Kişisel Bakım

Kuru ve Cansız Saçlar İçin Saç Bakım Önerileri

Sağlıklı saçlara sahip olmak hepimizin hakkı. Sağlıklı saçlara sahip olmak için her gün çeşitli saç bakım önerileri araştırıyoruz, okuyoruz, uyguluyoruz. Ancak bazen ne yaparsak yapalım, saçlarımızın matlaşmasını, kurumasını ve sağlığını kaybetmesini durduramıyoruz. Bildiğimiz saç bakım önerileri de bir yerden sonra çare olmaz hale geliyor. Özellikle saçlarımız sıklıkla boya, röfle, fön vb. işlemler görüyorsa, ince telli ve kırılgan ve bir yapıya sahipse işimiz çok daha zor hale geliyor.

Denediğimiz tüm saç bakım önerileri ve kullandığımız ürünler bazen işe yaramaz ve bu durum biz hanımları psikolojik olarak da etkiler. Ancak bu durumu tersine çevirmek tamamen bizlerin elinde. Hem de tahmin ettiğinizden çok daha kolay. Bazı saç bakım önerileri oldukça etkili. Kullanacağınız birkaç basit ürün ve saç maskesi ile saçlarınızı normalde olduğundan çok daha sağlıklı hale getirmek tamamen sizin elinizde. Kuru ve cansız saçlar için saç bakım önerileri ile saçınız daha hacimli ve canlı olacak. Sağlıklı saçlara ulaşmak için neler yapılmalı? Yazımızda..

Ne Yapmak Lazım?

Öncelikle tüm saç bakım önerileri içinden saçlarınız için en doğru olanı seçerek başlayabilirsiniz. Burada önemli olan kriter ise saçınızı tanımanız. İnce telli mi, kalın telli mi, çok mu işlem gördü, ne sıklıkta boyatıyorsunuz, ne sıklıkta fön ısısına maruz kalıyor, doğal şampuan gibi kimyasallardan arındırılmış doğal saç bakım ürünleri kullanıyor musunuz gibi soruların cevapları saç bakım önerileri arasından sizin için en uygun olanı seçmenizi sağlayacaktır. Sonrası zaten oldukça kolay. 

Kuru ve Cansız Saçlar İçin Saç Bakım Önerileri

Yeşilmarka Doğal Saç Serumu 50ml Ürünümüzü İnceleyebilirsiniz.

Zayıf Saçlar İçin Bakım Önerileri

Zayıf saçlar saç bakım önerileri içinde bir numaralı sırada gelir. Çok sık karşılaşılan bir şikâyettir. Saçlar için vücudunuzda bulunan yağ asitleri çok önemlidir. Saçların bu yağ asitlerinden yeteri kadar beslenmesi gerekmektedir. Eğer yağ asitleri ile ilgili eksiklik varsa, saçlarda zayıflama görülür. Bir de bu durumda olan saçlara kimyasal işlem uygulanmaya devam ederse, saçların oldukça kötü bir hal alması kaçınılmazdır. Zayıf saç bakım önerileri konusunda tavsiye edilen çok sayıda besin var. Selenyum, sülfür, Omega 3, yağ asidi, sert kabuklu yemişler ve yeşil yapraklı sebzeler en çok tavsiye edilen saç bakım önerileri arasındadır. 

Mat Saçlar İçin Bakım Önerileri

Saçlarınızın mat olup olmadığını anlamak için ışığı yansıtmasına bakabilirsiniz. Eğer saçlarınız ışığı yeteri kadar yansıtmıyorsa, matlaşmaya başlamış demektir. Sağlıklı olan saçlar hem ışığı yansıtır, hem de normalden daha parlak dururlar. Saçlara uygulanan çeşitli işlemler nedeniyle, saçlar zamanda ışığı yansıtmamaya ve matlaşmaya başlar. Genelde saç açan ürünlerin kullanılması durumunda da saçlarda matlık sorunu oluşabilir. Bunu engellemek içinse vücutta yeteri kadar protein bulunması gerekir. Bu nedenle mat saç bakım önerileri içinde ilk sırada bol bol protein tüketmek gelir. Et, balık, tavuk ve hayvansal gıdalar yemek, mat saçlar için ilk çözüm önerisidir.

Kuru Saçlar İçin Bakım Önerileri

Kuru saçların çok sayıda sebebi vardır. Kuru saçlar, saç bakım önerileri arasında aratılan ilk sebeplerden birisidir. Ancak ilk sırada gelen sebep A vitamini eksikliğidir. A vitamini eksik olduğunda önce saçlardan anlaşılır. A vitamini ile saçların ihtiyacı olan Keratin arasında direkt olarak bir bağ bulunur. Keratin, vücutta bulunan A vitamini sayesinde harekete geçer ve saçlarda olan etkisini göstermek için çalışmaya başlar. Bu nedenle öncelikle A vitamini eksikliği varsa giderilme yollarına başvurulmalıdır.

Kuru olan ve Keratinden yoksun olan saçlarda genel olarak uzama problemleri de yaşanır. A vitamini açısından zengin olan besinlerde Omega 3 ve Omega 6 vitaminleri bulunur. Bu besinler saça ihtiyacı olan nemi sağlar ve A vitamininin Keratin üzerindeki etkisini gösterir. Somon ve keten tohumu gibi gıdalar A vitamini açısından oldukça zengin besinlerdir. Bu nedenle kuru saç bakım önerileri arasında en sık karşılaşılan somon gibi Omega ağırlıklı yağ asitlerinin bulunduğu gıdalarla beslenmektir.

Dökülen ve Seyrek Saçlar İçin Bakım Önerileri

Kuruyan, cansızlaşan, matlaşan saçlarda seyrelme ve dökülme problemleri yaşanır. Ancak seyrek olan saçların bir diğer nedeni de genetiktir. Dökülen ve seyrek saçlarınız varsa öncelikle vücudunuzda demir oranını kontrol ettirmelisiniz. Demir oranının eksik olması durumunda da saç problemleri sıklıkla karşılaşılan hastalıklardandır. Ayrıca dengesiz beslenme, zamansız ve sağlıksız şekilde yemek yeme alışkanlığı da saçların dökülmesine ve seyrelmesine neden olmaktadır.

Dökülen ve seyrek saçlara sahip olanlar için saç bakım önerileri nelerdir? Bu sorundan kurtulmak için öncelikle beslenme alışkanlıklarınızı değiştirmelisiniz. Öğünleri tam zamanında ve sağlıklı besinler tüketerek yemelisiniz. Sağlıklı beslenmenin gerekleri yerine getirildiğinde sağlıklı saçlarda aynı şekilde geri gelecektir. Sebze ağırlıklı ama protein de yiyerek beslenmeniz durumunda sorun kısa zamanda çözülecektir. Aşırı yağlı, tuzlu hazır gıdalardan uzak durmalısınız. 

Kuru ve Cansız Saçlar İçin Saç Bakım Önerileri

Yeşilmarka Dermaroller Ürünümüzü İnceleyebilirsiniz.

Yağlı Saçlar İçin Bakım Önerileri

Saç diplerinizde, saçlarımızın sağlığı için gerekli olan ve yağ üreten foliküler bulunur. Bazı durumlarda bu foliküler, normalden daha fazla yağ üretimi sağlayabilir. Bu durumda da saçlarda aşırı yağlanma meydana gelir. Aşırı yağlanma sorunu zaman zaman çevresel faktörlere değil de hormonal dengeye de bağlı gelişebilir ancak bu pek sıklıkla karşılaşılan bir durum değildir.

Özellikle baharatlı ve acı yemeyi seven kişilerde yağlı saç problemi görülmektedir. Acı ve baharatlı besinler tüketildiğinde vücut ısısı normalden daha çok yükselir ve folikülerin bulunduğu yağ gözenekleri daha fazla açılır. Buradan fazla yağ salgılanması durumunda da yağlı saç problemi oraya çıkar. Peki yağlı saçlara sahip olanlar için saç bakım önerileri nelerdir? Bu nedenle saç bakım önerileri arasında baharatlı ve acı yemeyi seven kişiler için, uygulaması en zor öneri budur. Baharat ve acıdan uzak durmak, bir süre sonra yağlı saç problemini de ortadan kaldıracaktır.

Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/profesyonel-sac-bakimi-nasil-yapilir linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir