durmak ve kendi yapınıza uygun hedefi belirlemeniz gereklidir.

Hedef belirlemek için ihtiyaç ve beklentilerinizin de farkında olmak gereklidir. Bir anda obezlikten zayıf aşamasına geçiş yapamazsınız. Hedeflerin etkin şekilde belirlenmesi bu nedenle önemlidir. Zayıflamak sizin elinizde olsa dahi alınan kiloların da bir anda alınmadığının farkında ve bilincinde olmak gerekir. Belirlenen hedeften şaşmamak ve yerine getirebilmek için aşamalı hedefler konulabilir. Vücut kitle indeksinin belirlediği sınır limitleri burada her bir aşama olarak belirlenebilir. Bu aşamalara her erişim sağlandığında bir üst seviye yeni hedef olarak belirlenebilir.

Düzenli ve Dengeli Beslenmek

Düzenli ve dengeli beslenmek, fit olmak için amaç her ne ise kas kütlesi kazanmak, geliştirmek, yağ kaybetmek veya kilo vermek, olmazsa olmazdır. Kalori hesabı yapmak her zaman doğru bir yöntem gibi görünse de herkesin ihtiyacı olduğu günlük kalori miktarı birbirinden farklıdır.

Herhangi bir beslenme düzeni oluşturmadan önce vücut tipini ve güncel durumunu değerlendirmek gereklidir. Vücut kitle indeksi, boy, kilo ve cinsiyet bilgileri ile rahatlıkla hesaplanabilmektedir.

Yaza fit girmek için öneriler arasında öncelikli olarak vücudun mevcut durumunun analiz edilmesi bulunmaktadır. Bunu takiben doğru bir programın oluşturulması gelmektedir. Doğru vücut ölçülerine sahip olmamak ve fit olmamaktan ziyade sağlık için tehdit oluşturmayacak beden ölçüsünde olmak en sağlıklı tercihtir.

Vücut kitle indeksi de hesaplamasını düşük kilolu, normal, alırı kilolu, obez ve aşırı obez sınıflandırması ile yapmaktadır.

Yaza fit girmek için öneriler arasında sıkı bir diyet yapmak değil, adım adım ve kararlı şekilde sağlıklı kiloya ulaşmak bulunmaktadır.

Takviye Ürün Kullanımı

Düzenli ve dengeli bir beslenme programına ek olarak bazen vücut dışarıdan tüm ihtiyaçlarını karşılayamaz. Bazı durumlarda da çok hızlı tüketildiğinden kas kütlesini artıramaz. Yaza fit girmek için öneriler ve her daim fit olabilmek için öneriler arasında gerekli miktarda günlük protein tüketmek bulunur.

Proteinin yapı taşı olan aminoasitler, vücutta kas oluşumunu ve gelişimini desteklemektedir. Günlük yiyecek programında beyaz et, kırmızı et veya bakliyattan sağlanan protein desteği yeterli gelmediği takdirde birçok uzman protein tozu kullanımını önermektedir. Doğrudan bir içecek haline getirilerek veya yemeklerde kullanılarak tüketilebilen protein tozunun günümüzde birçok aroması da bulunmaktadır.

Yaza Fit Girmek İçin Öneriler

Yeşilmarka Doğal Whey Protein Tozu – Anamur Muzu 748 gr ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

 

Doğal lezzetler ile bir araya getirilen doğal içeriğe sahip olan Yeşilmarka protein tozları arasından Ereğli Çileği, Ananas, Beyoğlu Çikolatası, Anamur Muzu gibi birçok alternatifi bulabilirsiniz. İçeriğinde kullanılan malzemelerde yapay aromalar, tatlandırıcılar, hormonal maddeler, serum katkıları, zararlı kimyasal maddeler bulunmamaktadır.

%100 Doğal whey protein tozu olduğu için doğal peynir altı suyundan elde edilmektedir. Günlük protein ihtiyacınıza göre rahatlıkla ölçeklendirerek kullanabilirsiniz.

Doğru Egzersiz Programları

Dengeli ve düzenli beslenmek çoğu zaman kilo vermede etkili olsa da vücudun şekillenmesi için hareket etmek gereklidir. Hareket etmek ve fiziksel aktivitelerde bulunmak vücudu dinç tutmakta ve zamanla kuvvetlenmesini sağlamaktadır.

Sağlıklı bir yaşam sürebilmek için yürüyüşe önem verilmelidir. Yaza fit girmek için öneriler arasında beslenme sonrasında düzenli egzersiz programı yer almaktadır. Kalbin ritmik olarak çalışması metabolizmayı, kasları ve sağlığı doğrudan etkilemektedir. Sağlıklı yaşam önerileri arasında da yer alan spor adımı her yaşta fit kalabilmek için de oldukça önemlidir.

Metabolizmanın hızlandırılması, kilo verme sürecinde oldukça etkilidir. Vücuttaki yağları eriterek ve kasların güçlenmesini sağlayarak kilo vermek için kardiyo egzersizleri önerilmektedir.

Yaza fit girmek için öneriler arasında kardiyo programları da dahil edilmektedir. Maksimum etkiyi görebilmek için düzenli olarak spor aktivitelerine devam etmek gereklidir. Haftada en az 3 gün en çok 4 gün kardiyo egzersizleri önerilmektedir.

Rutin Uygulamalar

Yaza fit girmek için öneriler arasında rutin uygulamalara dikkat etmek de bulunmaktadır. Günlük su tüketimi bu uygulamaların arasında yerini almaktadır. Sağlıklı bir bireyin su tüketimi 2 ile 2,5 litre arasında olmalıdır. Bu miktar kişiden kişiye artabilir fakat azalmamaktadır. Hem vücut sağlığı hem de cilt sağlığı için oldukça önemlidir.

Stres ve sıkıntı yapan ortamdan uzak durmak da rutin uygulamaların arasına dahil edilmelidir. Stres birçok kötü anıyı tekrar canlandırarak yeme isteğini olumsuz yönde etkileyebilir. Motivasyonu bozmadan ilerleyebilmek ve hedefe ulaşabilmek için yılmadan devam etmek gereklidir.

 

Yaza Fit Girmek İçin Öneriler

Yeşilmarka Protein Shaker 400ml ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

 

Aksi takdirde çıkılan yolda başarıya ulaşmak biraz daha sancılı olabilmektedir. Hedefe ulaşmak için heves ve motivasyon en üst seviyede tutulmalı ve bu amaçla kendini motive edebilmelidir. Düzenli spor programları, egzersiz programları ve günlük rutinlerin bir amaca hizmet ettiği unutulmamalı ve yaşam tarzı haline dönüştürülmelidir.

Yaza fit girmek için öneriler arasında bir diğeri ise düzenli uyumaktır. Yetişkin bir bireyin minimum uyuması gereken süre 8 saattir. Uyku esnasında vücudun enerji harcadığı göz ardı edilmemelidir. Sadece dinlenirken bile kalori kaybettiğiniz halde sağlıklı bir denge kurmak için uyku düzenine özen gösterilmelidir. Vücudun bir mekanizma gibi hayal edilmesi ile ihtiyacı olan düzeni ve dengeyi sağlamanız halinde fit bir vücuda kavuşabilirsiniz.

Yağ değeri yüksek ürünler yerine besin değeri yüksek ve sağlıklı ürünlere yönelmek gereklidir. Sporcular için normal beslenme düzeni yeterli olmayabilir. Bu aşamada ihtiyaç duyulan protein, glutamin ve kreatin dışarıdan takviye olarak alınabilir. Doğal içeriğe sahip olan sporcu ürünlerinin tamamına Yeşilmarka internet sitesi üzerinden erişim sağlayabilirsiniz.

Vejetaryen ve veganlar için de uygun olan sertifikalı güvenilir ürünleri ile her kategoride doğal ürünleri sizlerle buluşturmaktadır. Doğal protein tozu, glutamin ve kreatin ile sağlıklı karışımlar hazırlamak için kullanabileceğiniz shaker ürününü de inceleyerek internet sitesi üzerinden online olarak satın alabilirsiniz.

Önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/sicak-havalar-icin-cilt-bakim-tuyolari/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir