genel

Bebek Bakımında Seçilen Ürünlerde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebek bakım ürünleri seçiminde çok titiz olunması gereken ürünleri kapsamaktadır. Doğdukları andan itibaren yabancı bir dünya ve oluşum içine doğan bebekler ve ciltleri her anlamda bulundukları yere yabancı olmaktadırlar. Ciltlerine en uygun ürünü seçmek ve zarar görmelerini engellemek adına seçilecek ürünler arasında en doğrusuna karar vermek oldukça zorlu ve detaylı bilgi gerektiren bir süreçtir.

Bebeklerin cilt sağlıklarını korumak ve çeşitli alerjenlere maruz bırakmamak adına kullanılacak ürünlerin güvenilir markalardan seçilmesi gerekmektedir. Yalnızca bebek sağlığı için değil ürünü kullanacak tüm bireyler adına en uygun ve zararsız bileşenlerle oluşturulmuş cilt dostu ürünlerden seçilmesi gerekmektedir.

Bebek bakımı ürünleri bebeklerin ciltleri ile dış dünya arasındaki adaptasyonun sağlanmasında etkili olan bir köprü görevi görmektedir. Yeşilmarka bu amaçla ürettiği pek çok ürünü hem bebek hem de yetişkinlerin kullanımına sunmuştur. İçerikleri doğal özlerle ve bitki esanslarıyla oluşturularak cilt dostu pek çok ürünü piyasaya sürmüştür. Ürünler arasında yer alan nemlendirici seçenekleri bebekler için gönül rahatlığıyla kullanılabilecek güvenilir ürünler arasında yer almaktadır.

Bu tarz bakım ürünleri alınmadan önce mutlaka içerik kontrolleri sağlanmalıdır. Bebeklere zarar verebilecek bileşenlere sahip ürünler tercih edilmeyerek bebek sağlığı tehlikeye atılmamalıdır. Edinilen ürünlerin son kullanma tarihleri de atlanmadan kontrol edilmelidir.

Bebek Bakımı Ürünleri Nelerdir?

Bebek bakım süreci detaylı ve özen gerektiren bir süreçtir. Bu süreç içerisinde kullanılan pek çok bebek bakımı ürünleri bulunmaktadır. Bu bakım ürünleri şunlardır:

  • Bebek bezi
  • Bebek alt bezi
  • Doğal pişik kremi
  • Vücut nemlendiricisi
  • Tarak
  • Islak mendil veya temizleme pamuğu
  • Tırnak makası, törpü
  • Bebek şampuanı
  • Bebek sabunu
  • Diş fırçası
  • Burun aspiratörü
  • Ateş ölçer

Bebek bakımında kullanılan tüm bu ürünlerin mutlaka güvenilir malzemelerden üretilmiş olması gerekmektedir. Yeşilmarka bu bağlamda bebek bakımında da kullanılabilecek pek çok krem, şampuan ve sabun ürünlerine sahiptir. Bebek cildi hassasiyetine uygun olarak üretilen tüm Yeşilmarka ürünleri yetişkinler tarafından da sıklıkla tercih edilen, alerji yapmayan, cilde zarar vermeyen güvenilir ürünlerdir.

Bebek Bakımında Seçilen Ürünlerde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yeşilmarka Doğal Pişik Kremi ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Bebek bakımı ürünleri düzenli olarak kullanılan ve bebek sağlığının sürdürülmesini sağlayan önemli unsurlardır. Bu nedenle içerik kontrolleri ve kalitesi göz önünde bulundurularak alınması gerekmektedir.

Kalitesiz bakım ürünleri bebeklerde bazı sorunlara yol açmaktadır. Bunlar; alerji, atopik dermatit, cilt tahrişleri, isilik, egzama, kızarıklık, cilt kuruluğudur. Bu sorunların önüne geçebilmek için sağlanması gereken düzenli cilt bakımları güvenilir ve kaliteli cilt bakım ürünleriyle yapılmalıdır.

Bakım ürünleri bebeklerin cilt sağlıklarını ve yaşam kalitelerini sürdürmeye yarayan, her bebeğe ait olması gereken, düzenli bakımlarda atlanmadan kullanılması gereken önemli bakım temel taşlarıdır.

Bebek Bakımı Ürünlerinde Olması Gereken Özellikler Nelerdir?

Bebek bakımı ürünleri mutlaka bebek cildine uygun olarak seçilmelidir. İlk olarak yenidoğan döneminde bebek bakımlarının yalnızca su ile yapılması önerilmektedir. Anne karnında bebekte oluşan cilt florasına zarar vermemek ve deri sağlığını sürdürebilmesi adına ilk zamanlarda su ile bakım sürdürülmelidir.

Yenidoğan bebek bakımı hakkında daha fazla bilgi almak için https://www.yesilmarka.com/blog/yenidogan-bebek-bakimi-nasil-olmalidir/ linkindeki yazımızı okuyabilirsiniz.

Bebek gelişim aşamalarına uygun olarak bakım ürünleri içerikleri belirlenmeli ve bebek yapısına en uygun ürün seçilmelidir. Seçilen ürünlerde bulunması gereken özellikleri şu şekilde sıralayalım:

  1. Ürünlerde yer alan organik ve doğal oldukları ibareleri detaylı olarak araştırıldıktan sonra güvenilir bulunduğu takdirde satın alınmalıdır.
  2. Su bazlı nemlendiriciler tercih edilmelidir.
  3. Kuruluğa yatkın bebek ciltleri için özel üretilmiş temizleyici şampuan ve sabunlar tercih edilmelidir.
  4. Konak oluşumunu önleyecek zeytinyağı içerikli saç nemlendirici kremler tercih edilmelidir.
  5. Alınan ürünün orijinal olup olmadığı barkod sistemi üzerinden kontrol edilmelidir.
  6. Alerjen içerikli ürün kullanımından kaçınılmalıdır.
  7. Sentetik içerikli ürünler tercih edilmemeli, olabildiğinde natürel ürün kullanımı sağlanmalıdır.
  8. Hormonal dengeyi bozan içeriklerle oluşturulmuş ürünlerin kullanımından kaçınılmalıdır.
  9. Kullanılacak ürün detaylı araştırılmalı, uzman doktorlar tarafından önerilen ürünler tercih edilmelidir.

Bebek bakımı ürünleri bebek cildine direk temas eden ürünler olması sebebiyle titizlik gerektiren seçimlerden oluşmalıdır. Zararlı sonuçlar direkt olarak ortaya çıkacağı için mutlaka güvenilir markalar tarafından oluşturulmuş ürünlerin kullanımı tercih edilmelidir.

Kullanılan yanlış ürünlerin sonucunda hormonal dengesizliklere bağlı olarak ortaya cilt problemleri, ilerleyen yaşlarda görülen kardiyovasküler hastalıklar, obezite, erken ergenlik dönemine girme, öğrenme zorlukları gibi problemler çıkmaktadır.

Bebek Bakımında Seçilen Ürünlerde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yeşilmarka Doğal Bebek Şampuanı – Karpuz ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Bebek Bakımı Ürünlerinde Hangi Maddeler Yer Almamalıdır?

Bebek bakımı ürünleri içerisinde yer almaması gereken ve kullanıldığında ciddi sorunlara yol açan bazı içerik bileşenleri bulunmaktadır. Bunlar;

  • Paraben: Tüm cilt bakım ürünlerinde raf ömrünü uzatabilmek adına koruyucu madde olarak kullanılan paraben ileri evrelerde kullanıma bağlı olarak cilt sorunlarına yol açmaktadır. Basit bir tahrişe de sebep olabilirken cilt kanseri gibi büyük ve ciddi sorunlara da yol açabilmektedir.
  • Fitalatlar: Sentetik bir madde olan fitalat içinde yer aldığı ürünün kullanımı sonrasında çeşitli hormonal bozuklukların ortaya çıkmasına sebep olmaktadır.
  • Parafin: Laboratuvar ortamında elde edilen bu madde de tıpkı paraben gibi, kullanıldığı takdirde ciddi cilt sorunları yol açan tehlikeli bileşenler arasında yer almaktadır.
  • Dioksin: Genellikle temizleyici ürün kategorisinde yer alan şampuan ve duş jeli gibi ürünlerin iyi köpürmesi için kullanılan madde, bebek cilt yapısına zarar vererek cilt bütünlüğünü tehdit etmektedir.
  • Cetyl alkol: Nemlendirici kremlerde ve pişik kremleri formülünde sıklıkla tercih edilen bu kimyasal bileşen de tıpkı diğer zararlı maddelerde de olduğu gibi ileri evrelerde cilt kanseri riskini artırmaktadır. Aynı zamanda gözeneklerin de tıkanmasına yol açarak cilt sağlığının bozulmasına sebep olmaktadır.
  • Talk pudrası: Bebek bakımı ürünleri arasında yer alan en önemli ürünlerden birisi de pişik önleyici ürünlerdir. Eski zamanlardan beri tercih edilen pudranın kullanımı sonucunda bebek cilt sağlığının sürdürülmesine engel olan en önemli ürünlerden biri olduğu tespit edilmiştir.

Hızlı Bebek Bakım Kitleri İçinde Neler Yer Almalıdır?

Bebek bakımı ürünleri her anda kullanılabilir ve her anda yanımızda taşıyabileceğimiz özelliklerde olmalıdır. Bu nedenle de hızlı bakım kitleri oluşturulmalıdır.

Hızlı bakım kitleri içerisinde yer alması gereken ürünler şunlar olmalıdır.

  • Bebek bezi: Pişik önleyici olarak tasarlanmış, cilt dostu ürünler seçilmelidir.
  • Temizleme mendili veya pamuğu: Cilt pH’ sına uygun, tahriş etmeyen ürünler tercih edilmelidir.
  • Bebek cilt nemlendiricileri: Doğal içerikli nemlendiriciler tercih edilerek bebeklerin ciltlerinde nem dengeleri sürdürülmelidir. Doğal içerikli ürünler cilt doğasına uygunluğu sebebiyle tercih edilerek her bakım anında gönül rahatlığıyla kullanılmalıdır.
  • Pişik kremi: Tercih edilen pişik kremleri pişik ortaya çıktığında değil her bez değişiminde uygulanmalıdır. Böylece pişiğin ortaya çıkması engellenmeli böylece bebeğe kaliteli bir bakım sağlanmalıdır.

Bebek bakımı ürünleri en doğru ve güvenilir markalardan seçilerek hepsinin derlendiği bir kit içerisinde yer verilmelidir. Bebek her ihtiyaç duyduğu anda bu bakım kiti kullanılarak hızlı bir bakım verme süreci sağlanmalıdır.

Bebek bakım kiti oluşturmanın en önemli faydası, tüm malzemeler bir arada tutularak yaşanacak malzeme kayıplarının önüne geçilmesidir. Ayrıca ihtiyaç duyulan malzemeye hızlıca ulaşarak pratik bir şekilde ihtiyaç duyulan bakım sağlanacaktır. Bebek rahatsızlığı anında giderilerek huzursuzlanmasının önüne geçilecektir. Bebek bakım kiti hem zamandan tasarruf etmeyi hem de ekstra bir çaba göstererek malzeme arayışının önüne geçme konusunda fayda sağlar.

Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/selulit-nedir-nasil-gecer/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir