Cilt Bakım

Uyku Öncesi Cilt Bakımı Rutini Nasıl Olmalı? 

Her insan sağlıklı, ışıl ışıl ve pürüzsüz görünen bir cilde sahip olmak ister. Bunun için yapmanız gerekler oldukça basittir. Gün boyu cildimiz hava kirliliğine, güneş ışığına, sıcak-soğuk gibi hava değişimlerine, birçok ışığa maruz kalmaktadır. Bu yüzden uyku öncesi cilt bakımı rutini ile cildimizi çok iyi bir şekilde temizlemeli, toniklemeli, nemlendirmeli, maske ya da peeling yaparak ihtiyacı olanları cildimize vermeliyiz.

Gece saatlerinde cildin kendini yenileme hızı en üst seviyeye çıkar. Bu yüzden uyku öncesi yaptığınız cilt bakımı rutininiz çok önemlidir. Uyguladığınız bakım rutini cildinizin kısa sürede daha sağlıklı, ışıl ışıl ve pürüzsüz olmasını sağlar. Bugünkü yazımında uyku öncesi cilt bakımı rutinimizin nasıl olması gerektiğinden, uyku öncesi cilt bakımı rutininin öneminden ve uyku öncesi cilt bakımı rutinimiz boyunca kullanacağımız ürünlerin sıralamasının nasıl olması gerektiğinden bahsedeceğiz.  

Uyku Öncesi Cilt Bakımı Rutininin Önemi 

Canlıların vücudu bir saat gibi işler. Örneğin sabah olduğunda uyanmamız gerekir, sindirim sistemimizin belirli saatlerde çalışması gerekir. Vücudumuzun cildimizin daha sağlıklı ve parlak görünmesi için çalıştığı saatler de gece uykuya daldığımız saatlerdir. Akşam 18:00’da çalışmaya başlayan cilt metabolizması 23:00- 04:00 arasında daha da hızlı çalışmaya başlar. Bu saatler arasında derin uykuda uyuyor olmak cilt görünümünün yenilenmesi için büyük önem arz etmektedir. Uykuya geçmeden önce cildinizin ihtiyaç duyduğu uyku öncesi cilt bakımı rutini ile uzun yıllar genç, sağlıklı ışıl ışıl ve pürüzsüz bir cilt görünümüne kısa sürede sahip olabilirsiniz. 

Uyku Öncesi Cilt Bakımı Sıralaması Nasıl Olmalı? 

1.Cildinizi Güzel Bir Şekilde Temizleyin: 

Uyku öncesi cilt bakımı rutininde de cildinizi gündüz cilt bakımı rutininde olduğu gibi çok iyi bir şekilde arındırmalısınız. Bu süreçte cildinizin yenilenmesini sağlayan bir cilt temizleme ürünü kullanmalısınız. Gün boyunca cildiniz kir, makyaj kalıntıları ve fazla yağa maruz kalmaktadır. Bu yüzden ilk adım olarak cildinizi gece uykuya geçmeden önce çok iyi bir şekilde temizlemelisiniz. Eğer cildinizi temizlemezseniz gözeneklerinizden tıkanmalar yaşanabilir bu durum da siyah noktaların, sivilcelerin ortaya çıkmasına neden olabilir.  

2.Cildinize Masaj Yapın: 

Uyku öncesi cilt bakımı rutini yapıyorsanız kan dolaşımınızı hızlandırmalı cildinizi yenilenmeye hazır hale getirmelisiniz. Bu durumu parmaklarınız yardımı ile kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Ufak ve narin hareketler ile cildinize zarar vermeden yüzünüze, boynunuza masaj yapabilirsiniz. Bu durumda cildiniz uyku bakımı rutininiz boyunca uygulayacağınız adımlara hazır hale gelmiş olacak kullandığınız cilt bakım ürünleri etkisini daha kısa sürede, daha etkili bir şekilde sonuç verecektir. Cilt hücreleriniz yenilendikçe daha sağlıklı ve dinç bir cilt görünümüne sahip olacaksınız. 

3.Cildinize Tonik Uygulayın: 

Uyku öncesi cilt bakımı rutininin ikinci adımı ise cildinize tonik uygulanması ile tamamlanmaktadır. Genetik yatkınlığınız sebebi ile ya da hava kirliliğinden kaynaklı olarak cildinizdeki gözenekler genişler bu durumda kötü ve sağlıklı olmayan bir görüntü ortaya çıkar. Bu görüntüyü ortadan kaldırabilmek için tonik uygulamak oldukça önemlidir. Tonik; cildiniz temizlenmesini destekler, gözeneklerin nefes almasını ve aynı zamanda gözeneklerin küçülmesine yardımcı olur. Cildinizin daha sağlıklı görünmesini, parlamasını sağlar. Tüm cilt tipleri ve her yaş grubunda insan tonik kullanmalıdır.  

4.Cilt Tipinize Uygun Serum Kullanın: 

Cilt tipinize uygun bir temizleyici kullanıp ardından cildinize tonik uyguladıysanız şimdi sıra üçüncü adım olan seruma geldi.  Seruma geçmeden önce cildiniz için özel olarak kullandığınız bir ürün var ise onu uygulamalısınız. Örneğin leke, sivilce ya da kızarıklık sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Bu sorunların tedavisi için kullandığınız bir ürün var ise o ürünü uygulayın, cildiniz ürünü iyice çektikten sonra serum uygulama aşamasına geçebilirsiniz. Serumların emilimleri oldukça iyidir çünkü konsantre cilt ürünleridir. Üzerine herhangi bir ürün sürerseniz ürünün de etkinliği artacaktır.  Serum uygulayarak aynı zamanda cildinizi bir sonraki güne sağlıklı bir şekilde hazırlamış olursunuz.  Saç bakım ürünleri ile destekleyebileceğiniz saç serumu ve doğal dermaroller seti ile bakım rutininizi tamamlayabilirsiniz.

5.Cildinizi Derinlemesine Nemlendirin: 

Cildinizin sağlıklı ve parlak bir şekilde görünebilmesi için nemlendirme aşaması hem gündüz bakımı rutini hem de uyku öncesi bakımı rutini için olmazsa olmaz bir adımdır. Fakat cildimiz nemlendiriciyi gece daha iyi emer. Aynı zamanda cildimizin en temiz olduğu an gecedir. Nemlendiriciyi sürüp direkt uykuya geçmeyin, cildinizin nemlendiriciyi çekmesini beklerseniz bu aşamadan çok daha fazla verim alırsınız. Uyku öncesi cilt bakımı rutininiz için su bazlı ve cilt tarafından çabuk emilebilen bir nemlendirici tercih etmenizde fayda var.  

Uyku Öncesi Cilt Bakım Rutini

Yeşilmarka Doğal Gece Kremi Ürünümüzü Sitemizden İnceleyebilirsiniz

6.Dudaklarınızı Nemlendirin: 

Uyku öncesi cilt bakımı rutininizde kesinlikle dudaklarınızı nemlendirmeniz gerekmektedir. Çünkü bu uygulama ile sabahları uyandığınız an her zaman olduğundan daha yumuşak ve daha pürüzsüz dudaklara sahip olacaksınız. Uyku öncesi cilt bakımı rutininin süreklilik gerektiren bir yapıya sahip olduğunu unutmamalısınız. Uyku öncesi cilt bakımı rutininizden maksimum faydayı almak istiyorsanız uyguladığınız adımları her gece yerine getirmelisiniz. Cildinizde gözle görülür bir değişimin olmasını istiyorsanız uyku öncesi bakımı rutini adımlarını her gece tek tek eksiksiz uygulamalısınız.

7.Cildinize Peeling Yapın ve Maske Uygulayın: 

Peeling ve maske aşamasını nemlendirme ya da temizleme gibi her gece yapmamıza gerek yok ancak haftanın en az 2 günü peeling ve maske uygulamasını uyku öncesi cilt bakımı rutinimize eklememiz gerekir. Cildimize peeling yaptığımızda ölü derilerden ve siyah noktalardan kısa sürede kurtulabiliriz. Bu aşamada cilt tipinize uygun olan ürünü bulmak çok önemlidir. Uygulama aşamasında da cildimize narin bir şekilde davranmalı yavaş yavaş peeling yapmalıyız. Sivilceleriniz var ise iri taneli peelinglerden uzak durmaya çalışın. Sivilcelerinizin olduğu bölgeye peeling yapmayın. Sorunlu bölgeye peeling yaparsanız, sivilceleri cildinizin her yerine yaymış olursunuz.

Maske uygulamaya başlamadan önce cildinizin neye ihtiyacı olduğunu keşfetmelisiniz. Nem mi, parlaklık mı, yoksa cilt beyazlatma mı? Bu iki uygulamayı yaptıktan sonra da kesin olarak yapmanız gereken en önemli adım ise tonikleme kısmıdır. İster peeling yapın, isterseniz de maske uygulayın bu iki işlemden sonra da gözenekleriniz açık hale gelir. Bu durumun önüne geçebilmek için hemen cildinizi tonikleyerek gözeneklerinizin sıkılaşmasını sağlayabilirsiniz.  

8.Gözlerinizi Dinlendirin: 

Gün içerisinde gözleriniz sürekli olarak açık olduğu için oldukça yoruluyor, sadece gece uyku halindeyken dinleme fırsatı bulabiliyorlar. Gözlerinizi güzel bir şekilde dinlendirebilmek için ışığın olmadığı bir odada derin bir uykuya geçmelisiniz. Gözleriniz ve göz çevreniz tam olarak dinlenmez ise cildiniz solgun ve sağlıksız görünecektir. Uyku öncesi cilt bakımı rutininizde göz altı torbalarınızı ya da morluklarınızı önleyebilmek için mutlaka göz kremi kullanmalısınız.  

Uyku Öncesi Cilt Bakım Rutini

Yeşilmarka Doğal Göz Altı ve Çevresi Kremi Ürünümüzü Sitemizden İnceleyebilirsiniz

Sağlıklı, ışıl ışıl ve pürüzsüz bir cilde sahip olabilmek için uyku öncesi cilt bakımı rutinimizin adımlarını, bu adımların neden bu kadar önemli olduğunu, uyku öncesi cilt bakım rutinimizi uygularken hangi sıra ile hangi adımı uygulamamız gerektiğini yukarıda en basit hali ile detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştık. Ancak uygulanan adımlar kadar kullanılan uyku öncesi cilt bakımı rutini ürünlerinin kalitesi de cilde uygun olup olmama durumu da kullanılan ürünlerin doğal olup olmaması da büyük önem arz etmektedir.  Yeşilmarka’nın doğal cilt bakım ürünlerini uyku öncesi cilt bakımı rutininize ekleyerek bu süreci istediğiniz sonucu en kısa zamanda elde ederek tamamlayabilirsiniz. 

Bu yazımızda uyku öncesi cilt bakımı rutini konusuna değindik. Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/daha-saglikli-ve-guclu-saclar/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir