Kişisel Bakım

Profesyonel Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Bir kadının en gösterişli yeri ve en çok kullandığı aksesuarı saçlarıdır. Profesyonel saç bakımı yaparak sağlıklı ve parlak saçlara kavuşun.. Reklamlarda olduğu gibi ahenkle dans eden saçlar herkesin hayalidir. Bu nedenle tüm hanımlar saçlarını daha canlı ve daha parlak göstermek için ellerinden geleni yapıyor. Saç bakımı, kremler, spreyler, özel ve hoş kokulu yağlar ve daha neler neler… Ayrıca saçlarımızın güzel görünmesi sosyal hayatta da etkili. Canlı, parlak ve sağlıklı görünen saçlar, ilk izlenim için oldukça önemli. Ayrıca sağlıklı ve güzel saçlar, kişinin özgüvenini de artırıyor. Tüm bu sebeplerden dolayı, saçlar için kullanılan günlük bakım krem, sprey ve şampuanları dışında saç bakımının da düzenli şekilde yapılması gerekiyor.

Saç bakımı denildiğinde ise işi uzmanına bırakmak, saçlarınızı işinin ehli kişilere emanet etmek gerekiyor. Profesyonel saç bakımı ile saçlarınız yeniden canlanıyor, hacim, dolgunluk kazanıyor. Daha gösterişli bir görünüme sahip oluyor.

Saç Nedir?

Saçın sözlük anlamı, kafa derimizin üzerindeki kıl kümesidir. Vücutta bulunan diğer kıllara göre en önemli farkı ise hepsinden çok daha kısa sürede uzamasıdır. Saçların ortalama büyüme hızının günde 0,3 mm olduğu biliniyor. Her bir saç teli bir diğerinden farklı ve bağımsız şekilde uzuyor. Bu nedenle bir yandan saçlar dökülürken, diğer yandan yeni saçlar çıkıyor ve bir kısmı da uzamaya devam ediyor. Saç şekillerinin oluşmasında ise farklı etkenler var. Hormonların durumu, genetik özellikler ve miraslar, yaş, cinsiyet, ırk gibi etkenler saçların oluşumunu, rengini ve şeklini de etkiliyor. Mesela Afrikalı bir kişinin saçlarında 3 kat doku bulunuyor ve genelde çok kıvırcık bir saç şekline sahip oluyor.

Kuzey Avrupa ülkelerinde yaşayan kişilerin saçları ise bu durumun tam tersi saç şekillerine sahip. Uzakdoğulu olan kişilerde saçlar düz özellikler gösteriyorlar. Profesyonel saç bakımı işlemlerinde, saç yapısı analiz edilerek doğru bakım uygulanır. Bu nedenle saç tipiniz ve analizi bakım öncesinde mutlaka yapılmalıdır.

Saç Yapısı Nasıldır?

Sözlük anlamında kafa derisindeki kıl olarak geçse de saç yaşayan ve nefes alan bir organdır. Çevresel ve fiziksel faktörlerden ise etkilenir. Tüm bu nedenlerden dolayı saç tipimizi ve saçımızı bilmek, tanımak, saçın ihtiyaçlarına göre davranmak, düzenli olarak profesyonel saç bakımı yaptırmak, hem psikolojik hem de fiziksel sağlık açısından doğru ve gerekli bir yaklaşım olacaktır. Saç, iki ana bölüme ayrılır. İlki saç köküdür. İkincisi ile saç teli yani saç saç gövdesi olan kısımdır. Saç dibinde ise bir yağ bezi bulunur. Saçların yağlanması bu bez sayesinde gerçekleşir. Saç içinde renk almasını sağlayan pigmentler, mineraller ve protein vardır. Ayrıca saç telinin yüzde 10’luk kısmı sudan oluşur. Proteinler saçın uzamasını, su ise nemli kalmasını sağlar.

Saç kılı ise ince yapısına rağmen oldukça karışık bir yapıya sahiptir. En dış kısımda, ölü hücrelerden oluşan, “cuticle” isimli bir kabuk bulunur. Onun bir altında “korteks” adı verilen bir kabuk ve en iç kısım da “medulla” denen yapı bulunur. Bu katmanlar gözle görülemeyecek kadar küçüktür. Bu katmanların tamamı, saç tipimizi oluşturur. Profesyonel saç bakımı öncesinde yapılan saç analizi ile saç tipimizin ne olduğu ve nasıl bir uygulanması gerektiği öğrenilir.

Sağlıklı Saçlara Nasıl Sahip Olunur?

Sağlıklı saçlara sahip olmak için evde kullanılan ürünlerin yanında düzenli şekilde profesyonel saç bakımı yaptırmak gerekir. Çünkü profesyonel bakım, özel ürünlerle yapılır ve bu ürünler kişisel bakım marketlerinde satılmaz. Saç uzmanları tarafından önerilen birçok bakım ürününün yanı sıra sadece uzmanlar tarafından alınabilen ve profesyonel amaçla kullanılabilen ürünlerle yapılan saç bakımları, evde yapılanlardan çok daha fazla faydalı olur.

Saçlara sürekli uygulanan fön gibi işlemler, saç şekillendiricileri ve uygulanan kimyasallar, zamanla saçların zamanla sönmesine, hacim kaybetmesine, kırıklar ve kopmalar oluşmasına neden olur. Bu nedenle profesyonel saç bakımında Keratin yüklemesi gibi işlemler yapılarak saçların yeniden sağlıklı hale gelmesi sağlanır. Keratin yüklemesi gibi işlemler, evde yapılamaz. Bu nedenle profesyonel saç bakımı gerekli ve önemlidir. Saçlara iyi bir bakım yapılması, sağlıklı uzayan saçların en büyük yardımcısıdır. Diğer yandan saç bakımı rutinininizi yalnızca kuaförlere bırakmamanızı öneriyoruz. Evde saç bakımı yaparken doğal saç bakımı ürünleri kullanarak saçlarınızı ödüllendirebilirsiniz. Düzenli bir döngüde saçlarınıza vakit ayırdığınızda sonucu göreceksiniz. Yeşilmarka‘nın doğal ürünleri ile tanışmayı deneyebilirsiniz.

Profesyonel Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Yeşilmarka Saç Bakım Paketi Ürünlerimizi İnceleyebilirsiniz.

Profesyonel Saç Bakımı Hangi Aşamalardan Oluşur?

Profesyonel saç bakımında öncelikle saç analizi yapılır. Ardından saç bakımı için saçlar yıkanır. Son zamanlarda profesyonel saç bakımında en çok tercih edilen uygulama Keratin bakımı. Kimyasalların etkisi ve çevresel faktörler nedeniyle zamanla yıpranan saçlar, hacmini kaybeder, sönük ve donuk bir hal alır. Bu şikâyetleri gidermek için yıkanan saçlar tutamlar halinde ayrılarak, her bir tutama özel bir Keratin yüklemesi yapılır. Profesyonel saç bakımı saça yüksek ısı verilir ve saçta bulunan Keratin sabitlenmiş olur. Yaklaşık 90 dakika süren bu uygulama sonrasında saçlar canlı, sağlıklı, parlak ve hacimli görüntüsünü kazanmış olur. En temel profesyonel saç bakım uygulamasında ise saç yapılacak işleme göre öncelikli olarak yıkanır ya da işleme yıkanmadan başlanır.

Saç tipine göre saça profesyonel maskeler uygulanır. Profesyonel saç bakımı için güzellik merkezleri ve kuaförlerin uygulamasına izin verilen hayat çimentosu gibi maskeler ve bakım kürleri uygulanır. Ayrıca tamamen organik maskelerde bulunmaktadır. Temel saç bakımı diğer bakımlara göre çok daha kısa sürer. Temel bakımın düzenli olarak yaptırılması sağlıklı saçlar için oldukça önemlidir. Düzenli olarak saç bakımı yapıldığı takdirde saç daha canlı, parlak, hacimli, dirençli ve sağlıklı olacaktır.

Profesyonel Saç Bakımında Hangi Ürünler Kullanılır?

Profesyonel saç bakımı ürünleri oldukça çeşitlidir. Bu ürünlerin en çok kullanılanları, maskeler ve serumlardır. Serumlar ve maskeler saçın onarılmasında etkilidir. Bu sayede profesyonel saç bakımı sonrasında saç eski haline dönebilir. Düzenli yaptırılan profesyonel saç bakımı sayesinde ise saç problemleri bir sorun olmaktan çıkar. Ayrıca saç bakımında çeşitli yağlar da kullanılır, bunlar: Hindistan Cevizi, Argan, Makademya, Sarımsak ve Jojoba Yağı gibi daha çok organik ve bitkisel bazlı yağlardır. Bazı yağların sakinleştirici etkisi de vardır. Profesyonel saç bakımında yağ sürüldükten sonra baş masajı ritüeli bu yağlar ile yapılır. 

Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/sporcu-beslenmesi-nasil-olmali/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir