Cilt Bakım

Göz Çevresi Kırışıklıklarından Nasıl Kurtulunur?

Göz çevresi kırışıklıkları, hepimizin ortak sorunlarından biridir. Göz çevresinin kırışması, aynı zamanda yaşlanma etkilerinin tüm yüzümüze yayılması anlamına da gelir. Bu nedenle göz çevresinde ilk kırışıkların başladığı andan itibaren kontrolü ele almak çok önemlidir.

Bunun için göz altı ve çevresinde oluşan kırışıklıkların neden ortaya çıktığını, alabileceğiniz önlemlerin neler olduğunu ve hangi yöntemlerle bu kırışıklıklardan kurtulabileceğinizi öğrenmeniz gerekir. Peki göz çevresi neden kırışır ve bu kırışıklıklardan nasıl kurtulunabilir?

Göz Çevresi Neden Kırışır?

Göz çevresindeki cilt, yüzün geri kalan kısmına göre 4-5 kat daha incedir. Kirpiklerin çarpması ve gülümsemeler gibi yüz hatlarınızın farklı hareketleri nedeniyle cildiniz çok daha fazla hareket eder. Şüphesiz ki görünüş, kişinin yaşı ve yaşam tarzı hakkında çok fazla şey anlatır. Fakat bu bölgedeki kasların gün içinde arka arkaya ve tekrarlanan kasılmaları ve gevşemeleri, kaz ayaklarının oluşumunda etkili olan tek şey değildir.

Cilt yaşlanması da göz çevresi kırışıklıkları oluşumunda en etkili unsurlardan biridir. Yaşın ilerlemesi ile  birlikte cilt elastikiyetini kaybetmeye başlar. Bu da cildin yapısında değişiklikler olmasına ve yüzey tabakasının kırışmasına yol açar. Yıllar geçtikçe yaşlanmanın ve olumsuz dış etkenlerin etkisiyle cilt mimarisinin kalitesi ciddi oranda bozulur. Dolayısıyla cilt kendini yenilemekte zorluk çeker ve deformasyona karşı daha az dirençli hale gelir. Bunun sonucunda ciltte izler, ifade çizgileri ve göz çevresi kırışıklıkları oluşmaya başlar.

Göz Çevresi Kırışıklıkları Neden Olur?

Göz altındaki kırışıklıkların oluşumunda aslında belirli bir zaman dilimi yoktur. Kırışıklıklar genç yaşta belirgin hale gelebilir ve yüz hatları kendi yaşınızdan daha büyük görünmenize neden olabilir. Bunların hepsi genetik ve çevresel faktörlere bağlıdır. Göz çevrenize iyi baktığınız sürece göz altı ve çevresindeki kırışıklıklar sizi olduğunuzdan daha büyük gösteremez.

Göz altı kırışıklığı temelde iki nedenden dolayı meydana gelir. Bunlar; yaşlanma faktörü ve mimik kullanımıdır. 30’lu yaşların başlarından itibaren göz çevresi dokusundaki elastikiyet ve kolajen oranı azalmaya başlar. Vücutta kolajen ve Hyaluronik asit miktarının azalması, aslında göz altı kırışıklığı oluşumu için yeterli sebeplerdir. Kasları ve cilt yapısını besleyen bu içeriklerin miktarı azaldığında, göz çevresi kurumaya başlar ve buradaki ilk kırışıklıklar ortaya çıkar.

Göz Çevresi Kırışıklığına Ne İyi Gelir?

Göz çevresi ve göz altı kırışıklığı oluşumunda ilk olarak ince çizgiler, daha sonra da kırışıklıklar belirgin hale gelmeye başlar. Bunları doldurmak için çok hassas ve özenli davranmak gerekir. Retinol, C ve E vitamini ile aynı zamanda hyaluronik asit veya göz çevresine uygun krem, daha iyi verimlilik için düzenli olarak kullanılmalıdır. Yaz aylarında güneşin yol açtığı hücresel yaşlanmanın etkilerini sınırlamak için UV indeksi yüksek güneş bakımı uygulaması da ihmal edilmemelidir.

Göz çevresi kırışıklıkları giderilmesi sürecinde göz çevresi tedavilerinin hassas bir şekilde uygulanması çok önemlidir. Yeşilmarka doğal nemlendirici krem kategorisinde yer alan Doğal Göz Altı ve Çevresi Kremi parmak uçları ile narince kirpiklerin altına ve göz küresinin başladığı yere kadar bırakılmalıdır. Daha sonra ise mikrosirkülasyonu canlandırmak adına yüzün içinden dışarıya hafifçe masaj yapmalıdır. Bu sayede şişkinliği önlemek ve toksinleri yok etmek mümkün hale gelir. Son olarak bakışı kaldırmak için kaş kemiğinden sonra krem sürülerek, üst göz kapağındaki sorunların da ortadan kaldırılması sağlanabilir.

Göz Çevresi Kırışıklıklarından Nasıl Kurtulunur

Yeşilmarka Doğal Göz Altı ve Çevresi Kremi Ürünümüzü Sitemizden İnceleyebilirsiniz.

Göz Çevresi Kırışıklıkları Nasıl Önlenir?

Göz çevresi kırışıklıkları görmeye başladığınız anda kontrolü ele almalısınız. Bunun için vücudunuzda eksilen Hyaluronik Asit ve diğer besinleri yerine koymalısınız. Göz çevresi kırışıklığını azaltmak için özel olarak üretilmiş olan doğal krem ve yağları kombinleyerek, bu sorundan kısa sürede kurtulabilirsiniz.

Göz çevresinin hassas bakımı için özel olarak geliştirilmiş olan Yeşilmarka doğal kozmetik ürünleri Doğal Göz Altı ve Çevresi Kremini kullanarak, göz altı torbaları ve göz çevresindeki kırışıklıklarınızı en etkili şekilde azaltabilir, böylece cildinizin sağlık ve canlılık dolu bir görünüm kazanmasını sağlayabilirsiniz.

Göz altı ve göz çevresindeki kırışıklıklar ile mücadele etmenin en iyi yolu cildimize ve göz çevresine düzenli bakım yaparak, cildin ihtiyaç duyduğu nemi sağlamaktır. Bunun yanı sıra göz altı ve çevresindeki kırışıklıkları önlemek için uygulayabileceğiniz başka yollar da bulunur. O halde bu doğal ve etkili yollara bir göz atalım:

1.      Düzenli Ve Sağlıklı Beslenmek

Göz çevresi kırışıklıkları tedavisinde düzenli ve sağlıklı beslenmek, paketli gıdalardan uzak durmak ve antioksidan içeren yiyecekleri tüketmek cilt sağlığımız için son derece önemlidir. Antioksidan açısından zengin gıdalar, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri doğal bir şekilde sağlar. Böylece cildimiz, daha sağlıklı bir görünüme kavuşur. Bunun yanı sıra göz çevresi için egzersiz yapmak da kaslarınızın ve cildinizin sıkılaşmasına yardımcı olacaktır.

2.      Uyku Düzenine Dikkat Etmek

Bazı kişilerin göz altında morluk ve torbalanmalar meydana gelir. Bu sorunları makyajla kapatmak yerine sorunu kökten çözmek, daha iyi bir tercihtir. Bu durumları ortadan kaldırmak için uyku düzenine mutlaka dikkat etmelisiniz. Her gün aynı saatte uyuyup sabah aynı saatte uyandığınızda vücudunuz bu rutine kesinlikle alışacaktır. Ayrıca günde en az 8 saat uyumaya özen göstermelisiniz. Aksi halde gün içinde fazla uyumak, göz altı şişliklerinin artmasına neden olabilir.

3.      Yüzünüzü Soğuk Suyla Yıkamak

Göz çevresi kırışıklıkları giderilmesinde doğal çözümlerinden birisi de sudur. Gün içinde yüzünüzü bir kaç defa soğuk suyla yıkamak, gözeneklerinizi küçültür ve cildinizi tazeler. Ayrıca vücudun susuz kalması cilt sağlığını olumsuz şekilde etkiler. Çünkü susuz kalan cilt zamanla kurur, esnekliğini kaybeder ve kırışıklıklar oluşmaya başlar. Bunun için gün içinde mutlaka en az bir buçuk litre su tüketmelisiniz.

Bunun yanı sıra yaşam tarzı ve stres de göz altı ve çevresinde kırışıklık oluşumunda oldukça etkilidir. Çünkü stres vücudun dengesini bozan bir ruhsal durumdur. Bu yüzden mümkün olduğunca stresten uzak durmalı ve mutlaka düzenli spor yapmalısınız.

4.      Cildinizi Güneş Işınlarından Korumak

Cildimizdeki ince kırışıklıkların ve göz çevresinde kaz ayağı bölgesinin kırışmasının en büyük nedenlerinden birisi de güneş ışınlarına (UV ) uzun süre maruz kalmaktır. Yaz aylarında göz çevrenizi iyi bir güneş gözlüğü kullanarak korumaya özen göstermelisiniz. Güneşe çıkmadan en az 20 dakika önce güneş koruyucu krem kullanmayı da ihmal etmemelisiniz.

Göz Çevresine Doğal Ne Sürülür?

Göz çevresindeki cilt, çok ince bir yapıya sahiptir. Bu yüzden göz çevresi kırışıklıkları oluşumu sıkça rastlanan durumlardan biridir. Göz çevrenize süreceğiniz doğal uçucu yağlarla birlikte cildinize güç verebilir, kırışıklıkların azalmasını sağlayabilirsiniz.

  • Haftada bir defa bir damla sardunya esansiyel yağını gece kreminizle karıştırın ve kalın bir tabaka halinde uygulayarak, sabaha kadar etki etmesi için bırakın.
  • İki haftada bir göz kremi yerine kuşburnu yağı sürün. Kaldırma etkisinin garantili olduğu söylenir.
  • Her gün birkaç dakika buzla birlikte yüzünüzü tonlamak için yüz jimnastiği yapın. Göz çevreniz için göz kapaklarınızı enerjik bir şekilde kapatın, ardından gözlerinizi maksimuma genişletin ve bunu birkaç kez tekrarlayın.
  • Kaliteli maden suyu ile cildinizi iyice nemlendirin. Bunun yüzün ve özellikle göz çevresinin yaşlanmasını azaltmaya yardımcı olduğu bilinir.
Göz Çevresi Kırışıklıklarından Nasıl Kurtulunur

Yeşilmarka Doğal Gece Kremi Ürünümüze Sitemizden Ulaşabilirsiniz

Bu yazımızda göz çevresi kırışıklıkları konusuna değindik. Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/5-adimda-spor-sonrasi-cilt-bakimi/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir