genel

Erkekler İçin Bakım Önerileri

Günümüzde kadınlarda olduğu gibi erkeklerde bakımlı olmak oldukça önemlidir. Bu nedenle bakım ürünleri çoğunlukla herkes için kullanılabilir formda üretilmeye başlanmıştır. Bakımlı ve çekici görünmek için özellikle cilt bakımı yapılması gereklidir. Erkekler kadınlara nazaran daha kalın bir cilt yapısına sahiptir. Bu hormonsal değişikliklerden kaynaklanmaktadır. Erkekler için bakım önerileri bu nedenle kadınlar için bakım önerilerinden ayrışmaktadır. Aynı zamanda yüzde sakal ve bıyık bölgesinde kıl köklerinin olması da ciltte bazı tahriş problemlerine de neden olabilmektedir. Tıraş gibi cilt üzerinde doğru şekilde uygulanmayan işlemler de tahrişe ve cilt hasarına neden olur.

Cildin yağlı olması kuru olmasını engellemekle birlikte fazla yağ oluşumu cilt sorunları da yanında getirmektedir. Ciltte yağ tabakasının fazla olması nedeniyle de akne ve sivilce oluşumu da oldukça yaygındır. Yüz ve vücutta genel olarak yağ oluşumunun da fazla olması tüm vücutta cilt problemlerine neden olabilir. Bu tarz cilt problemlerini yaşamamak amacıyla erkekler için bakım önerileri detaylarını bu yazımızda bulabilirsiniz.

Erkekler için bakım önerileri arasında saç bakımı da yer almaktadır. Saç ilk bakıldığında insanların dış görünüşünü tamamen değiştiren aslında önemli bir aksesuardır. Erkeklerde çoğunlukla genetik etkenler nedeniyle zamanla dökülen saçların doğru bakım teknikleri ile dökülmesi önlenebilmektedir. Bakımlı ve sağlıklı saçlara kavuşmak için saç dökülmesinin önüne geçmek gerekir. Bu nedenle doğal içerikli ürünlerin veya doğal ürünlerin kullanımına özen göstermek gerekir. Yeşilmarka’nın doğal içeriğe sahip doğal kozmetik ürünlerini, saç bakım ürünlerini, saç ekimi sonrası şampuan  ve cilt bakım ürünlerini kullanarak saçınıza ve cildinize ihtiyacı olan değerini verebilirsiniz.

Erkekler İçin Bakım Önerileri

Yeşilmarka Saç Bakım Paketi ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Erkeklerin Cilt Bakım Rutini Nasıl Olmalıdır?

Cilt bakımı rutin hale getirilmeli ve cildin pH’ına uygun belirli ürünlerle birlikte yapılmalıdır. Erkekler için bakım önerileri tıpkı kadınlarda da olduğu gibi cildin detaylı temizliği ile başlamaktadır. Cilt bakım rutini aşağıda detaylı olarak listelenmiştir.

  1. Cildin detaylı temizliği; cilt tüm kirden ve yağdan arındırılmalıdır. Yağdan arındırma işlemi aslında ciltteki yağın dengelenmesi işlemidir. Ciltteki tüm yağın giderilmesi kuruluk problemine neden olarak cilt hasarına neden olmaktadır. Bu nedenle cildin dengesini bozmayacak şekilde cilt temizleme ürünleri tercih edilmelidir.
  2. Tıraş olmak; tıraş olmak hem taze bir görüntü sağlarken bir yandan da ciltteki ölü derilerin atılması için bir avantaj sağlamaktadır. Tıraş sırasında cildin tahriş olmaması için kaliteli ürünler kullanılmalı ve cildin nemli kalmasını sağlayan tıraş köpüğü kullanılmasına dikkat edilmelidir.
  3. Peeling; erkekler için bakım önerileri arasında da yer alan peeling işlemi aslında ölü derilerin cilt tabakasından arındırılması işlemidir. Gözeneklerin de derinlemesine temizliği için olmazsa olmaz adımlardan biridir. Cildin yağ durumu ve kir durumu göz önünde bulundurularak haftada birkaç defa uygulanabilir. Cildin hassasiyetine göre doğru peeling malzemesi kullanımına özen gösterilmelidir.
  4. Tonik kullanımı; cilt temizleme aşamasından sonra cildin sakinleştirilmesi amacıyla tonik kullanımı da oldukça önemlidir. Cildin daha canlı ve parlak görünmesini de sağlayarak yağ dengesinin korunmasına destek olmaktadır.
  5. Nemlendirici ve doğal yağ kullanımı; cildin kurumasının önüne geçilmesi, ihtiyacı olan nem ve yağ dengesinin sağlanması için nemlendirici ve doğal yağ kullanılması gereklidir. Cildin pürüzsüz, sağlıklı ve canlı görünmesi için nemlendirici kullanımı oldukça önemlidir. Erkekler için bakım önerileri arasında en önemli maddedir.
  6. Güneş koruyucu kremi kullanımı; güneşin zararlı ışınları herkeste olduğu gibi erkeklerin cildinde de yaşlanmaya ve cilt lekelerine neden olabilir. Güneş kremi seçiminde cildin faktörünün yüksek olmasına dikkat edilmelidir. Düzenli olarak güneş kremi kullanımına dikkat edilmelidir.
  7. Sağlıklı beslenme ve yaşam alışkanlıkları kazanmak da düzenli cilt bakımına ek olarak düşünülmelidir. Günlük su tüketiminin cilt ve saç sağlığı için de etkileri çok fazladır.
  8. Stresten uzak durmak, sağlıklı olmak ve cilt problemleri yaşamamak için yapılması gereken önemli bir rutindir.
  9. Dudak bakımı; dudaklar yaz aylarında ve özellikle kış aylarında soğuk hava nedeniyle kuruyabilir ve çatlayabilir. Dudaklar için de nem dengesinin sağlanması amacıyla kimyasal içeriğe sahip olmayan paraben, sls, sles ve sülfat içermeyen nemlendirici ürünlerin kullanılması tavsiye edilmektedir.
  10. Saç bakımı; doğal içerikli ve dökülme karşıtı şampuan kullanımı ile birlikte saç dökülmesinin önüne geçilmelidir. Dermaroller kullanımı ve saç serumu ile saç diplerine bakım yapılarak saçların daha güçlü ve parlak olması sağlanır.

Her Erkeğin Kullanması Gereken Bakım Ürünleri

Erkekler için bakım önerileri listesinde yer alan aşamalar için cilt tipine uygun bakım ürünleri kullanılmalıdır. Doğal içerikli yapıya sahip ürünler veya doğal malzemeler bakım rutini için rahatlıkla kullanılabilir. Günlük cilt bakımı yapılırken özellikle sakal bölgesinin de nemlendirilmesine dikkat edilmesi gereklidir. Bu nedenle ürün seçimi yapılırken bu etkiye de sahip nemlendirici ürünler tercih edilmelidir. Kullanılması gereken bakım ürünleri listesi şu şekildedir;

  1. Cilt temizleme losyonu
  2. Peeling malzemeleri
  3. Nemlendirici
  4. Doğal yağlar
  5. Güneş kremi
  6. Vitamin serumları
  7. Tıraş köpüğü ve losyonu
  8. Dudak kremi
  9. Saç bakım ürünleri, şampuan, saç kremi, saç serumu
Erkekler İçin Bakım Önerileri

Yeşilmarka Doğal Yoğun Bakım Kremi ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Erkekler için bakım önerileri listesinin vazgeçilmez ürünleri her erkeğin bakım dolabında yerini almalıdır. Eğer cilt yapısında ciddi problemler mevcutsa bu konuda bir uzmanın görüşüne başvurulmalıdır. Doğru tedavi gerektiren akne, sivilce ve tahriş problemleri için doktorunuz önerisine göre bu ürünleri tercih edebilirsiniz. Günlük bakımlarınızda doğal ürünlerin kullanabilir veya doğal içeriklerle üretilmiş güvenilir markalardan bakım ürünlerini tercih edebilirsiniz. Yeşilmarka doğal içerikler ile üretilmiş saç ve cilt bakım ürünlerini internet sitesi üzerinden inceleyerek size en uygun seçeneklerin siparişini verebilirsiniz.

Yüz ve Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Yüz ve cilt bakım ürünlerinin düzenli kullanımı ile cilt bakımı yapılmalıdır. Cilt temizliği ile başlanan bakım rutinine cilt yapısına uygun ürünlerin kullanımı ile devam edilmelidir. Cildin yapısına uygun ve cilt problemlerini de göz önünde bulundurarak bakım periyodunu belirleyebilirsiniz. Sağlıklı bir yüz ve cilt için doğal kozmetik ürünleri günlük olarak tercih edilmelidir. Doğal ürünlerin kullanımı erkekler için bakım önerileri arasında yerini almaktadır.

Cilt bakımının günlük olarak yapılması özellikle uyku öncesinde temizlik rutinlerinin gerçekleştirilmesi gereklidir. Yüz temizliği için en doğru bilinen yanlışlardan birisi de yüzün sabun ile kirlerden arındırılmasıdır. Erkekler için bakım önerileri arasında sabun kullanımı yer almamaktadır. Cildin yağ ve nem dengesinin bozulmasına neden olan sabun kullanımı pH dengesine de etki etmektedir. Sakal kullanılmak isteniyorsa sakal bakımına da dikkat edilmelidir. Sakal tıraşı esnasında batık ve kıl dönmesi problemlerinin önüne geçmek için doğru yöntem ile tıraş olunmalıdır.

Cilt bakım ürünleri seçiminde hem yüz hem de tüm vücut için kullanıma uygun ürünler de tercih edilebilir. Özellikle göz bölgesi için ayrı nemlendirici kullanılması önemlidir. Bu bölgenin hassas olması nedeniyle nazik şekilde nemlendirme işlemi yapılmalıdır. Kullanılan nemlendirici ürünlerin kimyasal içeriğe sahip olmaması gereklidir. Doğal ve temiz içeriğe sahip Yeşilmarka ürünlerini yüz ve vücut nemlendiricilerini inceleyebilir ve ihtiyacınıza uygun olanı tercih edebilirsiniz. Cilt bakım ürünleri arasında doğal güneş kremi, doğal nemlendirici krem, doğal el ve vücut nemlendirici seçenekleri de mevcuttur.

Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/mevsimsel-sac-dokulmesi-neden-olur/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir