genel

İlkbaharda Cilt Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Kış aylarında zorlu şartlara alışan ciltler her mevsim geçişinde olduğu gibi masum görünen bahar aylarında da pek çok zorlukla karşı karşıya kalmaktadır. Bu nedenle yılın her döneminde zaman dilimi ve koşullara uygun olarak belirlenmiş bir cilt bakım ritüeli oluşturulmalıdır. İlkbaharda cilt bakımı için önemli adımları aşağıdaki gibi sıralamak mümkün olacaktır.

  1. Cilt temizliği baharda yapılması gereken cilt bakımının en önemli adımlarından birisidir. Cilt temizliği ürünleri bu dönemde doğru seçilerek cildin beslenmesini sağlayan ürünlerden seçilmelidir.
  2. Cilt temizliğinden sonra gelen en önemli adım nemlendirmedir.
  3. Mevsim değişikliğine bağlı olarak oluşan kurulukları gidermek ve ölü derilerden arındırabilmek için mutlaka peeling yapılmalıdır. Ancak peeling bilinçli şekilde yapılmalıdır. Aksi takdirde cilt üzerinde farklı hasarlar ortaya çıkabilmektedir.
  4. Cilt kan dolaşımını hızlandırmak ve cildin canlı bir görünüme kavuşması için cilt serumları kullanımına özen gösterilmelidir.
  5. İlkbaharda cilt bakımı için cilt toniği kullanımı cildin pH dengesini sağlayarak parlak ve canlı bir görünüme kavuşmasını sağlar.

İlkbaharda Parlak ve Temiz Bir Cilt İçin Yapılacaklar

İlkbaharda cilt bakımı yalnızca kozmetik bakımı içermez. Bunun yanı sıra pek çok sağlıklı beslenme ve spor alışkanlıkları da cilt sağlığını destekler nitelikte olmalıdır.

Sağlıklı bir cilt için sabahın erken saatlerinde yapılan tempolu bir yürüyüş etkin yapılan bir cilt bakımı kadar etkilidir. Yürüyüş ile beraber artan kan dolaşımı cildin daha parlak, canlı ve pürüzsüz bir görünüme kavuşmasını sağlamaktadır.

Aynı zamanda sağlıklı, düzenli ve dengeli beslenme programlarıyla da cilt sağlığını geliştirmek mümkün olmaktadır. Mevsim sebze ve meyveleri doğru ve yeterli porsiyonlarda tüketilerek içerisinde yer alan vitamin ve mineral destekleri ile cilt sağlığının geliştirilmesi sağlanmalıdır.

Takviye vitamin kullanımı da cilt bakımı için oldukça önemli adımlardan birisidir. A, B, C ve E vitaminlerini içeren tüm besin kaynakları ve takviyeler cilt sağlığı için oldukça önemli bir yer teşkil etmektedir. Düzenli ve yeterli kullanım sağlanarak cilt sağlığını sürdürmenin bu adımı da dikkatle uygulanmalıdır.

Günde en az 2 litre su içerek de cildin ihtiyaç duyduğu nemi sağlamak mümkündür.

İlkbaharda cilt bakımı için tüm bunlar sağlanırken doğru cilt bakım ilkeleri de atlanmadan hassasiyetleri sürdürülmelidir.

Kış Ayları Sonrası Yıpranan Cildi Onarmak İçin Uygulanabilecek Doğal Yöntemler

Kış aylarında maruz kalınan hava koşulları cildi yaklaşık 3-4 ay boyunca ciddi biçimde yıpratmaktadır. Bu yıpranmaların önüne geçebilmek ve yıpranan cildi onarmak için kullanılabilecek pek çok kozmetik ürün olduğu gibi bazı doğal yöntemlerle de cildin ihtiyaç duyduğu bakımı sağlamak mümkündür.

Cildin azalan nem dengesini sağlamak için aloe vera, olumlu etkisi kanıtlanmış bazı bitkiler arasında yer almaktadır. Kuru ve mat ciltler için uygulanabilen aloe vera jeli cilde parlaklık sağlayarak, cildin yumuşak ve pürüzsüz bir görünüme kavuşmasını sağlar.

Cilt sağlığı üzerinde etkili olan bir diğer doğal yöntem ise papatya suyudur. İlkbaharda cilt bakımı rutininizde kolaylıkla bulabileceğiniz ve yer verebileceğiniz bir bitki olan papatya, kaynatılıp soğutulduktan sonra cilde kompres şeklinde uygulanarak ciltte yer alan ölü dokuların kendiliğinden soyulmasını ve alttaki yeni cildin ortaya çıkmasını sağlamaktadır.

Bir diğer yöntemlerden birisi ise biberiye bitkisidir. Biberiye cilt kan dolaşımı artırarak cildin renk eşitsizliğinin giderilmesinde kullanılan oldukça etkili yöntemler arasında yer almaktadır.

Lavanta ise akneli, yağlı ve sivilceye yatkın ciltlerin yatıştırılmasında kullanılan antioksidan özelliğe sahip bir bitkidir. Lavanta suyu tonik olarak kullanılabileceği gibi kozmetik ürün seçimlerinde de lavanta özlü ürünler tercih edilerek cilt sorunlarının önüne geçilmesi sağlanabilir.

Adaçayı bitkisi de gerek sıvı olarak tüketerek gerekse demlenen çayı tonik olarak kullanılarak cildin ihtiyaç duyduğu elastikiyetin sağlanmasında etkili olabilmektedir. Cilde esneklik kazandırarak kurulukların, çatlamaların ve tahrişlerin önüne geçmektedir.

 

İlkbaharda Cilt Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Yeşilmarka Doğal El ve Vücut Kremi – Böğürtlen ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

 

İlkbaharda cilt bakımı sürecinde bu ve buna benzer pek çok doğal yöntemi rutininize katabilirsiniz. Yeşilmarka ürünleri bu düşünceleri baz alarak ürettiği doğal içerikli pek çok cilt bakım ürününe sahiptir. Krem, tonik, peeling jelleri, nemlendiriciler cilt yapısına uygun olarak belirlenmiş içeriklerle piyasada pek çok ürüne sahiptir.

İlkbaharda Cilt Bakımında Kullanılması Gereken Ürün Özellikleri Neler Olmalıdır?

Bir geçiş mevsimi olan ilkbaharda cilt bakımı her zaman olduğundan daha önemlidir. Zorlu koşullar sonrasında iyileşen havaya uyum sağlamaya çalışan cilt, yaşadığı yıpranmaların etkisini yavaş yavaş atmaya bu aylarda başlamaktadır. Zarar görmüş ve çok fazla etkene maruz kalan ciltler için ilkbaharda cilt bakımı bir tedavi görevi görmektedir.

Bu tedavi basamaklarında kullanılan ürünlerin kalitesi çok önemlidir. Hava koşullarının softluğuna uygun olarak sakin ve hafif ürünler tercih edilerek cildin yorulmamasını sağlamak oldukça önemlidir.

Cilde bu süreçte doğal içerikli, hafif, su bazlı ürünlerle bakım vererek cilt sağlığının sürdürülmesi sağlanmalıdır.

Yeşilmarka’ya ait pek çok nemlendirici yüz kremi ve nemlendirici tonikler bu mevsime özel tasarlanmış olmakla birlikte tüm cilt tiplerine uygun pek çok ürüne de yer vermektedir. Her mevsime uygun ürünlere sahip olan Yeşilmarka doğal içeriklerle oluşturduğu yağlı, kuru ve karma cilt tiplerine uygun pek çok ürünün üretimini sağlamaktadır.

İlkbaharda cilt bakımı içerisinde yer verilecek olan kozmetiklerin mutlaka çeşitli sertifikalara sahip, etkisi kanıtlanmış, tüm cilt tiplerini uygunluğu test edilmiş ürünlerden oluşturulması gerekmektedir. Kış boyunca yıpranan hasarlı ve yorgun ciltler için kullanılacak ürünlerin seçiminin titizlikle yapılması gerekmektedir.

İlkbaharda Oluşabilecek Güneş Lekelerini Önlemek İçin Yapılması Gerekenler

Güneş lekelerinin en çok görüldüğü mevsim çoğu kişi tarafından yaz mevsimi olarak bilinmektedir. Ancak bu bilgi şu şekilde düzeltilebilir. Güneş lekelerinin oluşumu bahar aylarında başlayarak yaz aylarında pik yapmaktadır. İlkbaharda cilt bakımı rutininde bu nedenle doğru seçilmiş, cilde uygunluğu test edilmiş, güvenilir bir güneş kremine yer verilmelidir.

İlkbaharda Cilt Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Yeşilmarka Doğal Güneş Kremi ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Güneş kremi bu rutinin günlük bir parçası olarak düzenli bir şekilde uygulanmalıdır. Böylece güneş lekeleri önlenerek cilt rengi eşitsizliklerinin de önüne geçilebilmektedir. İlkbaharda cilt bakımı uygulamaları içerisinde cilt bakım ürünleri kadar güneş kreminin de önemi bilinmelidir. Dışarıya çıkmadan önce cilde mutlaka güneş kremi uygulaması yapılarak cilt üzerinde koruyucu bir bariyer oluşturulmalıdır. Güneşin yaymış olduğu zararlı ışınların etkisi önlenerek cilt sağlığının sürdürülmesi sağlanmalıdır. Yeşilmarka güneş kremleri hem doğal içerikli hem de doğru koruyucu faktörlü ürünleriyle cilt dostu birçok ürüne sahiptir.

Güneş kremi kullanılmadığı durumlarda ciltte kuruluk, tahriş, erken yaşlanma, kırışıklık gibi ciddi belirtiler ortaya çıkmaktadır. Ortaya çıkan bu belirtileri ortadan kaldırmak oldukça zorlu süreçleri beraberinde getirmektedir. Tüm bunların önlenmesi veya ortaya çıkışının geciktirilmesinde etkili bir yöntem olan güneş kremi kullanımının önemi fark edilerek ve doğru ürün seçimi sağlanarak cilt bakımına etkin olarak katılmalıdır. Güneş kreminin sağladığı bir diğer faydalardan biri ise cilt kanseri riskine karşı korumasıdır. Her anlamda cilde pek çok fayda sağlayan güneş kremi kullanımı yanıkları önlemede de oldukça etkilidir.

Güneş kremi seçiminde içeriğin bitki özlü ve yağsız kremler arasında seçilmesi önerilmektedir. Bu sayede ciltte ağırlık yapmayarak cildin doğal tonlarında ve ağırlığında korunmasını sağlayacaktır. Yanlış içeriklerle hazırlanmış olan güneş kremleri güneş ışınlarını daha çok cilde çekerek, cildin zarar görmesine yol açacağından güvenilir markalardan seçilen güneş kremlerinin kullanımı tercih edilmelidir.

Önceki yazımızı https://www.yesilmarka.com/blog/vegan-urun-nedir-kozmetikte-vegan-urun-tercihi/ linkinden okuyabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir