genel

Komedon Nedir? Komedon Temizliği Nasıl Yapılır?

Kapalı Komedon Evde Nasıl Geçer?

Komedon temizliği cildin sağlıklı olması ve sağlıklı görünebilmesi için oldukça önemlidir. Peki nedir komedon? Gözeneklerin cilt yağı, toz vb. etkenlerden kaynaklı siyah ve beyaz nokta görünümüne ulaşmasıdır. Sağlıksız bir görünüme neden olurlar. Temizlenmediği takdirde de sivilce ve akneye dönüşümü kaçınılmaz olan cilt sorunudur. Bu nedenle komedonlu cilde sahip bir bireyin çok detaylı ve programlı bir cilt bakımı rutini olması gerekmektedir.

Komedon temizliği profesyonel yöntemlerle yapılabileceği gibi evde de uygulanabilecek bazı bakım ritüelleriyle de yapılabilir. Bu bakım ritüellerinin temeli ilk olarak cilt temizliği ile başlamaktadır. Etkili bir cilt temizliği ile cilt gözeneklerinde oluşan Komedon görünümü %70 oranında azalabilmektedir. Ancak bu azalmanın etkili bir şekilde sağlanabilmesi için doğru ürünlerle bu temizliğin gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Yeşilmarka ürünleri cilt sağlığını da destekler nitelikte doğal içerikli ürünlerdir ve pek çok cilt sorununa çözüm niteliği taşıyan doğal ürünlerden oluşmaktadır. Stabil ve sağlıklı bir cilt dengesi oluşturabilmek adına markaya ait ürünler rahatlıkla tercih edilebilir.

Komedon ciltte küçük görünen ancak cilt sağlığını tehdit eden kronik bir sorundur. Bu sorunun çözülebilmesi için komedon temizliği mutlaka aksatılmadan ve atlanmadan yapılmalıdır. Aksi takdirde ciltte sivilce ve akne dışında daha ciddi sağlıksız oluşumlar ortaya çıkabilir. Cilt apseleri, tahrişler, iltihaplı kistler gibi sorunlarla karşılaşılabilir. Tüm bunlara engel olmak adına güvenilir markalara ait cilt bakım ürünleriyle aksamadan uygulanan bir cilt bakımı rutini olması gerekmektedir.

 

Komedon Nedir? Komedon Temizliği Nasıl Yapılır?

Yeşil Marka Doğal Güneş Kremi ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kapalı Komedon Kendiliğinden Geçer Mi? 

Komedon temizliği her ihtimalde yapılması gereken bir bakım rutinidir. Komedon oluşumu kendiliğinden geçebilen bir cilt sorunu değildir. Hatta daha ciddi cilt sorunlarına yol açmadan derhal müdahale edilmesi gereken bir problemdir. Bu problemin ilk çözümü cilt temizliğinden geçmektedir.

Cilt bakımının yanı sıra beslenme düzeni cilt sağlığını yakından etkileyen bir faktördür. Dengeli ve düzenli beslenmek her anlamda vücut sağlığı üzerinde olumlu etkilere sahiptir. Bu düzen cilt sağlığını da yakından etkileyerek yanlış beslenildiği durumlarda çeşitli sinyallerle kendini belli etmektedir. Vücudun ihtiyaç duyduğu yağ, şeker ve karbonhidrat içerikli ürünlerin gereğinden fazla tüketilmesi sonucunda ciltte temelde komedon oluşumu baş göstermektedir. Bunun sonucunda da daha kronik ve çözülmesi uzun süren cilt sorunları olan sivilce, akne, kist ve apse oluşumları kendini göstermeye başlamaktadır.

Komedon temizliği bu süreçlerin başlamasına her ne kadar engel olsa da temelinde doğru ve düzenli bir beslenme programına sahip olunması gerekmektedir. Yağ ve şeker cildin en büyük düşmanıdır. Bu nedenle bu içeriğe sahip besinlerin tüketiminde dikkatli olunmalıdır. Yalnızca cilt sağlığını bozmaz bunun yanı sıra vücut sistem işleyişlerini de bozarak genel hayat kalitesini düşürürler.

Komedonlar kendiliğinden geçen cilt problemleri değildir. Bu nedenle evde yapılan bakım haricinde de profesyonel cilt bakımları aracılığıyla da komedonların boşaltılması gerekmektedir. Bilinçsizce yapılan cilt bakıma cilde fayda sağlamaktan çok zarara yol açmaktadır. Komedon boşaltılması esnasında cilde ciddi zararlar verilerek, cilt tahrişlerine yol açmak çok mümkündür. Bu nedenle profesyonel ürün ve ekipmanlarla gereken temizlik sağlanarak cilt sağlığı sürdürülmelidir.

Komedon Ne Kadar Sürede Geçer? 

Komedon oluşması bir süreç sonrası ortaya çıktığı gibi komedonların ortadan kalkması da belli bir süre sonrasında gerçekleşmektedir. Komedon temizliği bu sürenin kısalmasında oldukça etkilidir. Ayrıca komedon oluşmaması için uygulanması gereken bazı bakım tüyoları vardır. Bunlar;

  • Cilt temizliği esnasında yüz mutlaka ılık su ile yıkanmalıdır. Sıcak su ile yapılan cilt bakımı gözeneklerin açılmasına sebep olarak komedon oluşumuna davetiye çıkarmaktadır.
  • Sert cilt peelingi yapmakta aynı şekilde gözenek yapısına zarar vererek komedon oluşumunun hızlanmasına yol açacaktır. Bu nedenle peeling yapıldığı zaman cilt tipine uygun ürünlerin seçimi sağlanmalıdır.
  • Sebze, meyve ve protein ağırlıklı bir beslenme programı oluşturulmalıdır. Cilt sağlığı için günde en az 3 litre su tüketimi sağlanmalıdır.
  • Cilt dostu ve güvenilir markalar tarafından üretilmiş cilt temizleme jelleri ve doğal nemlendirici kremler kullanılmalıdır. Yeşilmarka cilt sağlığını sürdürebilmek ve ortaya çıkan sorunları giderebilmek için pek çok cilt ürününe sahiptir. Sahip olduğu doğal ve cilde faydalı bileşenler sayesinde cilt sorunlarının hızlıca ortadan kalkmasında fayda sağlar.

Komedon oluşumu sonrasında komedonların ortadan kaldırılması için bazı tedaviler uygulanmaktadır. Bu tedaviler komedonun tipine göre seçilerek uygulanmaktadır. 2 tip komedon vardır. Bunlar;

Açık Komedon:

Gözeneklerin genişlemesi ile kolayca yok edilebilen komedonlardır. İçerisi temizlenen bası yardımıyla çıkarılan komedonların kalıntı bırakmaması için peeling gerektiren komedon tipidir.

Kapalı Komedon:

Yanlış beslenme, hormonal değişim ve ciltte biriken ölü dokuların gözenekleri tıkamasıyla oluşan komedon tipidir. Kendiliğinden geçmez. Bu komedonların boşaltılması açık komedonda olduğu kadar kolay değildir. Komedon temizliği daha ciddi ve profesyonel yaklaşımlarla yapılması gerekmektedir. Ayrıca komedon oluşumunun önüne geçebilmek için düzenli ve dengeli bir beslenme programı şarttır.

Komedon temizliği de doğru koşullarda yapılmadığında ciltte kalıcı izlere yol açabilir. Ciltte çöküklükler, koyu lekeler ve derin çukurlar ortaya çıkabilmektedir.

Kullanılan kalitesiz cilt ürünleri de komedon oluşumunu kolaylaştırdığından güvenilir markalara ait cilt bakım ürünleri tercih edilmelidir. Yeşilmarka’ya ait pek çok ürün cilt için sağlıklı ve faydalıdır.

Kapalı Komedon Neden Oluşur?

Kapalı komedon oluşumu pek çok faktöre ait olarak ortaya çıkabilmektedir. Komedon temizliği yapılmadığı durumlarda bu oluşumlar ilerleyerek daha ciddi cilt sorunlarına dönüşebilmektedir.

Hormonal dengesizlikler, kullanılan ilaçların yan etkisine bağlı olarak ortaya çıkabilmektedir. Hormonlar vücudu pek çok konuda etkilediği gibi ciltte de hasarlara yol açabilmektedir. Ciddi ve derin sivilcelere dönüşmeden önce ciltte kapalı komedonlar şeklinde kendini göstermektedir. Sağlıksız beslenme koşulları da hormonlar üzerinde etkili olması kaynaklı kötü beslenme şartları komedon oluşumuna sebep olmaktadır.

Komedon temizliği tüm bu sebepler dışında komedon oluşumunu önlemede etkili yollardan birisidir. Ancak temel olarak diğer bozuklukları düzeltmek gerekmektedir. Komedon oluşumunda komedon temizliğinin etkili yapılmaması bir etkendir. Ancak tek sebebi bu değildir. Komedon temizliği aksatılmadan da yapılsa en doğru ürün ve yaklaşımlarla da yapılsa derindeki sebep yok edilmeden komedon oluşumu kaçınılmaz olacaktır.

Komedon temizliği ve gözenek boşaltma işlemi yapıldıktan sonra mutlaka cilt üzerindeki kalıntılar doğal içerikli bir tonik aracılığıyla temizlenmelidir. Aksi takdirde yüzeyde biriken içerik tekrar komedona dönüşebilmektedir. Cilde yapılan işlemler sonrası cilt yatıştırıcı toniklerle temizlenerek beraberinde su bazlı nemlendiriciler kullanılarak cilt nemi sağlanmalıdır. Cilde uygun olmayan nemlendirici kullanımı da diğer sebepler kadar yanlış sonuçlara yol açarak ciddi komedonların ortaya çıkmasını sağlamaktadır. Bu nedenle komedojenik olmayan cilt ürünleri tercih edilerek cilt sorunlarının ortaya çıkması önlenmelidir.

 

Komedon Nedir? Komedon Temizliği Nasıl Yapılır?

Yeşilmarka Doğal El ve Vücut Kremi – Gül ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Komedonların ortadan kalkması için uygulanan doğal yöntemler arasında su buharı banyosu bulunmaktadır. Bu sayede genişleyen gözenekler içerisinde biriken sebumlar kolaylıkla çıkarılabilmektedir. Doğal bir tonik ve peeling önerisi olarak limon ve karbonat karışımı söylenebilir. Bu karışım gözeneklerin derinlemesine temizlenmesine yardımcı olarak komedonların ortadan kalkmasına yardımcı olur.

Tüm bu bakımlar cildin reaksiyonuna göre değerlendirilerek bir zarar ortaya çıkmadığı takdirde hassasiyetle sürdürülmelidir. Komedonların sivilcelere, aknelere vb. cilt problemlerine dönüşüp pütür pütür bir görünüme sebep olmasının önüne geçilmelidir.

Önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/ciltte-pul-pul-dokulmesine-ne-iyi-gelir/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir