genel

Tesettürlü Kadınlar İçin Saç Bakımı

Tesettürlü kadınlar için saç bakımı, saçların uzun süre kapalı kalması nedeniyle oldukça önemlidir. Kadınlar için saç sağlığı güçlü ve parlak saçlar demektir. Gün boyunca kapalı olan saçlar ekstra bakım ve dikkat gerektirmektedir. Gün içinde yapılacak birkaç küçük püf nokta ile saçların bakımını kolaylaştırabilir ve yoğun dökülmeleri önleyebilirsiniz. Temelde tüm saçların güçlü, parlak ve canlı olabilmesi için düzenli bakım ihtiyacı bulunmaktadır. Düzenli bakım; sağlıklı ve doğal saç bakım ürünleri, doğal kozmetik ürünler ve düzenli yapılan işlemlerden oluşmaktadır.

Tesettürlü kadınlar için saç bakımı önerileri arasında başlıca şu maddeler bulunmaktadır;

  • Düzenli olarak saçların yapısına uygun olan saç maskesi uygulamak gerekmektedir. Saç maskesi hem saçların nemini korumasını ve koparak dökülmeleri önleyebilmektedir.
  • Güçlü ve parlak saçlar için doğal içerikli şampuan ve saç kremi kullanımına özen gösterilmelidir. Ayrıca saçların canlılığını koruması ve köklerinin güçlü kalmasını sağlamak için saç bakım yağlarının da haftada minimum 1 kez uygulanması tavsiye edilmektedir.
  • Duştan sonra veya saçların yıkanması sonrasında saçlar nemliyken baş örtüsünün veya bonenin takılmaması önerilmektedir. Saçların hava alarak kuruması sayesinde nemliyken güçsüzleşen saçların dökülmesi engellenmektedir. Farklı saç kökü problemleri yaşamamak amacıyla saçların kuruması sonrasında baş örtüsünün takılması tavsiye edilmektedir.

Bu yazımızda tesettürlü kadınlar için saç bakımı hakkında merak edilen tüm detayları bulabilirsiniz.

Tesettürlü Kadınlar İçin Saç Bakımı

Doğal Saç Serumu Yeşilmarka ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Güneş Görmeyen Saç Dökülür Mü?

Sürekli kapalı kalan saçlar güneş görmediği sürece zamanla dökülebilir. Güneş görmediğinden ziyade kapalı olup hava alamaması nedeniyle dökülmeler daha çok yaşanmaktadır. Dökülmenin yanı sıra saç dibi sorunları olarak bilinen kepek, kaşıntı ve kırılmalar da meydana gelebilmektedir. Tesettürlü kadınlar için saç bakımı da bu noktada oldukça önemli hale gelmektedir. Güneş ışığının faydalı minerallerinden faydalanamayan saçlar için mineral ve yağ bakımından zengin olan saç bakım ürünlerinin kullanımına dikkat edilmelidir. Güneş ışığını düzenli olarak alamayan saçların yapısında zamanla bozulmalar meydana gelir. Bu problemler şu şekilde sıralanabilir;

  1. Kırılarak ve koparak dökülmeler,
  2. Kepek problemi,
  3. Kaşıntı problemi,
  4. Kuruluk problemi,
  5. Cansızlaşma ve güçsüzleşme,
  6. Parlaklığını ve gürlüğünü yitirme.

Tesettür kullanan kadınların genellikle yaşadığı saç problemleri bu sıralama ile özetlenebilir. Tesettürlü kadınlar için saç bakımı düzenli ve kaliteli malzemelerle uygulanması durumunda bu tarz problemlerin görülme olasılığı azalmaktadır. Yıpranmış ve canlılığını yitirmiş saçlar için ise hiçbir zaman geç kalındığı düşünülmemelidir. Saçın yapısına ve özelliklerine dikkat ederek doğru saç bakım ürünleri kullanılmalıdır. Minimum 6 ay boyunca aralıksız bakım ile saçlar eski parlak ve güçlü görüntüsüne kavuşabilmektedir.

Kapanınca Saçlar Dökülür Mü?

Kapanınca saçlar dökülebilir. Kapalı kadınların veya kapanan kadınların genellikle merak ettiği sorular arasındadır. Hava almayan ve düzenli bakım yapılmayan saçlarda dökülmelerin meydana gelmesi kaçınılmazdır. Tesettürlü kadınlar için saç bakımı bu nedenle önemlidir. Tesettür kullanan kadınların saç dökülmesinin önüne geçebilmesi için arada saçlarını havalandırması gereklidir. Saçların temizliği ve saç bakım maskeleri düzenli olarak yapılmalıdır. Tesettürün altında saçın herhangi bir kimyasal işleme maruz kalması da saçların dökülmesine neden olmaktadır. Tesettürlü ve bakımlı kadınlar bazen saçlarını boyatmaktadır. Boyalı saçlar havasız kaldığında güçsüzleşerek daha yoğun dökülmelere maruz kalmaktadır. Kimyasal içerikli uygulamalar saçların zamanla güçsüzleşmesine neden olmaktadır. Evde olunan süre zarfında saçların hava almasının sağlanması daha sağlıklı saçlara kavuşulması için tavsiyeler arasında yerini almaktadır.

Tesettürlü kadınlar için saç bakımı kepek oluşumunun engellenmesi için de gereklidir. Kepek oluşan saçların köklerinde zamanla saç diplerinde yaralara neden olabilir veya saç köklerinin tıkanmasına neden olarak sağlıklı saç oluşumu engellenmektedir. Saçların uçları köklerden beslenerek uzamakta ve sağlığını korumaktadır. Kepekli saç dipleri sağlıklı bir şekilde saçların beslenmesine engel olmaktadır. Bu nedenle saç tipine ve yapısına uygun olacak şekilde kepek önleyici ve saçların ihtiyacı olan bakımı sağlayacak doğal içerikli ürünler kullanılmalıdır.

Her saç tipine ve cildine uygun alternatifleri olan Yeşilmarka, doğal içerikli saç bakım ürünlerini sizlerle buluşturmaktadır. 19 farklı bitki özünden oluşan doğal, vegan ve organik içerikli doğal saç bakım şampuanı ile saçlarınızın ihtiyacı olan bakımı yapabilir ve saçlarınızı parlaklığına kavuşturabilirsiniz. Cilt yapısına uygun pH değeri ve içeriğindeki provitamin B5 ile saçlarınızı dipten uca güçlendirmede etkilidir. Size en uygun seçenekleri incelemek ve siparişinizi vermek için internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Tesettürlü Kadınlar için Saç Bakımı

Doğal Şampuan – Kuru ve İnce Telli Saçlar ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Saç Hava Almazsa Ne Olur?

Tesettürlü kadınların en çok merak ettiği sorulardan biri olan saçın hava almaması durumunda neler olacağıdır. Tesettürlü kadınlar için saç bakımı rutinleri arasında; ilk sırada saçın hava almadığı için ihtiyaç duyduğu nemi sağlayacak ürünlerin kullanılması yer almalıdır. Gün boyunca kapalı kalan saçlar bone ve baş örtüsünün altında terler. Saçın havalanmaması durumunda saç diplerinde oluşan kirlilik ve ter saçların zarar görmesine neden olmaktadır.

Özellikle mevsim geçişlerinin çok etkili olduğu dönemlerde tesettürün altında saçlar aşırı terleme ile karşılaşılmaktadır. Bu durumun ardından yoğun saç dökülmeleri görmek mümkündür. Saç dökülmesinin olmadığı durumlarda saç zamanla güçsüzleşmektedir. Güçsüzleşen saçlar zamanla ince telli bir forma girmeye başlar ve uçlardan ve orta bölümlerden itibaren düzensiz kırılmalara başlamaktadır.

Tesettürlü kadınlar için saç bakımı uygulamalarının arasında saçın hava almasını sağlamak bulunmalıdır. Evinizde saçınızı havalandırmanızı ve saç temizliğini sık sık yapmanız tavsiye edilmektedir. Saçların gücünü kaybetmemesi için doğal saç bakım yağları kullanılabileceği gibi saç serumlarının kullanımı da günümüzde oldukça yaygındır.

Saç dökülmelerinin tek nedeni kullanılan tesettür de olmayabilir. Yoğun saç dökülmelerinde bir uzmana başvurarak altında yatan sebepler detaylı bir şekilde araştırılmalıdır. Saç dökülmelerinin başlıca nedenlerinden bir tanesi de B vitamini eksikliğidir. B vitamini içeriğine sahip olan şampuanlar, saç kremleri, saç maskeleri veya saç serumları düzenli kullanım ile saçların güçlenmesine ve hacim kazanmasına destek olmaktadır. Etkili bir sonuç için doğal şampuanların içeriğinde provitamin B5 olan ürünler tercih edilebilir.

Doğal Saç Bakım Önerileri

Saç bakım rutinleri içerisinde kullanılan ürünler doğal malzemelerden de tercih edilebilir. Saç dostu bakım ürünlerini tesettürlü kadınlar için saç bakımı için rahatlıkla kullanmaktadır. Saç problemleri ve kullanılabilecek doğal tarifler aşağıda detaylı olarak listelenmiştir;

  • Saç diplerinde oluşabilecek kaşıntı, kuruluk ve yağlanma problemlerini önlemek için limon suyu kullanılabilir. Buna alternatif olarak karbonat ile ılık su karışımı da saç diplerine doğrudan uygulanabilir. Uygulama sonrasında minimum 15 dakika beklenir ve ardından saçlar ılık su ile durulanır. Durulama sonrasında saçların yumuşak bir formda olması için hindistan cevizi yağı veya zeytinyağı çok az miktarda uygulanabilir.
  • Saçların nemini ve esnekliğini kazanabilmesi için düzenli olarak hindistan cevizi yağı, argan yağı ve bal karışımı uygulaması yapılması önerilmektedir. Argan yağı saç diplerinde onarım etkisi oluştururken, hindistan cevizi yağı saçların nemini korumaktadır. Asırlardır kullanılan sağlıklı saçlar için en ünlü bitkisel yağ ise tatlı badem yağıdır. Tatlı badem yağı saçların köklerini beslerken, yeni saç oluşumunu da desteklemektedir. Kökten en uca kadar kırıkların onarılması için de oldukça faydalı bir doğal ürün olarak bilinmektedir ve sıklıkla kullanılmaktadır.  Etkili bir saç bakım için rutin oluşturulmalı ve uygulanmalıdır.

Önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/deniz-ve-havuz-sonrasi-sac-bakimi/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir