Doğal Saç Kremi

Saça İyi Gelen Besinler Hangileri?

İnsan vücudu düzenli olarak kendini yeniler. Saçlar da kopan köklerden tekrar çıkarak ve uzayarak bu yenilenme işlemine dahil olur. Saçın yenilenme sürecinde genetik sebepler, stres, hormonal dengesizlikler ve düzensiz beslenme gibi olumsuz etki eden faktörler bu döngünün sekteye uğramasına sebep olabilir. Genetik yapıdan kaynaklı olan dökülmeler ya da hormonal değişimler için doktora başvurabilirsiniz. Doktora gitme kararı almadan önce beslenme düzeninizi gözden geçirebilirsiniz.

Saç dökülmelerinde en önemli sebeplerden bir tanesi sağlıksız ve düzensiz beslenme tarzıdır. Vücut gerekli olan vitamin ve minerali beslenme aracılığıyla karşılayamadığında saç dökülmeleri sıklaşır ve bir sorun halini alır. Beslenme alışkanlıklarınızı değiştirerek ve öğünlerinize saça iyi gelen besinler ekleyerek dökülme problemini azaltabilir, sağlıklı uzayan saçlara sahip olabilirsiniz.

Beslenme düzenini oluşturduktan sonraki adım temizlik ve bakımdır. Saçların yıpranmasını önlemek adına doğal materyallerle oluşturulmuş saç bakım ürünleri tercih edilmelidir. Temizlik adına şampuan, bakım içinse saç bakım serumu ve dökülme karşıtı krem ile saçlarınızı destekleyebilirsiniz. Sektörün öncü markalarından biri olan Yeşilmarka, bitkisel özlü saç bakım ürünleri ile saçlarınızı dipten uca besler. Siz de saçlarınızdaki değişimi Yeşilmarka farkıyla gözlemleyebilirsiniz.

Saça İyi Gelen Besinler Hangileri?

Yeşilmarka Doğal Saç Serumu ürünümüzü sitemizden inceleyebilirsiniz.

Saçları Gürleştiren En Kuvvetli Besin Hangisidir?

Sağlıklı ve parlak saçlar herkesin ayna karşısında görmek istediği bir tablodur. Bu görüntünün oluşabilmesi için düzenli beslenilmeli ve saç bakım ürünleri tercih edilmelidir. Saça iyi gelen besinler, vitamin ve mineral açısından değerlidir. Bu besinleri tüketmek saçlarınızı besler. Yumurta, yoğurt, tam tahıllı besinler, kuruyemişlerden; badem, yer fıstığı, Hindistan cevizi, kabak çekirdeği, sebze ve meyvelerden; nar, tatlı patates, havuç, avokado, ıspanak, et çeşitlerinden; somon, yağsız kırmızı et, yağsız tavuk ve hindi eti saç sağlığında etkin rol oynayan demir ve çinko açısından yüksek değerlere sahip besinlerdir.

Saçların gürleşmesi için düzenli protein alımı çok önemlidir. Saça iyi gelen besinlerden yumurta, protein açısından oldukça besleyicidir. Bu sebeple düzenli olarak yumurta tüketmek saçı gürleştirir ve uzamasına yardımcı olur. Ayrıca, yumurta içerdiği biotin ve B vitamini ile saç derisini besler, böylece dökülmeleri de azaltır. Saç sağlığı için pişirme tarzı fark etmeksizin günlük bir yumurta tüketilmesi tavsiye edilir.

Saça iyi gelen besinler arasında protein olarak güçlü olan et grubu da saçın gürleşmesinde oldukça etkilidir. İşlenmiş yağlar saçları yıprattığı için, et ürünlerinden gerekli olan proteinin sağlanabilmesi adına yağsız ya da az yağlı olarak tüketilmesi tavsiye edilir.

Saç Kökleri Ne ile Beslenir?

Saça iyi gelen besinler tüketerek saç köklerinizi besleyebilir, daha sağlıklı ve güçlü hale getirebilirsiniz. Böylece, saçlarınız kopma ve dökülmelere karşı dayanıklı hale gelir. Saçların güzelleşmesinde beslenmenin önemi azımsanamaz. Besinler, içerdikleri vitaminler sayesinde saç köklerini güçlendirir. Demir, biotin, çinko bu vitaminler arasında en önemlileridir. Bunların dışında A,C,D ve E vitaminleri, folik asit, B12 ve B13 vitaminleri saç yapısı için oldukça önemlidir.

Düzenli, yeterli ve saça iyi gelen besinler ile beslenmenin imkan dahilinde olmadığı zamanlarda saçlarınızı beslemek için saç bakım ürünlerine başvurabilirsiniz. Şampuanın yanı sıra saçınıza takviye olarak serum ve kremler tercih edebilirsiniz. Yeşilmarka’nın doğal bitki özleriyle zenginleştirilmiş doğal saç kremi ve doğal saç serumu ile saçlarınızı güçlendirebilir, yoğun tempolu günlerinizde saçlarınızın yıpranmasını önleyebilirsiniz.

Stresli günlerde saçlar sıklıkla elektriklenmeye maruz kalır. Doğal saç serumu ile elektriklenmeyi önleyebilir, saç tellerinizi güçlendirebilirsiniz. Serum içerdiği provitamin, argan yağı ve ginseng ile saç derinizin sağlığını korur. Saç sağlığınızı önemseyen Yeşilmarka, kimyasal materyalleri minimalize ederek çoğunluğu doğal içerikli olan ürünler oluşturur.

Saça İyi Gelen Besinler Hangileri?

Yeşilmarka Doğal Dökülme Karşıtı Saç Kremi Ürünümüzü Sitemizden İnceleyebilirsiniz.

Saç Köklerine Ne İyi Gelir?

Cinsiyet fark etmeksizin saç ile ilgili problemler herkes için can sıkıcıdır. Dökülme ve kırılmalar saçları yıpratır. Ayrıca, mat ve sağlıksız bir görünüm oluşmasına da sebep olur. Vücutta meydana gelen demir eksikliği kandaki oksijen miktarında düşürücü etkiye sebep olabilir. Bu durum, saç köklerinin gerekli olan oksijeni almasını engeller. Demir bakımından zengin olan besinler saç köklerine iyi gelir. Saça iyi gelen besinlerden özellikle yeşil yapraklı sebzeler demir eksikliğine bağlı olarak oluşan dökülmeleri azaltabilir. Sağlıklı saçlar için protein olmazsa olmazdır. Hayvansal gıdaların haricinde protein alabileceğiniz yiyecekler arasında öne çıkan fasulye, saçları besler. Protein ve kalsiyum açısından zengin bir besin olan yoğurt, saç köklerini güçlendirir.

Omega 6, çinko, demir ve protein içeren ceviz saç köklerinin uyarır. Böylece, saçların daha gür ve güçlü şekilde çıkmasına olanak sağlar. Kabak çekirdeği omega 6, protein ve demir açısından güçlü bir besindir. Saç sağlığınızı korumaya yardımcı olurken içerdiği sağlıklı yağlar sayesinde cildiniz için de faydalıdır. Günlük beslenmede yaklaşık bir avuç tüketilebilir. E vitamini saç köklerini canlandırır ve saçların parlak bir görünüm oluşturmasını sağlar.

Soya, E vitamini açısından zengin bir besindir. Soya filizi ve sosunu haftada bir tüketerek hem saçlarınızın güzel gözükmesine hem de dolaşım sisteminizin düzenlenmesine yardımcı olabilirsiniz. Doğal zeytinyağı E vitamini deposudur. Zeytinyağı saçlarınızı korur, yıpranmayı önler. Yemeklerinizde zeytinyağı kullanarak beslenme düzeninizde yer edinmesini sağlayabilirsiniz. Düzenli ve dengeli beslenme ile içten güçlendirdiğiniz saçlarınızı dökülme karşıtı şampuan ile dıştan gelen etkilere karşı koruyabilirsiniz. Mevsim değişikliklerinde ve deniz, havuz suyu gibi dış etmenler sebebiyle yıpranan saçlarınızı Yeşilmarka’nın saç dökülme karşıtı kremi ile besleyebilirsiniz.

Saça İyi Gelen Besinler

Düzenli olarak protein alımı hem saç hem de vücut sağlığı için önemlidir. Vücuttaki protein yetersizliği saç dökülmelerine sebep olabilir. Bitkisel olarak; kuru baklagiller, tahıllar, soya, hayvansal gıdalar arasında; et, tavuk, balık, yumurta, peynir ve yoğurttur. Saç dökülmelerinde en sık rastlanan problem demir eksikliğidir. Bitkisel özlü yağlar, yer fıstığı ve yeşil yapraklı sebzelerde demir bulunur. Biotin olarak bilinen B7 vitamini saçı ve cildi besler. Özellikle yumurta sarısı, süt, et, soya fasulyesinde bulunur. Vücuda gerekli mineraller arasında olan çinko, deniz ürünleri, kuru baklagiller, mantar ve ette bulunur.

Pantenol isimli B5 vitamini, saç köklerini besler ve saçın gür çıkmasına yardımcı olur. Bu sebeple, saç vitamini olarak da bilinir. Karaciğer, tavuk, et, yumurta, süt ve tam tahıllı ürünlerden bu vitamini alabilirsiniz. D vitaminin eksikliğinde saç dökülmesi ve yıpranması meydana gelir. Bu durumun yanı sıra D vitamini eksikliği birçok rahatsızlığa da sebebiyet verir. D vitamininin en büyük kaynağı güneştir. Güneşten yeterli ölçüde faydalanamıyorsanız yağlı balıklar, peynir, süt ve yumurta sarısından D vitamini alabilirsiniz. Yeterli gelmeyen durumlarda doktor kontrolünde takviyelere de başvurabilirsiniz. A vitamini eksikliğinde saçlar seyrekleşir.

Saça iyi gelen besinlerden balık, kırmızı et, süt, yoğurt, yumurta, havuç, brokoli, ıspanak, kayısı, şeftali, kavun, roka ve dereotunda A vitamini bulunur. B6 vitamini saç derisinin beslenmesine yardımcı olur. Muz, kavun, tavuk, balık, domates, brokoli, nohut, yer fıstığı ve ay çekirdeğinde B6 vitamini bulunur. Günlük olarak tüketilmesi gereken vitaminlerden biri de C vitaminidir. Saçları güçlendirir ve canlandırır. Saça iyi gelen besinlerden turunçgiller başta olmak üzere, çilek, kivi, kavun gibi meyvelerde, kırmızı ve yeşil biberde, domates, patates ve yeşil yapraklı sebzeler C vitamini kaynağıdır. Öğünlerinize saça iyi gelen besinleri dengeli bir şekilde dağıtarak sağlıklı bir bünyeye ve gür saçlara sahip olabilirsiniz.

Bu yazımızda saça iyi gelen besinler konusuna değindik. Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/evde-kas-bakimi-ile-kaslarinizi-guclendirin/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir