genel

Çilek Bacak İçin Çözüm Yolları

Çilek bacak genel olarak kadınlarda görülen, epilasyon, jilet ve ağda benzeri temizlik işlemlerinden sonra görülen kırmızı ve siyah noktalara verilen addır. Bu görünümün ortaya çıkmasında yer alan temel sebep cilt dışına çıkamayıp deri altında kalan kıl kökleridir.

Bu görünümün ortaya çıkması aynı zamanda kalın kıl yapısına sahip bireylerde daha kolay meydana gelmektedir. Kalın kıl yapısına sahip bireyler yanlış yöntemler seçerek kıllardan kurtulmaya çalıştığında kolaylıkla çilek bacak görünümünün ortaya çıkmasını sağlamaktadır.

Ancak çilek bacak görünümü ciddi bir sağlık sorunu olmamakla beraber ciddi bir estetik kaygı oluşturan geçici bir cilt sorunudur. Çözümü oldukça basit ve düzenli uygulamalarla beraber hızlı bir sonuç vermektedir.

Çilek bacakların ortaya çıkmasının bir diğer nedeni ise tıkalı gözeneklerdir. Tıkanan gözenekler sebebiyle deri altındaki kıllar yüzeye çıkamayarak siyah nokta benzeri bir görünüme ulaşır. Yüzeye çıkamayan bu kıllar için bazı yöntemler uygulanarak çilek bacak görünümünün geçirilmesi gerekmektedir.

Çeşitli sebeplerden iltihaplanan kıl kökleri de aynı şekilde çilek bacak görünümüne ulaşmakta büyük etkenlerden birisidir. Bu görünümden kurtulmak için öncelikle iltihap sorunun çözülmesi gerekmektedir.

Kalın kıl yapısına sahip bireylerde çilek bacak görünümü daha sık görüldüğü gibi kuru cilt yapısına sahip bireylerde de bu problem sıklıkla bireylerin karşısına çıkmaktadır.

Temizlik işlemi sonrasında kullanılan bazı temizleyici ürünler ve sıcak su kullanımı da derinin kurumasına sebep olacağından bu görünümün ortaya çıkmasına neden olmaktadır.

Çilek Bacak İçin Çözüm Yolları

Yeşilmarka Doğal Pürüzsüzleştirici Krem (Tüy Azaltıcı) ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Çilek Bacak Nasıl Oluşur?

Çilek bacak genel olarak tıraş işlemi esnasında yapılan yanlış uygulamalar sonucunda ortaya çıkmaktadır. Cilt nem dengesinin yeterli sağlanmadığı durumlarda kuru cilde bağlı olarak da ortaya çıkmaktadır. Temel olarak çilek bacak görüntüsünün ilk sebebi yanlış ve bilinçsiz uygulamalardır.

Bu görünümün oluşması da oldukça kolay olduğu gibi ortadan kaldırılması da düzenli ve bilinçli yapılan uygulamalar sayesinde oldukça basittir.

Çilek bacakların olduğu durumlar sağlığı tehdit eden durumlar değildir. Ancak kişileri estetik ve güzellik anlamında oldukça fazla rahatsız etmektedir.

Çilek bacakların ortaya çıkma sebebi tahrişe bağlı derinin incelmesi ve kıl köklerinin deri altında kalarak yüzeye çıkamamasıyla karakterize bir durumdur. Çilek bacak görünümünün ortaya çıkmaması için mutlaka etkili bir nemlendirme düzeni olmalıdır. Bunun haricinde cilt tipine ve hassasiyetine uygun olarak bir temizleme seçeneği belirlenmelidir.

Sıklıkla dar giysilerin tercih edilmesi de kıl köklerinin uzama aşamasının döngüsünü bozabileceğinden batık görünümünün ortaya çıkmasına sebep olmaktadır. Bu nedenle sürekli dar giysiler giymek yerine cildin nemini sürdürebildiği ve hava alabildiği serbest kıyafetler tercih edilmelidir.

Cildin ihtiyaç duyduğu nem desteği takviye nemlendiriciler ile sağlanmaktadır. Ancak bu nem desteğinin yalnızca kremler ile sağlanması mümkün değildir. Cilde günlük sağlanması gereken bu destek mutlaka yeterli su alımı ile de sağlanmalıdır. Günlük en az 2-3 litre kadar su tüketimi sağlanarak ihtiyaç duyulan su ve nem miktarı vücuda sağlanmalıdır.

Çilek Bacak Hemen Nasıl Geçer?

Çilek bacak doğru yöntemler kullanıldığı takdirde çok hızlı ortadan kaybolabilen bir cilt sorunudur. Eğer temizleme işleminde yöntem olarak jilet kullanılıyorsa bu aşamada doğal nemlendirici kremler ve tıraş losyonlarının kullanılması bu görünümün ortaya çıkmamasında etkili olacaktır. Bununla beraber tıraş esnasında kılların uzama yönünün tersine olarak temizliğin sağlanması gerekmektedir. Kılların uzama yönüyle aynı doğrultuda yapılan temizlik işlemleri sebebiyle kılların ucu deri altına gömülerek batıkların oluşmasına ve çilek bacakların ortaya çıkmasına sebep olacaktır.

Çilek bacaklar ortaya çıktığı durumda bacak üzerindeki ölü derilerden arındırılması için bilinçli peeling uygulamalarının yapılması gerekmektedir. Yeşilmarka’ya ait peeling ürünleri ve nemlendiriciler öncesinde deride oluşan ölü dokulardan arındırılmasını sağlayarak sonrasında da nemlendirici uygulama sonrasında yumuşak ve pürüzsüz bacaklara ulaşmayı kolaylaştırmaktadır.

Çilek Bacak İçin Çözüm Yolları

Yeşilmarka Doğal El ve Vücut Kremi – Böğürtlen ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Bacak temizliği işleminde kullanılan ürün epilatör veya ağda ise mutlaka cilt tipine uygun olan ürünler tercih edilmelidir. Sıcak ortamlarda veya aşırı sıcak ağdalarla bu işlemi gerçekleştirmek çilek bacak görünümünün ortaya çıkmasına sebep olacağından öncesinde mutlaka etkili nemlendiriciler kullanılarak deriyi temizliğe uygun hale getirmek gerekmektedir.

Bacakları nemlendirme işlemi yalnızca temizlik sonraları olarak algılanmamalıdır. Güvenilir markalara ait ve cilt tipine uygun olarak seçilen nemlendiriciler gün içerisinde de düzenli olarak uygulanmalıdır. Yeşilmarka bu anlayışla ürettiği doğal kozmetik ürünlerine sahip pek çok nemlendirici seçeneğini kullanıcılarına sunmaktadır. Antialerjik, doğal içerikli bu kremler sayesinde cilt ihtiyaç duyduğu nem desteğini cilde sağlayarak yanlış uygulamalar sonucu istenmeyen görünümlerin ortaya çıkmasını önlemektedir.

Çilek bacak görünümü aynı zamanda kuru fırçalama yöntemiyle de ortadan kaldırılabilir. Kuru fırçalama işlemi adı üzerinde cilt kuruyken yapılması gereken bir işlemdir. Bu işlem günlük 4-5 dk civarında uygulanmalıdır. Bu işlem ile beraber cildin kan dolaşımı artırılarak batık görünümlerinin ortadan kaldırılmasında etkili olmaktadır. Ancak bu işlem sonrasında mutlaka etkili bir nemlendirme işlemi uygulanması unutulmamalıdır.

Çilek Bacak Epilasyon veya Lazerle Geçer Mi?

Çilek bacak sorununun ortaya çıkmasındaki temel sebep kıl köklerinin aktif olarak tamamen alınamaması ve yanlış epilasyon uygulamalarının olmasıdır. Aynı zamanda derideki ölü dokuların arındırılmaması ile beraber gözeneklerin tıkanması sonucu kılların yüzeye çıkamaması ile karakterize bir durumdur.

Bunu önlemek ve ortadan kaldırmak adına evde yapılabilecek olan bazı uygulamalar ile bu sorun kolaylıkla çözülebilir. Bunun yanı sıra etkili bir epilasyon da bu sorunun ortadan kaldırılmasını sağlamaktadır.

Lazer epilasyon ise kıl köklerine doğrudan etki edip yok etmesi sebebiyle de çilek bacak sorununun ortadan kaldırılmasında en etkili yöntemler arasında yer almaktadır. Lazer epilasyon cilde nem desteğinin sağlanması gereken önemli bir epilasyon basamağıdır. Uygulanan ışınlar sebebiyle cilt kurumaya ve tahriş olmaya müsait bir konuma gelmesinden dolayı bu aşamada mutlaka etkili bir nemlendirici ile gereken nem desteği sağlanmalıdır.

Çilek bacakların çözümü en etkili şekilde lazer ile sağlanmaktadır. Diğer yöntemlere göre uzun süren ancak kesin sonuç veren bir seçenektir. Evdeki peeling uygulamaları ve kuru fırçalama yönteminin düzenli uygulanmasıyla çilek bacak sorununun önüne kolaylıkla geçilebilir. Ancak lazer uygulamaları ile bu süreç en az 6 ay kadar sürmektedir. Süreç sonunda ise kesin sonuç alınarak hem pürüzsüz hem de yumuşak bacaklara kavuşulabilmektedir.

Lazer uygulaması bacaklara yapılmadan önce mutlaka cildin ışınlara hazırlanması gerekmektedir. Bu nedenle de cilt için su veya yağ bazlı nemlendiriciler tercih edilmelidir. Cilt nemi yeterli olmadığı durumlarda lazer ile beraber başka deri problemleri ortaya çıkacaktır. Tahrişler, deri incelmeleri ve yaralanmalara daha müsait bir hale gelen derinin cilt sağlığı bozulabilir. Bu nedenle mutlaka derinlemesine nem sağlayan kremler tercih edilmelidir. Yeşilmarka bu anlamda bünyesinde etkili ve güvenilir içeriklere sahip pek çok nemlendirici seçeneğine sahiptir. Cilt tipine en uygun olan nemlendirici krem seçilerek cilt sağlığının sürdürülmesi ve bozulmasının önüne geçilmesi sağlanmalıdır.

Yukarıda da bahsedildiği gibi ciddi bir sağlık sorunu olmamakla beraber estetik kaygılar içeren geçici bir cilt problemidir. Daha fazla ilerlememesi için ve hızlıca çözüme ulaşılması için önerilen basamakların detaylı ve düzenli olarak uygulandığında çilek bacakların ortaya çıkmasının kolaylıkla önüne geçilebilecektir.

Önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/ter-kokusu-neden-olur-nasil-onlenir/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir