genel

Cilt Tipinize Göre Güneş Kremi Seçme Rehberi

Cilt yüzeyinde oluşan lekeler ve yaşlanma belirtilerinin büyük bir kısmı güneşin zararlı ışınlarına maruz kalmaktan meydana gelir. Güneş koruyucu bakım ürünleri ya da güneş kremi kullanmak cilt sağlığı açısından oldukça önemlidir. Tüm vücuda kullanılması gereken güneş kremi özellikle yüz bölgesi için kritik önem taşır. Güneş kremi yalnızca leke ve yanıkları önlemez, buna ek olarak cildin doğal yağ ve nem dengesini de korur. Bu sebeple cildi yalnızca yaz günlerinde güneşe karşı korumak yetersiz bir önlemdir.

Güneş ilkbahar, kış, sonbahar mevsimlerinde de cilde hasar verebilir. Fark etmeden pek çok anda UVA ışınlarına maruz kalabilirsiniz. Cilt için gerekli ve yeterli korumayı sağlayamadığınız süreç boyunca cildin doğal bariyeri hasar görür, bu durum cilt yüzeyinde güneş lekelerinin oluşmasına da sebep olabilir. Her mevsim etkili cilt koruması sağlamak için cilt tipinize göre güneş kremi kullanmalısınız. Cilt tipinize göre güneş kremini bulmak ilk olarak cilt tipiniz hakkında fikir sahibi olmanız gerekir.

Cildin Hangi Tip Olduğunu Nasıl Anlarız?

Cilt tipi iki temel metotla belirlenebilir. Cilt tipini genel hatlarıyla anlamak ve tanımak için parmak uçlarınızla yüzünüzün yanak, alın, çene, burun gibi çeşitli bölgelerine dokunmalısınız. Bu bölgelere dokunduğunuzda yağ bezlerinin salgıladığı sebum oranı fazlaysa yağlı bir cilde sahip olduğunuzu söylemek mümkündür. Az orandaysa normal bir cilt yapısına sahipsinizdir. Sebum oranı yok denecek kadar azsa cilt tipiniz kurudur. Yüzünüzde yağlı ve kuru olan farklı bölgeler bulunuyorsa karma cilt yapısına sahipsinizdir.

Cilt tipini anlamanın bir diğer yolu kağıt mendil kullanmaktır. Yeni uyandığınızda temiz bir kağıt mendil yardımıyla yüzünüzü nazikçe silmelisiniz. Kağıt mendildeki yağ oranı cildinizdeki yağ oranının göstergesidir. Eğer mendildeki yağ kalıntısı fazlaysa yağlı, yağ kalıntısı yoksa da kuru bir cilde sahip olduğunuzu gösterir. Cilt tiplerinin özelliklerini bilmek ve bakım ürünlerini cilt tipine uygun bir şekilde seçmek sağlıklı bir cilde sahip olmanın ilk adımıdır.

Cilt tipinize göre güneş kremi seçerek her mevsim cildinizi güneşin zararlı ışınlarından koruyabilirsiniz. Her gün cildinize uygulayacağınız güneş kreminin temiz içeriğe sahip olması oldukça önemlidir. Doğal kozmetik ürünlerini tercih etmek, cilt sağlığını ve cilt güzelliğini aynı anda korur. Yeşilmarka’nın doğal içeriklere sahip cilt bakım ürünleriyle ışıl ışıl bir cilde sahip olabilirsiniz.

Cilt Tipinize Göre Güneş Kremi Seçme Rehberi

Yeşilmarka Doğal El ve Vücut Kremi – Böğürtlen ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Güneş Kremi Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Faktörler

Her cilt tipinin farklı gereksinimleri vardır ve güneş kremi önerileri de cilt tiplerine göre değişiklik gösterir. Seçim yaparken cildinizin yapısıyla uyum sağlayacak cilt tipinize göre güneş kremi çeşitlerine yönelmelisiniz.

Güneş koruyucu faktörlerin sayısı, güneş kremlerinin hepsinde farklılık gösterir. Güneş kreminin faktörünü kullanacağınız mevsime ve koşullara bağlı olarak seçmelisiniz.

Özellikle sıcak yaz günlerinde faktörü 30’dan az olan güneş kremleri, etkili bir koruma sağlama konusunda yeterli olmayabilir.

Cildiniz akneliyse, akneye yatkınsa ya da halen devam eden leke, sivilce, akne gibi bir cilt probleminiz varsa seçtiğiniz güneş kremi bu sorunların tedavisini önleyecek yapıda olmamalıdır. Doktorunuzun tavsiyesi ile güneş kremi seçimi yapabilirsiniz.

Yaz aylarında özellikle öğlen saatlerinde uzun saatler güneş altında bulunmamaya özen göstermelisiniz. Yaz aylarında ve öğlen saatlerinde dışarıda vakit geçirmeniz gerektiğinde UV filtresine sahip bir güneş kremi tercih edebilirsiniz.

Denize girme ya da yoğun olarak terleme ihtimaliniz olan günlerde tercihinizi suya dayanıklı güneş kremlerinden yana kullanabilirsiniz. Suya dayanıklı bir kreme erişim sağlayamadıysanız güneş kremini belirli aralıklarla cildinize tekrar sürmelisiniz.

Cilt sağlığını önemsemek için temiz ve doğal kozmetik ürünlerine yönelebilirsiniz. Yeşilmarka’nın doğal içerikli güneş kremleri ile güneşin zararlı ışınlarından cildinizi koruyabilirsiniz.

Cilt Tipinize Göre Güneş Kremi Nasıl Seçilir?

Kuru ciltler yıpranmaya en açık cilt tipidir. Kuru cilt yapısına sahip bir kişi güneş kremi seçerken cildini güneşten korumanın yanı sıra mineral ve nem takviyesi uygulayan ürünlere yönelmelidir.

Lekeli cilt tipinize göre güneş kremi seçerken önceliğiniz cildin doğal bariyerini güçlendirirken aynı zamanda kolajen desteği sağlayan güneş kremleri olmalıdır. Bu duruma ek olarak yeni leke oluşumunun önüne geçmek için tercih edilen güneş kremi yüksek faktörlü olmalıdır.

Yağlı ve karma cilt yapısına sahip kişiler hem güneş kremi hem de kozmetik ürünleri seçiminde titiz davranmalıdır. Çünkü yağlı ve karma cilt yapısı yağ ve sebum üretimi konusunda dengesiz bir işleyişe sahiptir. Cildinize fayda sağlamak isterken ekstra hasar verebilirsiniz. Bütün güneş kremleri yağ içerir. Yağlı ve karma cilt yapısına sahip kişiler seçimlerini yağ oranı en düşük ürünlerden yana yapmalıdır. Ayrıca, gün bitiminde cilt yüzeyindeki güneş kremini tamamen arındırmalısınız.

Cilt Tipinize Göre Güneş Kremi Seçme Rehberi

Yeşilmarka Doğal Güneş Kremi ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Yağlı cilt tipinize göre güneş kremi seçerken cildin doğal yağ üretimini kontrol altına almaya yarayan bileşenlere sahip ürünleri de değerlendirebilirsiniz.

Hassas yapıdaki ciltler için güneş kremi seçerken koruma faktörü 50 civarında seyretmelidir. Ürün içerikleri iyi incelenmelidir. Hassas ciltler güneş kremi seçerken ürünün içerisinde cildi yatıştıran bileşenlerin mevcut olmasına ve kuruluğa karşı aktif içeriklerin kullanılmasına dikkat etmelidirler.

Cilt tipinize göre güneş kremi seçerken doğal kozmetik ürünlerini tercih etmeniz uzun vadede memnuniyetinizi artırır. Yeşilmarka’nın titiz çalışma anlayışıyla birlikte özenle üretilen doğal kozmetik ürünlerinden cildinize uygun olanı tercih edebilirsiniz.

Yüz İçin Güneş Kremi Nasıl Seçilir?

Güneş herkesi farklı şekilde etkiler. Bazı cilt tipleri güneşe karşı aşırı hassasiyet gösterebilir. Bu sebeple güneşe maruz kaldıkları her an cilt tiplerine uygun bir güneş kremi kullanmaları gerekir. Akne eğilimli, kızarıklık eğilimli, atopiye eğilimli, lekeye eğilimli, hasar görmüş ve alerjik cilt yapısına sahip kişiler güneşe karşı en hassas olan cilt tipleridir. Uzun süre güneşe maruz kalmak bu cilt tiplerinde yaşanan problemlerin çoğalmasına sebep olabilir. Bu sebeple cilt tipinize göre güneş kremi seçimi yapmak kritik ölçüde önemlidir. Yüzdeki problemleri tanımak ve anlamak yüz yapısını güneşten korumak için gereklidir.

Hassas Yapıdaki Yüzler ve Güneş Kremleri

Kızarıklık problemi yaşayan hassas yapıdaki ciltler, sıcaklık ve UV ışınlarına karşı daha fazla reaksiyon verebilir. Kızarıklık şiddetinin artmasının önüne geçen bakım ürünleri ve güneş kremleri birlikte kullanılarak kızarıklık problemi yaşayan ciltler güneşten korunabilir.

Akneye eğilimli cilt yapısının en büyük düşmanı güneş olabilir. Güneşe maruz kalan akneli deri kalınlaşır ve gözeneklerin tıkanmasına sebep olur. Gözenekler tıkandığı için sebum kolayca akamaz, sivilce oluşum artar. Özellikle akneli ciltlerin güneşe olabildiğince az maruz kalması ve güneşe maruz kaldıkları her an koruyucu kremler kullanması gerekir. Akne tedavisi için kullanılan ürünler ve güneş koruyucuların yanı sıra cilt pürüzlerinin oluşmasına engel olan bakım ürünleri ve sebum yapısını akışkan hale getiren kremler kullanılmalıdır.

Cerrahi ya da estetik bir operasyon sonrası cildinizde yaralı bir bölge bulunuyorsa bu alan güneş ışınlarından muhakkak korunmalıdır. Yaraların iyileşme sürecinde güneşe maruz kalması leke riskini artıran faktörlerdendir.

Güneş ışınlarına maruz kalma ve yaşın ilerlemesi ile birlikte ciltte lekeler meydana gelebilir. Bu lekelerin oluşmasında etkili olan faktör düzensiz melanin dağılımıdır. Güneşe maruz kalmak bu durumun şiddetini artırabilir. Lekeye eğilimi olan ya da leke oluşma riski yüksek cilt tipinize göre güneş kremi seçerken melanin üretimini düzenleyen ürünlere öncelik verilmelidir.

Önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/cilek-bacak-icin-cozum-yollari/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir