Doğal Güneş Kremi

Hassas Ciltler için Güneş Kremi Seçimi

Güneş, herkes üzerinde aynı etkiye sahip değildir ve herkesi aynı şekilde etkilemez. Bazı cilt tipleri ise  güneşe karşı çok hassastır; bu sebep ile güneşe maruz kaldıkları süresince cilt tipine uygun olan bir güneş koruyucu tercih edilmesi gerekir. Kızarıklık gösterme, atopi, akne, leke eğilimli ve hasar görmüş cilt tipleri ile beraber çocukların hassas ciltleri de güneşe karşı hassas olan cilt tipleri arasında bulunur. Güneş bazı durumlarda, bu cilt tiplerinde yaşanan sorunlarda artış yaşanmasında etkili olur. Buna göre,  hassas bir cilde sahip olanlar ve problemlerinden dolayı ciltleri hassaslaşmış kişilerin, mutlaka hassas ciltler için güneş kremi kullanması gerekir.  Çünkü güneş kremi, hassas ciltleri güneşin zararlı etkilerinden korurken, eğer varsa yüzdeki yaraların kötüleşmesine de engel olur.

Hassas Ciltli Olmanın Zorlukları

Hassas ciltler, uygulanan bakım ürünleri ve kimyasal maddelere karşı daha duyarlı olma eğilimindedir. Normal ciltle kıyaslandığında, tahrişlere daha meyilli bir cilt tipi olarak tanımlanabilir. Bu cilt tipinde bariyer fonksiyonu bozulduğundan, sinir uçları savunmasız durumdadır. Sinirsel tepkiler normal bir cildin tepkimesine göre çok daha güçlüdür. Dolayısı ile yanma, sızlama ve kaşınma gibi sinirsel faaliyetler sonucunda kızarıklık ve sulanma gibi gözle görülebilen belirtiler ortaya çıkar.

Sıradan bir cilt ile hassas cildi ayırabilmek kimi zaman zor olabilir. Cilt bakımında kullanılan kimyasal temizlik ürünleri normal bir cilt üzerinde kızarıklık, batma ya da yanma gibi durumlar yaşanmasına neden olabilir. Fakat hassas ciltler, kimyasal ürünlere çok daha büyük tepkiler verirler. Hassas cilt tipine sahip olanların yaşadığı sorunlar genel olarak  ise şu şekilde sıralanabilir:

  •         Yüzün ya da vücudun farklı bölgelerinde hemen kızarma eğilimi
  •         Cilde kimyasal ürünler uygulanmaya kalkıldığında aniden gelen yanma hissi
  •         Cildin sinir uçlarını düzgün şekilde korunmadığı çok kuru cilt

Hassas Cilt En Çok Kimlerde Görülür?

Genetik sonucunda belirlenen hassas cilt sorunu, kızıl saçlı, açık tenli ve renkli gözlü kişilerde görülmeye daha yatkındır. Bu kişilerde Epidermis ince olduğu için sinir uçları ve kan damarları yüzeye yakındır. Bu nedenle hassas ciltli kişiler güneşe, sıcağa, soğuğa karşı daha duyarlıdır. Cilt tabakaları ve koruyucu yağlar yeterli olmadığından, bariyer fonksiyon bozuklukları kolay bir şekilde oluşur. Bu oluşum ise tahriş edici unsurları cilde nüfuz ederek, yangın ve kızarıklara neden olur.

Hassas ciltler için güneş kremi seçimi, muhakkak güneş koruma faktörü 40-50 arasında seyreden ürünlerden yana olmalıdır. Eğer hassas cilde sahipseniz Yeşilmarka doğal güneş koruyucu krem kremi, sizin için en uygun güneş kremi tercihi olacaktır. Çünkü Yeşilmarka güneş kremi içerisinde cildi yatıştırıcı bileşenler barındırırken; yaşlılık belirtileri ve kuruluğa karşı da aktif içerikler kullanılarak hazırlanır.

Hassas Ciltler İçin Günes Kremi Seçimi

Yeşilmarka Doğal Güneş Kremi Ürünümüzü İnceleyebilirsiniz.

Hassas Ciltlerde Oluşan Kızarıklıklar

Hassas ciltlerde kan damarları, cilt yüzeyine genetik olarak yakındır. Sıcak hava ve olumsuz pek çok neden, yüzdeki kan damarının genişlemesine neden olabilir. İnce ciltlerde bu kanlanma gözle seçilebilir bir haldedir. Bağışıklık sistemi de hassas ciltlerde daha çabuk tetiklenir. Bir tahriş unsuruna karşın harekete geçmeye başlandığında, kan ilgili bölgeye hücum eder. Cilt anında kızarır ve bu kızarıklık devam ettiği sürece yanma sorunu geçmez.

Yanma olmasa bile açık tenli insanların ciltleri, göze çarpabilir. Bunun nedeni, açık tenli insanların yüzlerinde pembelik olması durumudur. Hassas ciltlerde pigmentler daha az yaygın olduğundan, kızarıklıklar belirgin olarak görünür. Yüzü nemlendirmek önemlidir ve doğal nemlendirici krem kullanımı ciltlerde oluşan gerilmeleri azaltmaktadır.

Hassas Cilde Sahip Olanlar Nelere Dikkat Etmeli?

Hassas cilt tipindeki insanların, kimyasal ürünler kullanmamaya özen göstermesi gerekir. Yine de  kullanılması gerekirse, hassas cilt tipine özel olarak üretilen kimyasal ürünler tercih edilmelidir. Çünkü cilt tipinize uygun olmayan ve sıradan cilde sahip insanlara hitap eden ürünler, cildinizde iyi bir etki bırakmayacaktır.

Hassas ciltlerin en büyük sorunu, şüphesiz ki ciltlerinin yanması durumudur. Bu durumu yaşamamak için hassas cilde sahip olanlar, yüzlerinde kullanacakları ürünlerde seçici olmaya özen gösterirler. Bu oldukça doğru bir yaklaşımdır. Çünkü cildi hassas olanların kendilerini normal ciltli insanlar ile aynı düşünmemeleri; onların kullandığı ürünleri tercih etmemeleri gerekir. Özellikle de güneşin zararlı etkilerinden korunabilmek için hassas ciltler için güneş kremi kullanımı çok önemlidir.

Hassas Ciltlerde Kızarıklığa Karşı Bakım Önerileri

  •         AHA’lı ürünleri kullanmadan önce uzmana danışılmalıdır.
  •         Parfüm içermeyen, hassas ciltlere özel olarak üretilmiş nemlendirici kullanılmalıdır.
  •         Her gün düzenli güneş koruyucu kullanılmalıdır. Çinko oksit, hassas ciltlere uygun bir kimyasal türüdür.
  •         Cildi serin tutmaya çalışmanız gerekir.
  •         Güneş ve sıcak havadan kaçınılmalıdır. Çünkü bunlar, ciltteki kan damarlarının genişlemesine neden olacağı için yanma meydana gelebilir.
  •         Cildi soyan ve kuru bırakan ürünlerden uzak durulmalıdır.
  •         Bilinen tüm tahriş edici ve alerjik maddelerden uzak kalınmalıdır. Parfüm, aromatik yağlar, isoprofil veya SD alkol, mentol, nane özleri, turunç özleri ve kurutucu kil maskeleri gibi kan akışını hızlandıran kimyasallardan sakınmak gereklidir.

Tüm bu önerilerin yanı sıra cildinize yakıcı ve kimyasal olan bir ürünü temas ettirmeden önce mutlaka test etmelisiniz. Bunun için cildinizin tamamına bir şeyi temas ettirmeden önce, vücudunuzun küçük bir bölümüne sürebilirsiniz. Böylelikle bir yangı oluşması durumunda bu ürünü kullanmamanız gerektiğini anlamış olursunuz.

Hassas ciltler için güneş kremi seçimi

Güneş Kremi Nasıl Kullanılır?

Güneş kremini, güneş ışınlarına maruz kalmadan önce kullanmanız gerekir. Uygulama güneşe çıktıktan sonra yapıldığında cildiniz tarafından kremin emilimi gerçekleşene kadar, güneşin zararlı etkilerine maruz kalabilirsiniz.

Hassas ciltler için güneş kremi uygulamasını evden çıkmadan 15-20 dakika kadar önce yapmalısınız. Bunun için güneş kremini cildinize uygulayın ve iyice yedirin. Güneşe maruz kalmaya başladıktan sonra faktörüne bağlı olarak her 30 veya 60 dakikada bir kremi tekrar uygulayın.  Bu uygulamaları yaptıktan sonra güvenle dışarı çıkabilir; güneşin keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz.

Hassas Ciltler için Güneş Kremi Seçimini Neden Yapmalısınız?

Güneş, kimi zaman hassas ciltli insanlar üzerinde pek de iyi etkiler bırakmaz. Bu kişilerin yüzlerine güneş ışınları vurduğunda, aradan fazla zaman geçmeden ciltlerinde kızarıklar görünmeye başlanır. Kişiye göre değişkenlik gösterebilse de genellikle bu kızarıklar kişide yanma etkisi bırakır ve kişinin canı yanar. Bu nedenle hassas cilde sahip olanlar, normal ciltlerin kullandığı güneş kremlerini tercih etmekten sakınmalı ve hassas ciltler için güneş kremi seçenekleri arasından tercih yapmalıdır.

Bir başkasının cildine iyi gelen güneş kremi, hassas ciltlere iyi gelmeyebilir. Çünkü cilt tipleri, kişiden kişiye farklılık gösterir. Hassas cilde sahip olanların kullanacakları kimyasal ürünleri diğer insanlardan farklı olarak tercih etmeleri gerekir. Hassas ciltler için güneş kremi de bu ürünler arasında çok önemli bir yere sahiptir. Bu nedenle mutlaka hassas ciltler için uygun olan bir güneş kremi tercih edilmelidir.  Ayrıca güneş kremi tercihi yaparken, ambalajında yazan detaylara göz gezdirmeniz çok önemlidir. Kendi cildinizi en iyi siz tanıdığınız için bu detaylardan sizin cildinize uygun olup olmadığını en iyi yine siz anlayabilirsiniz.

Eğer hassas cilt tipine sahipseniz, yüzde yüz doğal içeriği ile hiçbir kimyasal içermeyen Yeşilmarka cilt bakım ürünleri kullanımı ile doğal güneş kremini güvenle kullanabilir; güneşli havaların tadını korkmadan çıkarabilirsiniz. 

Bu yazımızda Hassas Ciltler için Güneş Kremi konusuna değindik. Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/bebeklerde-pisik-nasil-gecer/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir