genel

Evde Adım Adım Kore Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Kore cilt bakımı evde rahatlıkla yapılabilecek cilt bakım aşamalarından oluşmaktadır. Bu bakımın özünde cildin kusurlarını geçici olarak çözmek yerine cilt bariyerini her daim korumak ve güçlendirmek yer almaktadır. Güzellik, K-Beauty felsefesinde sağlıklı bir cilt ile başlamaktadır. Korelilerin pürüzsüz ve aydınlık ciltlerinin olmasının sebepleri aslında tesadüf değildir. Düzenli ve cilde özel cilt bakım işlemleri yapılması ile ciltleri her daim porselen gibidir. Bu cilt bakım felsefesinde, sadece cilt bakım ürünleri ile bakım yapılmamakta ve evde de bakım kürleri hazırlanmaktadır. Kore bakımının temelini şu maddeler oluşturur;

  • Cilt bakım aşamaları 3 genel aşamadan oluşur. Derinlemesine temizlik, cilt bariyerini güçlendirme ve nem dengesini oluşturmaktır.
  • Temizlik adımı ilk olarak yağ bazlı bir cilt temizleyicisi ile başlar ve bunu su bazlı temizleme aşaması takip eder. Peeling ve tonik uygulaması ile temizleme işlemi sona erer.
  • Cildi güçlendirmek için maske, esans, serum ve emülsiyon uygulamaları yapılır.
  • Son olarak nemlendirmek için buhar banyosu, cilt tipine uygun doğal nemlendirici kremler ve güneş koruyucu kremler kullanılır.
  • Bu cilt bakımı düzenli olarak her gün yapılır. Uygulamaların hepsinde cilde oldukça nazik davranılır.

Cildin güzelliğin en önemli parçası olması nedeniyle Kore cilt bakımı oldukça fazla bakım aşaması içermektedir. Bu yazımızda 8 aşamalı cilt bakım rutinine yer verilmiştir.

1- Yağ Bazlı Temizleme İşlemi

Kore cilt bakımı diğer cilt bakım rutinlerinde de olduğu gibi ilk olarak temizleme adımı ile başlamaktadır. Burada diğer bakımlardan farklı olarak bakım işlemi yağ bazlı temizleme ürünleri ile yapılır. Herhangi bir makyaj uygulaması öncesinde dikkat edilmesi gereken en önemli kural temiz bir cilttir. Cildin gözeneklerinin temiz olması ve kirden arındırılarak parlaması için temizlik adımı bu nedenle oldukça önemlidir. Yağ bazlı temizleyicilerde genellikle hidrofilik yağ içeren ürünler tercih edilmektedir. Bu temizleme ürünlerinde makyaj kalıntılarından kolaylıkla kurtularak cildin ölü deriden arınması da sağlanabilmektedir. Cildin tüm makyaj malzemelerinden arınması ve sebumlardan kurtulmak için yağ bazlı temizleyici kullanılır. Cilde bir pamuk veya cilt süngeri yardımıyla uygulanarak hafif hareketlerle temizlik işlemi yapılır.

2- Su Bazlı Temizleme İşlemi

Su bazlı temizleme işlemi, yağ bazlı temizleme işleminden sonra uygulanan ikincil temizliktir. Kore cilt bakımı rutininde yerini alan bu adımın esas amacı yağ, kir, toz gibi kalıntıları önlemek içindir. Normal bir cilt bakım rutini doğrudan bu adımla başlarken Kore cilt bakımının farkı bu noktada anlaşılmaktadır. Su bazlı temizleyiciler çoğunlukla makyaj kalıntıları ve sebumları tam olarak çözemediğinden yağ bazlı temizleyicilerle bu işlem uygulanır. Ardında su bazlı temizleyiciler sayesinde cildin gözenekleri daha küçük boyutlu hale getirilir ve kirlerden arındırılması sağlanır.

3- Peeling Uygulaması

Kusursuz ve porselen gibi bir cilt için en önemli cilt bakım aşamasıdır. Ölü derilerden kurtulmak cildin nefes almasını sağlar ve etkili bir nem dengesi kurulmasına yardımcı olur. Kore cilt bakımı adımlarında da bu nedenle en etkili aşamalardan biri olarak kabul edilir. Peeling işlemi genellikle pirinç içerikli ürünlerle yapılırken günümüzde alternatif ürünler de kullanılmaktadır. Genellikle evde esmer şeker kullanımı tavsiye edilmektedir. Burada amaç cildi soymak, sebumlardan arındırmak ve siyah noktalardan kurtulmaktır. Peeling, cilt soyma, işleminin her gün maksimum 2 defa yapılması önerilmektedir. Cilt üzerindeki etkileri sert olabilir. Düzenli yapılan temizleme ve peeling işlemleri sonrasında ciltte sivilce oluşumu da en aza indirgenmektedir.

4- Tonik Kullanımı

Kore cilt bakımı işlemlerinde kesinlikle dikkat edilmesi gereken adımlardan biridir. Etkili bir temizlik işlemi için tonik uygulaması bu cilt bakımı rutininde olmazsa olmazdır. Hem cildin nem dengesini korumak hem de cildin elastikiyetini artırmak için gereklidir. Cildin dezenfekte edilebilmesi için içeriğinde antiseptik bileşenleri bulunmaktadır. Gözeneklerin küçülmesini sağlayarak aynı zamanda cildin pH dengesinin kurulmasını da sağlar. Cildin canlı, yumuşak ve parlak bir görünüme kavuşmasına destek olmaktadır. Yaşlanma karşıtı etkisiyle de düzenli kullanımda kırışıklık oluşumunu engellemeye yardımcı olur.

5- Serum Kullanımı

Cildin problemlerinin tespit edilmesi ardından soruna yönelik etkili çözümler için serum kullanımı tedavi amaçlı kullanılabilmektedir. Kore cilt bakımı, cildin kusursuz ve sağlıklı olabilmesini hedeflemektedir. Bu amaçla ciltte oluşan kırışıklık, kuruluk, soyulma, kızarıklık gibi durumlar karşısında farklı serumlar kullanılmaktadır. Kore güzellik sırları denilince akla ilk gelen bitki ginsengdir. Ginseng ile hazırlanan serum ve emülsiyonlar cildin elastikiyetini kazandırarak kırışık ile savaşmaya da destek olmaktadır. Ginseng zengin içeriğe sahip olması ile hücre oluşumunu destekler ve zamanla kolajen etkisi görür.

Serum ve esansların aktif içeriği vitamin, antiseptik, antioksidan, mineral ve asitten oluşmaktadır. Serum seçiminde cilt için uygunluğuna önem verilmelidir. Cildin genç, dinamik, ışıltılı ve yenilenmiş bir etkiye kavuşması için hafif ve hızla emilir özellikte olmasına dikkat edilmelidir. Cilt bariyerinin güçlenmesi, cildin nemlendirilmesi ve dolgunluğunu kazanması için düzenli serum kullanılmalıdır.

6- Maske Kullanımı

Farklı içeriğe sahip olan maske kullanımı Kore cilt bakımı uygulamasında çok önem verilen adımlardan biridir. Özellikle maske çeşitleri her tür cilt tipi için uygun şekilde kullanılmalıdır. Cildin temizleme ve tonik aşamasından sonra etkin bir nemlendirme için Koreli kadınlar vitamince zengin maske kullanımına özen göstermektedir. Kore bakım trendi içerisinde salyangoz özü, ginseng, kil ve eşek sütü maskeleri oldukça yaygındır. Buna ek olarak kullanılan maskelerin beyazlatıcı özelliği de bulunmaktadır. Açık tenli olmak genel olarak Asya’da oldukça yaygındır. Bu beyaz teni korumak, cildin parlaklığının artırılması ve lekelerden arındırmak için çeşitli maske tiplerinden faydalanılabilir.

Göz altı maskesi kullanmak da göz çevresinde oluşan mor ve yeşil halka görünümünü iyileştirir. Zamanla kırışıklık oluşumunu da engeller.

7- Nemlendirme

Her cilt tipi için tartışmasız en önemli madde nemlendirme adımıdır. Hem gündüz hem de gece için farklı bir nemlendirmeye ihtiyaç duyan cilt için yapısına uygun içerikte nemlendirici seçimi yapılmalıdır. Kore cilt bakımı nemlendirme aşamasında özellikle bu adımda cilde oldukça hassas davranmayı benimsemiştir. Cildin yoğun bakım kremleri ve nemlendiriciye ihtiyacı gün içerisinde oldukça fazladır. Cildin su ihtiyacı zamanla değişmektedir. Nemlendirici seçimi yaparken de su kaybından dolayı oluşabilecek kırışıklıkların önüne geçebilmek ve su ihtiyacını tamamıyla karşılayabilecek nemlendiriciler tercih edilmelidir. Bu tercih yapılırken cilt tipi ve yaş kriteri göz önünde bulundurulmalıdır.

Doğru seçilmeyen nemlendiriciler ciltteki gözeneklerin tıkanmasına, akneye ve sivilceye neden olabilmektedir. Normal cilt tipleri için su bazlı nemlendiriciler, kuru ciltler için ise yap bazlı nemlendiriciler uzun süreli su ihtiyacını karşılamaktadır. karma ciltlerde ise dengeli bir nemlendirici seçilmelidir. Nemlendirici seçiminde doğal içerikli yoğun bakım kremi ve nemlendirici tercih edilmelidir. Yeşilmarka doğal içerikli cilt ve vücut bakım ürünleri ile cildinizin ihtiyaç duyduğu su ve yağ dengesini korumanıza yardımcı olmaktadır. Yeşilmarka internet sitesi üzerinden cilt bakım ürünlerini inceleyerek size uygun ürünleri online olarak sipariş edebilirsiniz.

Evde adım adım kore cilt bakımı nasıl yapılır?

Yeşilmarka Karma ve Yağlı Ciltler İçin Doğal Günlük Bakım Kremi ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz

8- Güneş Koruyucu Kullanma

Güneş koruyucu krem cildin yaşlanmasına engel olarak güneşin zararlı etkilerinden korunmaya yardımcı olmaktadır. Kore cilt bakımı içerisinde hem nemlendirme hem de güneşten korunma için oldukça önemli bir adımdır. Cildin yapısına uygun yüksek koruma faktörlü doğal güneş kremleri tercih edilmelidir.

Evde adım adım Kore cilt bakımı nasıl yapılır?

Yeşilmarka Doğal Güneş Kremi ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

 

Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/bebek-bakiminda-secilen-urunlerde-dikkat-edilmesi-gerekenler/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir