genel

Sevdikleriniz İçin Doğa Dostu Hediye Kutusu Fikirleri

Günümüzde sıklıkla kullanılan kullan-at ve tek kullanımlık ürünler doğamıza ve çevremize zarar vermektedir. Sevdiklerimize ve kendimize değer vermek için ilk olarak doğamızı korumamız gereklidir. Bu nedenle sürdürülebilir ve çevre dostu olan ürünlerin kullanımına özen gösterilmelidir.

Kişisel bakım ürünlerinde, cilt bakım ürünlerinde, doğal kozmetik ürünlerin kullanımında da doğaya saygı duyan ve alanda çalışmalar yürüten markaların ürünlerini tercih etmek gereklidir. Bu kapsamda toplumsal bir farkındalık yaratarak fark oluşturmak için özel günlerinizde sürdürülebilir ve doğa dostu hediye kutusu hazırlayarak çevrenizdekilere örnek olabilirsiniz.

Örnek olarak sevdiklerinizin kullandığı zararlı kimyasal özellik taşıyan ürünler yerine sağlıklı ve doğal alternatifli içeriklerle değiştirmek, ürünleri sürekli olarak kullanabileceği kutularda sunmak, doğaya zarar verdiği günlük alışkanlıklar yerine faydalı alışkanlıklar kazandırmak olabilir.

Dünyanın kocaman bir çöp havuzuna dönüşmemesi için doğaya saygı duymalı ve doğadan gelen ürünlerin kullanımına özen gösterilmelidir. Sevdiklerinizin ihtiyacı olan ürünleri farklı boyutlardaki kutular ve alternatifler malzemelerle bir araya getirerek onları mutlu edebilirsiniz. Biraz yaratıcılık, gözlem ve sevgi ile bu kutuları rahatlıkla hazırlayabilirsiniz.

Doğal içeriğe sahip olan ürünleri bulmak için Yeşilmarka internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. Saç bakımı, cilt bakımı, vücut bakımı, sporcu ürünleri, bebek bakımı, vegan ürünler kategorilerinde doğal ürünleri sizlerle buluşturmaktadır. Doğal ve bitkisel ürünlerin üretimi konusunda profesyonel olarak çalışmalarını yürütmekte ve her geçen gün doğaya saygı kapsamında yenilikler ortaya koymaktadır.

Bu yazımızda örnek olarak kullanabileceğiniz doğa dostu hediye kutusu fikirleri bulabilirsiniz.

Yeşil Kutu

Doğa dostu hediye kutusu fikirleri arasında sıklıkla başvurulan çeşitlerden biridir. Doğanın yeşil örtüsünden ilham alarak tasarlanmaktadır. Yenilebilir bitki saksıları, kompost kutuları, tohum topları, tohum kalemleri, saksıda yetiştirilebilen bitkiler, mantar kitleri bu kutunun içerisine dahil edilebilmektedir.

Plastik poşet ve malzeme kullanımını engellemek için ekolojik paket kullanımı önerilmektedir. Bu yeni nesil paketler ile dolaplarınızı düzenleyebilir, sebze ve meyvelerinizi koruyabilirsiniz. Doğa dostu hediye kutusu içerisine bu ürünlerden ekleyerek eşsiz bir hediye oluşturabilirsiniz. Bu hediye hem sevdiklerinize hem de doğaya verilmiş bir hediye olmaktadır.

Uzun süre boyunca sağlıklı kalabilmek, sevdiklerimize ve yeni nesle temiz bir doğa bırakmak için yeşil kutu hediye fikirleri hayata geçirilmelidir.

Yeşil hediye kutusunu kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Bu kutu içerisinde kolaylıkla bulunabilen ve şık olan diğer alternatifler şunlardır;

  1. Doğal sabunlar,
  2. Güzel kokan doğal içerikli mumlar,
  3. Ahşap mumluk,
  4. Doğal içerikli cilt ve saç bakım ürünleri,
  5. Doğal keseler ve lif tohumları.

Bu ürünleri şık bir şekilde paketlemek için de geri dönüştürülmüş hediye kağıtları alabilirsiniz. Evinizde bulunan renkli ipler ile bağlayarak sevimli ve zarif paketleme yapabilirsiniz. Portakal kurusu, tarçın kabuğu, ağaç dalları, çam ağacı yaprağı, küçük kozalaklar ile süsleme yaparak paketleme görselini bir üst noktaya taşıyabilirsiniz.

Bambu Kutu

Hediyenin sürdürülebilir olabilmesi için verilen kutuların da kullanılabilir olması gereklidir. Özel bir gün için hazırladığınız hediyeleri plastik ambalajlar yerine bambu kutularda sunabilirsiniz. Bu kutular hediyeyi verdikten sonra bile rahatlıkla bir organizer olarak kullanılabilir.

Doğa dostu hediye kutusu olarak da bilinen bambu kutular aynı zamanda süresiz trendlerden de biridir. İskandinav ev tarzında sıklıkla depolama materyali olarak kullanılan bu kutular aynı zamanda ortamda şıklık etkisi de oluşturmaktadır.

Bambu kutu, doğa dostu hediye kutusu olmasının yanı sıra içindeki hediyeyle birlikte ikinci bir hediye olma özelliğini de taşımaktadır. Tek başına dahi hediye olarak verilebilir. Takı düzenleyici, banyo organizeri, kozmetik kutusu, hatıra saklama kutusu gibi birçok amaçla da kullanılabilir.

Yeni iş kutlaması, terfi, doğum günü, bebek kutlaması gibi birçok özel günde içerisine bambu temalı birkaç ürün daha ekleyerek tam anlamıyla bir bambu etkisi oluşturabilirsiniz. Bambunun doğal bir malzeme olması ve zarif bir tasarıma sahip olması sayesinde sevdikleriniz mutlu edebilirsiniz.

Vegan Kutu

Sevdikleriniz için özel ve eşsiz bir hediye arıyorsanız genellikle ilk tercih kendi hazırladığınız bir hediye olmalıdır. Sevdiğinizin sağlığını düşünürken bir yandan da doğa dostu hediye kutusu oluşturmak için vegan ürünleri tercih edebilirsiniz.

Sevdikleriniz İçin Doğa Dostu Hediye Kutusu Fikirleri

Yeşilmarka Doğal Duş Jeli – Böğürtlen ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Sürdürülebilir özelliğe sahip olan hediye kutularının içerisine güvenilir doğal kozmetik markalarından cilt bakım ürünleri, kozmetik ürünleri gibi ürünler koyarak kişiye özel bir hediye tasarlayabilirsiniz.

Vegan ürünler canlıların yaşam haklarına saygı duyan firmalar tarafından üretilen ürünlerdir. İçerisinde hayvansal herhangi bir ürün bulunmamakta ve hayvanlar üzerinde test edilmemektedir. Doğaya ve yaşama saygı kültürünü benimsemek için vegan ürün kullanımı günümüzde dikkat çekilen konular arasında yerini almaktadır.

Vegan ürünleri bulmak için ürünlerin ambalajında yer alan vegan sembolü veya işareti kontrol edilmelidir. Üretici firmanın vegan ürün üretme sertifikası kontrol edilmelidir. Yeşilmarka, vegan ürünler kategorisine sahip olan ve çevreye duyarlı üretimler yapan bir doğal kozmetik üreticisidir. Doğa dostu hediye kutusu fikri olarak vegan kutuyu tercih ediyorsanız Yeşilmarka internet sitesi üzerinden hızlı arama özelliği ile %100 vegan ürünleri rahatlıkla listeleyebilirsiniz.

Sevdikleriniz için Doğa Dostu Hediye Kutusu Fikirleri

Yeşilmarka Doğal Deodorant – Gül ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Vegan şampuan, vegan saç kremi, nemlendirici, duş jeli, saç bakım ürünleri, deodorant, sıvı sabun, bebek bakım ürünleri gibi ürünler vegan kategoride yer alan ürünlerden bazılarıdır. Vegan ürünleri Yeşilmarka güvencesi ile rahatlıkla satın alabilirsiniz.

Doğa Kutu

Atıkların olmadığı bir atıksız yaşam ve doğa dostu ürünler için ürün ambalajlarının geri dönüştürülebilir olması büyük önem taşımaktadır. Doğa dostu hediye kutusu hazırlarken bu kural göz önünde bulundurulmalıdır.

Kullanılan ürünlerin doğal olması ve içerisinde zararlı kimyasal malzemeler içermemesi önemlidir. Hem sağlık hem de çevreye zarar vermemesi için minimum katkı malzemeli ürünler kullanılmalıdır. Bu ürünlerin kullanımı sonrasında ortaya çıkan atıklar doğadan binlerce yıl kaybolmamakta ve aynı zamanda basınç oluşturan kaplar ise orman yangınlarına neden olmaktadır.

Kimyasal içerikli ürünler uzun süreli kullanımda insan sağlığını tehlikeye atmaktadır. Bu ürünlerin doğaya atılması ile de verimli arazi ve alanlara karışmaktadır. Doğal ekosistemin bozulmasına neden olan ambalaj ürünleri ise birçok canlıya zarar vermektedir. Bu nedenle sürdürülebilir ürünlerin ve ambalajların kullanılması oldukça önemlidir.

Doğal içeriğe sahip olan ürünlerin kullanımı, sürdürülebilir ambalajların kullanımı ve doğaya katkı sağlamak (tohumlar veya ağaçlar dikmek) gelecek dönem rahat bir yaşam için gereklidir.

Sosyal Kutu

İşyerinde tüm çalışanlar için sürpriz hazırlayan bir yönetim veya insan kaynakları sosyal kutu olan doğa dostu hediye kutusunu hazırlayabilir. Sosyal farkındalık projesi kapsamında hem çalışanlarını desteklemek hem de topluma örnek davranışlar sergilemek için özel günlerde bu hediye kutusunu oluşturabilir veya farklı özelliklerde veya boyutlarda bu kutunun oluşturulmasını destekleyebilir.

Örneğin, içerisine doğal içeriğe sahip olan doğal kozmetik ürünleri, tohum kalemleri, tohumlu kitap ayıraçları, bambu kutular ekleyebilir ve doğa vakıflarına veya derneklerine bağış yapabilir.

Günümüzde çalışma kültürü bağlılık ilkesini en önemli kriterler arasına almaktadır. Çalışanların bağlılığı sosyal yardımlaşma projelerini de kapsamaktadır.

Bu amaçla hem kendisini hem de doğayı düşünen hediye kutuları günümüzde oldukça popüler seçimler arasında yerini almaktadır. Çalışan mutluluğunu sağlamak ve duyarlı bir firma olmak için sosyal kutuların oluşturulmasına sizler de katkı sağlayarak farkındalık çalışmalarına katkıda bulunabilirsiniz.

Önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/cruelty-free-urun-kullanmak-icin-10-neden/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir