genel

Pürüzsüz Cilt İçin Evde Peeling Uygulaması

Güzellik anlayışının içerisinde yer alan ve günümüzde de oldukça dikkat edilen konulardan biri cilt bakımıdır. Düzenli cilt bakımının yapılması, cildin ışıldaması ve pürüzsüz bir görünüme kavuşması için oldukça önemlidir. Günümüzde de evde cilt bakımı uygulamaları oldukça yaygındır. Doğal içerikli ürünlerin kullanımı ve cilde zarar vermeyecek uygulamalar ile evde peeling yapmak oldukça kolaydır.

Peeling kelimesi İngilizce peel kelimesinden gelmekte olup soymak, arındırmak anlamlarına gelmektedir. Yani cildin ölü derilerden arındırılması olarak düşünülebilir. Peeling işlemleri günümüzde birçok şey için yapılabilmektedir. Cildin temizlenmesi, ciltteki lekelerden kurtulmak, yara izlerinin geçmesi gibi durumlar kullanım alanları içerisinde yerini almaktadır. Kimyasal, lazer işlemler ve doğal peeling yöntemleri günümüzde sıklıkla amacına uygun olacak şekilde kullanılmaktadır. Cildin yüzeysel temizlenmesini sağlamakla birlikte aynı zamanda cildin yeni tabaka oluşturmasının da zeminini hazırlamaktadır.

Doğal içerikli ürünler kullanarak evde peeling yapmak ve cildin ışıltısını kazandırmak için birçok tarif vardır. Cildin ölü derilerden arındırılması ve pürüzsüz bir cilt için yapılması gerekenlere dair tüm detayları bu yazımızda sizler için derledik.

Peeling Nedir, Nasıl Yapılır?

Peeling uygulaması cildin pul pul dökülmesi sağlanarak cildin derinlemesine temizliğinin sağlanmasını ve yeni hücre oluşumunu destekleyerek cilt tabakasının pürüzsüz olmasını hedefler. Cildin üst tabakasında yer alan ve cildin hava almasını engelleyen tabakanın arındırılması ile birlikte daha sağlıklı ve canlı bir cilt için ilk adım atılmış olur. Günümüzde probleme yönelik farklı peeling yöntemleri uygulanmaktadır.

Kimyasal peeling uygulaması, derin kırışıklıklar, sivilce ve akne lekeleri, güneş lekeleri gibi problemlerde kimyasal bir maddenin kontrollü şekilde uygulanarak cildin soyulması işlemidir. Cilt tipine göre değerlendirme yapılarak hangi peeling yönteminin kullanılacağına karar verilir. Kimyasal peeling uygulaması için bir uzmandan destek almak avantajlı olacaktır. Bu uygulama ardından ciltte hassasiyet ve tahriş oluşumunu engellemek amacıyla güneşten korunmak ve güneş ışınlarından koruyucu ürünlerin kullanımı oldukça önemlidir.

evde peeling

Doğal Güneş Kremi ürünümüzü sitemizden inceleyebilirsiniz.

Lazer peeling uygulamasında ise bir uzman tarafından lazer ışınları üreten bir cihaz kullanılır. Amaç yine cildin ölü hücrelerden arındırılması ve cilde parlaklık kazandırılmasıdır. Ameliyat izleri, derin sivilce ve akne izleri, deri yanıkları, yaşlılık izleri, kırışıklıklar, deride oluşan renk farklılıkları, et benleri ve izleri gibi nedenlerle kullanımına başvurulmaktadır.

Cilt soyma işlemi burada lazerle yapıldığı için cildin iyileşme süresi biraz daha farklı olabilir. Evde peeling olarak uygulanabilecek işlemlerden değildir. Cildin tahrişten korunması amacıyla güneş ışığından korunmak iyileşme sürecinde oldukça önemlidir. Bunun için güneş koruyucu kreminizi dikkat ederek seçip, düzenli kullanmanız gerekmektedir. Cildin tam olarak iyileşmesi yapılan uygulamaya göre değişiklik göstermektedir. İlk adım iyileşmesi on günden sonra olabilmektedir. Tam anlamı ile iyileşme ise aylar sürebilmektedir.

Doğal peeling uygulaması, evde peeling işlemi olarak bile yapılabilir. Oldukça kolay olan bu yöntemde doğal ürünlerin kullanılması ile ciltte soyma işlemi gerçekleştirilir. Doğal içerikli ürünlerden cilt tipine uygun şekilde maskeler hazırlanır ve belirli aşamalarda bu maskeler uygulanır. Daha sonrada cilde uygun nemlemdirici kremler ile cilt pürüzsüz hale gelir. Doğal içerikli ürünlere sahip olan Yeşilmarka‘da size uygun cilt bakımım ürünlerini inceleyebilirsiniz.

evde peeling

Normal ve Kuru Ciltler İçin Doğal Günlük Bakım Kremi ürünümüzü sitemizden inceleyebilirsiniz.

Evde Peeling Yapımı

Evde peeling yapımı kolay olması nedeniyle birçok kişi tarafından uygulanmaktadır. Cilt tipine göre hazırlanan doğal maskeler ile evde peeling yapımı oldukça yaygındır. Evde olan malzemelerle bile rahatlıkla hazırlanan maskeler ile cildin ışıltısını ve parlaklığını kazandırmak mümkün. Pürüzsüz bir cilt için detaylı bir cilt temizliği yapmak rutin hale getirilmelidir. Doğal peeling tarifleri hazırlayarak evde peeling işlemi uygulanabilir.

Peeling Tarifleri

Pürüzsüz bir cilt sadece yüz için değil vücudun birçok bölgesinde istenmektedir. Peeling işlemi de yüze uygulanabileceği gibi vücudun diğer bölümlerinde de uygulanabilmektedir. Vücudun bölgesine göre peeling tarifleri hazırlanabilir. Her cilt tipine uygun ve rahatlıkla uygulanabilen evde peeling tarifleri aşağıda listelenmiştir.

  1. Ciltteki kuruluklar için zeytinyağı ile hazırlanan maskeler tercih edilir. Yarım çay bardağı zeytinyağı, yarım çay bardağı sıcak su ve 5-6 damla limon suyu karışımı bir kapta hazırlanır. Bu karışım uygulanmadan önce cilt temizliği yapılmış olmalıdır. Karışımı cildinize nazikçe bir fırça ile uygulayın. 10 dakika kadar beklettikten sonra zeytinyağlı sabun ile cildinizi ılık su yıkayın. Haftada 2 defa uygulanmalıdır. Karışımları maskeyi uygulamadan hemen önce hazırlamaya özen gösterin.
  2. Sivilce ve akne eğilimli, yağlı ciltler için bu tarif uygulanabilir. 1 tatlı kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı yoğurt veya süt, 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi, 1 tatlı kaşığı pirinç unu karıştırma kabında hazırlanmalıdır. Bu karışım cilde uygulanmadan önce temizlenmelidir. Maske nazik bir şekilde fırça yardımıyla cilde uygulanmalı ve minimum 10 dakika beklenmelidir. Ardından ılık su ile durulanmalıdır. Evde peeling uygulamaları en çok sivilceli ve akneli ciltler için yapılmaktadır. Bu tarifi uygulayabilir ve cildinizdeki pürüzlerden ve sivilce izlerinden kurtulabilirsiniz.
  3. Cilt tonunu dengelemek ve cildi yağ tabakasından arındırmak amacıyla türk kahvesi ile yapılan tarifler vardır. 1 tatlı kaşığı demlenmiş türk kahvesi telvesi ile 3-4 damla limon suyu karışımı cilde uygulandığında ciltteki yağı temizler ve cildin rengini düzenler. 1 tatlı kaşığı demlenmiş türk kahvesi telvesi ile 1 tatlı kaşığı zeytinyağı karışımı yüzdeki şişliğin inmesine ve ciltteki kızarıklıkların  ve ciltteki renk eşitsizliğinin giderilmesine destek olur.
  4. Ciltte hücre oluşumunun desteklenmesi amacıyla domates maskeleri uygulanır. 1 adet domatesin kabukları soyulur ve rondodan geçirilerek püre kıvamına getirilir. Temiz bir fırça ile yüze eşit şekilde uygulanır. Hem peeling etkisi oluşturur hem de ciltte hücre oluşumunu destekler.

Peeling Yüzde Ne Kadar Durmalı?

Peeling uygulamaları doğal maskeler şeklinde yapılıyorsa yüzde bekletilme süreleri genellikle 10 ile 30 dakika arasında değişkenlik göstermektedir. İçerisinde asidik özellik taşıyan malzemelerin kullanılmasıyla hazırlanan karışımların ciltte bekletilme süreleri daha azdır. Nemlendirme etkisi yüksek olan malzemelerin kullanılmasıyla hazırlanan karışımlar ise daha fazla süre bekletilir. Asit ciltte kızarıklıklara neden olduğu için bekletilme süresi kısadır.

Nemlendirme etkisinin ciltte etkisini göstermesi malzemenin ciltte emiliminin sağlanması amacıyla ciltte bekletilme süresi daha yüksektir. Bu nedenle limon, domates ve portakal içerikli maskeler ciltte daha az süreli bekletilirken, zeytinyağı, süt, aloe vera, salatalık içerikli maskeler uzun süreli bekletilir. Cilt tipine göre seçilen peeling ürünlerinin ciltte bekletilme süreleri ambalajı üzerinde yer almaktadır. Yeşilmarka internet sitesi üzerinden doğal kozmetik ve cilt bakım ürünlerini inceleyebilirsiniz.

Peeling Faydaları

Cilt bakımı için belirli rutinler uygulayan kişilerde cildin pürüzsüz ve sağlıklı olması kaçınılmazdır. Düzenli bir hayat ve beslenme tarzının da cildin sağlığı için önemli olduğu unutulmamalıdır. Peeling uygulaması da cilt temizleme adımlarının bir rutinidir. Cilt bakımı için doğal içerikli ürünlerin kullanımı ile evde yapılması oldukça popülerdir. Evde peeling işlemi de bu kapsamda sıklıkla uygulanmaktadır. Daha sonrasında kullanılan krem içeriğinede dikkat edilmelidir. Yeşilmarka doğal kozmetik ve cilt bakım ürünlerini internet sitesi üzerinden inceleyebilir ve cilt tipinize en uygun seçeneği tercih edebilirsiniz.

evde peeling

Doğal Yoğun Bakım Kremi ürünümüzü sitemizden inceleyebilirsiniz.

Doğanın bizler için sunduğu mucizevi ürünler sayesinde sağlıklı bir cilde kavuşmak mümkündür. Ciltteki kuruluk, koyu ve açık lekeler, ciltteki ton eşitsizlikleri ve diğer cilt problemleri ile peeling maskeleri hazırlayabilirsiniz. Düzenli kullanım sonrasında ciltteki iyileşmeyi görebilirsiniz. Cildin esnekliğini, dolgunluğunu ve ışıltısını kazandırmak için doğal içerikli ürünlerin kullanımına önem verilmelidir. Evde peeling uygulamalarınızda cilt tipinize en uygun ürünü seçmeye özen göstermelisiniz.

Peeling uygulamanızı tamamlamak için maske teknikleri ile ilgili yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/bebek-gibi-bir-cilt-icin-evde-yapabileceginiz-maske/ linkinden ulaşılabilirsiniz.

Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/denenmesi-gereken-guzellik-sirlari/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir