genel

Yanmış Saç İçin Çözüm Önerileri

Her kadın saçlarını sever. Farklı tarzlara geçiş vücutta ilk olarak saçlarda başlar. Farklı tarzlar denemek sonuçlarından memnun olduğunuzda iyi ve keyifli hissettirir. Ancak özellikle boya gibi saç yapısını etkileyen değişikliklerde istenmeyen sonuçlar da meydana gelebilir. Doğal saç renginin amonyak boyalarla sıklıkla değiştirilmesi saçların yıpranmasına sebep olur. Kimyasal bileşenler içeren boyalardaki amonyak oranının fazlalığından dolayı saçınızı boyarken yakma riskiniz vardır.

Bu sebeple de yeni saç stilleri denemek isteyen kişilerin korkulu rüyası yanmış saçlardır. Saçınızı sıklıkla boyuyorsanız şampuan seçiminizi tuzsuz ve parabensiz şampuanlardan yana kullanmalısınız. Doğal ve temiz içerikli saç bakım ürünleriyle saçlarınızı destekleyerek yıpranmasının önüne geçebilirsiniz. Sitemiz üzerinden doğal şampuan, bakım kremi ve saç serumu temin edebilir, saç bakım rutini oluşturabilirsiniz.

Yanmış Saçlar Nasıl Düzelir?

Saç yanması, saçın kökünden uçlarına kadar kırıklarla dolması ve saça dokunulduğunda keçe kumaşına dokunur gibi bir his vermesi olarak tanımlanabilir. Saç yandığı zaman saçın içerisinde bulunan keratin proteini azalır. Saç sağlığı için çok önemli bir protein olan keratini saç bakım ürünleriyle yeniden kazanabilirsiniz. Keratin sayesinde saçlarınız daha sağlıklı ve parlak gözükür. Yanmış saç uzamaya devam eder.

Fakat yanan kısımları aynı şekilde kalır. Saçınızın yanan kısımlarına yatıştırıcı ve iyileştirici bakım uygulayarak saçınızın daha sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz. Yanmış saçlar için en iyi çözümlerden biri yanan uçların kestirilmesidir. Hem saçlarınızdaki yanık kısımdan kurtulabilirsiniz hem de saçlarınızın daha sağlıklı uzamasına sebep olabilirsiniz.

Kestirmeyi tercih etmiyorsanız pantenol ve gliserin içeren şampuanlar tercih edebilirsiniz. Koruyucu bir bariyer oluşturan gliserin, saçlarınızın güçlenmesine yarar. Saçlarınızın daha fazla nemi tutmasına yardımcı olan pantenol ise saç köklerini sağlamlaştırır.

Boyadan Yanmış Saça Ne İyi Gelir?

Açıcı kullanımı yüzünden yanan saçlar zayıflar ve yıpranır. Görünüşü adeta mısır püskülüne benzer ve siz çektikçe uzar. Oryal işleminden geçirilen yanmış saç hassaslaşır ve dokunulduğunda dökülür. Düzenli bakım uygulamak için sitemiz üzerinden bakım onarım şampuanı temin edebilir, şampuan sonrası saç bakım serumu ile bakım yapabilirsiniz.

Duş sonrasında doğal içerikli yoğun bakım kremi kullanmak yanmış saça iyi gelecektir. Tüm bakım ritüelinin dışında doğru bilinen bir yanlışı düzeltmek de saç bakımınıza katkı sağlayacaktır. Bilinenin aksine sıcak su saçlara iyi gelmez. Saçları sıcak suyla yıkamak saçların daha hızlı yıpranmasına ve uçlarının kolayca kırılmasına sebep olur. Saçları durularken soğuk ya da soğuğa yakın ılık bir su tercih etmelisiniz.

Yanmış Saç İçin Çözüm Önerileri

Yeşilmarka Doğal Dökülme Karşıtı Şampuan ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

 

Doğru Şampuan Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Saç bakımı pek çok aşamadan geçer. Saç bakımının başladığı ilk aşama şampuandır ve yalnızca temizlik amacıyla değil, bakım ve destekleme amacıyla da şampuan kullanılır. Şampuanı saç tipinize uygun seçmek kritik önem taşır. Farklı saç tiplerine uygun şampuanları sitemizden bulabilirsiniz. Şampuanın saç tipine uygunluğu kadar önemli bir diğer nokta da içeriğidir. İçeriğinde amonyum lauril sülfat, amonyum laüre sülfat, sodyum lauril sülfat, alkol, formaldehit, izopropil, propilen glikol gibi kimyasal bileşen barındıran saç bakım ürünlerinden kaçınmalısınız.

Bu maddeler saçlardaki sağlıklı proteinin parçalanmasına, saçların kurumasına ve saçlarınızın hasarlı bir halde uzamasına sebep olur. Saç bakım ürünü seçimi yaparken sodyum kokoil izetionat, disodyum laürte sülfosüksinat, sodyum lauroil metil izetionat gibi bileşenleri barından ürünlerden yana seçim yapabilirsiniz. Bu içerik yapısı yanmış saçlarınızın eski gücünü yakalamasını sağlar.

Bu bileşenler Hindistan cevizi yağı gibi doğal maddelerden oluşturulurlar. Sağlıklı ve gür saçlar için doğal içeriğe sahip ürünler kullanmak önemlidir. Cilt ve saç sağlığınızı kimyasal ürünlerin zararlı etkilerinden korumak için doğal içerikli ürünlere yönelebilirsiniz. Sitemiz üzerinden doğal ve temiz içerikli saç bakım ürünlerini temin edebilirsiniz.

Saç Bakımında Cilt Tipinin Önemi

Her cilt tipi birbirinden farklıdır. Saç diplerindeki deri de size has özellikler barındırır. Bu sebeple saç yıkama sıklığınızı saç derinize ve saç tipinize göre belirlemeniz gerekir. Saç diplerinizin yağlanma süresine bağlı olarak yıkama rutini oluşturabilirsiniz. Örneğin; yağlı cilt ve saç yapısına sahip kişilerin saçlarını sıklıkla yıkaması gerekirken, işlem görmüş ve yıpranmış saçların yıkama aralığı daha uzun olmalıdır.

Saç bakım ürünlerini de saç tipinize göre seçmeniz daha sağlıklı, parlak ve gür saçlara sahip olmanızı kolaylaştırır. Kişisel bakıma en çok ihtiyaç duyan grup kuru cilt tipine sahip kişilerdir. Yalnızca bakımla tazelemek yetmez aynı zamanda nemlendirmeyle de desteklemek gerekir. Yıpranmış ve kuru saçların temizlik ve bakımı için aynı anda iki şampuan kullanabilirsiniz. Besleyici ve onarıcı şampuanları arka arkaya kullanabilir ve saçlarınızın sağlığını koruyabilirsiniz.

Sağlıklı Saçlar İçin Sağlıklı Alışkanlıklar

Mevsim geçişlerinde oluşan sıcak ve soğuk hava dengesizliğinden kaynaklı olarak saçlar yıpranır. Özellikle yaz mevsiminde deniz suyu, güneş saçları yıpratır. İçeriğinde keratin bulunan şampuan ve bakım yağları kullanmak saçları dış etkenlere karşı korur. Saç düzleştiricileri, maşalar, saç kurutma makineleri saçı fazlasıyla yıpratan elektronik aletlerdendir. Yüksek ısı saçın hızlıca yıpranmasına sebep olur. Bu aletleri kullanmayı tercih ederken ısı ayarını olabildiğince düşük tutmalısınız.

Ayrıca, saçlar bedenin sağlıklı oluşuyla orantılı olarak sağlıklıdır. Sağlıklı ve düzenli bir yaşam saçlarınızın daha parlak gözükmesine ve hızlı uzamasına yardımcı olur. Düzensiz uyku, düzensiz beslenme, sigara kullanımı, yanlış kozmetik ürünü kullanımı saçın yıpranmasına sebep olur. Bu faktörlere özen göstererek yanmış saçınızla ilgili yaşadığınız sorunları minimuma indirebilirsiniz. Farklı saç tiplerine özel saç bakım ürünlerine sitemizden ulaşabilir, sağlıklı saçlarınızla ön plana çıkabilirsiniz.

Yanmış Saç İçin Çözüm Önerileri

Yeşilmarka Doğal Saç Serumu ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Evde Adım Adım Saç Bakımı

Saç tipinize uygun, keratin açısından zengin ve doğal içeriğe sahip ürünleri tercih ederek evde kendi saç bakımınızı uygulayabilirsiniz. Saç bakım rutininizin sıklığını saçlarınızın yıpranma oranına bağlı olarak artırabilirsiniz. Çok yıpranmış ve yanmış saçlara sahipseniz haftada 2- 3 kez, daha iyi bir durumdaysa haftada bir kez, sağlıklı saçlara sahipseniz iki haftada bir saç bakımı uygulayabilirsiniz.

Saç bakımının ilk adımı saçlarınızı şampuanla yıkamaktır. Saçınızı soğuğa yakın ılık bir suyla duruladıktan sonra ıslak bırakmalısınız. Ardından keratin bakımı yapmak için tercih ettiğiniz şampuanı sürmeli ve 20 dakika bekletmelisiniz. Sonrasında saçlarınızı ılık suyla durulamalı ve detaylı bir şekilde taramalısınız.

Saç bakım rutininin ikinci adımı saç serumudur. Sitemiz üzerinden bakım serumu temin ederek saç bakımıza doğallığın şifasını ekleyebilirsiniz. Taradığınız saçlarınıza serumu sürmeye uçlarından başlamalısınız. Sonra da ince uçlu tarakla saçınızı tekrardan taramalısınız. Serumun saçınızda kuruması gereklidir. Bu sebeple düşük ayarda saç kurutma makinesi kullanabilirsiniz. Saçınızı kuruturken de taramayı sürdürmelisiniz.

Üçüncü adımda keratin maskesi uygulaması var.  Yanmış saçlardaki kuru ve cansız görüntünün giderilmesi için keratin maskesinin nemli saça uygulanması gerekir. Serum sonrası saçlarınızı sprey şişesine su doldurarak nemlendirebilirsiniz. Sürdüğünüz maskeyi saçlarınıza iyice yedirdikten sonra kurutarak maskenin saçlarla birleşmesini sağlamalısınız.

Saç bakımının dördüncü ve son aşaması da yoğun bakım kremi kullanmaktır. Kremi saçlarınıza nazikçe uygulamalısınız, bu sayede saçlarınız ekstra nem kazanır. Ayrıca, bu aşamada dilerseniz saçlarınızı ellerinizle şekillendirebilir, doğal bir saç modeli oluşturabilirsiniz.

Önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/cilt-tipinize-gore-gunes-kremi-secme-rehberi/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Yanmış Saç İçin Çözüm Önerileri” ile ilgili yorumlar;

  1. LE**** SA**** dedi ki:

    saç dökülmesine ne iyi gelir

    1. Yeşilmarka dedi ki:

      Saç dökülme karşıtı serimizi saç dökülmesine iyi gelecek onlarca dökülme karşıtı hammaddeyi kullanarak ürettik. İnceleyebilirsiniz>> https://www.yesilmarka.com/koleksiyon/dokulme-karsiti/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir