genel

Silikon İçermeyen Şampuanlar Nedir, Nasıl Kullanılmalıdır?

Silikon içermeyen şampuanlar, içeriğinde herhangi bir silikon bileşeni içermeyen saç bakım ürünleridir. Günümüzde saç bakım ürünlerinin içerisinde zararlı kimyasal içerikler istenmemektedir.

Doğala ve organik bakım ürünlerine yönelim oldukça popülerdir. Doğal içerikli ürünlerin kullanımı saç ve cilt yapısının bozulmasını engellemekte ve sağlığı korumaya yardımcı olmaktadır.

Şampuan üretiminde doğal içeriğe sahip olmayan ürünlerde paraben, sülfat, silikon, ftalat türevleri bulunmaktadır. Zararlı kimyasal ve silikon içermeyen şampuanlar da özellikleri bakımından birçok kullanıcı tarafından merak edilmektedir.

Bu bileşenlerin kullanımının zararlı etkilerinin neler olduğu konusunda birçok araştırma yapılmaktadır. Silikon içerikli şampuanların içerisinde kullanılan silikon bileşenleri polimerik bir malzemedir.

Bu malzemeler özelliklerine göre saça esneklik kazandırmakta ve saç folikülünün doğal yapısına olumsuz etkileri olabilmektedir. Silikon malzemelerin saç bakım ürünlerinde kullanılma sebeplerinden en önemlisi, saçın dışarıdan gelen su etkisinden kurtularak saçın her daim parlamasını sağlamak ve kabarmasını engellemektir.

Özellikle elektriklenen ve kabaran saçlar için üretilen şampuanların içeriğinde yatıştırıcı ve elastikiyet kazanmasını sağlayan silikon türevi kullanılmaktadır. Bu ürünü içeren saç bakım ürünlerinin düzenli olarak kullanılması sonrasında saç doğal yapısını kaybetmektedir.

Bu yazımızda silikonsuz şampuan kullanımının faydalarını ve şampuan içeriğinde dikkat edilmesi gereken tüm detayları bulabilirsiniz.

Silikonsuz Şampuanın Faydaları

Günümüzde kullanılan birçok bakım ürünü içerisine hem raf ömrünün uzatılması hem de kullanıcıların olumlu etkiyi düşünebilmeleri için kimyasal malzeme ilavesi yapılmaktadır. Kullanılan kimyasallar cilt bakım ürünlerinde ise ekstra nem ve parlaklık sağlarken, saçlarda ise dolgunluk, parlaklık, uzun süreli ışıltı vadetmektedir.

Oysaki uzun süreli ve düzenli kullanımda saçların yıpranmasına, dökülmesine ve saç yapısının bozulmasına neden olmaktadır. Silikon içermeyen şampuanlar genel anlamda yapısında polimer bir malzeme barındırmayan ürünlerdir. Yani polimer malzemeler kısmen plastik gibi ürünlerdir. Bu ürünler saç kozmetik ürünlerinde saça parlaklık ve elastikiyet kazandırırken saç köklerinin ciddi zararlar görmesine etki etmektedir.

Silikon İçermeyen Şampuanlar Nedir, Nasıl Kullanılmalıdır?

Doğal Şampuan – Kuru ve İnce Telli Saçlar ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Silikon içermeyen şampuanlar, saçın nemini koruması ve canlı kalabilmesi için besleyici özellikte olmalıdır. Bu özelliği kazandırabilmek amacıyla yapısına bazı vitamin ve mineraller eklenmektedir. Bu vitaminler saçların beslenmesini sağlayarak kimyasal malzemelerin verdiği olumlu etkilerin doğal olarak kazanılmasını sağlamaktadır.

Saçın ihtiyacı olan biotin, A vitamini, D vitamini, kafein gibi vitamin ve organik bileşenler doğal kozmetik ürünü olarak tasarlanan şampuanlarda bulunmaktadır. Ayrıca saçın kabarmasını, dökülmesini ve elektriklenmesini önlemek amacıyla da doğal bakım yağları da ilave edilmektedir.

Silikon ve kimyasal içeriğine sahip olmayan bir şampuan seçmek için bu alanda güvenilir bir doğal kozmetik markasının ürünlerine yönelmek gereklidir. Ürünü uzun süre kullanmadan önce içeriği incelenmelidir. Kullanım öncesinde alerjik bir cilde sahip olanlar belirli bir bölgede deneyerek ürünü düzenli kullanmaya başlamalıdır.

Silikonsuz Şampuan Nasıl Anlaşılır?

Silikonsuz şampuanların anlaşılabilmesi için ilk olarak şampuan üzerinde yer alan ürün etiketi detaylı olarak incelenmelidir. Ürün üzerinde ve kutusu üzerinde içeriği hakkında detaylı bilgi verilmesi gereklidir.

Üretici firmalar tarafından bilgilendirme yapmak amacıyla genellikle ambalajın arka tarafında içerik kısmı bulunmaktadır. İçerik alanında silikon, paraben ve parafin terimleri ve türevlerini içermemesi gereklidir. Silikon içermeyen şampuanlar kısaca bu şekilde hızlıca anlaşılabilir.

Kullandığınız şampuanın silikon içermediğinden emin olmak için tercih ettiğiniz markanın güvenilirliğinden de emin olmanız gereklidir. Ürünün düzenli kullanımı halinde saçınızda belirgin ve olumsuz bir gelişme olması içeriğinde zararlı bir kimyasal barındırmasından kaynaklanabilir. Matlaşmış ve parlaklığını yitirmiş saçlar da zararlı kimyasallardan kaynaklanan olumsuz etkilerden biridir. Silikon içermeyen şampuanlar, kullanılmaya ilk başlandığı andan itibaren saçlarda oldukça etkileyici sonuçlara imza atmaktadır.

Saçların pürüzsüzlüğüne kavuşabilmesi ve kırılmaması amacıyla günümüzde doğal içerikli kozmetik ürünlerin kullanımı yaygınlaşmıştır. Saç bakım ürünleri üzerinde de doğal içerikli ürünlerin tercih edilmesi bu nedenle gün geçtikçe artmaktadır.

Saç bakım ürünlerini seçerken saç tipini ve saçın mevcut durumunu değerlendirmeniz gereklidir. Saçta mevcutta var olan problemlerin ilerlememesi ve doğru bir etki ile karşılaşmak için bu konuda uzman biri ile görüşülmesi tavsiye edilmektedir.

Silikonsuz Şampuan İçeriği Nedir?

Silikon içermeyen şampuanlar içeriği bakımından diğer ürünlere nazaran daha besleyici içeriğe sahiptir. Vitamin, mineral ve uçucu yağlar ile formülize edilen bu şampuan türünün kullanımı sonrasında silikonlu alternatife göre farklar rahatlıkla hissedilebilmektedir.

Şampuan satın alırken, ambalajı üzerinde yer alan bilgilendirme notları ve içerik notları dikkatlice incelenmelidir. Genellikle yapısında zararlı kimyasal ve silikon barındırmayan şampuanlar için ambalaj üzerine bazı notlar eklenmektedir.

Bunlar; sülfatsız, ftalatsız, silikonsuz, parabensiz, alkolsüz gibi notlar olabilmektedir. Buna ek olarak sodyum benzoat ve potasyum sorbat da bir silikon türevi olarak düşünülmelidir. Bu kapsamda içerik detaylı olarak incelenmelidir.

İçeriğinde silikon türevi bulunmayan şampuanları bulmak için güvenilir doğal kozmetik markalarından destek almak ve ürünlerini araştırmak gereklidir. Zararlı kimyasal içermeyen, doğal içeriğe sahip olan ve silikon içermeyen şampuanlar için Yeşilmarka internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Biotin şampuanı olarak formülüze edilen ve silikon içermeyen bu şampuan saçın kökten uca beslenebilmesi ve sağlığını koruyabilmesi için besleyici vitamin ve doğal yağlarla zenginleştirilmiş bir içeriğe sahiptir. Saçınızın ihtiyacı olan bakımı tam olarak sağlayabilmek amacıyla saç bakım ürünlerini inceleyebilir ve Yeşilmarka internet sitesi üzerinden siparişlerinizi kolayca oluşturabilirsiniz.

Neden Silikonsuz Şampuan Kullanılmalıdır?

Silikon içermeyen şampuanlar, saçın doğal yapısını korumaktadır. Şampuanın temiz ve güvenilir içeriğe sahip olması sayesinde saçın canlılığın korunmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda saç tellerinde zamanla ağırlaşmaya neden olan silikonlu şampuanlar alerjik etkiye de neden olabilmektedir.

Düzenli olarak doğal içeriğe sahip olan şampuan kullanımı sayesinde saç dipleri tıkanmamakta ve saçların sağlıkla uzaması desteklenmektedir. Silikon içerikli şampuanlarda saç dipleri rahatlıkla havalanamaz ve zamanla saç diplerinde kimyasal bileşenler birikir.

Bu durum da gözeneklerin tıkanmasına neden olarak saçların dökülmesine ve sağlıklı bir yapıda olmamasına neden olmaktadır. Doğal kozmetik ürünü olarak üretilen doğal içerikli şampuanların kullanımı sonrasında saç kökleri beslenerek uca kadar canlı görünür. Ayrıca ipeksi ve hafif bir yapıya da sahip olmayı sağlar. Biotin ve kafein gibi içeriklerle desteklenen saç bakım ürünleri saç köklerinin beslenmesini sağlar ve sağlıklı saçların temelini oluşturur.

Silikon İçermeyen Şampuanlar Nedir, Nasıl Kullanılmalıdır?

Morfarma Profesyonel Bakım Şampuanı – Biotin + Ginseng + Kafein ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Silikon içermeyen şampuanlar ve saç kremleri, silikonlu forma sahip olan saç bakım ürünlerine göre saçların daha yumuşak olmasını sağlamaktadır. Silikon içeriğine sahip olmayan saç bakım ürünleri saçın pürüzsüz ve sağlıklı görüntüsünü hedeflemektedir.

Silikonsuz şampuan seçiminde önemli olan konulardan biri de bedensel sağlığın korunmasıdır. Zararlı kimyasallar içerisinden paraben içeren ürünler, kanserli dokuların oluşumunu tetikleyebilmektedir. Bu kapsamda kullanılan cilt bakım ve saç bakım ürünleri ciddi sağlık problemlerine neden olabilir. Çevre dostu, besleyici içeriğe sahip doğal kozmetik ürünleri içerisinde sülfat, paraben, sls, sles ve alkol olmamasına dikkat edilmelidir.

Yeşilmarka, cilt bakım, saç bakım, vücut bakım ve vegan bakım alanlarında güvenilir ve temiz içeriğe sahip doğal kozmetik ürünlerine sahiptir. Kendiniz ve sevdikleriniz için doğal içeriğe sahip olan besleyici bakım ürünleri ile hakkettiğiniz doğal bakımı hediye edebilirsiniz. İnternet sitesi üzerinden size en uygun seçenekleri listeleyebilir ve kolaylıkla siparişinizi oluşturabilirsiniz.

Önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/anneler-gunu-hediyesi-cilt-bakim-urunleri/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir