genel

Selülit Nedir? Nasıl Geçer?

Selülit nedir sorusunun en basit cevabı deri altındaki basit yağ hücrelerinin deri yüzeyinde görünür hale gelmesidir. Selülit yağ dokusunun fazla olduğu bireylerde daha fazla görülmektedir. Kadınlarda erkeklere göre daha sık görülen bu problem kadınlarda var olan yağ hücrelerinin daha fazla bağlı olmasından kaynaklanmaktadır.

Yağ dokusunun fazla olduğu bölgeler olan; uyluk, karın bölgesi ve kalçada sıklıkla görülmektedir. Selülit görünümü portakal kabuğunu andırmaktadır. Pürüzlü bir görünüme yol açan selülit sahip olan kişileri estetik açıdan rahatsız etmektedir.

Selülit nedir sorusuna verilebilecek bir diğer cevap ise beslenme ve yaşama şekline bağlı olarak vücut metabolizmasının ve katabolizmasının bireylere cevap olarak sunduğu bir çeşit vücut faaliyetidir. Fazla yağlı ve dengesiz beslenme tarzına yanıt olarak vücudun verdiği cevap niteliği taşıyan selülit gerekli önlemler alındığında ortaya çıkmayan, ancak ortaya çıktığında da tedavi edilebilen bir sağlık sorunudur.

Selülit için gerekli tedavi sağlanmadığı durumlarda tablo ilerleyerek yağ dokusunun artmasına da bağlı olarak vücudun çeşitli bölgelerinde görülmeye artarak devam etmektedir. Selüliti tamamen yok etmek mümkün olmamakla birlikte görünüm derecesini azaltabilmek mümkündür. Bunu sağlamak içinse yapılması gereken en önemli ve etkili yöntem yeterli ve dengeli beslenme tarzını oluşturmaktır. Bu sayede yağ oranları dengeli besinleri vücuda alarak yaşanabilecek sağlık sorunlarının önüne geçilebilmektedir.

Selülit Kimlerde Görülür?

Selülit cinsiyet ayırt etmeksizin tüm bireylerde rastlanabilen hem estetik hem de sağlık açısından bireylere rahatsızlık veren bir problemdir. Her iki cinsiyette de görülmesine karşılık kadınlarda daha sık ortaya çıktığı bilinmektedir. Kadınlarda daha sık görülmesinin sebebi ise erkek vücuduna oranla daha fazla miktarda yağ dokusu bulundurmasıdır. Erkeklerdeki kas kütlesi kadınlara nazaran daha fazla olduğu için selülit, erkekler için sıklıkla karşılaşılan bir sorun olmamaktadır.

Selülit nedir sorusunun cevabı selülitin kimlerde görülebileceğini de işaret eder niteliktedir. Selülit fazla yağ dokusu olan alanlarda görülen bir sorundur. Fazla yağ dokusu oluşumu da düzensiz ve yağ içerikli beslenmeye sahip bireylerde ortaya çıkmaktadır.

Genelde 20 yaş ve üzeri beden kitle indeksi yüksek kadınlarda görülmektedir. Ancak bu her zaman kilolu bireylerde fazla görüleceği anlamına gelmez. Zayıf ancak düzensiz beslenme şartlarına sahip bireylerde de selülit sıklıkla görülmektedir.

Selülit nedir dendiğinde deri altı iltihabı cevabı da verilebilmektedir. Kalitesiz beslenmeye karşılık olarak yapısı bozulan deride ve alt tabakasında meydana gelen şekil bozukluklarıdır. Fazla şeker, kafein, yağ tüketen tüm bireylerde istisnasız olarak ortaya çıkan ve tamamen yok edilemeyen sistemsel bir problemdir.

Selülit aynı zamanda bu sağlık sorununa genetiksel olarak yatkın olan bireylerde de sıklıkla görülmektedir. Genetik olarak yatkın olduğunu bilen bireyler daha kontrollü olmalı ve uygun beslenme şartları ile oluşturulmuş bir beslenme düzeni sürdürmelidir.

Selülit ortaya çıkmaması için sorun oluşabilecek bölgelerde su bazlı nemlendiriciler tercih edilmelidir. Yeşilmarka’ya ait olan su bazlı doğal içerikli nemlendiriciler sayesinde cilt ve cilt altı nem dengesi sağlanarak kişi düzenli kullanım sistemini oluşturmalıdır.

Selülit Nedir? Nasıl Geçer?

Yeşilmarka Doğal El ve Vücut Kremi – Gül ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Selülit Evde Nasıl Yok Edilir?

Selülit nedir sorusunun cevabı bilindiği takdirde selülitin tamamen yok edilemeyeceği de dolaylı yoldan öğrenilmiş olmaktadır. Selülit tamamen yok edilemeyen ancak aktif görünümün azaltılabildiği bir problemdir. Bireyleri hem estetik hem de sağlık açısından rahatsız eden, ortaya çıktığında gerilemesi için gerekli önlemlerin alınması gereken bir sorundur.

Selüliti yok etmek adına farmakolojik ve estetik müdahaleler haricinde Selülit nedir sorusunun karşılığı bilinerek evde de uygulanabilecek belli başlı bazı uygulamalar bulunmaktadır. Bunlar;

  1. Bol su tüketerek vücutta var olan yağ dokularının yakılması sağlanabilir.
  2. Sirkeli veya limonlu su tüketerek vücuda giren suyun yağ hücreleri ile etkileşimi sağlanarak limonlu suda var olan asit hücrelerinin yağ hücrelerini yok etmesi sağlanabilir.
  3. Sorunlu bölgeye bazı maddeler aracılığıyla peeling uygulayarak bölgedeki kan dolaşımı artırılabilir. Kullanılabilecek bazı madde önerileri: Kakao+ şeker karışımı, kil+ kahve karışımı, limon+ aspirin karşımı. Bahsedilen bu karışımlar selülitli bölgeye dairesel hareketlerle uygulanarak bölgedeki kan dolaşım hızı artırılabilir.
  4. Kafein, şeker ve yağ tüketimi azaltılarak sağlıklı deri görünümü sürdürülmeye devam edilebilir.
  5. Selülitli bölgeyi cildi tahriş etmeyecek şekilde tasarlanmış vücut fırçalarıyla fırçalayarak selülit görünümü azaltılabilir. Fırçaladıktan sonra cilde uygun olduğu düşünülen doğal içerikli nemlendirici kremler sorunlu bölgeye masaj yapılarak uygulanmalıdır. Yeşilmarka’ya ait doğal ve bitki özlü içeriklere sahip çeşitli cilt bakım ürünleri bölgeye nüfuz ederek kan dolaşımının artmasına ve selülit oluşumunun engellenmesine katkı sağlamaktadır.
  6. Son olarak düzenli spor alışkanlıkları kazanılarak var olan selülit görünümü geriletilebilir veya selülit oluşumunun önüne geçilebilir.
Selülit Nedir? Nasıl Geçer?

Yeşilmarka Doğal El ve Vücut Kremi – Şeftali ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Selülit En Hızlı Nasıl Geçer?

Selülitin hızlıca yok olması veya selülit görünümünün daha ileri boyutlara taşınmaması için selülit nedir ve neden ortaya çıkar sorularının cevaplarını kanıksamak gerekmektedir.

Öncelikli selülitin hızlı bir çözümünün olmadığı bilinmelidir. Çünkü selülitin oluşması bile bir sürece karşılık gelmektedir. Selülit uzun süreli kötü beslenme alışkanlıklarının sonucunda ortaya çıkarak kişileri rahatsız edici bir görünümü kişilere sunmaktadır.

Selülit hızlıca yok olamaz ancak zamanla selülit görünümü azaltılabilir. Bunun için mutlaka sigara ve alkol tüketiminden kaçınmak gerekmektedir. Sigara ve alkol haricinde şeker ve tuz tüketiminden de kaçınmak şarttır. Su tüketim miktarı artırılarak düzenli egzersiz yapılmalıdır. Aksi takdirde selülit görünümü azaltılamayarak daha da ilerleyen bir tabloya dönüşecektir. Selülit azalmasında etkili olan bir diğer faktör ise istikrarlı kilo rakamlarıdır. Hızlı bir şekilde kilo alıp vermekten kaçınılmalıdır. Hızlı ve sağlıksız olarak gerçekleştirilen bir kilo azaltma sürecinde yağ dokusu dengesi bozulacağından selülit görünümünün yanı sıra başka cilt ve metabolizma sorunları da eklenecektir.

Selülit nedir dendiğinde, bu problemin hızlı çözümlenemeyen, geri dönüşü olmayan, yalnızca belirtileri ve görünümdeki kusurların hafifletildiği beslenmeye bağlı ortaya çıkan bir sağlık sorunu olduğu bilinmelidir. Bu sorun ortaya çıktığında da hızlı bir çözüm aramak yerine sabırlı bir süreçle bu problemin ciddi bir sağlık sorununa dönüşmesi önlenmelidir.

Selüliti Engelleyen Beslenme Tavsiyeleri

Selülit nedir sorusunun cevabı yukarıda da bahsedildiği gibi sağlıksız beslenme koşulları sonucu ortaya çıkan bir sağlık problemidir. Bu nedenle düzenli ve dengeli ve beslenme stilleriyle bu sorunun önüne geçilmelidir.

Selüliti engelleyen bazı düzenli ve dengeli beslenme önerileri şu şekilde sıralanabilir:

  1. Selüliti engellemenin ilk kuralı bol sıvı tüketmekten geçer. Tüketilen sıvıların ilk sırasında su yer almalıdır. Bunun dışında kafeinsiz, şekersiz ve yağsız içecekler tüketilerek hem vücudun sıvı ihtiyacı karşılanmalı hem de sağlıksız içeceklerin selülit oluşumuna sebep olması engellenmelidir.
  2. Selüliti engelleyen bir diğer besin grubu ise sebzelerdir. Sebzeler vücut dengesini ve yapısında yer alan sıvı miktarları ile hem vücudun sıvı dengesinin korunmasında fayda sağlar hem de bünyesinde barındırdığı vitamin grupları ile vücut sağlığının sürdürülmesine katkıda bulunur.
  3. Yüksek proteinli düşük yağlı besin tüketimi de sağlanmalıdır.
  4. Selülit nedir sdndiğinde fazla yağlı besinlerin sebep olduğu cilt sorunları olduğu ilk akla gelen cevap olmalıdır. Bu nedenle beslenme programı oluşturulurken yağlı ve işlenmiş besin tüketiminden uzak olarak planlanmış bir beslenme programı oluşturulmalıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir