Cilt Bakım

Yağlı Ciltler İçin Bakım Önerileri

Şüphesiz ki herkes, dış görünümüne çok önem verir. Çünkü dış görünüm, dışarıdaki gözlerin bize baktığında gördüğü ilk şeydir. Dış görünümü oluşturan en etkili bölge ise yüzümüzdür. Başkalarının, daha da önemlisi kendimizin beğenisini kazanabilmek için cildimize ihtiyacı olan bakımı yapmamız gerekir. Cilt bakımında önemli olan nokta ise bakımı kısa sürede bırakmamak ve rutin haline getirmektir.

Cilt bakımı konusunda unutulmaması gereken, cilt tipinize uygun olan bakımın nasıl olduğunu öğrenmek ve buna göre bir bakım rutini oluşturmaktır. Özellikle yağlı ciltler, sivilce ve akne oluşumuna daha yatkındır. Bu nedenle bakımının çok daha özenle yapılması gerekir. Eğer yağlı cilde sahipseniz yağlı ciltler için bakım önerileri nelerdir öğrenerek, cildinize en uygun bakımı yapmaya başlayabilirsiniz.

Yağlı Cilt Zorlukları

Yağlı cilt denince akla ilk gelen, ne yazık ki cilt sorunları olur. Çünkü yağlı cilt, cilt sorunlarının esas kaynağıdır. Bu cilt tipinde bakıma önem verilmediğinde, hızla sivilce ve akne oluşumu meydana gelecektir. Akne, yağlı ciltlerde görülmeye daha meyillidir.

Özellikle ergenlik döneminde olan kişiler, yaşadığı akne sorununun genetik vb. nedenlerden dolayı olduğunu düşünür. Fakat bu yanlış bir düşüncedir. Çünkü sivilce, hiçbir neden olmadan oluşacak bir cilt sorunu değildir. Yağlı ciltler için bakım önerilerini uygulayarak sivilce sorunundan kurtulsanız bile, cildinize gereken bakımı yapmadığınızda bu sorun mutlaka tekrar edecektir.

Yağlı Cilt Nasıl Temizlenir?

Yağlı cildin daha temiz ve canlı görünmesini sağlamak için, düzenli ve etkili bir şekilde temizlenmesi gerekir. Bu nedenle yağlı ciltlerin temizlenmesinde mutlaka uygun bir temizleme jeli ve köpüğü kullanılmalıdır. Ayrıca makyaj temizliği asla aksatılmamalı; bunun için de yağlı ciltlere uygun bir makyaj temizleme losyonu tercih edilmelidir.

Yağlı ciltler için bakım önerileri arasında toniklerin yeri de oldukça büyüktür. Yağlı cilde sahip olanların en büyük sorunlarından biri olan genişlemiş gözenekler için cildi yatıştıran ve sıkılaştıran bir tonik seçimi yapılmalıdır.

Yağlı Ciltlere Ne İyi Gelir?

Akne konusunda önemli olan, sorunun esas kaynağını çözmektir. Akne oluşumunun en yatkın olduğu cilt tipi ise, yağlı ciltlerdir. Yağlı ciltte sivilce oluşumu, sürekli olarak devam eder. Bu yüzden sivilcelerden kurtulduğunuzda bakımı bırakmamak çok önemlidir. Çünkü bakım yapılmayan ciltte sivilceler geçse bile leke bırakabilir. Buna engel olmak için bakıma başladıktan sonra istediğiniz sonucu alsanız bile, bakıma devam etmeniz gerekir.

Yağlı ciltler için bakım önerileri ise başlıca şu şekilde sıralanabilir:

1.      Cildinizi Temizlemek İçin Kullanacağınız Su Ilık Olmalıdır

Yağlı ciltler için bakım önerileri denildiğinde akla ilk gelen, yüzünüzü temizlemek için kullanacağınız suyun ılık olmasıdır. Çünkü ılık suyla yıkanan cilt, aradan çok zaman geçmeden kurur. Yüz soğuk su ile yıkandığında ise cilt kirlerden tam olarak arınamaz. Bu nedenle cildinizi temizlemek için soğuk su yerine ılık suyu tercih etmelisiniz.

2.      Cilt Bakımına Başlamadan Önce Elinizi Yıkayın

Dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan bir diğeri, cilt bakımına başlamadan önce mutlaka ellerin yıkanmasıdır. Bunun nedeni, cildin çok hassas olmasıdır. Temiz olmayan herhangi bir şey cilde temas ettiğinde, bu  sivilce veya daha kötü cilt problemleri şeklinde geri dönecektir. Bakım yaptığınız sırada elinizi kullanmak zorunda olduğunuzdan, cildinize elinizi sürmeden önce muhakkak yıkamanız gerekir.

3.      Doğal Bakım Kremleri Kullanın

Bakım kremlerinin birçok çeşidi vardır. Çünkü her cilt tipi için kullanılması gereken bakım kremlerinin özellikleri birbirinden farklıdır. Eğer cildinizde yağlanma sorunu varsa bu bakım ürünleri arasından tercih etmeniz gereken, yağlı ciltler için olanlardır.

Yağlı cilde sahip olan kişiler için verilebilecek en iyi bakım kremi önerisi, Yeşilmarka’nın karma ve yağlı ciltler için doğal içerikli günlük bakım kremidir. Yağlı ciltler için Doğal nemlendirici krem tazelenmiş ve yenilenmiş bir cilt yüzeyi sağlarken; yağlılık hissini de giderir. Tamamen doğal olan bu krem sayesinde cildiniz yağlanmaya karşı rest çekecektir.

Yağlı Ciltler İçin Bakım Önerileri

Yeşilmarka Karma ve Yağlı Ciltler İçin Doğal Günlük Bakım Kremi Ürünümüzü İnceleyebilirsiniz.

4.      Nemlendirici Kullanın

Bakım işlemi bittikten sonra cildinizi o haliyle bırakmamanız gerekir. Bakım işleminden sonra cildinize  mutlaka nemlendirici sürmelisiniz. Nemlendirici adeta bir zırh görevi üstlenerek cildi enfeksiyona karşı korur ve hava almasını sağlar. Ayrıca yaptığınız cilt bakımını destekler.

Piyasada çok fazla sayıda nemlendirici ürün bulunmaktadır. Bu nedenle hangisini almanız gerektiğine karar vermekte zorlanabilirsiniz. Yeşilmarka doğal nemlendirici set, cildinizin ihtiyacı olan bakımı en etkili şekilde sağlar. Seti kullanmaya başladığınız andan itibaren cildiniz kurumayacak ve dış etkenlere karşı tam koruma sağlayacaktır.

5.      Saçınızı Temiz Tutun

Saçınız ile cildiniz birbiri ile bağlantılıdır. Saçınız yağlı olduğunda bu durum, cildinizi de etkileyecektir.  Çünkü yağlı saçlarınız cildinize her temas ettiğinde, akne oluşumunu tetikleyebilir. Bu nedenle saçlarınızı temiz tutmak için her hafta uygun ürünler ile yıkamayı ihmal etmemelisiniz.

Yağlı cildin bakımında cilde gösterilen özenin, saça da aynı şekilde gösterilmesi gerekir. Bunun için Yeşilmarka’nın yağlı saçlara özel doğal şampuan ürününü ve durulanmayan saç kremlerini tercih edebilirsiniz.

Yağlı Ciltler İçin Bakım Önerileri

Yeşilmarka Tüm Saç Tipleri İçin Doğal Saç Kremi Ürünümüzü İnceleyebilirsiniz.

6.      Dışarıda Elinizi Yüzünüze Götürmeyin

Metroda, otobüste ve tüm ulaşım araçlarında, dengemizi sağlamak için tutunuruz. Bu tutunduğumuz yerler temiz değildir ve bunu bilmemize rağmen elimizi sık sık yüzümüze götürebiliriz. Fakat bu, oldukça yanlıştır ve cildimize son derece zarar verir. Dışarıda yüzümüz hafif kaşındığı sırada yapmamız gereken şey, peçete yardımı ile yüzümüzü kaşımaktır. Diğer şekilde elimizi kullanmak, doğru olmayacaktır.

Yağlı Ciltler için Doğal Bakım Önerileri

Eğer yağlı cilde sahipseniz, cildinizdeki yağ oranını dengeleyebilmek için uygulayabileceğiniz bazı doğal maskeler vardır. Doğal ve bitkisel maskeler cildinize zarar vermez; aksine cildinizdeki yağ problemini kısa sürede azaltır.

Özellikle makyaj yapanların en büyük sorunu olan yağlı cilt, makyajın tutmaması ve parlak görünüm gibi birçok soruna neden olur. Yağlı ciltler için bakım önerileri arayışındaysanız, bu maskeleri kolayca uygulayabilirsiniz:

  •         Kırmızı Elma ve Kayısı Maskesi

1 adet kırmızı elma ile 3 adet kayısıyı bir kaba alın. Daha sonra suları çıkana kadar ezin ve iyice karıştırın. Cildinizi güzelce temizledikten sonra, yüzünüze bu karışımı sürün. 15 dakika bekledikten sonra yüzünüzü yıkayın. Son olarak yüzünüze nemlendirici krem uygulayın. Bu maskeyi haftada 1 kez uygulayabilirsiniz.

  •         Limon Suyu ve Kil Maskesi

1 yemek kaşığı su, 1 yemek kaşığı limon suyu, 2 yemek kaşığı kil ve 1 çay kaşığı biberiye yağını bir kaba koyarak iyice karıştırın ve krem haline getirin. Bu kremi cildinize uygulayın ve 15 dakika kadar bekleyin. Cildinizi yıkadıktan sonra nemlendirici ve toniğinizi uygulayın.

  •         Karbonat Maskesi

1 çay kaşığı karbonat, bir çay kaşığı yoğurt ve bir damla limon suyunu bir kap içerisinde karıştırın. Oluşan karışımı yüzünüze 15 dakika boyunca masaj yaparak uygulayın. Son olarak ılık suyla yüzünüzü durulayın ve nemlendirici sürün.

  •         Zerdeçal Maskesi

Yarım çay kaşığı zerdeçal, 1 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı süt  ve yarım çay kaşığı balı bir kap içerisine alın ve karıştırın. Daha sonra bu karışımı yüzünüze uygulayın ve 20 dakika kadar bekletin. Yüzünüzü güzelce durulayarak temizleyin. Bu maskeyi haftada 2-3 defa uygulayabilirsiniz.

Bu yazımızda Yağlı Ciltler İçin Bakım Önerileri konusuna değindik. Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/yuz-masaji-nasil-yapilir/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir