genel

Ciltte Pul Pul Dökülmesine Ne İyi Gelir?

Ciltte pul pul dökülme pek çok sebepten ortaya çıkabilmektedir. Ancak temel olarak bu duruma sebep olan ilk faktör ciltteki su ve yağ hücresi eksikliklerinden kaynaklanmaktadır. Ciltteki yağ eksikliği cilt yüzeyinin su tutma kapasitesinin azalmasına sebep olarak ciltte kuru bir görünüme sebep olmaktadır. Bu kuruluk görünümünün iyileşmesi için gereken önlem alınmadığı takdirde cilt tahriş olmuş bir görünüm ortaya çıkabilmektedir.

Ciltte pul pul dökülme için alınabilecek en doğru önlem etkili bir nemlendirici kullanımı olacaktır. Su bazlı nemlendiriciler ile yüzde oluşan veya oluşabilecek pul pul görünümün önüne geçmek mümkündür. Cildin ihtiyaç duyduğu yeterli nem sağlanamadığı durumlarda dış takviyelerin sağlanması gerekmektedir. Bu sebepten etkili bir nemlendirici seçimi oldukça önemlidir.

Doğru ve doğal nemlendirici krem kullanımına öncelik vermek oldukça önem teşkil etmektedir. Ancak bundan önce yeterli su tüketimi de cilt sağlığının sürdürülmesinde etkin rol oynamaktadır. Cildin nem dengesini sağlamak, nem dengesini sürdürmek ve kaybettiği nemi tekrar kazanabilmek için gün içerisinde en az 2-3 litre su tüketmek gerekmektedir. Suyun vücut sistemleri üzerinde sayılamayacak kadar çok faydası vardır. Cilt sağlığı üzerindeki etkileri de bunlardan birisidir. Cildin daha parlak ve canlı görünmesini sağlar. Kırışıklıkların önüne geçer ve daha elastik bir yapıya sahip olmasını sağlar.

Bunun dışında doğal yöntemler arasında da ciltte pul pul dökülme sorununa iyi gelecek bazı çözümler bulunmaktadır. Zeytinyağı bu konuda en etkili doğal yöntemlerden birisidir.

Bir diğer doğal yağ ise Hindistan cevizi yağıdır. Hindistan cevizi yağı zarar görmüş ve nemini yitirmiş ciltler için en etkili iyileştirme yöntemlerinden birisidir.

Aynı zamanda E ve C vitamini içerikli ürünlerin kullanımı da cilt sağlığını sürdürmede oldukça etkili olmaktadır. Yeşilmarka bu içeriklere sahip pek çok nemlendirici seçeneğini kullanıcılarına sunmaktadır.

Deri Döküntüsü Neden Olur?

Deri döküntüsü veya ciltte pul pul dökülme gibi cilt sorunlarının en net sebebi cilt kuruluğudur. Cilt kuruluğuna yol açan etkenlerden birisi ise yetersiz sıvı tüketimi ve yanlış nemlendirici kullanımıdır.

Kuruluk dışında deri döküntüsüne yol açan pek çok etken vardır. Bunlardan bazıları; atopik cilt özelliği, dermatit, egzama, sedef hastalığı gibi sebeplerdir.

Bu tarz alerjik durumların oluşmaması için güvenilir markalara ait makyaj malzemeleri, nemlendiriciler, temizleme ürünleri, bakım ürünleri ve maskeler kullanılmalıdır. Aksi takdirde ciltte pul pul dökülme görünümü kaçınılmaz olmaktadır. Yeşilmarka ürünlerini bu hassasiyetle tüm cilt tiplerine uygun olarak üreterek piyasaya sunmaktadır.

Ayrıca güneşin zararlı ışınları sigara, alkol ve yaşlılık belirtileri de cildin kurumasına sebep olmaktadır. Bu nedenle güneş ışınlarına karşı güneş koruyucu krem kullanımı aksatılmamalıdır. Yaşlılık belirtilerine karşı da yaşa uygun olarak üretilmiş göz çevresi kremleri, nemlendiriciler kullanılarak kurulukların oluşmasının önüne geçilmelidir.

Cildin Pul Pul Dökülmesine Ne İyi Gelir?

Yeşilmarka Doğal Güneş Kremi ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Ciltte pul pul dökülme tedavi edilmediği ve önlem alınmadığı durumlarda çok ciddi cilt sorunlarına dönüşmektedir. Deride şişmeler, kabuklu yaralar, deride sızlama, tahriş olma ve kuru bölgelerde ortaya çıkan yoğun kaşıntı hisleri ortaya çıkmaktadır. Bu belirtilerin ortaya çıkmaması için doğru bir cilt bakımı rutini oluşturulması gerekmektedir. Temizleme basamağından nemlendirme basamağına kadar oluşturulan tüm rutin doğru ve güvenilir markalardan seçilen cilt tipine uygun ürünlerle sağlanmalıdır.

Ciltte Kuruluk ve Pullanma Nasıl Geçer?

Ciltte pul pul dökülme sorununun ortadan kalkması için yapılması gereken birçok yöntem vardır. Bunlar;

  • Cilt sağlığını sürdürmek için yeterli su ve sıvı tüketimi sağlanmalıdır.
  • Cildi düzenli olarak temizlemek gerekmektedir.
  • Ölü doku ve pul pul bir yapıya sahip olan cilde düzenli bir peeling uygulaması yapmak gerekmektedir.
  • Peeling ve temizleme işlemleri sonrasında mutlaka yeterli nem desteğini sağlamak için cilt tipine uygun bir nemlendirici ajan kullanılmalıdır.
  • Güneşin zararlı ışınlarından korunmak için mevsim fark etmeksizin yüksek faktörlü güneş kremi kullanılmalıdır.
  • İhtiyaca ve cilt tipine uygun spesifik cilt bakımları yapılmalıdır.
  • Cildin ihtiyacı belirlenerek gereken nem desteği krem, serum ve maskelerle desteklenmelidir.

Ciltte pul pul dökülme hafife alınmaması gereken önemli bir cilt sorunudur. Ancak önüne geçilmesi de bir o kadar kolay bir problemdir. Doğru bir yaklaşımla ortaya çıkması kolaylıkla önlenebilmektedir.

Tüm bunların yanı sıra beslenme şekli de cilt sağlığını belirleyici bir unsurdur. Nem oranının sürdürülmesinde en etkili besinler sebzelerdir. Sebzelerin yapısında yer alan su oranı cilde ciddi bir nem katkısı sağlayarak cildin genç ve canlı görünmesine sebep olmaktadır.

Bunun dışında vitamin destekleri de cilt sağlığı ve neminin sürdürülmesinde etkili yöntemler arasında yer almaktadır.

Beslenme gruplarının arasında mutlaka balık tüketimine de özen gösterilmesi gerekmektedir. Balıklarda yer alan besin değerleri hem vücut hem de cilt için pek çok fayda sağlayarak sağlığın sürdürülmesinde etkili rol oynamaktadır.

Dökülen Deriye Ne İyi Gelir?

Ciltte pul pul dökülme ve bu sürecin uzaması çok fazla soruna yol açabilmektedir. Dökülen deri görüntüsü hem estetik açıdan hem de sağlık açısından bireyleri rahatsız ederek psikolojik olarak da zorlanmalarına sebep olmaktadır.

Dökülen ve zedelenen cilt için iyileşme sürecinin bir an önce başlatılması gerekmektedir. Bunun için ise beslenme alışkanlıkları düzeltilerek sağlıklı bir cilde kavuşmanın önü açılmalıdır. Bunun yanı sıra doğru ve temiz bir cilt bakım süreci başlatılmalıdır.

Yeterli sıvı alımı cildin kaybettiği nem dengesini tekrar kazanmasında etkili rol oynayacağından yeterli sıvı alımına da öncelik verilmelidir.

Rutin nemlendirici ve sıvı desteğinin çözemediği deri döküntüleri sorunları için bir uzmana başvurmak gerekmektedir.

Dökülen ve tahriş olan hasarlı dokuya sebep olan etken alerjik reaksiyonlar ise steroidli kremlerle hızlı iyileşmeler sağlanabilmektedir. Ancak deri döküntüsüne ve ciltte pul pul dökülme sorununa sebep olan faktör doğru şekilde tespit edilerek çözümü de bu faktöre göre belirlenmelidir.

Cilt tüm hava şartlarına karşılık iyi bir şekilde korunmalıdır. Tüm cilt tipleri için gereken şey soğuk ve sıcak havalara uygun olarak cilt koruma önlemleri almaktır. Bu sayede cildin karşılaşacağı zorluklar en aza indirgenerek cilt sağlığı sürdürülebilecektir. Ciltteki pul pul dökülmeler sadece yüzü etkilememektedir. El, ayak ve tüm vücut yüzeyini etkileyen bu problem için yukarıda bahsedilen önlem ve tedavi seçenekleri tüm bu bölgeler için uygulanmalıdır.

Cildin Pul Pul Dökülmesine Ne İyi Gelir?

Yeşilmarka Doğal El ve Vücut Kremi – Böğürtlen ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Ciltte ortaya çıkan pul pul dökülmelere karşılık en etkili bitkisel yöntem zeytinyağıdır. Zeytinyağı kuru bölgenin üzerine direk olarak uygulandığında etkili bir nem sağlayacağından hızlı bir iyileşme süreci ortaya çıkaracaktır.

Kuruluğa ve pul pul görünüme iyi gelen bir diğer doğal seçenek ise süttür. Süt uygulaması ise sorunlu bölgeyi süte batırılmış temiz bir bez ile sarmakla gerçekleştirilir.

Cilde iyi gelen diğer doğal ürünlerden bazıları şu şekildedir:

  • Salatalık
  • Aloe vera
  • Elma sirkesi
  • Hindistan cevizi yağı
  • Kakao yağı

Ciltte ortaya çıkan bu kurulukların en önemli sebeplerinde birisi ise bilinçsiz sabun kullanımına yönelik yapılan uygulama hatalarıdır. Sabun içeriği sebebiyle ciltte zaman zaman kuruluklar ve pullanma sorunları ortaya çıkarmaktadır. Sabun kullanımına devam edilse bile kullanım sonrasında mutlaka nemlendirici kullanılmalıdır.

Tüm bu önlemleri alarak cilt sağlığını düzeltmek, korumak ve sürdürmek mümkün olmaktadır.

Önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/alindaki-puturler-neden-olur/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir