genel

Yıpranmış Saçlara Ne İyi Gelir?

Saçların hasarı sadece kırılmış uçlar değildir. Saçların kökten dökülmesi, kırılması, saç tellerinin incelmesi ve güçsüzleşmesi gibi birçok saç problemi bulunmaktadır. Saç tellerini oluşturan kütikül tabakalarının açılması ile saç telleri riske girmektedir. Doğru bakım aşamaları ile saç problemlerini ortadan kaldırabilirsiniz. Yıpranmış saçlara ne iyi gelir sorusuna yanıt olarak bu noktada en önemlisi saçların dökülmesine neden olan faktörün bilinmesidir. Saç dökülmesi birçok nedenin bir araya gelmesi ile başlamış olabilir. Bu nedenler;

  1. Genetik,
  2. Hormonal değişiklikler,
  3. Vitamin eksikliği,
  4. Doğum sonrası dökülme,
  5. Erkek tipi dökülme,
  6. Aşırı yıpranma ve kimyasal maruziyeti,
  7. Saç kökü veya derisi hastalıkları,
  8. Saçkıran hastalığı.

Bu nedenler genel olarak saç dökülmesi probleminin kaynaklarını oluşturmaktadır. Bu maddelerin arasında merak edilen genellikle “Yıpranmış saçlara ne iyi gelir?” sorusunun yanıtıdır. Saç kesimi başvurulması gereken son çare olsa da yapılabilecek işlemler yıpranmanın türüne göre belirlenmelidir. Hedefe yönelik çözümler saçın iyileşmesi ve sağlıklı şekilde uzayabilmesi için etkili olmaktadır.

Saçın yıpranmasını önlemek ve bazı işlemlerden sonra koruyabilmek için her zaman doğal içerikli saç bakım ürünleri kullanmaya özen göstermek gereklidir. Yeşilmarka doğal saç bakım ürünleri ile saçınızın hacim kazanmasını, sağlıklı bir şekilde uzamasını ve parlamasını sağlayabilirsiniz. Saç ve cilt tipinize uygun ürünleri Yeşilmarka’nın online alışveriş sitesinden inceleyerek siparişinizi hızlı bir şekilde oluşturabilirsiniz.

Yıpranmış Saçlara Ne iyi gelir?

Yeşilmarka Doğal Dökülme Karşıtı Saç Kremi ürününe sitemizden ulaşabilirsiniz.

Saçın yıpranmasına neden olan durumları ve yapılması gereken pratik çözümleri bu yazımızda sizler için derledik.

1- Saç Boyası Uygulamasından Yıpranan Saçlar

Şüphesiz çağımız kadınlarının en büyük problemi saç boyama işlemlerinden sonra aşırı yıpranmış saçlardır. Saçların kabarması, yanması, kırılması, şekil almaması gibi birçok duruma da bu uygulama sonrasında karşılaşılmaktadır. Boya uygulaması sonrasında yıpranmış saçlara ne iyi gelir sorusuna yanıt olarak, saçların ihtiyacı olan nemi sağlamak gereklidir.

Koyu renk tonuna sahip olan bir saçtan çok açık renk tonuna geçiş yapıldığında yüksek ihtimalle ağartıcı uygulanmaktadır. Ağartıcı olarak kullanılan oksidasyon solüsyonları saçların yapısına zarar vermekte ve zamanla incelmesine neden olmaktadır. Saç tellerinin iç kısımlarında bulunan renk pigmentinin açılmasını sağlayarak boyatılan saç renginin tutmasını sağlamaktadır.

Bu aşama saç tellerinin kurumasına ve kırılgan bir yapıya sahip olmasına neden olur. Saç renginin seçiminde keskin kararlar vermek bazen saçların olması gerekenden çok daha hızlı yıpranmasına neden olabilmektedir. Kızıl tonlarından ve sarı tonlarından, kahverengi ve siyah tonlarına geçiş yapmak veya tam tersini uygulamak saçların hızlı şekilde dökülmesine neden olabilir. Bu tarz değişiklikler saçların elastikiyet özelliğini kaybetmesine de neden olmaktadır.

Yıpranmış saçlara ne iyi gelir sorusuna cevap olarak yapılabilecek maddeler şunlardır;

  • Saça uygulanan boyanın alt katmanı olarak ağartıcı kullanmamak veya doğal içerikli ağartıcılar kullanmak saçların aniden yıpranmasını engellemektedir.
  • Saçların boya sonrasında nemlendirici ve bakım kremlerini düzenli kullanmak saç tellerinin aşınmasını önlemektedir. Aynı zamanda dış kütikül yapısının onarılmasına ve yenilenmesine katkıda bulunmaktadır. Saç boyasından sonra rengin korunması ve boya işlemini sürekli tekrarlamamak amacıyla renk koruyucu etkiye sahip olan şampuan kullanılması tavsiye edilmektedir. Bu bakım ürünleri boyanın uzun süre rengini muhafaza edebilmesi için özel bir içerikle formülüze edilmiştir.
  • Boyalı saçlara özel şampuan, doğal saç kremi, saç bakım maskesi ve saç bakım yağı kullanılması tavsiye edilmektedir. Doğal içerikli saç bakım yağları düzenli kullanımda hasarlı olan saç bölümlerinin iyileşmesine katkıda bulunmaktadır. Bu yağlar bir karışım olabileceği gibi çoğunlukla zeytinyağ kullanımı da oldukça etkilidir. Besleyici bakım yağı uygulamaları boyadan önce ve sonra düzenli olarak uygulanmalıdır. Durulama gerektiren bir işlemdir.

2- Saç Şekillendirici Isıtıcı Ekipmanların Kullanımından Yıpranan Saçlar

Isı ile saçların şekillendirilmesinde saçların yanması ihtimali çok yüksektir. Günümüz teknolojisi ile üretilen cihazlarda iyon teknolojisi kullanılması ile saçlara her ne kadar daha az zarar verse de belirli bir oranda yıpranmaya neden olmaktadır. Özellikle kıvırcık saç yapısına sahip olan kadınların uzun süreli olarak saç düzleştiricisi kullanması saç yapısına kalıcı zararlar verebilir. Saç tellerinin kimyasını bozabilir. Ayrıca ısı ile şekillendirilen saçlar yoğun bir enerjiye maruz kaldığı için nemini kaybeder ve sık dökülmeler oluşabilir. Isı nedeniyle yıpranmış saçlara ne iyi gelir sorusu da bu kapsamda merak edilmektedir. Bu şekilde yıpranan saçlar için yapılması gereken uygulamalar veya önlemler şu şekilde sıralanabilir;

  • Her gün veya sürekli olarak saç düzleştirici, saç maşası gibi ısı ile şekillendirmede kullanılan elektrikli cihazların kullanımı minimuma indirilmelidir. Uzun süreli kullanım olması halinde saçların dökülmesine ve kırılmasına neden olmaktadır.
  • Isı ile şekillendirme işlemi öncesinde saç bakım kremi veya spreyi uygulanması tavsiye edilmektedir.
  • Saça en az hasarı veren ve güncel teknoloji ile üretim yapan firmaların ürettiği saç şekillendirici ürünlerin kullanımına dikkat edilmelidir.
  • Yıpranan saçların sağlıkla uzaması ve iyileşebilmesi için saç bakım rutini oluşturmak gereklidir. Profesyonel saç bakım ürünleri kullanmak ve düzenli şekilde bakım ile saçlarınızın sağlığına yeniden kavuşmasını sağlayabilirsiniz.
  • Kullanılan ısıtıcının çok yüksek ısıda kullanılmamasına dikkat edilmelidir. Ayrıca her duştan sonra sıklıkla kullanılan saç kurutma makinelerinin de kullanımı esnasında saçtan belirli bir uzaklıkta olmasına özen gösterilmelidir.

Yıpranmış saçlara ne iyi gelir sorusuna cevap olarak bu uygulamalar yapıldığı takdirde iyileşmeyi zamanla görebilirsiniz.

3- Kimyasal İçerikli Ürün Kullanımından Yıpranan Saçlar

Saçlara şekil vermek için kullanılan veya günlük hayatımızda kullandığımız kozmetik ürünlerin çoğunda zararlı kimyasal ürünler bulunmaktadır. Kişisel bakım ürünlerimiz arasında yer alan şampuan, saç kremi, cilt bakım kremleri, dudak balmları içerisinde yer alan bu zararlı kimyasallar zamanla vücudumuzda ciddi hasarlar oluşturabilmektedir. Zararlı kimyasal olarak bilinen ürünler şunlardır;

  • Ftalat,
  • Paraben,
  • SLS,
  • Formaldehit,
  • Alkol,

Kullanılan kişisel bakım ürünleri veya saç boyalarında yer alan kimyasal nedeniyle yıpranmış saçlara ne iyi gelir sorusuna yanıt olarak kullanılan ürünlerin seçiminde dikkat edilmesi gereken detaylar aşağıda sıralanmıştır.

  • Şampuan ve saç kremi seçiminde özellikle ambalaj üzerinde zararlı kimyasal içermez veya paraben, SLS, alkol yok gibi ifadelerin varlığına dikkat edilmelidir. Her zaman bu ifadelerin yer alması temiz içerikli ve doğal bir kozmetik ürün olduğu anlamına da gelmemektedir. Ürün ambalajında yer alan içerik de detaylı olarak kontrol edilmelidir. Salisilik asit, doğal bitki özleri, shea butter, zeytinyağı, hindistan cevizi yağı, çörekotu yağı gibi ürünler içermesi gereklidir.
  • Doğal içeriğe sahip olmayan tüm saç bakım ürünlerinin yerine doğal içerikli ürünler kullanılmaya başlanmalıdır.
  • Toksik ürünler vücutta emilerek vücuda zararlı etkiler verebilir. Bu nedenle özellikle içerisinde sülfat ve fosfat içeren ürünler olmamasına dikkat edilmelidir. Yıpranmış saçlara ne iyi gelir sorusunun en önemli yanıtlarından biri saçların doğal olduğu söylenerek kullanılan ürünlerin hayattan çıkarılması hem cilt hem de saç için oldukça faydalıdır.
Yıpranmış Saçlara Ne iyi gelir?

Yeşilmarka Doğal Dökülme Karşıtı Şampuan ürününe sitemizden ulaşabilirsiniz.

4- Saç Bakım Önerilerinin Uygulanmamasından Yıpranan Saçlar

Saç bakım önerilerine uymak ve düzenli olarak uygulamak “Yıpranmış saçlara ne iyi gelir?” sorusuna cevap olmaktadır. Şampuan, saç serumu, saç bakım yağı, saç bakım kremleri, saç bakım sütü gibi bakım ürünleri düzenli olarak kullanılmalıdır. Saçların parlaklığını ve canlılığını kazanması için ısı ile şekillendirme aşamalarından olabildiğince uzak durulmalıdır. Özellikle saçların kirden ve yağdan arındırılması için saç bakımında kullanılan şampuanların doğal içerikli yapıya sahip olması gereklidir. Saç köklerinin beslenmesi, saç tellerinin güçlenmesi ve dökülmeyi önlemek amacıyla özel bir içeriğe sahip olan dökülme karşıtı şampuanların kullanımı tavsiye edilmektedir.

Önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/bitki-ozlerinin-cildimiz-icin-faydalari/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir