genel

Alındaki Pütürler Neden Olur?

Alındaki pütürler sıklıkla çevresel koşullar sebebiyle ortaya çıkmaktadır. Pütürlere yol açan faktörler ortadan kaldırıldığında cilt eski haline dönmektedir. Soğuk ve sıcak hava koşulları, klima, toz ve güneşe maruz kalma gibi sebeplerle bahsedilen bu cilt sorunu kolayca ortaya çıkmaktadır.

Alında oluşan bu pütürlerin bir diğer sebebi ise vücudun ihtiyaç duyduğundan fazla miktarda yağ alımının olmasıdır. Bu yağ miktarına bağlı olarak vücutta ve yüz bölgesinde sebum içerikli pütürler ortaya çıkmaktadır. Bunun önüne geçebilmek için beslenme stiline dikkat etmek gerekmektedir.

Fazla yağ miktarı alımı bu soruna yol açabileceği gibi fazla miktarda karbonhidrat ve şeker tüketimi de benzer cilt sorunlarına yol açmaktadır.

Alındaki pütürler yukarıda da bahsedildiği gibi genel olarak çevresel faktörlere ve beslenme koşullarına bağlı olarak ortaya çıkar. Bunun yanı sıra yanlış ürünlerle yapılan yanlış cilt bakım rutinleri de alındaki pütürlerin ortaya çıkmasında etkili olmaktadır.

Özellikle gün içerisinde uygulanmış olan makyaj ürünlerini gece yatmadan önce temizlemeden uyumak da gözeneklerin tıkanmasına yol açarak cildin parlaklığını kaybetmesine ve ciltte pütürlü bir görünümün ortaya çıkmasına sebep olmaktadır. Bu nedenle doğru cilt temizliği ve cilt ürünleri pek çok sorunun önlenmesinde kurtarıcı rol oynamaktadır.

Alındaki pütürler kişileri fazlasıyla rahatsız eden hatta zaman zaman kaşıntıya sebep olarak hayat kalitesini düşüren önemli bir cilt sorunudur. Bu cilt sorununun önlenmesi ve ortaya çıkması tamamen kişilerin oluşturduğu rutinleri düzenli olarak uygulamasına bağlıdır. Titiz ve disiplinli bir cilt bakımı pütürlü görünümün azalmasına ve pütürlü görünümün bir daha ortaya çıkmamasına fayda sağlamaktadır.

Cilt Neden Pütür Pütür Olur?

Alındaki pütürler ve ciltte oluşan pütürlerin en önemli etkenleri yukarıda bahsedilen sebeplerden oluşmaktadır. Bunun yanı sıra cilt kurulukları, bazı alerjen etkenler, tıkalı gözenekler de cildin pütür pütür olmasına sebep olmaktadır.

Cilt kurulukları önemsenmediği takdirde pek çok cilt sorununa sebep olabilmektedir. Bu nedenle cildi nemlendirmek ve temizlemek bu bağlamda fazlaca önem teşkil etmektedir. Kuruyan ve dökülen cilt peeling ile ölü dokudan arındırılmadığı süre boyunca gözeneklerin tıkanmasına ve ölü dokuların gözeneklerde birikmesine yol açarak pütürlenmelere yol açmaktadır.

Alerjiye sebep olan etkenlerde de yukarıdaki durum geçerlidir. Alerjik durumlar ortaya çıktığında vücutta, yüzde ve alındaki pütürler kişileri rahatsız edici boyuta ulaşabilmektedir. Bu tarz durumlarda bir uzmana başvurarak alerji belirtilerinin gerilemesi ve ortadan kaybolması için uygun ürünleri kullanmaya başlamak gerekmektedir.

Ciltteki pütürlere sebep olan etkenlerden diğeri ise tıkalı gözeneklerdir. Gözeneklerin tıkanmasına sebep olan bazı faktörler; fazla sebum salgısı, ölü hücrelerin gözenekler içerisinde birikmesi, etkisiz ve yetersiz cilt bakımı gözeneklerin tıkanmasına sebep olmaktadır. Buna engel olabilmek için derin bir cilt temizliğinin etkili şekilde sağlanması gerekmektedir. Karbonat içerikli ürünlerin kullanımı tıkalı gözeneklerin açılmasında oldukça etkilidir. Tıkalı gözenekler aynı zamanda vakumlu temizleme sistemleri aracılığıyla da açılabilmektedir. Doğru şiddette ve doğru cihazla tıkalı gözenekler açılarak pütürlü görünümün ortadan kaldırılması sağlanmalıdır.

Alındaki pütürler ve ciltteki pütürler tüm bu sebeplere bağlı olarak ortaya çıkabilmektedir. Ortaya çıkan bu durumu engellemekte doğru bakım stilleri ile mümkün olabilmektedir.

Yüzdeki Pütür Pütür Sivilceler Nasıl Geçer?

Alındaki pütürler kişilerin direk yüzünde oluşması sebebiyle ortaya çıktığında oldukça rahatsız edici bir hale gelmektedir. Kişiler bunun önüne geçebilmek için doğru cilt bakım ürünlerinin seçimini sağlamalıdır. Yeşilmarka tüm cilt tiplerine uygun ve tüm cilt ihtiyaçlarına uygun olarak ürettiği pek çok temizleme ve nemlendirme ürününe sahiptir. İçeriğinde yer alan doğal bileşenlerle cildi kimyasal etkenlere maruz bırakmayarak doğal esanslarla cilt sağlığını korumada etkili bir rol oynamaktadır.

Yüzdeki pütürlü görünümü ortadan kaldırabilmek için uygulanabilecek bazı bakım tüyoları şu şekildedir:

  • Cilt temizliği tıkalı gözenek açmanın ilk yoludur. Cildi makyaj kalıntılarından ve biriken ölü deriden arındırmak için çift basamaklı temizleme jelleri kullanılmalıdır. Öncelik olarak yağ bazlı bir temizleme jeliyle yüzde oluşan tabaka arındırıldıktan sonra temizleyici başka bir jelle cildin dengesinin sağlanması gerekmektedir.
  • Cildi ve rahatsız edici alındaki pütürler için uygulanabilecek bir diğer yöntem ise bazı teknolojik ürünlerdir. Bu ürünlerle cilt cihazların titreşimi, vakumu ve masaj yapıcı özellikleri sayesinde ciltte biriken ölü dokuların harekete geçerek kolayca temizlenmesini sağlamaktadır.
  • Salisilik asit cilt sağlığı üzerinde oldukça etkili bir bileşendir. Salisilik aside karşı herhangi bir alerjisi ve hassasiyeti olmayan bireyler düzenli olarak kullanımda ciddi faydalar görmektedirler. Cildin yenilenmesine, parlamasına ve ölü derilerden arınmasında etkili olmaktadır.
  • Kil, kahve ve kömür içerikli tanecikli maskeler de cilt üzerinde peeling etkisi yaratarak cildin yenilenmesini sağlar.

Tüm bu bakımların ortak özelliği ciltte fazla miktarda biriken sebum düzeyini en aza indirgemeyi sağlayarak cildin etkili bir şekilde temizlenmesini sağlamaktadır.

Pütürlerin oluşmasının ilk ve en önemli sebebi olan etkisiz temizlik ve gözenek tıkanmalarına doğru ürünler aracılığıyla bulunan çözümler sayesinde cilt eski sağlıklı görünümüne kavuşabilmektedir.

Alındaki Pütürler Neden Olur?

Yeşilmarka Doğal Yoğun Bakım Kremi ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Pütür Pütür Cilt İçin Ne Yapmalı?

Alındaki pütürler ciltte en net şekilde görülebilen komedonlara örnektir. Bunun dışında en net görülen diğer bölgeler, burun ve yanaklardır. Bu pütürlü görünümle karşı karşıya kalındığında yapılacak ilk şey doğru ve doğal içerikli temizleme ürünleri seçerek doğru bakım yaklaşımı oluşturulmasıdır. Yeşilmarka ürünleri doğal bileşenlerle oluşturularak cilt temizliğinin sağlanmasına dair pek çok ürünü bünyesinde barındırmaktadır. Sahip olduğu içerik sebebiyle kişilerde alerjiye ve döküntülere sebep olmadan cildin sağlık alışkanlığının güvenilir bir şekilde sürdürülmesini sağlamaktadır.

Temizliğin bir diğer basamağı olan peeling noktasında ise cildi tahriş etmeden doğru temizliği yapmak çok önemlidir. Peeling adımı cildin sahip olduğu sağlıklı dokuya zarar vermeden ölü dokulardan arındırılma işlemidir. Bu işlemin doğru bir yaklaşımla yapılması cilt sağlığının sürdürülmesi için oldukça önemlidir.

Alındaki pütürler aynı zamanda bazı sağlık sorunlarının da göstergesi olabilmektedir. Karaciğer yağlanması, diyabet, obezite gibi sağlık problemlerinin alarmı olan bu tarz pütürler için alınması gereken bazı temel ve sistemik önlemler vardır. Bu durumların ortaya çıkmaması için doğru, düzenli ve dengeli bir beslenme programı oluşturmak gerekmektedir. Beslenme programı içerisinde öncelik beyaz et, sebze ve meyvelere verilmelidir. Vücutta artan yağ oranına bağlı olarak cilt sorunları ortaya çıkabileceği gibi bazı organların işleyişinde de problemler ortaya çıkabilmektedir. Bu tarz ciddi sorunların önüne geçebilmek için önerilen tavsiyeler titizlikle uygulanmalıdır. Vücuda fazla gelen yağ miktarı organ işleyişlerini bozabileceği gibi cilt üzerinde de sebum olarak ortaya çıkmaktadır.

Alındaki Pütürler Neden Olur?

Yeşilmarka Normal ve Kuru Ciltler İçin Doğal Günlük Bakım Kremi ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Ciltte ortaya çıkan bu pütürlerin ortadan kaldırılması için temel olarak uygulanması gereken 4 faktör atlanmadan hassasiyetle uygulanmalıdır. Bunlar;

  1. Yeterli sıvı alımı
  2. Dengeli ve düzenli beslenme
  3. Doğru cilt bakımı
  4. Çevresel koşullara karşı önlem alma

Tüm bu adımlar eksiksiz yerine getirildiği takdirde hem cilt sağlığı hem de beden sağlığı korunarak ortaya çıkabilecek sorunların önüne geçilmiş olacaktır.

Cilt problemleri yalnızca lokal olarak etkilere sahip değildir. Ciltte meydana gelen tüm belirti ve sorunlar vücutta yer alan organlarla ilgili olarak sorunlara işaret etmektedir. Bu nedenle görülen her cilt sorunu atlanmadan detaylı araştırılması sağlanarak  gereken önlem en kısa zamanda alınmalıdır.

Önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/yaz-icin-pratik-sac-modelleri/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir