genel

Bitki Özlerinin Cildimiz İçin Faydaları

Doğal kozmetik ürün kullanıcıları günümüzde sentetik içeriklerden uzak durarak sağlıklı bir bakım rutini oluşturmaktadır. Doğal bitki özleri geçmişten günümüze doğal bakım ürünleri olarak kullanılmaktadır. Cilt üzerinde sayısız faydasının bulunması da iyileştirici özelliğini desteklemektedir. Cilt tarafından emilen doğal özler düzenli kullanım sonrasında fark oluşturmaktadır. Bu yazımızda sizlere bitki özlerinin cildimiz için faydalarından bahsedeceğiz.

Güneş maruziyeti, aşırı sıcak veya soğuk hava, kimyasal etkileri gibi birçok duruma maruz kalan cildimiz bizi dış etkilerden korumaktadır. Cildin korunması için gereken özenin gösterilmesi bu nedenle oldukça önemlidir. Cilt bakımı için birçok kozmetik ürün bulunmaktadır. Cilt için doğru seçimin yapılabilmesi amacıyla cilt tipinin bilinmesi ve doğal içerikli ürün olmasına dikkat edilmelidir.

Kozmetik ürünlerin içerisinde cildin korunmasına yönelik antioksidan, antimikrobiyal, anti-inflamatuar gibi özelliklere sahip hammaddeler yer alabilmektedir. Her bakım ürününün içeriğinin zengin hale getirilmesi amacıyla doğal bitki özlerine başvurulmaktadır. Bitki özlerinin cildimiz için faydaları arasında cildin parlaması, gençleşmesi, kırışıklığının önlenmesi vb. durumlar bulunmaktadır. Bitki özü haricinde, vitamin, mineral, protein gibi özel içerikler de bulunabilmektedir.

Bitki özlerinin cildimiz için faydaları incelendiğinde bir diğer belirgin özelliği ise ciltteki kolajen üretimini teşvik etmesidir. Kolajen özellikle son dönemin en popüler araştırmalarından biridir. Cildin sıkılaşması, yaraların ve lekelerin giderilmesi, cildin esnekliği için oldukça önemli etkilere sahiptir. Bitki özleri, doğal meyve, yemiş, bitki gibi doğada bulunan malzemelerden üretilmektedir. İşlenme yöntemleri bakımından da basit ve doğal yöntemler üretilmiş olması doğallığının korunmasına yardımcı olmaktadır.

Bu yazımızda doğal kozmetik ürünlerinde sıklıkla kullanılan bitki özlerini ve özelliklerinin detaylarını bulabilirsiniz.

Aloe Vera

Aloe vera, doğal kozmetik sanayi denildiğinde akla en önce gelen doğal bitki özüdür. Aloe vera bitkisi özü ve diğer bitki özlerinin cildimiz için faydaları başında cildin yatıştırılması ve nemlendirilmesi gelmektedir. Güneşin vermiş olduğu zararlı etkilerin azaltılmasında, uzun süreli yoğun nemlendirme, kızarıklıkların hafifletilmesi, tahriş olan cilt üzerindeki olumsuz etkilerin azaltılması amacıyla kullanımı yaygındır. Başlıca faydaları;

  • Göz altı morluklarının iyileştirilmesi,
  • Cildin uzun süreli nemlendirilmesi,
  • Tahriş görünümünün azaltılması,
  • Güneşin zararlı ışınlardan korunmaya,
  • Zorlu hava koşullarında cilt bariyerinin korunması ve onarılması.

Shea Butter

Shea ağacının meyvelerinin belirli üretim aşamalarından geçirilmesi sonrasında elde edilen doğal yağa Shea yağı denilmektedir. Çok uzun yıllardır tedavi amaçlı kullanılan günümüzde ise doğal kozmetik ürünlerinin vazgeçilmez ürünleri arasındadır. Bakım ürünleri içeriğinde bulunan bitki özlerinin cildimiz için faydaları başında nemlendirme gelmektedir. Shea yağı da doğal bir nemlendirici etkiye sahip olması nedeniyle günlük kullanıma oldukça uygundur. Her cilt tipinin kullanımına da uygun olan bu doğal ürün cilt tarafından rahatlıkla emilimi sağlanmaktadır.

Cildin yaşlanmasını ve dış etkilerden kaynaklanan yıpranmayı önleyici etkisi bulunmaktadır. Bu etkiye ek olarak kolajen üretimini teşvik etmesi ve cildi uyarması sayesinde yaşlanma karşıtı kremlerde ve gece-gündüz kremlerinde sıklıkla kullanılmaktadır.

Ciltteki pigment problemlerini önlemek ve cilt tonundaki eşitsizliklerin giderilmesi amacıyka zengin içeriğe sahip doğal ürünlerde kullanımı yaygındır. Kozmetik ürünleri içerisinde kullanılabildiği gibi doğrudan cilde de uygulanarak da kullanılabilir.

Argan Yağı

Argan yağı, kozmetik sektörünün yeni dönemdeki gözde keşiflerinden biridir. Saç, cilt ve vücut bakım ürünlerinin önemli ve yararlı içeriklerindendir. Bitki özlerinin cildimiz için faydaları düşünüldüğünde listenin en başında argan yağı ve faydaları yer almaktadır. Cildin nem dengesini sağlayarak yumuşatılmasında etkilidir. Cilt hücrelerinin yenilenmesi için bariyerin güçlendirilmesinde görev alır. Yaşlanma karşıtı kremlerin içeriğinde olmazsa olmaz ürünlerdendir. Doğrudan cilde uygulamaya da uygundur.

Bitki Özlerinin Cildimiz İçin Faydaları

Yeşilmarka Doğal Yaşlanma Karşıtı (Anti Aging) Krem ürününe sitemizden ulaşabilirsiniz.

Argan yağı ciltte kısa sürede harikalar yaratan doğal bir yağdır. Bu özelliği sayesinde tek bir doğal bileşen ile cildin ihtiyacı olan tüm bakımları uygulayabilmek mümkündür. Yeşilmarka cilt bakım ürünleri kategorisinde yer alan el ve vücut kremi nemlendirici ürünleri zengin ve doğal içeriği sayesinde cildin kısa sürede nemlenmesini ve onarılmasını sağlamaktadır. İçeriğinde argan yağı da içeren doğal kozmetik ürünlerini internet sitesi üzerinden inceleyebilir ve siparişinizi oluşturabilirsiniz.

Zeytinyağı

Asırlardır güzellik sırrı olarak kullanılan zeytinyağının en etkili ve sağlıklı üretim yöntemi soğuk sıkım olanıdır. Hem sağlık için hem de cilt sağlığı için oldukça yararlı olan zeytinyağı tüketimine ve kullanımına özen gösterilmelidir. Bitki özlerinin cildimiz için faydaları ve doğal yağların cildimizde oluşturduğu olumlu etkiler ile erken yaşlanma ve kırışıklık gibi problemler önlenebilmektedir. Zeytinyağ tüketiminin ve düzenli olarak cilde uygulanmasının genel faydaları aşağıda sıralanmıştır;

  • Cildin ölü deriden arındırılmasını sağlar.
  • Cildin nemlenmesini sağlayarak kurumasını engeller. Uzun süre yumuşaklık hissi verir.
  • Güneş lekeleri ve cilt lekeleri ile savaşmada yardımcı olur.
  • Cildin yüzeysel temizliği için kullanılabilir.
  • Cilt gözeneklerinin genişlemesini engeller.
  • Siyah nokta ve sivilce oluşumunu önler.

Tatlı Badem Yağı

Doğal kozmetik ürünlerinin içerisinde sıklıkla tercih edilen bir doğal yağ türüdür. Cilt bariyerinin güçlenmesini sağlayacak antioksidan bileşenlere sahiptir. Özellikle yüz ve el bakım ürünlerinde kullanımı oldukça yaygındır. Hassas cilt tipine sahip olanların doğal kozmetik ürün seçiminde içeriğinde tatlı badem yağı olmasına özen göstermelidir.

Bitki özlerinin cildimiz için faydaları saymakla bitmezken bu listeye tatlı badem yağı ve özü de eklenebilir. Cilt üzerindeki olumlu etkileri şunlardır;

  • A vitaminince zengin olan bu yağ sayesinde cildin sivilce oluşumu engellenmektedir.
  • Gözeneklerin tıkanmasını engelleyerek cildin hava almasını sağlamaktadır.
  • Ciltte güneşin zararlı ışınlarından kaynaklanan cilt lekelerinin ve cilt hasarının iyileştirilmesine destek olur.
  • Cildin derinlemesine temizliğinde uygun karışımlar hazırlanarak kullanılabilir.
  • Yoğun cilt kuruluğu ve hassas cilde sahip olanlar için etkili bir nemlendirici özellik gösterir.
  • Zengin çinko içeriği sayesinde ciltte oluşan kızarıklık, tahriş, yanık gibi durumlarda yan etkilerin hafifletilmesinde etkilidir.

Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağı ve sütü, saçların ve cildin güçlenmesi için mucizevi ürünlerden bir tanesidir. Bitki özlerinin cildimiz için faydaları arasında güçlendirme etkisi de bulunmaktadır. Hindistan cevizinden doğal bakım yağı ve sütü elde edilmektedir. Bakım yağı katı veya sıvı formda olabilmektedir. Genellikle yüz kremlerinde katı veya jel formda kullanılmaktadır. Antibakteriyel ve antifungal özelliği sayesinde hem kozmetik sanayinde hem de ilaç sanayinde sıklıkla yer verilmektedir. Cilt üzzerindeki iltihabın iyileştirilmesinde ve çok kuru ciltlerin nemlendirilmesinde oldukça etkili bir yapıya sahiptir.

Bitki Özlerinin Cildimiz İçin Faydaları

Yeşilmarka Arındırıcı Doğal Sıvı Sabun – Vanilya/Hindistan Cevizi ürününe sitemizden ulaşabilirsiniz.

Sivilce karşıtı ürünlerin içeriğinde kullanılan bu yağ sebum oluşumunu engellemektedir. Bitki özlerinin cildimiz için faydaları haricinde saç bakımı için de birçok yararı bulunmaktadır. Saç bakım ürünlerinde, saçları kökten uca besleyerek sağlıklı bir şekilde uzamasını desteklemektedir. Saçın elektriklenmesini engelleyerek ihtiyacı olan nemi kazanmasını sağlamaktadır. Yeşilmarka saç, cilt ve vücut bakım ürünlerinde doğal içeriğe sahip ve E vitamini bakımından zengin olan hindistan cevizi yağı kullanılmaktadır. Doğal içeriğe sahip olan ürünleri inceleyerek size en uygun seçeneği değerlendirebilirsiniz. Yapısında herhangi bir kimyasal içermediği için (paraben, alkol, SLS gibi) güvenle kullanılabilecek temiz bir içeriğe sahiptir.

Papatya Özü

Bitki özlerinin cildimiz için faydaları arasında antiseptik ve antioksidan özellikleri bulunmaktadır. Bu özellikleri papatya özü sağlayabilmektedir. Cilt lekelerinin önlenmesi, cilt hasarlarının iyileştirilmesi, cilt çürüklerinin iyileşmesi, morlukların giderilmesi, cildin beyazlatılması gibi birçok önemli işlevi gerçekleştirebilmektedir.

Önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/bebeklerde-cilt-kurulugu-icin-dogal-cozumler/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir