genel

Anneler Günü Hediyesi: Cilt Bakım Ürünleri ile Annenizi Şımartın

Anneler günü hediyesi her yıl mayıs ayında gündeme gelse de aslında her gün annemize hediye almak için harika fırsatlarla doludur. Annenizi şımartmak basit hediyelerle oldukça kolaydır.

Her kadın gibi anneler de bakımlı ve güzel görünmeyi ister. İlerleyen yaşların olumsuz cilt ve saç etkilerini ortadan kaldırmak için doğal içeriğe sahip olan bakım ürünlerinden oluşan bir kit mükemmel bir anneler günü hediyesi alternatifi olmaktadır.

Bu yazımızda anneler günü hediyesi olarak tercih edebileceğiniz cilt bakım ürünlerini bulabilirsiniz.

1- Nemlendirici

Cilt kendini tazeleyebilmesi ve her daim canlı kalabilmesi için düzenli bir nemlendirme işlemine ihtiyaç duymaktadır. Cilt bakım rutinlerinde en önemli adımlardan biridir. Anneler günü hediyesi olarak bu nedenle annenizin cilt yapısına uygun olan bir nemlendiriciyi tercih edebilirsiniz. Annenizin cilt bakım rutinini destekleyen bir bakım kiti eşsiz ve ince düşünülmüş bir hediyedir.

Cilt nemlendiricine ek olarak nemlendirici etkiye sahip olan ve her mevsim rahatlıkla kullanabileceği doğal içeriğe sahip olan bir doğal güneş kremi de tercih edilebilir. Cildin zararlı olan güneş ışınlarından etkilenmemesi için yüksek koruma faktörüne sahip olan güneş kremleri anneler günü hediyesi olarak rahatlıkla tercih edilebilir.

2- Maske

Günümüzde sağlıklı ve taze bir cildin sırlarından birisi de cilt bakım rutininde maske uygulamasıdır. Maskeler içeriği bakımından cildin ihtiyacı olan vitamin, mineral veya nem dengesini sağlamaktadır.

Ayrıca ciltteki kusurların zamanla azalmasını desteklemektedir. Değişen hormonal yapı nedeniyle kadınlarda dönem dönem cilt bozuklukları meydana gelebilmektedir. Siz de annenizi her dönemde mutlu etmek için anneler günü hediyesi olarak farklı içeriklere sahip olan bir maske seti hazırlayarak cilt bakım uygulamalarına katkı sağlayabilirsiniz.

3- Cilt Temizleme Ürünleri

Kusursuz bir cilt bakım uygulaması için ilk adım olarak cilt temizliği işlemi yapılmalıdır. Cilt temizliği, ciltte biriken derin kirlerin ve ölü derinin temizlenmesi için oldukça önemlidir.

Cildin yüzeysel temizliği için doğal içerikli ürünler kullanılabildiği gibi doğal ürünler de kullanılabilir. Ayrıca cildin soyulması yani peeling işlemi de bir tür cilt temizleme işlemidir. Bu nedenle anneniz için hazırlayacağınız cilt bakım kiti içerisine bir temizleyici, tonik ve peeling ürünü eklemeniz anneler günü hediyesini oldukça etkileyici hale getirecektir.

Cilt bakım kiti oluşturmak için Yeşilmarka internet sitesinden cilt bakım kategorisini ziyaret ederek farklı cilt tipleri için tasarlanan bakım ürünlerini inceleyebilirsiniz.

4- Yaşlanma Karşıtı Ürünler

Akıp giden zaman zamanla ciltte kırışıklıklara yerini bırakmaktadır. Siz büyüdükçe annenizin hala eskisi gibi genç kalmasının sırrı anti-aging yani yaşlanma karşıtı ürünler sayesindedir. Bu ürünler cildin yapısına ve yaş faktörüne göre dizayn edilmektedir.

Düzenli kullanım ile cildin ihtiyacı olan nemlendirme ve gerginlik etkisini oluşturmaktadır. İlerleyen yaşların cilt üzerinde etkilerini minimum düzeyde görmek için anti-aging kremlere 25 yaşından sonra başlanması tavsiye edilmektedir.

Anneler Günü Hediyesi: Cilt Bakım Ürünleri ile Annenizi Şımartın

Yeşilmarka Doğal Yaşlanma Karşıtı (Anti Aging) Krem ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Bu kremlerin içeriği 30’lu, 40’lı, 50’li ve 60’lı yaşlar için düzenlenebilmektedir. Yaşa göre içeriğinde yer alan doğal malzemelerin oranlarında değişiklik meydana gelebilmektedir. Anneler günü hediyesi olarak hazırlanan cilt bakım sepetine kesinlikle eklenmesi gereken ürünlerden biri olma özelliğini taşımaktadır.

5- Cilt Bakım Serumları

Cildin genç kalabilmesi, canlılığını ve parlaklığını koruyabilmesi için günümüzde serum kullanımı tavsiye edilmektedir. Kullanılan serumlar cildin yapısına göre farklılık göstermektedir. Her cilt tipine uygun olan serum nem bombası olarak bilinen aslında su bazlı olan bir serumdur. Serum seçiminden önce cildin özellikleri analiz edilmeli ve ihtiyaca göre serum seçimi yapılmalıdır.

Genel olarak her cilt tipinin ihtiyaç duyduğu serumlardan bir tanesi C vitamini serumudur. C vitamini, doğal yollardan vücuda alındığında vücut tarafından hızlıca emilmekte ve tüketilmektedir. Yeteri miktarda C vitamini alınmadığı durumda ise cilt için gerekli miktar sağlanamamaktadır. Bu nedenle günlük alınması gereken C vitamini veya vitamin takviyesine dikkat edilmelidir.

Cildin ihtiyacı olan vitamin desteğini sağlayabilmek için serum özelliğinde olan C vitamini kullanımı önerilmektedir. Cilt tarafından emiliminin aktif olabilmesi için mikro iğneler içeren dermaroller kullanımı da önemlidir. Serum uygulaması öncesinde cildin etkili bir şekilde temizlenmesi gereklidir.

Anneler Günü Hediyesi: Cilt Bakım Ürünleri ile Annenizi Şımartın

Yeşilmarka Dermaroller ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Ardından dermaroller ile cilt üzerinde mikron düzeyde delikler açılarak kan dolaşımının hızlanması sağlanır. Ardından nazik hareketlerle cilde serum sürülür ve masaj yapılarak yedirilir. Düzenli serum uygulaması ile sağlıklı ve canlı bir cilde kavuşmak hayal değildir. Anneler günü hediyesi olarak cilt bakım rutinine C vitamini serumu da dahil edilmesi oldukça faydalı olabilir.

6- Saç Bakım Ürünleri

Anneler günü hediyesi, her yıl düzenli olarak üzerinde uzun uzun düşünülen konulardan biridir. Annenize ihtiyacı olan ve çok seveceği bir hediye almak için ilk olarak mutlu olabileceği alternatifler düşünülmektedir. Her kadının ihtiyaçlarından biri olan cilt bakımı haricinde saç bakımı da oldukça önemlidir.

Saç tellerinin ve saç köklerinin bakımı sağlıklı ve parlak saçlar için olmazsa olmazdır. Saç bakımı sadece şampuan ve saç kremi kullanımından ibaret değildir. Saçlar düzenli olarak ısıl işleme veya kimyasal uygulamalara maruz kaldığında beraberinde birçok saç problemine de neden olmaktadır. Saç problemlerinden kurtulmak ve saçların her daim sağlıklı kalabilmesi için doğal saç bakım ürünlerinin kullanımına özen gösterilmelidir.

Doğal içeriğe sahip olan saç ve cilt bakım ürünleri sayesinde ilerleyen yaşlarda oluşabilecek saç sorunlarının önüne geçmek mümkündür. Saç dökülmesi problemi, hormonal dengeye ek olarak ilerleyen yaşa göre de en çok karşılaşılan sorunlar arasındadır. Düzenli olarak saç bakım yağı ve saç serumu kullanımı ile bölgesel veya genel saç dökülmesinin önüne geçilebilmektedir. Anneler günü hediyesi alternatifi olarak cilt bakım rutinini destekleyecek ürünlerin yanına saç bakım ürünleri de dahil edilebilir.

7- Vücut Bakım Ürünleri

Anneler günlük hayatın koşturmasında çok yorulmakta ve yıpranmaktadır. Çoğu zaman kendilerine vakit ayırmaya bile zaman bulamazken bazen mucizeler yaratmaktadır.

Tüm bu koşturma ve karmaşa arasında annenizi mutlu etmek ve ona ihtiyacı olan bir bakımı sağlamak oldukça rahatlatıcı olabilmektedir. Anneler günü hediyesi olarak hazırlanan bakım kitlerinin içerisinde vücut bakım ürünleri de bu nedenle dahil edilebilir.

Vücut bakımı ürünleri; el, yüz, vücut bakımı olarak detaylı düşünülebilir. Cilt bakım ürünleri denildiğinde ilk olarak yüz bakım ürünleri akla gelmektedir. Oysaki yüzde olduğu gibi ilerleyen yaşın etkileri vücuda da yansımaktadır. Eller de sıklıkla nemlendirilmesi gereken önemli bir bölgedir.

El ve vücut kremi olarak kullanılabilen nemlendirici ürünlerin kullanımı ile cildin kurumasının önüne geçilebilmektedir. Kuruyan ciltlerde yaşlanma etkileri hızlı görülmektedir. Düzenli olarak nemlendirme işlemi uygulanan ciltlerin daha gergin ve yumuşak olduğu gözlenmektedir.

Bu sayede nemini koruyan cildin bariyeri bozulmamakta ve kırışıklık minimum düzeyde oluşmaktadır.

Vücut bakım ürünleri, vücudun bölgelerinin hassasiyetine göre farklı içeriklerde dizayn edilmektedir. Bu nedenle yüz için alınan bakım kremlerinin el ve vücut için aynı etkileri göstermesi pek olası değildir.

El, yüz, vücut için farklı özelliklerde ve aromalarda içeriğe sahip olan doğal bakım kremlerinin kullanımı sağlıklı bir cilt yapısının temellerini oluşturmaktadır.

Yeşilmarka internet sitesi üzerinden vücut bakım ürünlerini detaylı olarak inceleyebilirsiniz. Cildinizin yapısı ve özelliklerine göre ihtiyacınız olan ürünlerin siparişlerini kolaylıkla oluşturabilirsiniz.

Önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/spor-yaparken-beslenme-duzeniniz-nasil-olmali/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir