genel

Yaz İçin Pratik Saç Modelleri

Yaz mevsiminin sıcak ve nemli günleri saçlarımız üzerinde birçok etkiye sahiptir. Yaz için pratik saç modelleri özellikle çok sıcak havalarda önem kazanmaktadır. Sabahtan akşama kadar saçların bozulmaması için pratik modellerin uygulanması gerekebilir.

Saçları yaparken genellikle çok çaba gösterilmemiş gibi, güzel ve zarif görünmesi istenir. Yazın ruhuna uygun olan ve gün boyunca bozulmayan saçlar için bazı püf noktalar bulunmaktadır. Bunların arasında en bilineni saçı ağırlaştırmayan şekillendirici ürünlerin kullanımı yer almaktadır. Buna ek olarak ısıtıcılar ile şekillendirilmiş saçların da kabarmaması için etkili bir saç bakım rutini gereklidir.

Saçların doğal parlak ve bakımlı görünmesi için saç bakım ritüeli oluşturmak ve sürekli olarak ısıtıcı ile şekillendirmemek gereklidir. Saçların kırılmasına, kabarmasına ve elektriklenmesine neden olmaktadır. Bu durum saçın doğal şeklini ve yapısını kaybetmesine, kolaylıkla şekillendirilememesine sebebiyet vermektedir.

İşini şansa bırakmayı sevmeyenler için pratik saç modelleri hayat kurtarıcı niteliktedir. Dalgalı saçlar, kıvırcık saçlar, örgü modelleri, at kuyruğu gibi yaz için pratik saç modelleri arasında en çok kullanılan 5 model bu yazımızda sizler için derlenmiştir.

Dalgalı Saçlar

Her mevsimin tartışılmaz hayat kurtaran saç modellerinden biri olan dalgalı saçlar, yoğun kıvrımlar ile birlikte yaz aylarında sıklıkla tercih edilmektedir. Yaz için pratik saç modelleri arasında en çok tercih edilen modeller arasındadır. Doğal kıvırcık veya dalgalı saçlara sahip olmak için saçların nemini koruması gereklidir.

Dalgalı saçlar için özellikle formülüze edilmiş olan şampuan ve saç kremlerinin kullanımına özen gösterilmelidir. Saçların yapısına uygun olarak dizayn edilen bu saç bakım ürünleri saç tellerinin ve köklerinin daha sağlıklı olmasını sağlamaktadır. Yaz mevsiminde kurumaya ve dökülmeye meyilli olan saçların nemini koruyabilmesi ve nem dengesini sağlayabilmek için saç maskeleri de uygulanmalıdır.

Deniz dalgaları veya açık ve hacimli dalgalar da yaz için pratik saç modelleri arasında yerini almaktadır. Saçların şekillendirilmesi için kullanılan saç şekillendirici kimyasal ürünler, yaz mevsiminde sıklıkla dökülmelere ve kırılmalara neden olmaktadır. Bu nedenle doğal içerikli saç şekillendirici ürünlere yönelmeli veya doğal tarifler ile saç şekillendirme yöntemine başvurulmalıdır.

Yaz için Pratik Saç Modelleri

Doğal Saç Serumu Yeşilmarka ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Düzenli yapılan saç bakım rutini ile de saçların daha bakımlı olması sağlanır. Eğer saçlarda doğal dalganın korunmasını istiyor ve daha belirgin hale getirmek istiyorsanız doğal içerikli ürünlerin kullanımına özen göstermeniz gereklidir. Doğal içerikli ürünler yapısında paraben, sls, etil alkol gibi saça zarar veren kimyasal içeriğe sahip değildir.

Yeşilmarka saç bakım ürünleri tamamen doğal içeriğe sahiptir. Güvenilir hammadde ve sertifikaları ile doğallığını kanıtlamaktadır. Şampuan, saç kremi, saç bakım yağları, saç bakım spreyi, saç maskesi gibi birçok doğal içerikli saç bakım ürününü internet sitesi üzerinden bulabilirsiniz.

Örgüler

Hem şık hem de casual bir tarz için örgü modelleri günümüzde oldukça popülerdir. Yaz için pratik saç modelleri arasında da daha bohem ve modern bir tarz yakalamak için klasik tek örgü yerine saça hareket katan ara örgüler, ikili veya üçlü örgüler veya Afrika örgüleri tercih edilebilmektedir. Tarzınızı yansıtma ve yaz mevsiminde daha derli toplu bir saç modeli istiyorsanız örgü modeli oldukça pratik olmaktadır.

Klasik örgülerde de her ne kadar şık bir ortam hissi oluştursa da plajda veya günlük hayatta kullanımı ile de tarzınıza farklı bir hava katabilirsiniz. Örgü modelleri her daim şıklık ve güzellik trendi olarak yerini korumaktadır. Küçük lastik tokalar ile rahatlıkla tutturabileceğiniz örgüler ile oldukça havalı bir saç şekline sahip olabilirsiniz.

Yaz için pratik saç modelleri arasında yer alan örgü modelleri arasında yandan dağınık örgüler de özellikle yaz mevsimindeki düğün veya davetler için oldukça etkileyicidir. Kıyafetinizin ve makyajınızın güzelliğini şık bir yan örgü ile tamamlayabilirsiniz.

Basit Topuzlar

Kurtarıcı modellerden biri olan topuzların günümüzde birçok uygulanma şekli de bulunmaktadır. Bunlardan en popüleri ve en minimalist tarzı olan mikro topuzlar herkese yakışmakta ve zarafet katmaktadır. Günlük rahat bir tarza uygunken, gece elbiselerinde de aynı şıklık etkisini oluşturmaktadır. Bu nedenle yaz için pratik saç modelleri arasında mikro topuz olmazsa olmaz listesindedir.

Sıklıkla kullanılan ve yapımı oldukça kolay olan topuz modellerinden bir diğeri ise prenses topuzdur. Hem saça hacim verilmekte ve bu sayede dolgun bir görüntü yakalanmaktadır. Hangi kıyafet ile tercih edilirse edilsin şık ve spor bir etki oluşturmaktadır. Birçok kişi gelinlik saç modeli olarak da yaz düğünlerinde sıklıkla tercih etmektedir.

Hem yapımının hem de gün içinde rahat kullanımının etkileri ile vazgeçilmez saç modelleri listesinde yerini almaktadır. Saç yapımı esnasında kolay şekil verilebilmesi ve prenses topuzda dağınık duran saçların canlı olması için saç bakımının ve kesiminin saça uygun olması gereklidir. Saçınızın ihtiyaç duyduğu doğal kozmetik içerikli saç bakım ürünlerini Yeşilmarka internet sitesi üzerinden inceleyerek siparişinizi oluşturabilirsiniz.

Yaz için Pratik Saç Modelleri

Yeşilmarka Doğal Saç Kremi – Yoğun Bakım ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Topuz modelleri arasında yaz mevsimine en çok yakışan modellerden birisi de aksesuarlı olan bandanalı topuzdur. Kıyafet seçimine uygun olarak tercih edilen bandana modeli ile nostaljik bir topuz yapabilirsiniz. Günümüzde hala popülaritesini kaybetmeyen bu nostaljik topuz modeli ile spor bir görüntü oluşturabilirsiniz.

At Kuyruğu

Uzun saçlı her kadının tercih etmesi gereken saç modellerinden birisidir. Aynı zamanda yaz için pratik saç modelleri arasında da kolay yapımı sayesinde yerini almaktadır. Şık bir aksesuar olarak saçlarını kullanan birçok kadının kullandığı model olan at kuyruğunda saç hem düz hem de dalgalı olarak tercih edilebilmektedir.

Bir lastik toka ile yukarıdan toplanan saçların uç kısmına hafif bir dalga vermek için saç maşası kullanılabilir. Saç uçlarının doğal ve bakımlı görünmesi için saç bakım sütü, saç bakım yağı veya besleyici bakım yağları kullanılmaktadır.

At kuyruğu modeli, yaz için pratik saç modelleri arasında neredeyse en hızlı yapılabilen modeldir. Hızlıca topla çık model olarak da bilinmektedir. Saçların düz veya hafif dalgalı olması bu saç modeline ayrı bir hava katmaktadır.

At kuyruğu günlük rutin hayatta veya gece davetlerinde ilgiliyi üstünüze çekecek bir modeldir. Saç modelini kıyafetlerinize ve makyajınıza göre kombinlemek ekstra olarak şık ve güzel görünmenizi de sağlamaktadır.

Islak Saç Modelleri

Şık yaz akşamları için en çok tercih edilen modellerden biri olma özelliğini taşımaktadır. Yaz için pratik saç modelleri arasında sıklıkla yer almasa da yaz akşamları için pratik bir saç modelidir.

Modern, şık ve sıra dışı bir tarz yakalamak ve tarzını en güzel şekilde yansıtmak için tercih edilen bu modelin yapımı için küt veya kısa saçlara ihtiyaç duyulmaktadır. Uzun saçlarda da uygulanabilen bu model daha çok kısa veya küt saç modellerinde daha belirgin görünmektedir.

Islak saç modeli etkisini oluşturmak için ilk olarak saçın nemli görünmesi sağlanmaktadır. Bu nedenle saç şekillendirici spreyler, köpükler ve saç bakım yağları bu modelin yapımında kullanılmaktadır.

Islak görünümlü saç modelini oluşturduktan sonra şıklık etkisini katlayabilmek için etkileyici bir makyaja ihtiyaç duyulmaktadır. Genellikle birçok ünlünün ve stilistlerin tercih ettiği bu model dumanlı göz makyajları ve canlı renklerdeki rujlarla kombinlenmektedir.

Önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/sevdikleriniz-icin-doga-dostu-hediye-kutusu-fikirleri/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir