genel

Sıcak Havalar İçin Cilt Bakım Tüyoları

Kavurucu yaz sıcakları cilt üzerinde birçok etkiye neden olmaktadır. Dışarıda geçirdiğiniz gün boyunca cilt sürekli ısıya maruz kalır ve nem kaybeder. Bu nedenle cilt daha fazla ve yoğun bir korumaya ihtiyaç duyar. Cildin yapısı gereği elastikiyetini kaybetmemesi ve canlı görünmesi için düzenli olarak nemlendirilmesi gereklidir. Sıcak havalar için cilt bakım tüyoları bu nedenle oldukça önemli hale gelmektedir.

İstenmeyen güneş etkileri ve cilt sorunlarından kurtulmak için sıcak havalar için cilt bakım tüyoları bu yazıda yer almaktadır.

Yaz Mevsiminin Cilt Üzerine Etkileri

Yaz mevsimi denilince akla ilk olarak güneş gelmektedir. Güneşin zararlı ışınlarına maruz kalmak ciltteki koyu lekelerin oluşumunu artırmaktadır. Bu lekeler ciltte uzun süre kalmakta ve hatta bazı kişilerde kalıcı hale gelmektedir. Cilt, kendini bu zararlı ışınlardan korumak için melanin pigmenti salgılar. Bu ise cildin bronzlaşmasına neden olur.

Havaların ısınması ile sıcak havalar için cilt bakım tüyoları önemli hale gelmektedir. Isınan havalar doğrudan cilt üzerinde yağlanmaya neden olur. Ortamdaki nemin artması ciltte doğal yağ yani sebum oluşumunu destekler. Cildin yağlanması ile yüzdeki bakteriler ve ter cilt altında birikmeye başlar. Düzenli bakım yapılmayan ciltte ise bu durum akne, sivilce veya siyah nokta gibi cilt kusurlarına neden olabilir.

Sıcak Havalar İçin Cilt Bakım Tüyoları

Yeşilmarka Vegan Güneş Kremi ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Sıcak havalar için cilt bakım tüyoları arasında en yaygın olanı ise güneş ışığına çıkmadan önce cilt tipine uygun bir güneş kremi kullanımıdır. Güneş koruyucu ürünler, güneşin zararlı ışınları olan UV-A ve UV-B ışınlarına karşı sizi görünmez kılmaktadır. Sürekli güneş ışınına maruz kalmak cildin hızlı bir şekilde kırışmasına, erken yaşlanmaya, koyu lekelere, ince çizgilere neden olmaktadır.

Cildin tonu ve özelliklerine göre koruma faktörü 30 veya 50 olan koruyucu ürünler kullanılabilir. Daha etkili sonuç almak isteyen ve hassas bir cilde sahip olanlar 50 SPF’li ürünleri tercih etmelidir. Yaz mevsiminde sıklıkla kullanılan güneş kremlerinin kaliteli olmasına dikkat edilmelidir. Cilt altında birikme yapan ve zararlı kimyasal içeren ürünlerden uzak durulmalıdır. Doğal içeriğe sahip ve yüksek koruma faktörlü Yeşilmarka güneş koruyucu kremini internet sitesi üzerinden inceleyerek siparişinizi verebilirsiniz. Yaz mevsiminde de doğal içerikli ürünlerin kullanımına önem verilmelidir.

Işıldayan Bir Cilt İçin Doğal Tarifler

Her mevsimde ışıldayan bir cilt hayali kurulur. Bu hayalin gerçekleşmesi için birçok uygulamaya başvurulur. Her cilt özeldir ve uygun bir bakım süreci ister. Bu nedenle kullanılan ürünler de cilde özel olmalıdır. Soğuk havalar ve sıcak havalar için cilt bakım tüyoları arasında öncelikle cilt tipine uygun ürün kullanmak bulunmaktadır. Bu ürünlerin seçiminde cilt üzerinde herhangi bir alerjik reaksiyon oluşturmamasına dikkat edilmelidir. Doğal ürünler alerjik özelliği minimum düzeyde göstermesi ve uygulaması kolay olduğu için birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. En yaygın doğal tarifler şunlardır;

  • Aloe vera, içeriğinde bulunan anktibakteriyel bileşenler sayesinde cildin mikroplardan arınmasını sağlar. Cildin ihtiyacı olan aktioksidanın sağlanmasında da önemli bir üründür. Doğrudan içerisindeki jelin yüze uygulanması ve ardından durulanması ile ciltte bir nemlenme etkisi de sağlamaktadır. Aloe vera bulamadığınız takdirde salatalık da kullanabilirsiniz.
  • Bal ve yoğurt karışımı, cilt tonu eşitsizliğinin giderilmesinde ve uzun süreli nemlendirme amacıyla haftada 2 defa uygulanması önerilen kürler arasındadır.
  • Kahve telvesi, kahvenin ince partiküllü yapısı ciltte etkili bir peeling için faydalıdır. Cildin derinlemesine temizlenmesi için öncelikle uygun bir ürünle yıkanmış yüze kahve telvesi uygulanır. 15 dakika bekletildikten sonra yıkanır. Nazik hareketlerle yüz kurulanır.

Sıcak havalar için cilt bakım tüyolarına ek olarak doğal ürünler kullanılabileceği gibi doğal içerikli ürünlerin de kullanılabileceği eklenebilir. Doğal içerikli ürünler yapısında paraben, alkol, fosfat ve türevlerini içermemektedir. Kimyasal hammadde kullanmayan ve doğanın eşsiz ürünlerinden elde edilen uçucu yağlar ile içeriğini zenginleştiren Yeşilmarka cilt bakım ürünlerini inceleyebilirsiniz.

Mevsimlerin Cilt İçin Etkileri

Cildimiz mevsimlerin özelliklerine göre farklı davranış sergileyebilir. Özellikle mevsim geçişlerinde oldukça etkilenmektedir. Yaz mevsiminde sıcak hava ve kullanılan klimalar, kış mevsiminde ise soğuk hava ve kullanılan ısıtıcılar cildin nem dengesini hızlı bir şekilde etkiler. Sıcak havalar için cilt bakım tüyoları arasında cilt bakımının mevsime uygun yapılması yer alır.

Aynı zamanda soğuk havalarda cilt bakım tüyoları arasında ise yoğun nemlendirme yer alır. Bu mevsimlerin geçişlerinde ise en çok vücut, dudak ve ayak nemi etkilenmektedir. Yüz bakımı denildiğinde sadece cildin bakımı düşünülmektedir. Dudaklar da mevsim değişikliğinden etkilenmektedir. Cildimizde olduğu gibi dudaklarda da yoğun etkiye sahip doğal içerikli nemlendirici ürünlerin kullanımına özen gösterilmelidir.

Parıltısını kaybetmeyen bir cilt için yaz aylarında cildin ekstra bakım ihtiyacı olduğu unutulmamalıdır. Sıcak havalar için cilt bakım tüyoları şu şekilde sıralanabilir;

  • Klimalı ortamlarda aşırı soğuk havaya maruz kalmamak,
  • Güneş ışığının en yoğun olduğu saatlerde güneşlenmemek,
  • Etkili bir güneş koruyucu kullanmak,
  • Sürekli yüzmemek,
  • Düzeli olarak cilt temizliği yapmak,
  • Ağır makyajdan kaçınmak,
  • Vitamin bakımından zengin yiyecek ve içecekler tüketmek,
  • Kullanılan giysilere dikkat etmek,
  • Yapay şekerli yiyecek ve içeceklerden uzak durmak,
  • Bol bol su tüketmek,
  • Dengeli beslenmek.

Yaz Mevsiminde Cilt Bakımı

Sıcak havalar için cilt bakım tüyoları arasında diğer mevsimlerde de olduğu gibi etkili bir cilt temizliği bulunmaktadır. Yaz mevsiminde ciltte artan yağ nedeniyle cilt problemleri gün yüzüne çıkmaktadır. Cildin bu fazla yağdan arındırılması ve kirin derinlemesine temizlenmesi için uygun özellikte bir cilt temizleyici tercih edilmelidir. Cilt düzenli olarak yıkanmalıdır. Cilt temizleyici seçiminde doğal içeriğe sahip olması, alkol içermemesi ve yüz pH’ına uygun olmasına dikkat edilmelidir.

Sıcak Havalar İçin Cilt Bakım Tüyoları

Yeşilmarka Karma ve Yağlı Ciltler İçin Doğal Günlük Bakım Kremi ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Cilt, özellikle yaz mevsiminde özel bir bakıma ihtiyaç duyar. Bu nedenle aralıklı bir bakım yerine düzenli bir bakım uygulanmalıdır. Günde 2 defa cilt temizliği ve nemlendirmeden oluşan en az 2 adımdan oluşan bir cilt bakım rutini benimsenmelidir. Daha etkili bir cilt bakımı için ise cildin daha genç ve sağlıklı görünebilmesi amacıyla kolajen destekli ürünler kullanılabilir. Serum uygulaması adımı cilt bakımına eklenebilir. Kolajen, vitamin ve mineral içeren serum veya maske uygulamaları ile cilt sağlığı desteklenebilir. Cilt yüzeyinde oluşabilecek hasarların önüne geçilmesi veya oluşan hasarın hızlı bir şekilde iyileşebilmesi için kolajen desteği önemlidir.

Cildin her mevsimde nemli tutulması sıcak havalar için cilt bakım tüyoları arasında da yer almaktadır. Sağlıklı bir cilt her zaman neme ihtiyaç duyar. Yaz aylarında ise yüksek sıcaklık nedeniyle gün içerisinde cildimiz sürekli nem kaybeder. Gün içerisinde nem dengesini sağlamak için hızlı nem uygulamaları yapılabilir. Bunlardan en yaygın uygulamalar; nem solüsyonu, nemlendirici veya nem maskesi uygulamaktır. En etkili yöntem ise hem sabah hem de akşam yatmadan önce cildin temizlenmesi ve ardından doğal içeriğe sahip bir nemlendirici ile nemlendirilmesidir. A vitamini ve C vitamini içeren ürünler cildin aşırı yağlanmasını engelleyerek doğal bir destek görevi görür.

Aynı zamanda cilt yüzeyinde sebum oluşumunu engeller ve ışıltı kazanmasına yardımcı olur. Cilt tipinize uygun ve doğal içerikli bir nemlendirici bulmak için Yeşilmarka doğal ürünlerini inceleyebilir ve ihtiyacınıza uygun ürünleri bulabilirsiniz.

Önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/ilkbaharda-cilt-bakimi-nasil-olmalidir/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir