genel

Deniz ve Havuz Sonrası Saç Bakımı

Deniz ve Havuza Girmeden Önce Kullanılması Gereken Saç Ürünleri 

Deniz ve havuz sonrası saç bakımı saç sağlığını korumak ve sürdürebilmek adına oldukça önem teşkil etmektedir. Deniz ve havuz içerisinde yer alan yoğun tuz miktarı saç tellerinde birikerek saçlarda güçsüzlük ve cansızlık belirtilerini ortaya çıkarmaktadır.

Tuz ile sertleşen saçlar daha kırılgan bir yapıya sahip olurlar. Zedelenmeye açık saç yapısı ortaya çıktığı takdirde normale oranla daha fazla saç dökülmesi görülmeye başlanır. Denizde ve havuzda geçirilen bir gün sonrasında saçların tuzlu suyla sürekli temas etmesi sonrasında saçların tatlı suyla durulanması her zaman için işe yaramayabilir. Deniz ve havuz sonrası saç bakımı ilkeleri arasında mutlaka saç nemlendiricileri olmalıdır. Saçları durulama basamağında nemlendirici özellikli şampuanlar ve saç bakım kremleri saça uygulanarak saçın elastik yapısının tekrar kazandırılması sağlanmalıdır.

Ayrıca deniz ve havuzda yer alan tuz ve klor gibi içerikler uzun saçlarda taranma ve saçları açma konusunda güçlükler ortaya çıkarmaktadır. Bu noktada ise saçların kolayca taranabilmesi ve zedelenmesini önlemek için mutlaka doğal saç bakım yağları ile kayganlık sağlanarak saçların taranması sağlanmalıdır.

Deniz ve havuz sonrası saç bakımı uygulanmadan önce deniz ve havuza girildiği anda da bazı önlemler almak gerekmektedir. Yüzme esnasında bone kullanımı, güneş ışınlarına olan maruziyeti azaltacağı için saçlar için oldukça faydalı bir uygulama olacaktır. Saç bakım ürünleri seçiminde UV ışınları koruyuculuğu olan ürünler tercih edilerek saçların güneş ışınlarına karşı korunması sağlanmalıdır.

Deniz ve Havuz Sonrası Saç Bakım Tüyoları 

Deniz ve havuz sonrası saç bakımı saçların tuz ve klora maruz kalması sonrasında saçların hızlı bir şekilde kendine gelmesini sağlan bakım gruplarını içermektedir. Bakım süreci doğru ürün ve zamanlama ile uygulandığı takdirde saçlar deniz ve havuz suyunun etkisi ile geldiği yapıdan hızlıca kurtulabilecektir. Yeşilmarka ürünleri zedelenmiş, yıpranmış ve zarar görmüş saçların hızlıca toparlanmasını sağlayan etkide birçok ürüne sahiptir. Saç şampuanları, saç bakım kremleri ve saç tipine uygun saç maskeleri ile yıpranmış saçların tekrar eski bakımlı görünümüne kavuşmasını sağlamaktadır.

Deniz ve Havuz Sonrası Saç Bakımı

Yeşilmarka Doğal Dökülme Karşıtı Şampuan ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Deniz ve havuz sonrası saç bakımı ilk olarak saçların deniz ve havuzda maruz kaldığı zararlı bileşenlerden arındırma işlemi ile başlamalıdır. Bunun için de ılık suyla saçların hızlı bir şekilde arındırılması gerekmektedir. Sonrasında ise güneşin zararlı ışınlarından korumak adına UV ışınlarına karşı korumalı saç şampuan ve kremleriyle saç bakımı sürdürülmelidir. Saçların ihtiyaç duyduğu konuya göre seçilmiş olan saç bakım maskeleri ile saçın kaybettiği gücünü kazandırılması sağlanmalıdır. Bu maskeler sonrasında saça parlaklık, nemlilik, canlılık, daha az kırılgan bir saç yapısı kazandırılması hedeflenmelidir.

Saç bakım süreci deniz ve havuza maruz kalmadan önce başlamalıdır. Deniz ve havuz öncesinde de UV ve zararlı güneş ışınlarına karşı üretilen saç şampuan, krem ve saç spreyleri kullanılmalıdır.

Saçların tatil süresince zarar görmemesi için su tüketimine de özen gösterilmelidir. Bizzat saç bakımına gösterilen özen kadar su tüketimi de saç sağlığı için ciddi bir önem teşkil etmektedir. Saç sağlığının sürdürülmesi ve saçın ihtiyaç duyduğu nemin sağlanması için kullanılan saç bakım ürünlerinin içeriğinin önemli olduğu kadar vücuda alınan su miktarı da oldukça önemlidir.

Deniz ve Havuz Sonrası Hangi Saç Bakım Ürünleri Kullanılmalıdır? 

Deniz ve havuz sonrası saç bakımı için kullanılacak ürünlerin içeriği çok iyi seçilmelidir. Özellikle kuru ve yıpranmış saç yapısına uygun olan ürünler seçilerek tuz ve klordan zarar görmüş saç ürünleri tercih edilmelidir.

Nemlilik sağlayan, saçların hızlı bir şekilde toparlanmasını sağlayan, hızlı uzamasına yol açan, parlaklığını kaybeden saçlara canlılık kazandıran doğal bileşenlerle oluşturulmuş saç bakım ürünleri tercih edilmelidir.

Saç yapısına ve şekline de uygun olarak üretilmiş saç ürünleri tercih edilmelidir. Özellikle boyalı saçlar için doğal içerikli ürünler kullanılması gerekmektedir. Boyalı saçlar yıpranmaya daha elverişli bir yapıda olmaları sebebiyle bakım konusunda daha hassas ve ısrarcı olunmalıdır. Aksi takdirde maruz kalınan zararlı maddeler sebebiyle saçlarda dökülmeler, kırılmalar ve cansızlık gibi belirtiler ortaya çıkacaktır.

Deniz ve havuz sonrası saç bakımı ürünleri içerisinde mutlaka keratin olmalıdır. Keratin içerikli ürünler saçın kaybettiği dokuları ve nemi tekrar kazanmasında etkili olmaktadır. Yeşilmarka bu bağlamda içerik hassasiyetinin bilincinde olarak ürettiği pek çok saç bakım ürünüyle saç sağlığının sürdürülmesinde etkili bir rol oynamaktadır. Üretimde yer alan şampuan, doğal saç kremi, saç yağları ve saç maskeleriyle saç bakımında tercih edilebilir pek çok ürüne piyasada yer vermiştir.

Deniz ve Havuz Sonrası Saç Bakımı

Yeşilmarka Doğal Saç Serumu ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Bunun dışında saç bakım ürünleri içerisinde yer alması gereken bazı faydalı içerikler şu şekildedir: Carnitine, gliserol, kafein, kolajen, panthenol gibi maddeler saç sağlığının sürdürülmesinde ve geliştirilmesinde yer alan en etkili maddeler arasında yer almaktadır.

Deniz ve Havuz Sonrası Yıpranan Saçlar İçin Doğal Öneriler 

Deniz ve havuz sonrası saç bakımı için kullanılabilecek hazır içerikli ürünler yer aldığı gibi evde de hazırlanabilecek bazı doğal tarifler bulunmaktadır.

Bu doğal tarifler şu şekilde sıralanabilir:

  • Hindistan cevizi yağı ve yumurta akı ile hazırlanan saç maskeleri yıpranmış saçların toparlanmasına ve kırık uçların onarılmasına etki ederek saçların eski sağlığına kavuşmasını sağlar. Kuru saça uygulanarak daha sonrasında ılık su ve doğal içerikli şampuan ile durulanması gerekmektedir. Haftada 2 kez uygulanmalıdır.
  • Zeytinyağı ve muz ezmesi ile hazırlanan maske karışımları ise kuru saçlara etki ederek nemli, canlı ve esnek bir yapıya sahip olmasını sağlamaktadır. Islak saça bir avuç içi kadar miktarda uygulanarak saç üzerinde 30 dk-1 saat arasında bekletilerek durulama işlemi gerçekleştirilmelidir. Bu maske tarifi ayda en az 2 kez uygulanarak saçın ihtiyaç duyduğu nem desteği rutin bir şekilde sağlanmalıdır.
  • Deniz ve havuz sonrası saç bakımı ve bunun dışında rutin saç bakımında da kullanılabilecek bir diğer maske önerisi ise aloe vera özü ve süttür. Bu içerik sayesinde saçın var olan şekli ve yapısı daha net bir şekilde ortaya çıkarak kolay şekil alması sağlanmaktadır. Saç köklerine etki ederek saçların hızlı ve sağlıklı bir şekilde uzamasında da etki göstermektedir. Uygulanan maske 45 dk-1 saat kadar bekletilerek sonrasında durulama işlemi gerçekleştirilmelidir. Yine durulanan saç fazla ısıya maruz bırakılmadan orta dereceli bir ısıda kuruması sağlanmalıdır.
  • Hem her saç tipine uygun hem de boyalı saçlar için özellikle etkili olan bir diğer maske içeriği ise bal, elma sirkesi ve shea yağıdır. Bu maskenin saçlar üzerindeki etkisi ise boyalı saçlarda renk canlanmasını, doğal renge sahip olan saçlarda ise canlılık, parlaklık ve elastikiyet kazandırmasıdır. Bu maske tarifi de en az 30-45 dk bekletilerek sonrasında durulanması sağlanmalıdır.

Deniz ve havuza girdikten sonra uygulanacak olan saç bakımı önemli olduğu kadar öncesinde de saça uygulanması gereken bakım oldukça önemlidir. Bu sayede saçlar karşılaşmış olduğu tüm zarar verici etkenlere karşı her an hazırlıklı olacaktır. Saç bakımı ilkesi nemlendirme esasına dayandığından mutlaka seçilen tüm ürünler içerisinde bunu sağlayacak bileşenlerin olması hususuna dikkat edilmesi gerekmektedir.

Önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/komedon-nedir-komedon-temizligi-nasil-yapilir/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir