genel

Denenmesi Gereken Güzellik Sırları

Tüm kadınların önem verdiği gençlik ve güzellik sırları için doğal birçok yöntem bulunmaktadır. Pürüzsüz ve canlı bir cilde sahip olmak için düzenli cilt bakımı yapmak kaçınılmaz. Dikkat çekici ve bakımlı olmak için bazı altın kurallar vardır. Bu kuralların başında doğru şekilde yapılmış bir cilt temizliği vardır. Cilt güzelliği birçok kadında özgüveni de artırmaktadır.

Yüz Güzelliği İçin Ne Yapmak Lazım?

Yüz güzelliği için olmazsa olmaz öncelikli olarak düzgün yapılmış bir cilt temizliğidir. Etkin bir cilt temizliği için birçok işlem bulunmaktadır. Cildin nemini kaybetmesini engelleyen yüz temizleme ürünleri ile ön bir yıkama işlemi yapılır. Ardından yüz buharı uygulamasıyla gözeneklerin genişlemesi sağlanır ve gözeneklerdeki kirliliklerden arındırma işlemi uygulanır. Sonra olarak yüksek sıcaklıkta genişleyen gözeneklerin sıkılaşması için soğuk uygulamalar yapılarak daha sıkı bir cilt kazanılır.

Detaylı bir şekilde yapılan cilt temizliği sayesinde cilt her daim ışıl ışıl ve sağlıklı bir görünümde olacaktır. Cilt için güzellik sırları içerisinde günümüzde en çok tercih edilen bir başka uygulama ise cilde dışarıdan uygulanan vitamin takviyesi işlemidir. Özellikle C vitamini takviyesi cildin daha pembe ve sağlıklı görünmesine yardımcı olmaktadır. Antioksidan özelliği taşıyan vitamin takviyesi ile yüzde sebum oluşumunu önleyerek sivilce ve akne oluşumunu engellemektedir. Daha aydınlık, parlak ve canlı bir görüntü yakalamanızı sağlamaktadır.

Bu vitamin takviyesini yaparken en çok kullanılan cihazlardan biri ise dermaroller ürünlerdir. Mikro iğneli yapıda olması nedeniyle ciltteki hücreleri uyararak vitaminin daha kolay bir şekilde cilt tabakası üzerinden emilimini sağlamaktadır. Yeşilmarka cilt bakım ve doğal kozmetik ürünlerini inceleyerek size uygun doğal cilt bakım ürünlerini tercih edebilirsiniz.

Geçmişten günümüze güzellik sırları denilince akla ilk olarak cildin nemlendirilmesi gelir. Cilt hangi yapıda olursa olsun uygun bir nemlendirici kullanarak cildin ihtiyacı olan nem dengesi sağlanmalıdır. Kuru ciltler, yağlı ciltler, karma ciltler için cilt tipine uygun doğal  nemlendirici krem seçenekleri bulunmaktadır.

güzellik sırları

Doğal Yoğun Bakım Kremi ürünümüzü sitemizden inceleyebilirsiniz.

Kuru ciltler için nemlendirici krem seçerken yağ oranı yüksek olan, yağlı ciltler ve karma ciltler için nemlendirici krem seçerken su bazlı nemlendiriciler olmasına dikkat edilmelidir. Cildin tipine uygun olarak bu nemlendiriciler sabah ve akşam temiz bir cilde uygulanmalıdır. İlerleyen yaşın etkilerini de azaltmak için anti-aging kategorisinde yer alan ürünler düzenli kullanılarak yaşlanma karşıtı anti-aging krem ile bir bakım uygulayabilirsiniz. Kullandığınız kremlerin içeriğinin doğal içerikler olmasına özen göstermelisiniz. Parafin içeren kremler yüzde çözünmediği için kalıntı bırakarak zamanla cilt tabakasına yerleşir.

güzellik sırları

Doğal Günlük Bakım Kremi ürünümüzü sitemizden inceleyebilirsiniz.

Doğal Güzellik Sırları

Doğal güzellik sırları içerisinde özellikle ülkemizde sıklıkla kullanılmakta olan ve asırlardır birçok milletin vazgeçilmez ürünü olan zeytin yağ akla gelir. Zeytin yağ, ciltteki gözenekleri açarak kirliliklerin giderilmesini sağlar. Aynı zamanda cildi ölü hücrelerden arındırır. Kan dolaşımını artırarak cilde parlaklık verir. Cilt üzerindeki lekelerin azalmasında etkilidir ve yüksek oranda nemlendirme etkisine sahiptir.

Zeytin yağını hem besin olarak tüketmek hem de cilde uygulamak oldukça faydalıdır. Zeytin yağı ile birlikte doğal tarifler hazırlamak oldukça kolaydır. Şeker ile birlikte hazırlandığında peeling karışımı, hindistan cevizi yağı ile karıştırıldığında leke ve nemlendirme krem karışımı, limon suyu ve bal karışımı ile birlikte ise sivilcelere karşı ile oldukça etkilidir.

Doğallık denilince, doğanın bizlere kazandırdığı bir başka mucize ürün ise limondur. Günümüz güzellik sırları içerisinde C vitamini takviyesi oldukça popülerdir. Doğal C vitamini olarak görev yapan limon, sivilceleri kurutur ve oluşmasını engeller. Ciltteki kararmaları engelleyerek cilt tonu eşitsizliğini ortadan kaldırır. Doğal bir peeling malzemesi olarak da ölü derilerden temizleme işlemine yardımcı olur. Ciltteki kırmızı lekeleri dengeler. En önemlisi birçok kişinin sıklıkla uğraştığı ve sürekli çözüm aradığı siyah noktalarla da savaşır. Antibakteriyel özelliği sayesinde siyah noktaları ortadan kaldırır ve düzenli kullanımda ise oluşumunu engeller.

Evlerde bile rahatlıkla yetiştirilebilen bir diğer mucize bitki ise aloeveradır. Aloevera yapısında A vitamini, C vitamini, E vitamini içererek hem cilt hem de saç için oldukça faydalıdır. Bunlarında haricinde yapısında birçok mineral de bulundurmaktadır. Besleyici ve nemlendirici özelliği sayesinde güzellik sırları içerisinde yerini alır. Birçok cilt hastalığı tedavisinde geçmişten günümüze kullanılmakta ve nemlendirici ürünlerin hammaddesi olarak kullanılmaktadır. Güneş lekeleri, güneş kızarıklıkları, yanıklar, sivilce izleri, sivilce tedavisi gibi çok yaygın bir kullanım alanına sahiptir.

Aloeveralı tarifleri evde bile rahatlıkla hazırlayıp kullanabilirsiniz. Doğal nemlendirici etkisine sahip olan bu ürün bebeklerin kullandığı nemlendirici ürünlerde de sıklıkla kullanılmaktadır. Sizin ve bebeğiniz için doğal içerikli cilt bakım ürünlerini Yeşilmarka internet sitesi üzerinden inceleyerek ihtiyacınıza uygun sipariş verebilirsiniz.

Doğal Güzellik Nasıl Elde Edilir?

Doğal güzellik sırları içerisinde özellikle rutin bakımlar yer almaktadır. Oluşturulan rutin bakımlar sayesinde hem saçlarınızda hem de cildinizde sağlıklı bir görünüm elde edebilirsiniz. Saç ve cilt bakımı için üretilen maskelerden faydalanarak nem ve pH dengesinin kurulmasını sağlayabilirsiniz.

Sivilce ve akneler birçok kadının ortak problemleri arasında yerini alır. Bu problemin temel çözümleri arasında cilt temizliğinin iyi yapılması ve cildin tipine uygun ürünlerin kullanılması gelir. Cilt temizliğinin doğal yollarla yapılabilmesi için doğanın bizlere sunduğu mucizevi ürünlerden faydalanabilirsiniz. Sivilce ve akne sonrası en çok yaşanan problemlerden biri ise cilt lekeleridir. Sivilce ve akne problemi esnasında güneş ışığına maruziyet ve sivilcelere sürekli dokunmak ciltteki leke oluşumunu daha çok artırmaktadır. Bu yüzden düzenli olarak güneş koruyucu krem kullanmak gerekmektedir.

güzellik sırları

Doğal Güneş Kremi ürünümüzü sitemizden inceleyebilirsiniz.

Doğal güzellik sırları içerisinde yer alan ve altın kurallardan biri olan madde düzenli uyumaktadır. Düzenli uyumak stresi ve yorgunluğu atacak ve enerji dolu olmanızı sağlayacaktır. Cildin güzelliği için minimum 7-8 saat günlük olarak uyunmalıdır. Buna ek olarak günlük olarak bir parça bitter çikolata tüketmenin faydası da oldukça fazladır. Bitter çikolatanın yapısında bulunan mineraller sayesinde antioksidan özelliği bulunmaktadır. Aynı zamanda mutluluk hormonun salgılanmasını da tetiklemektedir. Mutlu olmak ve sağlıklı olmak cildin ışıldamasını da sağlar.

Doğal Güzellik Sırları Nasıl Uygulanır?

Doğal güzellik sırları bilindiği takdirde ev yapımı maskeler ve doğal içerikli ürünler kullanılarak uygulanabilir. Doğal ürünlerden yapılan cilt bakım veya saç bakım maskeleri ile ihtiyacınız olan nemi sağlayabilirsiniz. Evde yapılan bu karışımların en etkili olanlarını sizler için bu yazımızda derledik.

  • Cilt tonu eşitsizliğini gidermek için; elma sirkesi tarifi uygulayabilirsiniz. 1 su bardağı suyun içerisine 1 yemek kaşığı kadar elma sirkesi eklenir ve karıştırılır. Temiz cilde bir pamuk yardımıyla uygulanır ve 15 dakika bekletilir. Ardından cilt durulanır. Haftada 3-4 defa uygulanabilir.
  • Cildi pürüzsüzleştirmek ve canlandırmak için; ev yapımı bir kaşık yoğurdu cildinize eşit olarak uygulayın ve minimum 15 dakika kadar bekletin. Ardından cildi durulayın. Haftada 2 defa uygulanabilir. Güzellik sırları içerisinde bir diğer sır maskenin bekletilme süresidir.
  • Cildi dengelemek ve lekelerden kurtulmak için; yarım çay bardağı zeytinyağı ile yarım limon suyunu bir kapta karıştırın. Lekelerin olduğu bölgeye nazikçe uygulayın. Haftada 2-3 defa uygulanabilir.
  • Cildi nemlendirmek için; aloeveranın içerisinde yer alan jeli doğrudan uygulayabilirsiniz.

Alternatif olarak doğal içerikli nemlendiricileri kullanabilirsiniz. Cildinize uygun ürünleri Yeşilmarka internet sitesi üzerinden inceleyebilirsiniz.

Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/yenidogan-bebek-bakimi-nasil-olmalidir/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir