genel

Seyrek Saçlar İçin Bakım Önerileri

Saç, herkesin aksesuarı olarak kullandığı ve göze en fazla hitap eden bölümdür. Herkes dış görünüş olarak bakımlı, sağlıklı ve gür saçlarının olmasını ister. Saç dökülmesi ile seyrekleşen saçlar da bu görünümü olumsuz etkileyebilmektedir. Saç dökülmesinin önüne geçilmediği takdirde ciddi sorunlar ile karşılaşılabilir.

Seyrek saç, günümüzün en popüler saç problemleri arasındadır. İnce telli, güçsüz ve seyrek saçlar, zamanla hacmini tamamen kaybetmekte ve dökülmelere neden olabilmektedir. Saç dökülmesi birçok sorundan kaynaklanabilir. Saç dökülmesinin başlangıcı olan evrelerden birisi ise saçların hacmini kaybetmesidir. Genellikle çevresel etkenler, genetik faktörler, deri hastalıkları, hatalı beslenme şekli, vitamin eksikliği, düzenli ilaç kullanımı, kullanılan kimyasal içerikli bakım ürünleri, stres gibi durumlar saç dökülmesine neden olabilmektedir. Saç dökülmesinin önüne geçmek için de bazı uygulamalar bulunmaktadır. Bu uygulamalar sayesinde dökülme işlemi öncelikli olarak durdurulmaktadır. Saç dökülmesine ait gerçek neden bulunduğu takdirde dökülmeler tamamen engellenir ve saç oluşumuna yönelik yeni uygulamalar önerilir.

Günümüzde ise saç dökülmesinin en büyük etkenlerinden olan kimyasal içerikli şekillendirici ve temizleyici ürünlerdir. Seyrek saç oluşumunu engellemek için çoğunlukla bu ürünlerin alternatifi olan ve doğal içeriğe sahip olan ürünler saçlardaki yoğun dökülmeyi ve hacim kaybını önlemeye yardımcı olabilmektedir. Bu yazımızda saç dökülme tipleri ve saçların gürleşmesi için yapılabilecekler yer almaktadır.

Saç Dökülme Tipleri

Saçların dökülme özellikleri incelenerek hangi tip dökülme olduğu belirlenmektedir. Dökülme tipinin belirlenmesi ile ona uygun çözümler sunulmaktadır. Saç dökülmeleri genel olarak üç şekilde incelenmektedir.

  • Erkek tipi saç dökülmesi; yoğun şekilde saçların döküldüğü tiptir. Dökülme aşamasına gelmeden önce saçlar hacmini kaybeder. Ardından sürekli köklerden itibaren incelerek dökülmeye başlar. Saçların köklerinden sürekli olarak dökülmesi nedeniyle adına erkek tipi dökülme adı verilmiştir. Fakat bu tip dökülmeler kadınlarda da görülmektedir. Seyrek saç oluşumu bu dökülmenin habercisi olabilmektedir. Dökülmenin yoğun olarak görüldüğü bölgeler ön, yan ve tepe bölümleridir.
  • Kadın tipi saç dökülmesi; hormonal değişkenliklerin neden olduğu dökülme tipidir. Kadınlarda erkeklik hormonunun artmasıyla birlikte başlamaktadır. Buna ek olarak doğum sonrası veya menopoz dönemleri gibi dönemlerde de yoğunlukla karşılaşılmaktadır. Dökülmenin görüldüğü bölgeler erkeklere nazaran daha tüm kafa derisi olarak bilinmektedir.
  • Saçkıran tipi saç dökülmesi; psikolojik nedenlerden kaynaklı genel olarak bölgesel dökülmelerdir. Saçlarda olduğu gibi vücudun diğer bölgelerinde de strese dayalı olarak görülebilmektedir. Saçkıran, bölgesel tedaviye ihtiyaç duyulan bir saç problemi olması nedeniyle bir cilt uzmanından yardım almak en doğru seçenektir.

Saçların Çoğalması İçin Ne Yapılmalı?

Günlük olarak bazı uygulamaların yapılması ile seyrek saç çoğaltma işlemi gerçekleştirilebilir. Yapılan olumsuz işlemlerin önüne geçerek ve basit uygulamalar yaparak saçların çoğalması mümkündür. Bu işlemler şunlardır;

  1. Kimyasal içerikli şekillendirici kullanılmamalıdır. Gün içerisinde sürekli saçlarda kalan ve durulanmadığı takdirde saç köklerine yerleşerek dökülmeye neden olan şekillendiricilerin yerine alternatif doğal içerikli ürünler kullanılmalıdır.
  2. Isı kullanımına son verilmelidir. Saçların kendi kendine kuruması sağlanmalı veya bunun için vakit bulunamıyorsa saç kurutma makineleri en düşük ısı ayarında ve düşük fan ile kullanılmalıdır. Saça şekil vermek için kullanılan düzleştirici veya maşa gibi malzemelerden de olabildiğince uzak durmak veya en az süreli maruz kalmak saç sağlığı için oldukça önemlidir.
  3. Beslenme düzenine ve şekline dikkat etmek gereklidir. Saçlar için faydalı olan ve besin değeri yüksek olan öğünler tüketmek hem cilt hem de saç için sağlıklıdır. Saçların ihtiyacı olan vitamin ve mineral desteği gün içerisinde tüketilen besinlerden sağlanmaktadır.
  4. Seyrek saç probleminden kurtulmak için saçın yıkanması için doğal sabunlardan veya doğal kozmetik ürünlerden faydalanılmalıdır. Temiz içerikli şampuan ve sabun kullanılmalıdır. Yıkama işlemi saça masaj yapar gibi yapılmalıdır. İçeriğinde doğal ürünler içeren paraben, SLS, SLES, silikon gibi zararlı kimyasal içeren şampunlardan uzak durulmalıdır. Yapısında lavanta, biberiye, üzüm çekirdeği, hindistan cevizi gibi bitkisel yağlar içeren saçları besleyen doğal içerikli ürünlerin seçilmesine dikkat edilmelidir.
  5. Doğal saç serumu kullanmak ve dökülme karşıtı saç temizleyici ürünler kullanmak gereklidir. Doğal saç serumu içeriğinde bulunan besleyici mineraller sayesinde saçın kök hücre foliküllerini aktif hale getirmektedir. Dökülmelerin önüne geçmekte ve saçlara canlılık kazandırmaktadır. Yeşilmarka saç serumu içeriğinde ecocert ve cosmos sertifikalı doğal bileşenler kullanmaktadır. Saçın dökülme sorununu tersine çevirerek belirli sürede çoğalmasını ve sağlıklı bir şekilde uzamasını destekler.
Seyrek saç için bakım önerileri

Saç Serumu-Yeşilmarka ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Seyrek Saç Gürleşir Mi?

Seyrek saç gürleşmesi için saçın ihtiyacı olan vitamin, mineral ve protein ihtiyacı karşılanmadır. Saç ihtiyacı olan besinlere kavuşması ile eski hacmine kavuşur ve düzenli bakım ile gürleşir. Seyrek saçın gürleşmesi için öncelikle saç tellerinin daha canlı ve güçlü hale gelmesi gerekir. Bu nedenle içeriğinde demir, çinko ve biotin gibi vitamin komplekslerini barındıran takviyeler alınmalı ve saç bakım ürünlerinde bu ürünlerin olduğuna dikkat edilmelidir. Düzenli beslenme ve gerekli miktarda su tüketimi ile saç kökleri zamanla güçlenmektedir. Bu sayede saçlar canlı ve hacimli bir görüntüye kavuşmaktadır.

Doğal bakım yağları, saçları kökten uca besleyerek dökülmesini önlemektedir. Aynı zamanda güçlendirerek kopma ve kırılmaların da önüne geçmektedir. Seyrek saç oluşumunu engellemek amacıyla saç tipine uygun doğal bakım yağları tercih edilebilir. Doğal içeriğe sahip olan Yeşilmarka saç bakım ürünleri ile saç dökülmelerini önleyebilirsiniz. Doğal şampuan, doğal saç kremi, saç serumu gibi saçın ihtiyacı olan canlılığı, parlaklığı ve güçlenme etkisini sağlayan ürünleri ile saçlarınız kökten uca beslenir. İçeriğinde bulunan bitkisel aktifler, bitkisel yağlar ve ProVitamin B5 ile saçların gürleşmesi için doğal bir bakım sağlar.

Erkeklerde genetik olarak yaşanan saç dökülmesi problemini önlemek ve saçın gürleşmesini sağlamak için saç serumu kullanımı önerilmektedir. Doğru ve etkili bir çözüm olabilmesi amacıyla dermaroller ile birlikte uygulanması tavsiye edilmektedir. Saç köklerinin uyarılmasını sağlayan dermaroller uygulamasından sonra doğal içerikli saç serumu uygulaması ile düzenli kullanım sonrasında yeni saç oluşumunu görmek mümkündür.

Seyrek saç için bakım önerileri

Yeşilmarka Dermaroller ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Seyrek Saç Neden Olur?

Seyrek saç, günümüzde birçok faktöre bağlı olarak meydana gelmektedir. İlk değerlendirme olarak hormonal olduğu düşünülmektedir. Bu nedenle dökülmeye neden olan hormon değerleri incelenmektedir. Hem kadınlarda hem de erkeklerde sıklıkla görülmekte olan bir problemi olan dökülmeler genetik faktörlerden de kaynaklanmaktadır.

Erkeklerde genetik etkenlerin daha fazla görülmesi ile zamanında ve doğru bakım ile saçların seyrekleşmesinin önüne geçilebilmektedir. Kadınlar da ise dönemsel hormonal farklılıklar, cilt problemleri, hamilelik veya menopoz, şok diyetler, ilaçlar, mevsimler, doğum kontrol ilaçları, yanlış bakım, kimyasal uygulamalar, yüksek ısı kullanma gibi durumlar nedeniyle seyrek saç oluşumu görülebilmektedir. Seyrek saç oluşumunu temelinde yoğun bir şekilde saç dökülmesi bulunmaktadır. Günlük olarak uygulanan ve saçın yüksek enerjiye maruz kalmasını sağlayan elektronik aletler saçlarda ciddi kayıplara neden olmaktadır. Bu kayıplar saçın hacmin kaybetmesi ve yoğun dökülme olarak görülmektedir.

Saçların seyrelmesinde en önemli faktörlerden bir diğeri de strestir. Stresli ortamlarda bulunmak ve psikolojik olarak durumdan etkilenme nedeniyle bu durum saçlarda kendini göstermektedir. Saçlarda dökülme görüldüğü andan itibaren önlemler alınmalıdır.

Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/evde-adim-adim-kore-cilt-bakimi-nasil-yapilir/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir