Doğal Şampuan Kullanımı

Daha Sağlıklı ve Güçlü Saçlar İçin İpuçları

Herkes güçlü ve sağlıklı saçlara sahip olmak ister ve bunun için birçok farklı yöntem dener. Eskiden insanların saçları 40-50 yaşlarında iken dökülürken şu an yaş ortalaması 20’lere düşmüştür. Bu durum yaşam şartlarından kaynaklanıyor olabilir. Gün içerisinde maruz kaldığımız kimyasallar, stres, yorucu yaşam şartları, tükettiğimiz besinler ve su miktarı gibi sebepler saçlarımızın durumunu olumlu ya da olumsuz etkilemektedir. Saçlarınızın daha sağlıklı, daha gür olmasını istiyorsanız temel olarak dikkat etmeniz gereken şeyler kullandığınız saç bakım ürünlerinin doğal olması ve saçlarınızın ihtiyaçlarını karşılayabilir olmasıdır. Bugünkü yazımında daha sağlıklı ve güçlü saçlara sahip olabilmek için kullanabileceğiniz ipuçlarının neler olduğundan bahsedeceğiz.

Daha Sağlıklı ve Güçlü Saçlar İçin Nasıl Beslenmemiz Gerekir?

Erkekler kadar artık kadınlar da sağlıksız dökülen ve kopan saçlar ile karşı karşıya kalmaktadır. Peki bu gibi sorunların önüne geçebilmek, daha sağlıklı ve güçlü saçlara sahip olmak için nasıl beslenmeliyiz?

Günümüzde doğal, organik olan besinlere ulaşabilme şansımız oldukça zor bir hale geldi ancak saçlarımızın daha sağlıklı ve gür olabilmesi için kimyasal içermeyen, içeriği temiz besinler tüketmeliyiz.

Vitamin ve mineral dengemize dikkat etmeliyiz özellikle B vitamini sağlıklı ve güçlü saçlar için oldukça önemlidir.
Magnezyum ve demir açısından zengin olan besinleri tercih etmeliyiz (fıstık, pekmez, keten tohumu).
Kuruyemişlerden elde ettiğimiz yağlar da çok önemli ancak kuruyemişleri çiğ tüketmeliyiz (badem, fındık, ceviz gibi).
Sağlıklı ve güçlü saçlara sahip olabilmek için tükettiğimiz protein miktarı da oldukça önemlidir. Organik hayvansal ve bitkisel proteinler tüketmeliyiz.

Daha Sağlıklı ve Güçlü Saçlar İçin Yapmamız Gerekenler Nelerdir?

Daha sağlıklı ve güçlü saçlara sahip olabilmek için saçınızı hem tükettiğiniz besinler ile hem de saç bakımınız boyunca kullandığınız ürünler ve uyguladığınız yöntemler ile besleyebilir, içeriden ve dışarıdan bakımını yapabilirsiniz. Bu bölümde güçlü, parlak ve sağlıklı saçlara sahip olabilmek için uygulayabileceğiniz yöntemlerden bahsedeceğiz.

 1.Zarar Görmüş, Yıpranmış Saç Uçlarınızı Belirli Aralıklar İle Kestirmelisiniz:

Saçlarımız uzamaya başladıkça uçlarındaki kısımlar yıpranmaya, çatallaşmış bir görüntü oluşmaya başlar. Bu aşamada saçlarınızı bir iki parmak boyutunda kestirebilirsiniz. Böylece saçlarınız daha sağlıklı olacak, daha canlı görünecek ayrıca daha hızlı uzayacaktır. Buna ek olarak saçlarınızı 2-3 ayda bir kestirdiğinizde daha hızlı uzayacaktır.

 2.Saçınızın Yapısını Öğrenin:

Saçınızın yapısını öğrenmeli daha sağlıklı ve güçlü saçlara sahip olabilmek için ihtiyacınız olan ürünleri doğru bir şekilde kullanmalısınız (Saçınız ince telli mi kalın telli mi? Saçınız gür mü yoksa seyrek mi? Saç deriniz kuru bir yapıda mı yoksa yağlı mı? Bu gibi soruların cevaplarını biliyor olmalısınız).

3. Daha Sağlıklı ve Güçlü Saçlar İçin Saçlarınızı Soğuk Su ile Durulayın:

Sağlıklı, parlak ve güçlü saçlara sahip olmak istiyorsanız saçlarınızın son durulamasını yaz -kış soğuk su ile yapmalısınız. Çünkü bu işlem saçlarınızdaki gözeneklerin kapanmasını sağlar. Ayrıca saçlarınızın kısa sürede çok hızlı uzamasını sağlar. Aksine saçlarınızı çok sıcak su ile durularsanız saç derinizin daha çabuk yağlanmasına, saç tellerinizin kolayca kopmasına neden olabilirsiniz.

4. Saçlarınızı Düzenli Olarak Her gün Tarayın:

Saçlarınızı taramanızın sebebi saç derinizdeki kan dolaşımını hızlandırmak ayrıca saçlarınızın birbirine girmesini önleyerek kırıkları yıpranmaları azaltmaktır. Saçınızı tararken kullanacağınız tarak ya da fırça çok önemlidir. Seçtiğiniz fırça yumuşak olmalı saç tellerinizi koparmamalı ya da kırmamalı. Saçınızı tarama işlemini hafif nemli saçınıza yaparsanız kırılmaların ve yıpranmaların önüne geçmiş olursunuz. Ayrıca saçlarınız çok uzun ise bu tarama işlemini her gece yatmadan önce yapabilirsiniz.

5. Saç Kurutma Makinesi, Düzleştirici Ya da Saç Maşası Gibi Aletleri Çok Sık Kullanmayın:

Daha sağlıklı ve güçlü saçlara sahip olabilmek için saç kurutma makinesi, düzleştirici ya da maşa gibi saçınıza ısı veren aletleri uzun süre kullanmaktan kaçının. Çünkü bu tarz ürünler saçınızı kurutur, saçınızın cansız, sağlıksız ve donuk görünmesine neden olur.

6. Daha Sağlıklı ve Güçlü Saçlar İçin Doğal ve Kaliteli Ürünleri Kullanmayı Tercih Edin:

Saçınıza uygulayacağınız ürünleri titiz bir şekilde seçmelisiniz. Öncelikle yapmanız gereken saçınızı yakından tanımanız. Saçınız ince telli mi kalın telli mi? Gür mü seyrek mi? Ya da yağlı bir saç deriniz mi var yoksa kuru, kepeğe meyilli bir saç deriniz var? Bu gibi durumlara göre kullanmanız gereken ürünler de farklılık gösterecektir. Ayrıca içerisinde çok fazla kimyasal madde bulunan ürünleri kullanmaktan kaçınmalısınız. Organik içerikli ve doğal saçınızı dipten uca besleyecek ürünler tercih etmelisiniz. Bu noktada Yeşilmarka’nın doğal şampuan, doğal saç kremi ve  doğal saç serumu ürünlerini tercih edebilirsiniz.

Daha Güçlü ve Sağlıklı Saçlar İçin İpuçları

Yeşilmarka Doğal Bakım Onarım Şampuanı Ürünümüzü İnceleyebilirsiniz.

7. Saçlarınızı Güneşten ve Yüzme Havuzlarından Uzak Tutun:

Yaz ayları geldiğinde ya da tatile gittiğiniz dönemlerde saçlarınız daha kuru, cansız ve yıpranmış görünür. Bu durumun sebebi saçlarınızın çok fazla güneşe maruz kalması ya da havuzdaki klor, denizdeki tuz olabilir. Sıraladığımız durumlardan korunabilmek için havuza girerken bone kullanmalısınız, çok fazla güneşte kalacaksanız şapka kullanmalısınız, saçınızı güneşin zararlı etkilerine karşı koruyan serumlar ya da spreyler de kullanmalısınız. Güneş koruyucu krem kullanarak cilt sağlığınızı koruyabilirsiniz.

8. Saç Derinize Masaj Yapın:

Duş alırken ya da uygun olduğunuz herhangi bir anda saç derinize masaj yapabilirsiniz. Saç derinize yaptığınız masajın faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz:

Stresten uzaklaşmanızı sağlar. Saç foliküllerine kan akışının hızlanmasını sağlar. Saç derinizde herhangi bir sorun var ise onun iyileşmesini kolaylaştırır.

Bu masajı haftada bir iki kez isteğe bağlı olarak da bir yağ yardımı ile yapabilirsiniz.

9. Daha Sağlıklı ve Güçlü Saçlar İçin Saçlarınızı Sık Sık Yıkamayın:

Saçlarınızı sık sık yıkarsanız saçlarınızda bulunan doğal yağ yok olur bunun sonucunda saçlarınız cansız, soluk ve sağlıksız görünür. Saç tipinize göre saçlarınızı yıkma süreleriniz farklılık gösterecektir ancak ne olursa olsun saçınızı her gün yıkamamaya özen gösterin.

10. Saçlarınızı Sürekli Toplamayın:

Saçlarınızı sürekli olarak at kuyruğu ya da örgü şeklinde toplarsanız saç telleriniz kırılabilir hatta bu modelleri çok sıkı bir şekilde uygularsanız bölgesel saç dökülmeleri bile ortaya çıkabilir. Saçınızı spor yaparken, yemek yerken ya da çok sıcak havalardan bunaldığınızda toplamak isteyebilirsiniz ancak bunu yaparken saçınızı daha gevşek bir şekilde toplamalısınız.

11. İpek Yastık Kılıfları Kullanmaya Özen Gösterin:

Kullandığınız havluların, yastık kılıflarının kumaş kaliteleri oldukça önemlidir. Çünkü kullandığınız kumaş saçınızın elektriklenmesine ya da kabarmasına sebep olabilir. Bunun önüne geçebilmek için pamuklu olan yastık kılıfını ipek ya da saten olan bir yastık kılıfı ile değiştirebilirsiniz ya da saçınızı ipek ya da saten bir şala sararak uyuyabilirsiniz.

12. Stresten Uzak Durmaya Çalışın:

Birçok hastalığın asıl sebebi olan stres saç dökülmelerinde de oldukça büyük bir etkiye sahiptir. Stresli olan insanlarda saçların cansız ve bakımsız görünmesi ya da sık sık dökülmelerin, kopmaların yaşanması oldukça muhtemeldir. Bu yüzden daha sağlıklı ve güçlü saçlara sahip olabilmek için stresten uzak durmalıyız.

13. Daha Sağlıklı ve Güçlü Saçlar İçin Saçınızı Sürekli Nemli Tutun:

Hava şartları ve saçınıza uyguladığınız işlemlerin sonucunda saçlarınız nemini kaybedip bakımsız cansız bir görünüm alıyor. Bunun önüne geçebilmek için içerisinde doğal yağlar ve bitki özleri bulunan Yeşilmarka saç serumlarını ya da yağlarını kullanabilirsiniz. Saçınızın nem dengesi sağlandıktan sonra ışıl ışıl parlayacak daha sağlıklı ve güçlü bir görünüm ortaya çıkacaktır.

Daha Sağlıklı ve Güçlü Saçlar İçin İpuçları

Yeşilmarka Doğal Saç Serumu Ürünümüzü İnceleyebilirsiniz.

Bu yazımızda daha güçlü ve sağlıklı saçlar için ipuçlarından bahsettik. Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/cilt-tipi-nasil-anlasilir/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir